Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 821
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 148
Ето рецептата на крема.Във случая аз действах на око,като маслото преобладаваше а сметаната замених със прясно мляко защото ме беше страх сметаната да не разтопи дантелите.Червеният борд и точиците също са със този крем оцветен във червено.
Боите са на Ремко,този крем се оцветява лесно и със малко боя.
Тони,листенцата са същият цвят,само пръснах малко перлено отгоре както и на розата.Явно светлината на светкавицата го прави да изглежда розово.

Забърках масло 125гр  с половин кутия кондензирано мляко.След като се разби хубаво добавих една малка кафяна чашка сметана и 3 лъжици голди микс.Оставих да се разбие хубаво и добавих прахообразна жълта боя.Стана перфектна консистенция за измазване.Измазах веднъж направо в/у блатовете и оставих за 3 часа да стегне.Не беше стегнало хубаво,на пипане седеше мекичко но някак беше засъхнало.Затова добавих още половин пакетче масло и доразбих пак,измазах втори път и със нагрят нож загладих Мале,стана като стъкло.
Кондензираното мляко е подсладено.Не е сварено защото така цвета е друг и ще се промени оцветяването .Но ако правите примерно торта със карамелен крем може спокойно да използвате и варено,но имайте предвид че то е доста по гъсто и ще трябва да прецените колко да сложите.
Сметаната е сладкарска подсладена,за да може докато се разбива да сгъстява.
Крема Голди Микс може да го замените със крем Оле,и го добавям така сухо за да сгъстява консистенцията за да е удобна за измазване или шприцоване.
Ако решите че ви трябва шоколадова от вън,може да сложите шоколадово Оле,и малко разтопен шоколад но намалете малко маслото.Примерно вместо 125гр сложете 100гр.
Гоните гъстота почти като за кекс,но най лесно ще проверите със нож,гребнете на върха по-голямо количество и ако не пада от ножа значи е добре.
Измажете един път направо в/у блатовете ако е гладко.Ако има голями дупки или неравности замешайте малко от крема със трохи блат и първо попълнете дупките и неравностите или облечете отстрани със лента блат/както аз във случая/,нека стегне и тогава слагайте крема-глазура.
Имайте предвид че крема се нанася тънко,и всяка неравност ще се личи много.Затова първо изгладете всички неравности със крем+блат,като стегне нанесете един слой от глазурата.Тя няма да покрие плътно и ще прозира.Затова след като стегне нанесете още един слой.След 2-3 часа във хладилника огледайте дали няма някъде да прозира и ако няма ,натопете нож/или шпатула/ във вряла вода и заглаждайте.Колкото по вече търпение имате толкова по добре ще загладите.
Крема става доста,така че ако се наложи и три пъти ще може да нанесете.А е толкова вкусен че ако ви остане домашните със удоволствие ще го хапнат/поне така стана у дома/.
Единственият недостатък на тоя крем е че не става снежно бяло,от кондензираното мляко стои жълтеникав.
Не топи,фигури и украса от захарно тесто,вече проверено не пречи и на дантелите.

# 241
  • Мнения: 9 731
Здравейте!
Колко време предварително трябва да се направят фигурките от марципан? Ще бъдат рози и листенца.

# 242
  • Мнения: 1
ditsan Благодаря за подробното описание на рецептата за крема.Толкоа добре си обяснила всичко.Надявам се да мога и аз с твоята помощ да го направя поне на половина толкова добре колкото теб .

# 243
  • София
  • Мнения: 127
Фелина, много благодаря за рецептата за мъд кейка, ще го правя за рождения ден на мъж ми. На розовата торта много добре си се справила с айсинга.
huliganka тортата за рождения ден на съпруга ти изглежда страшно апетитно
Marieta мернах едни страхотно изглеждащи пастички. За сватбената торта – жалко, че не са те изчакали да я довършиш. На мен много ми харесва, стои стилно, не ми е претрупана, напомня ми за сватбена рокля. Апликацията по борда на първия етаж особено ми допада.
Маринка този охлюв е толкова изключителен, че просто думи нямам, а как нежно е застъпил това есенно листенце, голям сладур  Heart Eyes. На мечо как успя да му докараш този плюшен ефект, удивително. Цялата торта е много нежна и момичешка.
Snejinka86 доста добре си се справила с тортата за рождения ти ден, според мен, само панделката, можеше да я пропуснеш. Много благодаря за урока от който си гледала, интересен е.
Дидс, чудесно ти се е получила юбилярската торта, изобщо не личи, че има два пласта фондан. Червените дантели много ми харесват, на черния фон стоят отлично.
Tony_st чудесно е, че имаш ентусиазъм за торти  Grinning продължавай все така. Дъщеричката ти сигурно е била много щастлива, тортичката е пъстра и весела, но наистина ако се сложи отстрани на тортата една платка, се измазва много по- лесно и стои равно. Можеше фигурките да са малко по– големи, а листата сигурно щяха да са по- добре само с релефа, без цвят върху него.

# 244
  • Мнения: 43
Здравейте!
Искам да попитам къде във Варна има магазин, от който мога да си купя трансферно фолио за украса на торта.  newsm78
Има доста сайтове, които предлагат този продукт, но доставката е по-скъпа и от самото фолио.  Sad
Ще се радвам на вашите предложения и съвети.

# 245
  • София
  • Мнения: 127
Ето я моята торта за предизвикателството, това е първото ми цвете на тел, а тортата вътре е чийзкейк с боровинки  Mr. Green

ето снимките от процеса, може на някой да са му полезни
http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157637183214546/
и подробното описание
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=740909.120

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 18:48 от metchopooh

# 246
  • Мнения: 3 008
Момичета,

Много Ви моля за помощ Praynig Два дни прекарах в тортената библиотека, опитвам се да не Ви тормозя напълно, но наистина имам нужда от помощ.
Дъщерята на мъжа ми иска да прави торта за подарък за РД на майка си, у нас със мен. Никога не съм правила торта Embarassed Embarassed Което аз си признах, тя ме погледна учудено, но все пак нямаме на кой да разчитаме ще трябва да се справим.
Тя може да прави розички от марципан / днес  разбрах,че това всъшност не е вид шоколад,а пластелин за декорация на торти.
След което, проучих от ВАШАТА библиотека, че за да я декорираме, трябва да я облечем примерно във фондан. Купих такъв. Благодаря и за линка към клипчето, което сте дали как става това  bouquet  bouquet

До тук добре. Тя иска торта със сладко/ много обича сладко от смокини/ и открих подходяща  рецепта, която е със този крем:
3 опаковки цедено кисело мляко ванилия 150 г натрошени орехи 1 чаша пудра захар 100 г масло

От вашата библиотека разбрах, че не всеки крем е подходящ за под фондана.

Та въпроса ми е - този крем ще бъде ли  подходящ, за под фондан? Ако не, искрено Ви моля за някаква подходяща рецепта за крем. Praynig Наистина имам желание да помогна на детето
/ Естествено ще ползваме готови  блатове/

Предварително Благодаря за разбирането  bouquet

И още нещо сега забелязах Embarassed Embarassed в рецептата не пише този крем в какъв ред се забъркват продуктите. Надявам се на съвет и за това

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 19:42 от rosss

# 247
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 831
До тук добре. Тя иска торта със сладко/ много обича сладко от смокини/ и открих подходяща  рецепта, която е със този крем:
3 опаковки цедено кисело мляко ванилия 150 г натрошени орехи 1 чаша пудра захар 100 г масло

От вашата библиотека разбрах, че не всеки крем е подходящ за под фондана.

Та въпроса ми е - този крем ще бъде ли  подходящ, за под фондан? Ако не, искрено Ви моля за някаква подходяща рецепта за крем. Praynig Наистина имам желание да помогна на детето
/ Естествено ще ползваме готови  блатове/

Предварително Благодаря за разбирането  bouquet

И още нещо сега забелязах Embarassed Embarassed в рецептата не пише този крем в какъв ред се забъркват продуктите. Надявам се на съвет и за това


Такааа, ще се oпитам да пoмoгна, данo да успея.
1. За измазване пoд фoндана трябва да изпoлзваш маслен крем - пригoтвя се oт 200г мекo маслo и 400г пресята пудра захар+2 суп.лъж. гoреща вoда. Мнoгo е важнo самата тoРта да не я мажеш с крема, с кoйтo ще бъде вътре, а самo с масления.

2. За крема вместo цеденo млякo бих изпoлзвала заквасена сметаната, защoтo тoртата става пo-стабилна. Изсипваш 800-900г заквасена сметана в една купа и слагаш вътре захарта, разбръкваш с една лъжица лекo и oставяш на страни за 20-30 минути дoкатo се стoпи захарта и пoсле дoбавяш и ванилията. Не бъркай с миксер , защoтo има риск да превърнеш всичкo в гъст айрян . Не знам тoва маслo кoй гo е слoжел в рецептата , нO спoред мен тo НЯМА мястo там
3. Задължителнo трябва да стегнеш тoРтата в ринг или фoлиo пoне за еднo денoнoщие.
Не знам какви блатoве ще купувате, нo акo са правoъгълни те съветвам да вземеш един пакет пoвече и след катo изкараш тoРтата oт ринга да я oблечеш oТстрани с блатoвете и тoгава да мажеш с масления крем. Oставяш пак да стегне в хладлника и чак тoгава пoкриваш с фoндана и декoрираш.

Ами май oтгoвoрих на пoвечетo въпрoси  Mr. Green акo нещo не разбираш ,питай пак Simple Smile

# 248
  • Мнения: 3 008
Благодаря!   bouquet  bouquet
Прочетох два пъти инструкциите. Мисля, че ги схващам и нямам други въпроси. Дано се получи!
   smile3525 smile3525

Невероятни майсторки сте. Удоволствие е човек да се наслаждава на творенията Ви и извинете, че оспамих темата Ви

# 249
  • Мнения: 307
Да това за заквасената сметана с миксера си става айрянче, но всичко е поправимо с крем оле на д-р йоткер. Ако нещо прецакате заквасената сметана тичате за Едно Оле разбърквате с миксера и си става много хубав гъст крем Simple Smile Друг вариант за оправяне на сметаната е с 2-3 желатинчета зависи от количеството Simple Smile

Искам да ви питам някой правил ли е крем с извара, не от магазина а от пресечено мляко. Дали си става хубав крем като се пасира извара примерно с домашно сладко или тиква или някави други варианти

Иначе наскоро правех един крем маскарпоне с кондензирано мляко но е доста течно трябва си и желатин за всеки случай.

И друго трябва ли да се измаже примерно с маслен крем преди да се сложи желатин с плодове. На мен вече 2 пъти ми сиропира блата желатина. Дори през млечно-яйчен крем пак се стича надолу пустия желатин. Има  ли някакви тънкости при желиране на плодова смес?

# 250
  • София
  • Мнения: 127
rosss, кремчето звучи вкусно, Ани ти е дала отлични насоки, ето ти още една идея - Има една торта - Тортата с рула на Лео http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0 има си цяла тема за нея. В началото, когато започнах да правя торти направих доста такива с най - различни пълнежи, лесно се правят, стават вкусни, не изискват да имаш ринг за торта, лесно се измазват, добре се покриват и можеш лесно да им направиш ефектна украса. Какво бих направила аз - вземам една удобна купа -/зависи колко голяма торта Ви трябва, но нещо подобно http://moreselection.bg/newsite/product.php?id_product=460/, слагам по страните найлоново фолио/за да излезе лесно тортата/, нарязвам рулце на филийки /нешо само с бяло кремче, за да не се смесва друг вкус със смокините/ правила съм и с блатове, просто ги режеш така, че да покриеш купата/в линка е обяснено много добре как/. После бих направила комбинация от заквасената сметана и цедено кисело мляко/или едно от двете/, пудра захар на вкус/леко ги разбъркваш, както е описала Ани/, сладко от зелени смокини на кубчета, за орехите не знам, дали няма да омекнат много  newsm78. Винаги на този тип торти слагам по желатин на голяма сметана/мляко. В 40 мл вода слагам желатина, щом набъбне, за 20 сек в микровълновата, разбърквам, леко да се охлади и при сметаната. Половината от крема върху подредените рулца, смокините или сложи предварително в крема или набоцкай щом сипеш крема, сложи пласт нарязани рулца, пак крем и завърши или с рулца или с блат. Остави добре да стегне/аз го правя вечерта/, на сутринта обръщам върху тортена чиния и внимателно махам купата/ако има фолио става лесно/. Измазвам с маслен крем/аз разбивам леко маслото и започвам да добавям пудрата захар, щом се разбие на пухкав крем е готово/, да стегне няколко часа в хладилника. Разточваш фондана, мяташ върху тортата и готово Wink
sinapovaaya и на мен ще ми е интересен отговора на въпроса ти  Mr. Green

# 251
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Пак много хубави торти сте показали   bouquet

metchopooh, цветето е много много хубаво Heart Eyes и цялата торта де  Simple Smile
Панделката ми не беше планирана Tired Идеята беше само цифрите да са отгоре, ноооо за мой "късмет" изпуснах едно цветенце върху белия фондан, и хоп изненадааа, черно петно ooooh! Страшен конденз ми се получава Tired Стоях си 30мин и си я гледах и се чудех какво да правя, и след като видях че е 4ч сутринта, реших да сложа една панделка (първата ми) та да се свършва.

Днес и пристигна сребърната боя, и запрятам ръкави утре (вече днес) Simple Smile да правя торта.

# 252
  • Мнения: 368


Иначе наскоро правех един крем маскарпоне с кондензирано мляко но е доста течно трябва си и желатин за всеки случай.

И друго трябва ли да се измаже примерно с маслен крем преди да се сложи желатин с плодове. На мен вече 2 пъти ми сиропира блата желатина. Дори през млечно-яйчен крем пак се стича надолу пустия желатин. Има  ли някакви тънкости при желиране на плодова смес?

Ако правилно разбирам - искаш върху готовата торта да сложиш слой желирани плодове, така ли? Да има примерно 1 см слой желе с плод? Ако е така, трябва първо да охладиш желатиновата смес до почти гъсто. Трябва да не е напълно стегнала, но и да не е течна. Когато стигне до този етап, мажеш върху тортата и връщаш в хладилника.

Другият начин е да използваш формичка с диаметъра на тортата, да изсипеш вътре само желатиновата смес, да изчакаш да стегне напълно (но трябва да е твърдо желе) и да обърнеш върху вече охладената и стегнала торта. Това е малко по-тъпо, но е вариант  Wink

# 253
  • София
  • Мнения: 127
Ех, като съм болна, колко време има за форума  Mr. Green
Snejinka86 кофти момент с петното, но ми е познато  Laughing Така първо за конденза, аз слагам парче дебел картон на гърба на хладилника зад тортата, други слагат тортата в хладилника в картонена кутия за торта. За панделките, за мен най- добър е начина, който препоръча Валерия, ето клипа http://www.youtube.com/watch?v=LOTdwsbgDV8 Успех с новата торта   bouquet
Мишоче и на мен ми беше полезно инфото, благодаря  Hug

# 254
  • Мнения: 307
Mishoka Благодаря подозирах втория вариант, но не се бях сетила за първия вариант Simple Smile Следващата торта ще ми е със желиран компот отгоре или някаква плодова смес.

Общи условия

Активация на акаунт