Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 39
Помощ! Защо ми се накъсва фонданът по ръбовете на тортата?
Не е омесен хубаво, не е достатъчно тънък или просто самият фондан не е читав?
Извинявам се, ако вече е отговаряно на подобен въпрос.

# 301
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Помощ! Защо ми се накъсва фонданът по ръбовете на тортата?
Не е омесен хубаво, не е достатъчно тънък или просто самият фондан не е читав?
Извинявам се, ако вече е отговаряно на подобен въпрос.
Според мен, или си прекалила със захарта или ти е много тънко разточен и като дръпнеш малко и се къса. Аз съм с малко торти зад гърба си, но това е моя опит   Flutter

# 302
  • Мнения: 39
Помощ! Защо ми се накъсва фонданът по ръбовете на тортата?
Не е омесен хубаво, не е достатъчно тънък или просто самият фондан не е читав?
Извинявам се, ако вече е отговаряно на подобен въпрос.
Ползвам готов фондан (купен), но беше доста твърд като го отворих. Опитах се да го размеся хубаво, но може и да не е било достатъчно?
Сега го махнах и утре сутринта ще правя втори опит (с нов фондан). Ако имате идеи как да не се проваля отново , ще съм благодарна.

# 303
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Помощ! Защо ми се накъсва фонданът по ръбовете на тортата?
Не е омесен хубаво, не е достатъчно тънък или просто самият фондан не е читав?
Извинявам се, ако вече е отговаряно на подобен въпрос.
Ползвам готов фондан (купен), но беше доста твърд като го отворих. Опитах се да го размеся хубаво, но може и да не е било достатъчно?
Сега го махнах и утре сутринта ще правя втори опит (с нов фондан). Ако имате идеи как да не се проваля отново , ще съм благодарна.
Може и да не си го омесила достатъчно. Не знам при купените как е, аз ми меся. Но си иска пак хубаво месене след като е престоял, та може и наистина това да е бил проблема.  А колко дебело беше разточен?
Дано някой който е по-наясно да пише.

# 304
  • Мнения: 148
Какъв е фондана?Някои от купените се цепят по ръбовете.
Омеси хубаво като си мажеш ръцете със глицерин или малко олио.

# 305
  • Мнения: 46
Ще направя опит да кача последната си торта (от супер скромния си опит в украсата на торти  Embarassed ) Тортата е с много какао и гореща вода.  За съжаление не знам от къде имам рецептата, защото си събирам много рецепти от различните сайтове и блогове, но от скоро знам, че трябва да пиша мястото и човекът, от който съм я копирала - ще се коригирам с новите торти, които ще правя  Peace  Кремът е с крема сирене, шоколад и сметана - пропорциите аз си ги измислям. Ако някой има желание да види рецептата - никакъв проблем.  
Тортата беше за рождения ден на вуйчо ми (скоро ще си направят джакузи и отдавана говорят за това, та реших да се посмеем  Joy ).
http://www.flickr.com/photos/108932938@N08/10890493323/in/set-72157637735593815

# 306
  • Мнения: 21
Здравейте, момичета!  По ред на тортичките:
metchopooh, уау! Какъв кактус! Бодлив ли беше  Grinning Външният вид на тортата е наистина прекрасен, но вкусът още повече! Като се има предвид, че чийзкейк не се прави за 2 часа, а и си направила този така реалистичен кактус - поздравявам те от сърце! Личи си колко много труд и старание си вложила в тази торта!  Heart Eyes
мегало, много майстортки направена торта, заглаждането е страхотно, както и ръба. Орхидеята е като истинска, не знам колко по-добре искаш да ти се получи, на мен ми изглежда перфектна. Единствено пеперудките малко като че ли ми се припокриват с формата на цветовете и така ми се губят. Ама какво са няколко пеперуди на фона на тази зашеметяваща орхидея  Hug
Елч, и двете торти са много хубави и тематични. Сигурно е ужасно трудно да се покрие така умело с фондан глава на Мики Маус, особено частта, където са ушите! Единственото, което малко не ми допада е папионката на ризката, иначе всичко друго ми изглежда перфектно   bouquet
Snejinkaaa, Името на детето малко ми е сбутано под Happy Birthday, само това не ми допада много. Иначе половината информация за тортата, ако я беше спестила, нямаше и да разбера. Боядисала си я много равномерно. Тасът не толкова, ама пък то със сребърна боя едва ли може да стане така, това не е плътен цвят. Като цяло, много хубава автомобилна гума, от която всяко малко, че и голямо момченце би ахнало!  Simple Smile
teditoS, много е готина тортата! Единствено цветът на джакузито ми е малко странен. Харесва ми, че си направила детайли – чехлички, грозде, бутилка, хавлии. Водата е реалистична, успяла си да пресъздадеш тази лежерност, която обхваща хората, релаксиращи в джакузи.  Hug

Аз направих първата си Омбре торта и я декорирах с цветя, които също правя за пръв път. Имах други планове за вида на омбре украсата, но разбития бял шоколадов ганаш в един момент се прецака и ме предаде, затова се наложи да направя тази не съвсем изтънчена декорация с вилица. В крайна сметка мисля, че точно грубостта й създава баланс с нежността на розите.


# 307
  • Мнения: 1 687
тедито, идеята за тортата е много яка! много ме кефят малките детайлчета, да не си дева? Simple Smile))

зорница, папионката и мен не ме кефи, но имахме голяяяям проблем с червения фондан. беше супер мек и лигав и каквото и да го правехме нищо не постигнахме, затова и след един час мъка първото нещо, което що-годе ставаше го сложихме от страх да не би да не успеем да го повторим.
а омбре тортата ти е просто фантастичка! божествена е!

мацки, аз направих тортата. много ви благодаря за помощта, нямаше да се справя без вас. имах малко проблеми с черния фондан, та се измъчих с очите, но като цяло съм доволна от резултата. добре, че беше снежинка да даде идеята за джаджата от панадола, с нея изцъцках фитилчетата за паяжината.


а я ми кажете какво бих могла да направя с останалия ми маслен крем?
и има ли вариант някак да направя тези меки фондани по-гъсти и годни за работа? примерно с повечко пудра захар? този днес изобщо не можеше да се точи, направо се размазваше...

# 308
  • Мнения: 148
какъв е фондана?Коя марка?Съхнещ или не съхнещ?

# 309
  • Мнения: 46
ZorniZZa, цветът на джакузито трябваше да наподобява дърво (гледах някъде из нета подобна торта, от която заимствах идеята). На мен не ми харесва цветът на плочките, но нямам много готови цветове и се опитвам смесвайки 2-3 цвята да получавам други  Embarassed
Не знам, какво е Омбре (още не съм изчела всички теми), но изглежда разкошно! Розите ти са много нежни - още не смея да се пробвам с цветя.. вашите са като истински   bouquet

Елч, раче съм  Laughing Много държа на детайлите и понякога се отплесвам по тях  ooooh! Паяжината ти е перфектна!   bouquet Аз правих една торта за Хелоуин, но не се сетих да направя паяжината с фондан, а купих нещо като гел -прекъсваше на места, а на места излизаше по повече и паяжината стана неравна http://www.flickr.com/photos/108932938@N08/10890234956/in/set-72157637735593815.  Не съм много опитна, но като ми омекне много фондана слагам пудра захар или нишесте. Ако е много топло в стаята или прекалено дълго го премятам из ръцете си обикновено омеква. Но дано някой по-вещ да те насочи по-конкретно  Peace

# 310
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Елч, много красива е станала тортата  Hug Супер чиста и права Simple Smile
Радвам се, че е станало със спринцовката.

За фондана и аз ще чакам да ти кажат, как да го оправиш. И аз имам купени които се мажат направо, уж ги меся с пудра захар но пак нищо не става Sad Пробвах и малко отворени да ги държа, но пак нищо  Tired

ZorniZZa, точно едно голямо момче на 45г и се радва и още няколко покрай него Mr. Green Надписа и на мен не ми хареса  Crossing Arms и се скарахме с мъжо, че не му се чакало да оправям нещо което и така ставало #2gunfire понеже всичко ставаше в последните минути  ooooh!
Тортата ти изглежда много апетитно  eat Посетих ти и блога  Flutter чакам само малкия да заспи и да сядам да чета  bowuu

# 311
  • Мнения: 1 687
ditsan, марката на фондана е fun cakes, съхнещ е. досега с него не бях имала проблем, но този път... иначе два пти взимах renshaw и двата пъти ги изхвърлих - едно, че миришат на развалено и второ, че са толкова меки, че се размазват под точилката. в магазина ми казаха, че трябвало да се месят с тайлоза. това ли е начинът? там ми похвалиха и някакъв унгарски май беше, бил най-хубав. мисля, че марката е squires kitchen.

tedito, то не пречи да си рак с асц дева Laughing Laughing Laughing мм е с асц дева и затова той изпива украсата, детайлите го влекат. Simple Smile))
иначе и аз лицето го правих с такова гелче, но наистина не става равно, дбре че не направих цялата торта така, щях да откача от ужас. въпреки че и с панадола не стана много лесно, защото трудничко се избутва, но пък станаха почти идеално равни и после поставянето беше относително лесно.

snejinka, мерси и на теб за похвалата! аз толкова се ентусиазирах, че вчера цяла вечер гледах клипчета за торти с цветенца за моя рд, който е на 3 декември  Laughing Laughing Laughing вече съм си намислила цвят и примерен модел, само малко се колебая дали да не я направя на 2 етажа. трудно ли се прави? малко се шубелисвам да ексериментирам по такъв повод.

# 312
  • Мнения: 1 352
Много странно това с фондана на Fun cakes. Аз също купувам такъв, обаче е страшно сух, твърд, напуква се по ръбовете и се къса отстрани. Дори като го разточвам, въобще не ръся с нишесте, просто няма нужда. Мешам го  с един лигав и става супер.

# 313
  • Мнения: 148
За да се лигави,значи не е съхнещ.Пробвай да му сложиш тайлоза.

# 314
  • Мнения: 1 687
мариета, белият е сух, но черният беше много мек.

дитсън, мерси! следващият път ще взема тайлоза и така ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт