Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

• 97 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Помощ! Защо ми се накъсва фонданът по ръбовете на тортата?
Не е омесен хубаво, не е достатъчно тънък или просто самият фондан не е читав?
Извинявам се, ако вече е отговаряно на подобен въпрос.

# 301
  • Русе/Germany
Според мен, или си прекалила със захарта или ти е много тънко разточен и като дръпнеш малко и се къса. Аз съм с малко торти зад гърба си, но това е моя опит   Flutter

# 302
Ползвам готов фондан (купен), но беше доста твърд като го отворих. Опитах се да го размеся хубаво, но може и да не е било достатъчно?
Сега го махнах и утре сутринта ще правя втори опит (с нов фондан). Ако имате идеи как да не се проваля отново , ще съм благодарна.

# 303
  • Русе/Germany
Ползвам готов фондан (купен), но беше доста твърд като го отворих. Опитах се да го размеся хубаво, но може и да не е било достатъчно?
Сега го махнах и утре сутринта ще правя втори опит (с нов фондан). Ако имате идеи как да не се проваля отново , ще съм благодарна.
Може и да не си го омесила достатъчно. Не знам при купените как е, аз ми меся. Но си иска пак хубаво месене след като е престоял, та може и наистина това да е бил проблема.  А колко дебело беше разточен?
Дано някой който е по-наясно да пише.

# 304
Какъв е фондана?Някои от купените се цепят по ръбовете.
Омеси хубаво като си мажеш ръцете със глицерин или малко олио.

# 305
Ще направя опит да кача последната си торта (от супер скромния си опит в украсата на торти  Embarassed ) Тортата е с много какао и гореща вода.  За съжаление не знам от къде имам рецептата, защото си събирам много рецепти от различните сайтове и блогове, но от скоро знам, че трябва да пиша мястото и човекът, от който съм я копирала - ще се коригирам с новите торти, които ще правя  Peace  Кремът е с крема сирене, шоколад и сметана - пропорциите аз си ги измислям. Ако някой има желание да види рецептата - никакъв проблем.  
Тортата беше за рождения ден на вуйчо ми (скоро ще си направят джакузи и отдавана говорят за това, та реших да се посмеем  Joy ).
http://www.flickr.com/photos/108932938@N08/10890493323/in/set-72157637735593815

# 306
Здравейте, момичета!  По ред на тортичките:
metchopooh, уау! Какъв кактус! Бодлив ли беше  Grinning Външният вид на тортата е наистина прекрасен, но вкусът още повече! Като се има предвид, че чийзкейк не се прави за 2 часа, а и си направила този така реалистичен кактус - поздравявам те от сърце! Личи си колко много труд и старание си вложила в тази торта!  Heart Eyes
мегало, много майстортки направена торта, заглаждането е страхотно, както и ръба. Орхидеята е като истинска, не знам колко по-добре искаш да ти се получи, на мен ми изглежда перфектна. Единствено пеперудките малко като че ли ми се припокриват с формата на цветовете и така ми се губят. Ама какво са няколко пеперуди на фона на тази зашеметяваща орхидея  Hug
Елч, и двете торти са много хубави и тематични. Сигурно е ужасно трудно да се покрие така умело с фондан глава на Мики Маус, особено частта, където са ушите! Единственото, което малко не ми допада е папионката на ризката, иначе всичко друго ми изглежда перфектно   bouquet
Snejinkaaa, Името на детето малко ми е сбутано под Happy Birthday, само това не ми допада много. Иначе половината информация за тортата, ако я беше спестила, нямаше и да разбера. Боядисала си я много равномерно. Тасът не толкова, ама пък то със сребърна боя едва ли може да стане така, това не е плътен цвят. Като цяло, много хубава автомобилна гума, от която всяко малко, че и голямо момченце би ахнало!  Simple Smile
teditoS, много е готина тортата! Единствено цветът на джакузито ми е малко странен. Харесва ми, че си направила детайли – чехлички, грозде, бутилка, хавлии. Водата е реалистична, успяла си да пресъздадеш тази лежерност, която обхваща хората, релаксиращи в джакузи.  Hug

Аз направих първата си Омбре торта и я декорирах с цветя, които също правя за пръв път. Имах други планове за вида на омбре украсата, но разбития бял шоколадов ганаш в един момент се прецака и ме предаде, затова се наложи да направя тази не съвсем изтънчена декорация с вилица. В крайна сметка мисля, че точно грубостта й създава баланс с нежността на розите.

# 307
тедито, идеята за тортата е много яка! много ме кефят малките детайлчета, да не си дева? Simple Smile))

зорница, папионката и мен не ме кефи, но имахме голяяяям проблем с червения фондан. беше супер мек и лигав и каквото и да го правехме нищо не постигнахме, затова и след един час мъка първото нещо, което що-годе ставаше го сложихме от страх да не би да не успеем да го повторим.
а омбре тортата ти е просто фантастичка! божествена е!

мацки, аз направих тортата. много ви благодаря за помощта, нямаше да се справя без вас. имах малко проблеми с черния фондан, та се измъчих с очите, но като цяло съм доволна от резултата. добре, че беше снежинка да даде идеята за джаджата от панадола, с нея изцъцках фитилчетата за паяжината.

а я ми кажете какво бих могла да направя с останалия ми маслен крем?
и има ли вариант някак да направя тези меки фондани по-гъсти и годни за работа? примерно с повечко пудра захар? този днес изобщо не можеше да се точи, направо се размазваше...

# 308
какъв е фондана?Коя марка?Съхнещ или не съхнещ?

# 309
ZorniZZa, цветът на джакузито трябваше да наподобява дърво (гледах някъде из нета подобна торта, от която заимствах идеята). На мен не ми харесва цветът на плочките, но нямам много готови цветове и се опитвам смесвайки 2-3 цвята да получавам други  Embarassed
Не знам, какво е Омбре (още не съм изчела всички теми), но изглежда разкошно! Розите ти са много нежни - още не смея да се пробвам с цветя.. вашите са като истински   bouquet

Елч, раче съм  Laughing Много държа на детайлите и понякога се отплесвам по тях  ooooh! Паяжината ти е перфектна!   bouquet Аз правих една торта за Хелоуин, но не се сетих да направя паяжината с фондан, а купих нещо като гел -прекъсваше на места, а на места излизаше по повече и паяжината стана неравна http://www.flickr.com/photos/108932938@N08/10890234956/in/set-72157637735593815.  Не съм много опитна, но като ми омекне много фондана слагам пудра захар или нишесте. Ако е много топло в стаята или прекалено дълго го премятам из ръцете си обикновено омеква. Но дано някой по-вещ да те насочи по-конкретно  Peace

# 310
  • Русе/Germany
Елч, много красива е станала тортата  Hug Супер чиста и права Simple Smile
Радвам се, че е станало със спринцовката.

За фондана и аз ще чакам да ти кажат, как да го оправиш. И аз имам купени които се мажат направо, уж ги меся с пудра захар но пак нищо не става Sad Пробвах и малко отворени да ги държа, но пак нищо  Tired

ZorniZZa, точно едно голямо момче на 45г и се радва и още няколко покрай него Mr. Green Надписа и на мен не ми хареса  Crossing Arms и се скарахме с мъжо, че не му се чакало да оправям нещо което и така ставало #2gunfire понеже всичко ставаше в последните минути  ooooh!
Тортата ти изглежда много апетитно  eat Посетих ти и блога  Flutter чакам само малкия да заспи и да сядам да чета  bowuu

# 311
ditsan, марката на фондана е fun cakes, съхнещ е. досега с него не бях имала проблем, но този път... иначе два пти взимах renshaw и двата пъти ги изхвърлих - едно, че миришат на развалено и второ, че са толкова меки, че се размазват под точилката. в магазина ми казаха, че трябвало да се месят с тайлоза. това ли е начинът? там ми похвалиха и някакъв унгарски май беше, бил най-хубав. мисля, че марката е squires kitchen.

tedito, то не пречи да си рак с асц дева Laughing Laughing Laughing мм е с асц дева и затова той изпива украсата, детайлите го влекат. Simple Smile))
иначе и аз лицето го правих с такова гелче, но наистина не става равно, дбре че не направих цялата торта така, щях да откача от ужас. въпреки че и с панадола не стана много лесно, защото трудничко се избутва, но пък станаха почти идеално равни и после поставянето беше относително лесно.

snejinka, мерси и на теб за похвалата! аз толкова се ентусиазирах, че вчера цяла вечер гледах клипчета за торти с цветенца за моя рд, който е на 3 декември  Laughing Laughing Laughing вече съм си намислила цвят и примерен модел, само малко се колебая дали да не я направя на 2 етажа. трудно ли се прави? малко се шубелисвам да ексериментирам по такъв повод.

# 312
Много странно това с фондана на Fun cakes. Аз също купувам такъв, обаче е страшно сух, твърд, напуква се по ръбовете и се къса отстрани. Дори като го разточвам, въобще не ръся с нишесте, просто няма нужда. Мешам го  с един лигав и става супер.

# 313
За да се лигави,значи не е съхнещ.Пробвай да му сложиш тайлоза.

# 314
мариета, белият е сух, но черният беше много мек.

дитсън, мерси! следващият път ще взема тайлоза и така ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт