Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 1 626
Бетина 33-търси на Даша и медведь
Мегало-много хубава торта.Орхидеите са чудесни.Пеперудките с какво се парвят?

# 271
  • Мнения: 368
Някой правил ли е такова http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html рисуван пандишпанов блат и може ли примерно над него да се сложи желатин и да прозира отгоре шарката?

Защо искаш да слагаш желатин отгоре?
Рисунките обикновено правя с tulip тесто. Аз не съм пускала рецепта, щото ми е забранено от курсовете  Mr. Green, но Ири Купенска е показвала как се работи и как се прави тестото.
Аз лично, ако имам хубава шарка, бих я сложила отстрани на тортата, като е примерно тортата "Примавера" на Ири, вътре бих си сложила крема и всичко останало, а отгоре да сложа, ако отива на визията въпросното желе

# 272
  • Мнения: 277

Абе, не съм много по правилата, но не мога да не кажа, че Мариета и Мегало напредват със страшна сила  Hug
Подкрепям с две ръце!!! Като гледам тия орхидеи....скоро китка от мен няма да видите WhistlingНяма да се излагам я... Whistling Laughing


благодаря ви, това значи много за мен.
на другите също благодаря. относно въпросите. ползвах кътър на щедтър http://www.amazon.de/St%C3%A4dter-Ausstecher-Orchideen-Bl%C3%BCt … 3er/dp/B00BMQ6YMY, защото е по-евтин. не е идеален, ама горе долу става. голямата част я разделих на 3... от вайнърите съм много доволна, на СК са

а пеперудите са стенсил. http://www.allestorte.at/webshop/werkzeug/stencils/diverse-stenc … /butterflies-four и с айсинг

сори за линковете, но нямам кирилица и ми е трудно да търся по бг сайтове, сигурно ги има и там

# 273
  • Мнения: 307
Някой правил ли е такова http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html рисуван пандишпанов блат и може ли примерно над него да се сложи желатин и да прозира отгоре шарката?

Защо искаш да слагаш желатин отгоре?
Рисунките обикновено правя с tulip тесто. Аз не съм пускала рецепта, щото ми е забранено от курсовете  Mr. Green, но Ири Купенска е показвала как се работи и как се прави тестото.
Аз лично, ако имам хубава шарка, бих я сложила отстрани на тортата, като е примерно тортата "Примавера" на Ири, вътре бих си сложила крема и всичко останало, а отгоре да сложа, ако отива на визията въпросното желе
Искаш да кажеш това с рисуването да се сложи отстрани на тортата по ринга ( вместо бишкоти Simple Smile в повечето ми торти) Виж за тази идея не се бях сещала Simple Smile Благодаря много.

# 274
  • София
  • Мнения: 127
мегало  много съжалявам, че не участва в предизвикателството, цветята са ти прекрасни, орхидеята  е изключително нежна и много добре оцветена. Тортата я допълва много добре, хем не си я претрупала, хем има много интересни акценти. Бордчето отдолу ръчно ли прави или е молдче, много ми харесва. Водните кончета и пеперудките са чудесни, за пеперудките също ми е интересно как са направени. Поздравления, много красива торта
Sunflowerss вейнъра съм си го купувала от Иглика, тя прави много и различни молдове, ако те интересува ще ти дам контакт.
Елч Мики Маус-а ти е изключително добре направен, успяла си да покриеш добре и сложната форма и муцунката му е много добре. Ризата също е идейна и добре направена. Единствената ми препоръка е да се пробваш да покриваш подложките с фондан. Ще се учудиш колко променя общата визия.
sinapovaaya аз не съм правила точно това, но в неделя правих на домашните тортичка с маслено яйчен крем, разделих го на две и в едната половина сложи какао. Сглобих тортата, отгоре намазах с яйчения крем, а отгоре, точно по този начин „нарисувах” с какаовия, получи се сходна визия. Иначе прочети на предната страница Мишока писа за желето.
betina33 да и аз не успявам да вляза в lovelytutorials, а мисля, че имаше там. Аз преди ги правих като гледах от филмчето.

# 275
  • Мнения: 307
Искам да попитам какви други алтернативи има за украса на торта ( освен фондан)?
Питам защото фондана не ми се отдава. Получава ми се тестото на марципан "Варна", но и в училище не ми се отдаваше работата със пластелин. А освен това тортата се "съблича" от фондана и така се яде поне от моите зверове в къщи Simple Smile
До тук съм чувала за шоколадовия трансфер
и рисувания пандишпан ( вчера го чух от "бон апети" по нова и много ми хареса като идея)

# 276
  • Мнения: 3 452
Пробвай крема на ditsan много е вкусен а  виж какви торти показа с него.В къщи много се хареса.

# 277
  • Мнения: 277
мегало  много съжалявам, че не участва в предизвикателството, цветята са ти прекрасни, орхидеята  е изключително нежна и много добре оцветена. Тортата я допълва много добре, хем не си я претрупала, хем има много интересни акценти. Бордчето отдолу ръчно ли прави или е молдче, много ми харесва. Водните кончета и пеперудките са чудесни, за пеперудките също ми е интересно как са направени. Поздравления, много красива торта

благодаря за хубавите думи, пух  Simple Smile. не съм аз за предизвикателството. но ми харесва да се занимавам с цветя по принцип. всъщност, орхидеите не са и трудни
борда го правих на ръка със скалпела и дъстнах по цепките с друг цвят, за да им придам дълбочина. имам снимка отблизо. поствам линк, че не мога да намаля снимката
пеперудките правих като сложа т.нар. стенсил, мажа с айсинг отгоре, обирам излишното, изравнявам с една малка шпакла и после отстранявам бавно и внимателно стенсила. гледах техниката в едно списание

https://plus.google.com/photos/109442040947853970974/albums/5814 … 42040947853970974

# 278
  • Мнения: 1 687
мечо пух, мерси и аз за комплимента! мики маус беше първият ми опит с фондан за втория рд на дъщеря ми и видяхме голям зор с покриването на тортата с мм. затова и се наложи да сложим лилавите точки отстрани де Laughing но както казва мисис чайлд, ако сам не си признаеш грешката никой няма да я знае Wink и при нас никой не разбра.

иначе днес ходих до сладката къща и си взех ето такъв декориращ гел за паяжината на спайдърмен http://hitrini.com/userfiles/productlargeimages/product_1651.jpg
мисля в събота сутрин да пробвам върху лицето на спайдърмена, та ако нещо не се получи да имам време да реагирам (тортата ще я правя в неделя през нощта) Simple Smile))

хрумна ми е и една малко извратена идея, но все пак ще ви я споделя. ама не се смейте! чудех се дали ако сложа фондана в машината за спагети няма да станат равномерни фитилчета...

# 279
  • Мнения: 487
Здравейте, дами!
Пиша ви с молба за помощ. Дъщеричката ми след около десетина дни става на 2 годинки и имам проблем с тортата - в нашия град са много скъпи, не добре изработени и с ужасно накъртващ вкус. Не ми се иска да дам 60-70лв. за нещо такова.
Свекърва ми предлага да направи домашната си торта, която е много вкусна, но на външен вид не е подходяща за детски рожден ден. 
Миналата година пробвах сама да направя торта и направих, беше вкусна, но не ми се получи пареното захарно тесто добре и трудно работех с него, та в крайна сметка направих само един смешен Мечо Пух и буквите за името на детенцето,не можах въобще да направя покритие, поради което покрих с течен шоколад и заквасена сметана, поръсих с шарени захарни пръчици и скалъпих една доста смешновата торта. Не искам и тази година да се получи миналогодишната история. Лошото, е че малката няма да ме остави да направя каквото и да било. За това искам да помоля някоя от Вас, която има време и желание да ми избработи една фигурка на Мини Маус или Мики Маус, естестено срещу заплащане, и после да ми изпрати по някоя удобна за нея куриерска фирма. Зная че молбата ми е доста не скромна, но искам детенцето ми да има вкусна и красива торта. Ако има съгласна мама нека ми пише. Благодаря ви предварително.
И накрая искам да изкажа възхищението си към Вас и нещата, които творите, прегледах някои теми и мога да кажа само едно - страхотни торти правите, моите адмирации!

# 280
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Момичета, моля ви за помощ. Купих си подобни букви, по същия начин изглеждат и искам да си направя с тях надпис. С пудра захар ми става бял фондана (ако е цветен), пробвах да замразявам във фризена и уж стана, но пак трудно излизат и се кривят. Молдовете са ми същата работа. Като гледам по клипчетата, как ги вадят и ме хваща яд на мене си!
Споделете как ги използвате тези неща, моля ви! Hug

# 281
  • Мнения: 1 965
С пудра захар ми става бял фондана (ако е цветен), пробвах да замразявам във фризена и уж стана, но пак трудно излизат и се кривят. Молдовете са ми същата работа. Като гледам по клипчетата, как ги вадят и ме хваща яд на мене си!
Споделете как ги използвате тези неща, моля ви! Hug
Ама, спрете се вече с тая пудра захар. Никой ли не разбра, че с нея само проблеми си създавате. Пудри се с нишесте. И да, побеляват, но няма друг начин да ги извадиш. Затова ги правиш 1 ден по-рано, здраво напудрени, наместваш си разкривената буква, оставяш да изсъхне добре и на другия ден, като един археолог с четчица изчистваш нишестето. Ако се наложи, минаваш с тампонче, напоено с водКа или спирт. И пак чакаш да изсъхне. Друга алтернатива нямаш. Тестото ти трябва да е жилаво, стегнато и много тънко разточено, за да можеш да направиш буквите. Не искам да те разочаровам, но си взела възможно най-гадния резец за букви. Много плитък и труден за работа. Можеш да си помогнеш с игличка за да извадиш буквичката. Подпъхни под тънко крайче, отлепи леко и потупай в ръката си за да изпадне останалото.
хрумна ми е и една малко извратена идея, но все пак ще ви я споделя. ама не се смейте! чудех се дали ако сложа фондана в машината за спагети няма да станат равномерни фитилчета...
Не е извратена. Тук отдавна я прилагаме. Минуса е, че  за да не ти залепне в машинката, както винаги се случва, трябва и ти здраво да пудриш с нишесте. После трудно се чисти фитил по фитил, особенно както е черно.

# 282
  • Мнения: 22
Здравейте момичета и аз тъкмо исках да ви питам за крем за измазване вместо захарно тесто. Ще провам крема на Ditsan (конеднизаро мляко 200 мл ли се слага към 125 масло?) А става ли да се измаже торта с бял ганаш крем и пак да се заглажда с нагорещен нож? Ганаша разтопява ли фигурките от захарно тесто? Трябва ми бяла торта. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 283
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
С пудра захар ми става бял фондана (ако е цветен), пробвах да замразявам във фризена и уж стана, но пак трудно излизат и се кривят. Молдовете са ми същата работа. Като гледам по клипчетата, как ги вадят и ме хваща яд на мене си!
Споделете как ги използвате тези неща, моля ви! Hug
Ама, спрете се вече с тая пудра захар. Никой ли не разбра, че с нея само проблеми си създавате. Пудри се с нишесте. И да, побеляват, но няма друг начин да ги извадиш. Затова ги правиш 1 ден по-рано, здраво напудрени, наместваш си разкривената буква, оставяш да изсъхне добре и на другия ден, като един археолог с четчица изчистваш нишестето. Ако се наложи, минаваш с тампонче, напоено с водКа или спирт. И пак чакаш да изсъхне. Друга алтернатива нямаш. Тестото ти трябва да е жилаво, стегнато и много тънко разточено, за да можеш да направиш буквите. Не искам да те разочаровам, но си взела възможно най-гадния резец за букви. Много плитък и труден за работа. Можеш да си помогнеш с игличка за да извадиш буквичката. Подпъхни под тънко крайче, отлепи леко и потупай в ръката си за да изпадне останалото.
Много ти благодаря  Hug Аз не съм в БГ, и не знам тук как изглежда нишестето Tired трябва да разпитам. Много ми хареса буквите и затова си ги взех Simple Smile Но сега като гледам май са различни от тези. Моите са меки и си мислех че се слага фондан в самата буквичка, а не да точа и да ги изрязвам  newsm78  ooooh! Ето ги Ще питам сега, и отивам да търся нишесте.

# 284
  • Мнения: 367
Здравейте мацки, вие верно чакахте студа за да се върнете в кухните при тортите ми се струва .
Дитсън и твойте дантели са станали идеални . За мъжката торта понеже ти се повтаря но в по-малък вариант няма пак да кометирам. Хубава цветова комбинация черно и златно.
Мариета и твойте тортички задобряват. Малко зебрата иска още малко да я барнеш като че ли.
Меченце много готино ти се е получило теленото цветенце. Сега като ги подпукаш глей кво става  Heart Eyes Самоо един комент ще пусна за текстурите, обаче с либоФ - две активни текстури като камъни и бамбук стоят претрупано в такава нежна композиция . Според мен е трябвало да използваш едната а другата повърхност да е по-спокойна. Само това ме дразни от композиционна гледна точка иначе много ти е пипната тортичката . Ох  и три нюанса на кафявото един до друг също ми се струват малко неподходщо разположени . Камъчетата , вазата и пръстта . Трябвало е да помислиш върху цветовете с някаква по-добра концепция .
И като съм почнала с критики за което се извинявам ама нали тук е градивната част на този форум да ставаме по-добри Елч Мики мауската торта е чудна но на с ризката си и объркала кройката на яката . Отдоло окол врата има едно така наречено столче - права лентичка която обикаля врата и за нея е захваната самата яка с острите крайчета , На теб това така наречено столче ти липсва от кройката и яката ти стои недостоверно . Веднага да се запишеш на едни шивашки курсове  хахахаха Joy  chef
Мегало много красива клонка орхидеи си направила . Само по крайчето не ми допада оцветяването на този кант по ръбчето на листенцата дето си го минала като че ли . Иначе самото цвете е чудесно направено и пъпчиците отгоре .
Аз почнах да правя първата си свадбена торта . Ей това шубето е голям страх . До тук направих китките и утре почвам голямото печене на блатове. Ами сега като не знам мъдкейка като се замрази после след размразяването става ли за ядене или е като за в боклука?! newsm78 Едните блатове ще са пандишпан ама другите се чудя да направя мъдкейкче че много вкусно . Някой има ли идея дали става за замразяване ?

Снежинка и аз много се ядосвам с тия букви и установих че като ми е измесено по-твърдичко тестото се вадят по-лесно. С една клечка за зъби леко побутвам от крайчето , после подпъхвам клечката, но не бутам с връхчето а някак с дължината на клечката за да не прави дупки от острото връхче при натиска.  Абе става ама мъка. За едно име става ама по-голям надпис ми се късат нервите. Моята любима азбука е тази http://www.ebay.com.au/itm/Alphabet-cookie-cutter-/161138455063? … sh=item258499b217 Много лесно се работи с нея и  шрифта е красивичък . Лошото е че няма цифри . И друга дето е що годе лесна за работа е тази http://www.ebay.com.au/itm/FMM-Funky-Alphabet-Lower-Cake-Tappit- … sh=item4aca083c83 има малки и главни букви и цифри от нея . Лесно се вадят буквите.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 15:14 от Felina

Общи условия

Активация на акаунт