Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 1 546
Здравейте момичета.  Grinning
Невероятни... невероятни красоти.  Hug
Обръщам се към вас с молба за съвет.
Нямам никакъв опит в сладкарството.  Embarassed Само мъфини и кексове съм правила и то не много. Обаче децата просто не спират да налитат на сладко и все повече се замислям да заменя купешките пасти, торти и бисквити с домашни.
Обаче...Обичат много да ядат на тортите захарното тесто. Ходя и им купувам даже само формички от захарно тесто. Затова, много Ви моля да ми помогнете да си направим домашно тесто.
Първо мисля да пробвам едни маслени бисквитки а после да ги покрием и със захарно тесто.
Дайте ми съвет с какво да започна и от къде, какво ми е необходимо да си купя. Разгледах много сайтове, които продават какви ли не неща за декорация но нищо не ми е ясно за какво е.
Надявам се с времето да ги поразуча но сега като заначало...от най-лесното.  Laughing

# 316
  • Мнения: 368
Здравейте момичета.  Grinning
Невероятни... невероятни красоти.  Hug
Обръщам се към вас с молба за съвет.
Нямам никакъв опит в сладкарството.  Embarassed Само мъфини и кексове съм правила и то не много. Обаче децата просто не спират да налитат на сладко и все повече се замислям да заменя купешките пасти, торти и бисквити с домашни.
Обаче...Обичат много да ядат на тортите захарното тесто. Ходя и им купувам даже само формички от захарно тесто. Затова, много Ви моля да ми помогнете да си направим домашно тесто.
Първо мисля да пробвам едни маслени бисквитки а после да ги покрием и със захарно тесто.
Дайте ми съвет с какво да започна и от къде, какво ми е необходимо да си купя. Разгледах много сайтове, които продават какви ли не неща за декорация но нищо не ми е ясно за какво е.
Надявам се с времето да ги поразуча но сега като заначало...от най-лесното.  Laughing


Ето това тесто си приготвям аз (на Димитрана): http://vaklina.blogspot.com/2011/02/blog-post_1992.html. Трябват ти кътъри за сладки, боички. Напиши в гугъл сладарски магазини и ще ти излязат доста  Hug

# 317
  • Мнения: 1 352
мариета, белият е сух, но черният беше много мек.

Черният по принцип е по-лигав, поне аз какъвто и да съм купувала е бил такъв. А и като оцветявам с боя, пак такъв става. Може би защото е нужна повече боя и го разводнява, а може би в съставките на самата черна боя има нещо.
Аз бих ти препоръчала да си направиш шоколадово тесто от натурален шоколад, след това лесно се оцветява в черно. Аз гледам винаги да си имам такова тесто, супер кафяв цвят става, черен също, да не говорим колко лесно се работи с него и как добре покрива - гладко и еластично.

Ванчето имаше рецепта за шоколадово тесто. Може да пробваш и това, което правя аз, то е супер лесно - 5 шоколада, 5 с.л. мед, 400 гр. бонбони маршмалоус - разтопявам по отделно шоколада и бонбоните, след това ги смесвам, добавям и меда, бъркам да стане хомогенна смес и оставям да изстине.

# 318
  • Мнения: X
Елч Аз дето имам 4 торти зад гърба си само, направих последната на два етажа, следвах правилата в тортената библиотека и каквото съм чела тук последните 3-4 теми. Сложих на двата етажа картонени подложки, на втория изрязана по него, на лист хартия очертах размера и къде ще са сламките с дървените шишчета за подпори, изрязах дупка в центъра на малката подложка.След като покрих двата етажа, очертах долния с помощта на хартията, сложих всички сламки и поставих втория етаж в/у централната сламка, която е по-дълга и минава през картонената подложка на втория етаж.Така не ми се сплеска долния етаж, нито имаше някакви проблеми, стана перфектна и пътува 20 км без да и стане нищо. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 17:36 от Анонимен

# 319
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
snejinka, мерси и на теб за похвалата! аз толкова се ентусиазирах, че вчера цяла вечер гледах клипчета за торти с цветенца за моя рд, който е на 3 декември  Laughing Laughing Laughing вече съм си намислила цвят и примерен модел, само малко се колебая дали да не я направя на 2 етажа. трудно ли се прави? малко се шубелисвам да ексериментирам по такъв повод.
И аз така по цяла ден и цяла вечер всяка свободна минута чета или гледам клипчета Simple Smile
Моята първа торта беше на два етажа Mr. Green Показвам Simple Smile Беше покрита с Марципан  Whistling мнооого нерви брах с него ooooh! нито цветовете станаха такива каквито исках, нито се разточваше лесно.
 
Скрит текст:
Така че ... давай смело  Wink следвай си стъпките и няма да има проблеми  Hug

# 320
  • Мнения: 46
И аз купих черен fun cakes - супер мек е и в същото време не могат да се заличат корекции - направиш ли нещо в една форма дори и след 10 сек. да натиснеш нещо да промениш си личи и няма прикриване.. как го обясних само..  Joy Може би за чаршаф би се получило, но аз правих фигурки с него и се измъчих много  ooooh!

# 321
  • Мнения: 1 687
тедито, успокои ме! значи не е в мен проблемът! да ти кажа и за чаршаф няма да стане, защото аз имах да направя очите на спайдърмен от него и до такава степен не можах да го разточа, че накрая го точих през фолио и останаха следи от фолиото (добре, че се виждат само крайчета, че щяхме да се изложим много).

мариета, мерси за рецептата! ще я пробвам като се престраша да работя с шоколад Simple Smile

снежинка, слънчогледче, благодаря за окуражаването! ще го помисля още малко Simple Smile
снежинка, много добре ти се е получила първата тортичка и изобщо не се вижда какви ядосе ви брала с марципана Simple Smile

# 322
  • Мнения: 367
Елч спайди е много готин . Много чиста работа.
Аз пускам една несериозна тортичка . Вътре е с бисквити масло орехи и нам си кво като за сладък салам. Моя син много страда като правя торти и ги давам на хората та реших докато бебо спи да му направя една бърза ей тъй да го зарадвам. Докато се върнат с баща му от магазина за час и половин ей тва направих. Не е  измазана с маслн крем ей така върху бисквитите пльоснах фондана . За 90 минути толкос. Изобщо няма претенции за хубост и безупречност . Миниончето и то е бисквитено вътре . На вълна "Аз проклетникът 2 "сме сега .
Много се зарадва сам си я ряза само че ми се скара защо не съм направила от лилавите минион дето са луди . А де  newsm78

# 323
  • Мнения: 1 965
Моята първа торта беше на два етажа Mr. Green Показвам Simple Smile ...
Ти сериозно ли???  Shocked Това е първата ти торта???? Отивам да се самоубия. Просто не искам да дочакам стотната.....  afwitch

# 324
  • Мнения: 790
Felina как е направи тази торта за час и половина не знам,аз само миниончето ще правя за толкова време!
Отдавна не съм писала май,имам време само да чета напоследък.
Ditsan правих твоя крем за измазване на торта,ама нещо не се разбирам с него и това е.Тортата трябваше да не е с фондан и веднага се сетих за твоя крем,ами добре,обаче и той трябваше да е без боя.Покрих тортата ама много ми прозираше,а уж не мазах никак тънко,загладих с топъл нож,стана много зле и измазах още веднъж и надрасках уж някакви завъртулки.Крема е много вкусен,обаче ще трябва още доста да се уча да измазвам,това ми куца и като покривам тортите,все не са ми много добре измазани.Кажете има ли някаква тънкост.И как ги изравнявате отгоре,защото на мен все нещо ми е или леко хлътнала или пък издута,абе равна никога не се получава,притискате ли с нещо или ... newsm78
Ето я и тортата:


сори за снимката ама е от телефона,че се оказах без фотоапарат в последния момент.Вътре тортата е с боровинков крем със заквасена сметана,а блатовете са ванилово пандишпанени.

Snejinkaaa ти ме разби с твоята първа торта!!!! #Crazy

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 14:26 от babybu

# 325
  • София
  • Мнения: 1 546
Mishoka Благодаря ти за предложението.  Hug Не звучи трудно да се направи захарното тесто. Само вероятно повечко смелост ми трябва. За "кътъри за сладки" сладки от тебе чувам, но като видях - това са си формички.  Embarassed Аз си имам едни обикновени формички и правих снощи маслени бисквити с децата. Бяха безкрайно щастливи. Предполагам, че със същите форми мога да изрязвам и тестото и да слагам върху опечената и изтиналата бисквитка. А за оцветяването, как е по добре, с течни или прахообразни боички? като начало мисля само едноцветни да ги правя, пък по Коледа, ако се научим да шарим.  Embarassed
И последно питане, може и малко странно да е но все пак. Мога ли да омеся захарното тесто в хлебопекарната?  newsm78 Някой дали е опитвал?  Rolling Eyes
Мале Felina, много е хубава. Ако моят малкият я види, познайте, ще ми извади душата да му направя няколко такива жълти слуги.  Mr. Green По нататък, ако се усъвършенствам малко, ще питам за подробности.  Grinning
Иначе по сладкарските сайтова предлагат безброй пракрасни неща, а и виждам по Вашите торти тук. Цветенца, листенца, дантелки, фигурки....красоти.

# 326
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
dama, в хлебопекарната едва ли ще стане Rolling Eyes Тя нали затопля малко когато меси, поне моята де Simple Smile Дори и да е на тесто, пак си затопля Naughty
Аз знаеш ли как го меся Simple Smile С миксера  Flutter Слагам бъркалките за тесто и така. Слагам си пудра захар и течните съставки и бъркам на 1-ва степен на миксера, докато започне да се запъва. Вадя го и продължавам на ръка. Имам проблем с ръката и не мога много да меся, че се надува. Но така спестявам малко бъркане (дори и само бъркане, пак се надува). Преди две седмици имах подарък за РД-то миксер робот Party Колко време си го споменавах, но пусто не ми се даваха тези пари. Но сегаааа  chef няма такъв кеф Blush

Благодаря на всички, за комплиментите за първата ми тортичка Simple Smile Аз си мислех, че ще ви се види "смешна" и заради това не я показах първия път, когато постнах тортички Blush Бях много щастлива и за мен си е голяма гордост, като се има предвид, че е и първата ми торта като цяло в моя живот Joy Погледа който имаше сина ми, когато я видя ми беше НАЙ-ГОЛЯМАТА награда Heart Eyes

# 327
  • Мнения: 46
Snejinkaaa, първата ти торта е много хубава - чаршава, формите на блатовете, фигурите (влакчето е страхотно).. наистина е невероятно, че ти е първата  #Crazy Представям си какви са следващите..  Praynig

Felina, жълтуркото е много сладък - ще пробвам и аз, но да имам повод за някое мъниче (въпреки че и мъжа ми много ги обича  Joy  )

Babybu, Dora the Explorer е страшна   bouquet  Аз също никога не мога да намажа равномерно и плътно тортите си. Ще чакам някой с опит в това да ти отговори пък дано се научим скоро  Simple Smile

Благодаря ви за съветите за рисуване с бои по торта. Направих един опит..като изсъхна една нощ в хладилника боите позасъхнаха, но снощи докато я рисувах беше много трудно. Бях я държала в хладилника и като я извадих се получи веднага конденз. Много трудно се рисуваше (жълтото не хващаше почти). Пробвах със сухи бои, разтворени във водка. Може би боите на са добри.. Другият път ще пробвам с гелови (може би без водка?). Но видях най-голям зор с розата (първата ми). Едно че нямам нищо за рози (нито кътъри, нито гъбичка (не знам как се нарича това мекото),  ами и като направих листенцата снощи ги оставих на лъжички да съхнат..всичко изглеждаше супер. Днес като започнах да сглобявам розата, листенцата се чупеха при огъване. Побвах да ги навлажня леко с водка, но резултатът е видим - незадоволителен  Crossing Arms Но няма да се дам лесно  Peace
http://www.flickr.com/photos/108932938@N08/10950930243/in/set-72157637735593815

Момичета, къде греша като качвам снимки та не се виждат директно, а излиза само линка към тях? Пробвах с ing отпред и /ing отзад, но не става и го променям на url..  newsm78

# 328
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Момичета, къде греша като качвам снимки та не се виждат директно, а излиза само линка към тях? Пробвах с ing отпред и /ing отзад, но не става и го променям на url..  newsm78

Пише се [img със същата скоба, но затворена[/img] и между тях се поставя линка на снимката. Писах го така, за да можеш да видиш какво точно трябва да се пише, иначе нямаше да излезе.
Много ми хареса тортичката ти. Много се радвам на такива рисувани торти, аз не мога да рисувам Tired

# 329
  • Мнения: 277
Teдито, много хубаво си нарисувала, много. само тортата да я беше направила два пъти по-висока, подобрява визията според мен

бейбибу, много весела торта, фигурките са добри. сигурно и цветовете са различни и по-ярки в действителност

фелина, възхищавам ти се как си се справила толкова добре за толкова кратко време. коя рецепта ползва за сладкия салам, отдавна искам да се върна в детството

снежинка, ванчето е права. ако това е първата ти торта, каква ще е не 100тната, даже 20тата. браво

елч, твоята паяжина наистина все едно паяк я е плел, така равномерна. ако бях аз треперушко, паякът щеше да е пияница  Laughing

зорница, много ми харесва съчетанието на цветовете, едни пастелни и нежни. и бордът е интересен. розите малко нещо им куца, може би по-скоро долната част, като на пънчета са

относно фонданите. аз черен ползвам на реншоу, покривам с него, става за това. за фигурки не съм го ползвала. веднъж за малка и то сложих тайлоза. цветните фондани на тази фирма са ок, но белия го мразя и вече не купувам, макар че този, които ползвам сега, го поръчвам по интернет и доставка плащам....

аз правя една година тортоправене и исках да благодаря за всичките ви коментари и съвети, които ми помогнаха да се развия

този уикенд правих 2 торти за двете ми момчета. естествено, едната не стана хич добре, но мъжът ми ми беше дал карт бланш да експериментирам каквото не съм правила досега само искаше бяло цвете  Simple Smile. той не обича чаршафа да е в цвят, различен от белия и така се получи тази торта. вече бях много изморена от тази на детето (само оправдания  Grinning )
вътре е вдъхновението. преди мислех, че еклерите са ми проблемите при измазването, но сега знам, че е шоко крема. нямаше стягане въпреки, че мазах с ганаш отгоре




другата е за партито на детето. шоко блатове с два крема, единият е бял ганаш с маскрапоне, другия е шоколадовият мус от най-хубавата шоко на ири. на пръв поглед бях доста доволна от себе си. като се позагледах, имаше известен брой несъответсвия, но всички деца и родители я харесаха и казаха, че била и много вкусна.



аз исках да попитам дали някоя е ползвал крема Муселин между блатовете на торта, която после е покривал с фондан

Общи условия

Активация на акаунт