Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

• 97 856
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря Ви много за съветите!  bouquet

metchopooh,
Звучи много интересно, предложението, но съм купила вече два пакета блатове. В библиотеката намерих много сладко клипче, как се облича и прави торта на етажи. Не изглежда  много трудно, ще се пробваме на два етажа. Ще взема два ринга за стягането на етажите. Мисля, че на девойката ще и хареса и ще влязат и в бъдеще в употреба.

Ще напоим блатовете съвсем леко със смес от течността на сладкото , малко коняк и тук е въпроса с мляко или вода да разредим.

По Ваш съвет ще я правим в два дни- утре и вдругиден. Ако стане, ще снимам, ако не - ще мисля за вариант Б Hug

# 256
здравейте

марина, започвам от мечо. направо ми се иска да го гушна. кажи, плюшения ефект от оцветяването ли. как го направи.

мариета, хубава сватбена торта. на мен лично втория етаж ми е малко претрупан, но пък розата ти се е получила много и цветът изглежда супер. обувката не ми харесва толкова във извивката ли, тока ли, но аз по принцип не си падам по обувки торти

дитсан, много хубава роза, измазването, дантелата по борда, всичко. единствено дантелата отгоре може би аз лично бих я пропуснала

тони, весела торта. честита рожденничка. хубави цветове. само може би можеше да придадеш малко движение, обем на фигурките

мечо
, мечо. много хубав кактус, а как страхотно е разцъфнал. интересна идея и чудесно изпълнение

аз правих торта за една колежка, то пък се оказа, че три ще празнуват днес. отдавна ми се правеше орхидея, що годе се получи, следващия път по-добре. тази седмица и джамата мъже са рожденници, не знам как ще се справя. аз съм от мотливите.
вътре е с шоколадови и бадемови блатове, еклери, един бял крем, ганаш с маскрапоне и ягодов мус. дано не е прекалено

# 257
Абе, не съм много по правилата, но не мога да не кажа, че Мариета и Мегало напредват със страшна сила  Hug

# 258
мегало много хубава орхидея, и на мен тия дни ми минава през ума някоя орхидея, че за януари искам някаква торта с орхидея, обаче съм в колебание какви резци и вайнъри да си взема, ти с какво я прави? Дайте идеи?
metchopooh Какъв е вайнъра, който си използвала, на снимките го видях тук http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/10655592175/in/set-72157637183214546  ?

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 15:52 от Анонимен

# 259
мацки, имам нужда от помощ!
уикендът ще правя тази торта http://www.cakesbloomsandbling.co.uk/cakes_for_children/images/spiderman_cake.jpg
проблемът е, че никога не съм работила с шоколад и мнооого ме е страх да не оплескам нещо (да не се разтече, да не би да не е подходящ супер обикновения ми щприц и т.н.).
моля ви, дайте акъл какъв шоколад да взема. чудех се първо за писалка, но реших, че няма да е подходящо, посе мислех за едни, дето са в тубичка и отпред е издължено (но са по 20 гр. и едва ли ще ми стигнат). как да го направя? ако разтопявам шоколад кога да го сложа после (нали трябва да изстине, за да се сгъсти)?

# 260
Елч с шоколад се работи по-лесно отколкото с фондан или марципан "Варна" поне за мен е по-лесно. Ако нещо не ти става с шприца си купи от аптеката някаква по-едра спринцовка и я използвай за шприц. Аз така направих с една 20 кубикова. А и тя си засмуква шоколада от това дето си го разтопила. Можеш да я позабършеш преди да започнеш да нанасяш, за да ти е по-точно, аз не го направих и стана бая некадърничко Simple Smile

# 261
уикендът ще правя тази торта http://www.cakesbloomsandbling.co.uk/cakes_for_children/images/spiderman_cake.jpg
проблемът е, че никога не съм работила с шоколад и мнооого ме е страх да не оплескам нещо (да не се разтече, да не би да не е подходящ супер обикновения ми щприц и т.н.).
моля ви, дайте акъл какъв шоколад да взема. чудех се първо за писалка, но реших, че няма да е подходящо, посе мислех за едни, дето са в тубичка и отпред е издължено (но са по 20 гр. и едва ли ще ми стигнат). как да го направя? ако разтопявам шоколад кога да го сложа после (нали трябва да изстине, за да се сгъсти)?

Фитилите тук са от фондан, не от шоколад

# 262
Това, обаче не е шокалад.  Naughty това си е фитил от фондан.
Ако държиш да го правиш с шоколад, вземи си натурален по-добре. Разтопи го и му добави олио. Остави да изстине, до гъстота, която не те плаши. Примерно, до кексово тесто. Разбърквай от време на време, за да не хване кора.  И пак не ти гарантирам, че няма да се стече по вертикалите.
Ей, я Мишочка ми се пречка да публикувам И тя е на същото мнение като мен за фитилите.

# 263
баси, как разпознахте, че са от фондан! страхотни сте! аз не бях разбрала!
добре де, а фондана мога ли да го шприцовам със шприц (моят е от най-простите, с бутало)?
голям страх ме гони от този пуст шоколад Laughing Laughing Laughing

sinapovaaya, това за спинцовката е интересно предложение. аз имам разни спинцовки в къщи мога да ексериментирам.

# 264
  • Русе/Germany
баси, как разпознахте, че са от фондан! страхотни сте! аз не бях разбрала!
добре де, а фондана мога ли да го шприцовам със шприц (моят е от най-простите, с бутало)?
голям страх ме гони от този пуст шоколад Laughing Laughing Laughing

sinapovaaya, това за спинцовката е интересно предложение. аз имам разни спинцовки в къщи мога да ексериментирам.

От тук бях прочела (не помня кой го каза  Embarassed Извинявам се!) че прави такива тънки фитилчета със спринцовка от Панадол Simple Smile Нурофен също имат спринцовка Wink
Има такъв инструмент, но аз нямам все още.
Друга техника която съм гледала е с така наречената ютия се търкаля (как да го обясня) newsm78 върху фитила и той става равен, а не на пръсти. Слагаш фитилчето и отгоре с тази шпатула нагоре-надолу без натиск а фитила да се търкаля под шпатулата. Лелеее, какво обяснение  Embarassed Дано да си ме разбрала, аз така съм правила.

# 265
  • Бургас/Пз
Eлч, направи си шoкoладoвoтo тестo на Ванчетo, има гo в библиoтеката Simple Smile

# 266
Ако стане, ще снимам, ако не - ще мисля за вариант Б Hug
ЩЕ СТАНЕ!!!!!!!!!! Сигурна съм!!!Само спокойно и полека!!! Heart Eyes Hug Peace

Абе, не съм много по правилата, но не мога да не кажа, че Мариета и Мегало напредват със страшна сила  Hug
Подкрепям с две ръце!!! Като гледам тия орхидеи....скоро китка от мен няма да видите WhistlingНяма да се излагам я... Whistling Laughing
По повод въпроса за плюшения мечо- стана си такъв само от боичките.Оцветяван е с прахообразни три цвята- жълто, млечно кафяво и тъмно кафяво.Нанасях ги с четка за пудра и...те така...Много ви благодаря, че го харесахте! Hug

# 267
снежинка, ани, мерси и на вас! имам и уредчетето от панадола, и ютията, мисля в събота да потренирам малко да видим! дано да се похваля с резултати. аз съм относителен новак в тортите, но понеже съм ентусиаст и приятелите ми решиха, че мога да им правя тортите, та всеки път се вкарвам в приключение Simple Smile

и за да допринеса и аз малко с идеи ще покажа две от моите тортички.

# 268
Някой правил ли е такова http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html рисуван пандишпанов блат и може ли примерно над него да се сложи желатин и да прозира отгоре шарката?

# 269
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета -не съм се вясвала отдавна но и от торти малко си починах -разрових се в ловлито да търся Маша и мечока но не ги намирам някой може ли да ми помогне-и преди съм ги търсила но не съм имала проблем с откриването им а сега какво става не знам

Общи условия

Активация на акаунт