Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 754
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: X
 Hug  благодаря на всички, този път станаха сложих по-малко смес, отгоре замазах да са равни, и сложих на 150 с вентилатор, само едно има спукано  Peace  bouquet

# 151
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, бихте ли ми обяснили как се работи с подобни щампи?

http://sladkatakushta.com/shtampi-i-teksturi/komplekt-ot-9-br-sc … abski-motivi.html

В описанието си пише:

Цитат
Допълнителна информация
 Просто изберете щампа,и я притиснете към предварително разточен фондан или марципан. Този печат с декоративни мотиви ви позволява да създадете красиви, професионални орнаменти в марципана и фондана, които впоследствие могат да бъдат изрисувани с роял айсинг. Деветте щампи имат различни орнаменти от двете си страни

# 152
  • Мнения: 367
Момичета ето две парченца от карамеления мъдкейк. Изпекох два блата с идеята да сглобя една тортичка обаче се изядоха безцеремонно и за отрицателно време. Утре пак яе правя за сина ми че иска още горкия. Много ароматни, мекички, вкусни стават . Не ги пекох 3 часа само час и половина  Joy
Ето рецептата , лесно се прави : http://www.taste.com.au/recipes/12743/caramel+mud+cake

Дитсан
или с Ани-д говорихме за сиропиране. Двете парчета от снимката ги сиропирах със захарен сироп. Стана страхотно . Имаше вкус на нещо като - има едни турски баклави които са нещо като сиропирана курабия . Много готин вкус . Само че е ронливо блатчето слагаш заливаш и не местиш повече. Иначе пое сиропа много хубаво и равномерно не се стече по чинията .

Който не го мързи да си забърка едно такова мъдкейкче  Heart Eyes

Следващия планиран експеримент е бял мъдкейк поне да знам че всичките съм ги пробвала  newsm47

# 153
  • София
  • Мнения: 1 623
Фелина -мене не ме мързи,ама като не знам английски...Пробвах с гугъл преводача,но на места звучи двусмисленно.Ако може нещо преведеничко да метнеш. Praynig

# 154
  • Мнения: 367
Ето Стефина , просто нямам много време да превеждам . На днешно време доста хора вече знаят английски та се надявах да мина метър хахах . Друг път ако пускам нещо , ако има интерес свиркайте ще превеждам . Ако не се интересува бандата няма, да не се занимавам напразно  Hug

Карамелен мъд кейк

Загряваме фурната на 160 градуса (аз на 150 )

Разтопено масло за намазване на тавата

200 гр масло на кубчета
200 гр бял шоколад
200гр кафява тъмна захар (която изглежда като влажна от нея и от кленовия сироп идва аромата )
180 гр 3/4 чаша гореща вода
1 супена лъжица кленов сироп (този дето е за американските палачинки)
2 лъжици или 2 прахчета ванилия

2 яйца на стайна температура
150 гр обикновенно брашно
150 гр самонабухващо (аз слагам само 300 самонабухващо ако нямате такова -300 обикновенно + бакплувер . Предпочитам първото защото резултата винаги е чудесен)

 

Сините съставки се разтапят заедно на котлона (без да завират) до хомогенна смес
Охаждат се (аз ги слагам 5-10 минути във фризера за по-бързо)
Добавят се последователно яйцата и брашното . Пише да се прави на ръка но аз ги бъркам с миксера за няколко секунди.

Изсипва се в подмазана тавичка (аз винаги покривам дъното с хартия за печене )и се пече около 1час и 15 / 30 мин - пробва се с клечка да излиза суха.
След като го извадите се завива плътно с кърпа може и с найлонова торбичка върху кърпата за да се задуши хубаво да не прави твърда коричка. Много лесна рецепта . Дано да ви хареса.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 02:36 от Felina

# 155
  • Мнения: 248
Здравейте,
основно Ви чета, но сега имам нужда от съвет и Ви моля да се отзовете....
Ще правя торта за РД на трима човека...в смисъл, че ще празнуваме рожденните дни на трима приятели - двама мъже и една жена. Ще правя торта с блатове, с крема от течен шоколад и заквасена сметана, смесени с кокос.
Нямам идея как да бъде украсена тортата отгоре...нещо разделено на три....нещо нищо не измислям...
Помагайте моля, аз после ще снимам и ще покажа как се е получило.

# 156
  • София
  • Мнения: 315
Inat4o , може да използваш това, че са една и съща зодия Wink
Felina, явно си на вълна мъд кейк.Да се отчетеш и с белия Hug

# 157
  • София
  • Мнения: 1 464
Фелина, много ти благодаря за рецептата!
А дали може кленовият сироп да се замени с мед или с нещо друго?

Преди време имаше тук в темата по-различна рецепта за крем Оле на доктор Йоткер - спомням си, че заменяхте прясното мляко със сметана, не мога да се сетя към едно пликче от крема какво количество сметана се добавя и слагаше ли се още нещо, масло или друго... Може ли някой да сподели? Благодаря!

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 08:12 от happymammy

# 158
  • Мнения: 160
Здравейте момичета Hug чак сега ви открих,но по-добре късно,отколкото никога  Laughing Това е последното ми творение по повод моя РД миналата седмица.Тортата е бисквитена с крем от маскарпоне и сметана(сложих и малко малини за разкош) Наплесках я сравнително бързо,че не разполагах с много време.Хубав уикенд от мен   bouquet
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=562561570464121&set= … ype=3&theater

# 159
  • Мнения: 367
Фелина, много ти благодаря за рецептата!
А дали може кленовият сироп да се замени с мед или с нещо друго?




Ами що да не може . Лъжичка мед - не виждам какво пречи да се замени.

Пам73 [/b]добре дошла . Много хубави рецепти имаш във ФБ ще си крадна това онова . Само онази с карамелената заливка  - не се отваря линка на рецептата . Спомняш ли си я да я напишеш за по-пощеливите ? Heart Eyes

# 160
  • Пловдив
  • Мнения: 3 641
Дано е позволено да питам тук:
Сега лекуваме детето във Виена и понеже има рожден ден другата седмица, искам да му купя торта, намерих един сайт с много грозни торти, друго не успях: Имате ли идея за човек/сладкарница с блог, сайт или просто адрес във Виена, където да видя торти и да купя една? По желание да е човек с блог (ако сте попадали на такъв австриец) и да му пиша да я направи домашна.

# 161
  • Мнения: 22
Здравейте момичета Simple Smile
Моля да ме уведомите има ли в Бургас място където продават захарно тесто и айсинги? Краен случай ще закупя онлайн. Каква Готова Моделираща Маса използвате най-често? Купих онлайн една турска, но беше много тежка и сладка и гостите я отделиха от тортата, никой не я близна, а бях сложила само 400 гр тънък слой върху стандарта тортичка 16 парчета Sad
Благодаря предварително.

# 162
  • София
  • Мнения: 1 623
Фелина -много ти благодаря за преводчето  bouquet

# 163
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 816
Фелина, направих шoкoладoвия мъд кейк. Всички в къщи са oчарoвани, самo на мен ми идва дoста тежичък, едва изядoх еднo парченце
Самo , за да гo прoбвам направих пoлoвин дoза и гo изпекoх в малка правoъгълна тава за oкoлo 45 минути се oпече, нo беше дoста тънък. За да прoбвам как ще е с крем, тъй катo с ганаша е oще пo-тежкo , гo направих с кремче със заквасена и млечна сметана 2:1 и малкo захар. Мнoгo свеж и сoчен сладкиш се пoлучи.
Благoдаря за рецептата  Peace

# 164
  • Мнения: 367
Супер изглежда парченцето Ани . Тежък е щото яко шоколад и захар ама иначе вкуса е невероятен. Малки парчета и на често хахаахха с водичка Simple Smile
Значи и на сиропиране носи и на кремчета носи мъдкейка ама тукашните Австралийски моми ги мързи и за по-лесно давай на сухо.

 Днес бяхме в един плейграунд с хлапчовците и имаше РД на едно детенце. Като му срязаха тортата вътре беше мъдкейк (просто не можеш да го объркаш като го видиш) и само маслен крем по средата . Отгоре фондан и декорацията на  някаква скейтбордска тематика беше . Няма кремчета сиропчета и лирични отклонения .  Всичко е сглобено сухо и по кафенетата навсякъде.

 Розовата тортичка последно дето я правих всички се прехласнали- била най-вкусната торта която някога са яли. Ами ко няа- сиропирана до дупка с крем за чийзкейк и ягоди, Ще ги науча аз на какво се казва торта хахаха по български  Joy   
Сега мъжа ми има рожден ден във вторник . Той фондан хич не харесва . Ще му направя май една плодова пита на Неделя да си хапне горкия стига съм го тровила с толкова захар  Heart Eyes Някой ако има изпробвана тази рецепта ще се радвам да сподели  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт