Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 634
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 46
Момичета, къде греша като качвам снимки та не се виждат директно, а излиза само линка към тях? Пробвах с ing отпред и /ing отзад, но не става и го променям на url..  newsm78

Пише се [img със същата скоба, но затворена[/img] и между тях се поставя линка на снимката. Писах го така, за да можеш да видиш какво точно трябва да се пише, иначе нямаше да излезе.
Много ми хареса тортичката ти. Много се радвам на такива рисувани торти, аз не мога да рисувам Tired

Snejinkaaa, уж и аз така правя - слагам квадратни скоби на img, след това линка и после /img пак в квадратно скоби.. ама.. ooooh! прощавай, ако не съм те разбрала.. Относно рисуването - рисувам дърво и къща като дете на 4 годинки (правоъгълниче за къщата и триъгълник за покрива  Joy ), но тук гледах от картинка и съм рисувала милиметър по милиметър. Розичките си ги измислях и затова излязоха смешни и криви (като че ли детенце ги е правило). Но исках да пробвам да нарисувам нещо на торта да видя дали ще изсъхне и затова се навих  Peace

Teдито, много хубаво си нарисувала, много. само тортата да я беше направила два пъти по-висока, подобрява визията според мен

мегало, абсолютно си права - ако беше по-висока и без тази лента от страни щях да порисувам още малко и да стане по-нежна, но... както казах исках само да пробвам..   Party
Белите цветя с а страхотни - как ги направи такива лъскави? С пара, с боя?
Относно втората нямам абсолютни никаква критика! И замъка, и рицаря, и дракона -всичко ми харесва много! Зеленото с Кристалина ли го направи?

# 331
  • Мнения: 1 687
фелина, ако това ти е тортата за час и половина си представям като се постараеш каква страхотия е! Simple Smile много е готина!

бейбибу, мноооого ми харесва твоята маймунка. просто се е получила супер. и като цяло тортичката е много весела.

снежинка, и аз откога си мечтая за миксер, дето бърка сам, ама още не ме е сполетяло твоето щастие. сега се замислям дали да не си го поискам за рд, ама пусто много неща станаха Laughing Laughing Laughing

тедито, на мен розичката ми изглежда много красива. никакви кусури не виждам или иначе казано - за непрофесионалистите тортата ти със сигурност ще изглежда феноменална! Simple Smile

мегало, изглежда за една година мноого си се развила, защото тортата за малкото ти момченце е уникална! много професионална изглежда и то до най-малкия детайл!. бялата и тя е хубава, а цветята са ти просто супер. този раздърпания ефект по краищата на гъбичка ли го правиш? в смисъл  от тези, дето се продават по сладкарските магазини ли? много се чудя дали да си взимам или мога и някак с подръчни средства да го постигна.

# 332
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
teditoS, аз сега виждам, че снимките ти са от Flickr, там качих няколко снимки онзи ден, и изобщо не знам как се взема URL адрес на снимката. Този адрес който ти си постнала не може да се отвори като снимка. "Копиране на URL адреса на изображението" това търсиш да копираш ако си на български и с Google Chrome Naughty
Някой който е запознат с Flickr да каже, че и аз да видя Joy
А за рисуването, ако ще и да го прекопирам пак няма да го направя като свят  Mr. Green Но не ми пречи няяякой ден да пробвам  Whistling

мегало, много ти е нежна бялата тортичкаа  Heart Eyes и цветята са супеер  Crazy
Замъка и той много хубав, мале а какъв дракон  Whistling Супер!

Елч, аз много се радвам, че моя мъж още ме чува какво си мърморя Grinning И между другото правих маслен крем там, е няма такъв хубав крем. Не знам защо не ми ставаше такъв пухкавичък до сега, абе много хубаво се измазваше Simple Smile Пожелавам ти, Дядо Коледа да види какво си писала в бг мама  Joy Hug

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 11:30 от Snejinkaaa

# 333
  • Мнения: 3 449
Искам да ви почерпя с една разкошна на вкус торта която открих в блога на Lussi.Още се чудя коя води в моите класации на Ира шоколадовата или тази.Та ето мус торта с шоколадова водка и нуга.Ако ви хареса ще кача и рецептата
Скрит текст:

# 334
  • Мнения: 790
oуу изглежда страхотно  #Crazy искам и рецепта, ох сега как ми се прияде шоколад  Crazy

# 335
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Мегалo, акo oблечеш тoртата с платки oт страни няма да имаш никакви прoблеми със заглажданетo и измазванетo. Аз Среднoщнoтo вдъхнoвение и изoбщo еклерoвите тoрти винаги ги oбличам! Страхoтни са и двете тoытички, а пък за предишната с oрхидеята думи нямам Simple Smile

Филина, супер е тoзи Миньoн, вече знам каква ще е тoртата на мoя малък "прoклетник" Simple Smile Simple Smile  Mr. Green

Бейбибу, сигурна съм , че тoртата е била в пъти пo-хубава oткoлкoтo на снимката Simple Smile

Меченце Пух, кактусът е уау Simple Smile , че и тирамису вътре, думи нямам

Мими, сега значи тук да слюнooтделяме и преглъщаме така лииии?? Mr. Green

Снежинка, Елч, Тедитo, дoбре дoшли в редиците, бравo мoмичета!

Oт мен един куфар, за една близка приятелка и нейна приятелка , с кoятo двете празнуваха. Падат си пo пътешествията, а тoва са любимите им дестинации. Прoбвах се да oцветявам фoндан и устанoвих, че различните бoи пoeмат бoята пo различен начин. Бoите на Амери Кoлoр хич не стават за тази рабoта, нo пък имат мнoгo хубави цветoве. Тoртата я бoядисах вечерта и сутринта катo oтвoрих хладилника ми призля - нямае и пoмен oт наситения цвят на бoята , имае самo бледи oстатъци и всичкo беше на петна. Хайде нанoвo бoядисвай, тoзи път с Шугърфлейр, oпределенo ми oстават фавoрити тези бoи. Та затoВа тoртата не мoжа хубавo да изсъхне преди да я дам. Напръскана е и със спрей oтгoре, нo за съжаление не се вижда на снимката.

Вътре е Шoкoладoви блатoве и крем "Капучинo"

Етo я без снимките


И с тях


Акo мoжете спoделете как пoлзвате текстурните пoдлoжки и кoга правите oтпечатъка с тях. Мнoгo ми е труднo катo направя текстурния oтпечатък и пoсле катo пренеса фoндана върху тoртата да не гo разваля

# 336
  • Мнения: 3 449
oуу изглежда страхотно  #Crazy искам и рецепта, ох сега как ми се прияде шоколад  Crazy
Благодаря.аni_d заслужава си преглъщането Heart Eyes Ето и рецептата.http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/search/label/%D0%BD%D1%83%D0%B3%D0%B0

# 337
  • Мнения: 790
хахаха мерси Ани,наистина на снимката изглежда по-зле,на живо беше по-добре,но все пак не съм доволна от резултата,но ще се упражнявам и дано има резултат.Като видя колко добре стои крема на тортите на Диди и моите ми изглеждат ужасно
Елч - маймунката я правих по клипче в ютуб,както и Дора.Много лесно и бързо станаха.Обаче ги правих с фондана на Пико и изобщо не изсъхнаха,свикнала съм си да работя с домашен фондан и това е.Сега си мисля да си взема на Илчовски една кофа фондан,да видя с него как ще е,че поне магазина е до нас и няма да плащам за доставка.
Ани куфара е наистина страхотен,много ми хареса.
Следващата торта която ще правя е с рибар и на въдицата му трябва да има халка хахах,чудя се от какво да направя въженцето че да я издържи.А идеята за всичко е че приятел(на който съм му кума) си изгуби халката на риболов и то само 3 месеца след сватбата,та вече си има нова ама яко го майтапим още.И сега за рд мисля това да му спретна,с жена му я измислихме и мисля че здраво ще се посмеем на чужд гръб  hahaha .Та знам че много пъти сме говорили че желатин върху фондан не става,но ако направя малка подложка от шоколад ,нещо като ваничка и вътре сложа желатина няма да имам проблем нали? newsm78

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 10:29 от babybu

# 338
  • Мнения: 46
Ani_d, куфарът е уникален! Много ми харесва, много реален е! Браво!

Момичета, дайте съвет (всяка свободна минута чета форума, но темите са страшно много, а аз започнах от началото и сега съм на средата..та може би това сте го коментирали, но още не съм стигнала до там)  Praynig Кои блатове (рецепта) биха били най-удачни за моделиране (дялкане, рязане, оформяне, наслагване)? Предполагам повечето 3Д торти не се пекат със специфична форма, а с наслагване на блатове/тесто.. Искам да направя ключ за кола, но да ползвам само една форма за печене и от готовите блатове да оформя ключа. Имам една много любима рецепта на супер шоколадова торта (много е сочна и предполагам, че ще мога да оформям с нея), но исках да чуя вашите съвети  newsm78  Благодаря предварително   bouquet

# 339
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Та знам че много пъти сме говорили че желатин върху фондан не става,но ако направя малка подложка от шоколад ,нещо като ваничка и вътре сложа желатина няма да имам проблем нали? newsm78

Е как да не мoже желатин върху фoндан, нали има рецепти за дoмашен фoндан , в кoитo желатина е една oт oснoВните съставки  newsm78 newsm78

# 340
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Момичета, дайте съвет (всяка свободна минута чета форума, но темите са страшно много, а аз започнах от началото и сега съм на средата..та може би това сте го коментирали, но още не съм стигнала до там)  Praynig Кои блатове (рецепта) биха били най-удачни за моделиране (дялкане, рязане, оформяне, наслагване)? Предполагам повечето 3Д торти не се пекат със специфична форма, а с наслагване на блатове/тесто.. Искам да направя ключ за кола, но да ползвам само една форма за печене и от готовите блатове да оформя ключа. Имам една много любима рецепта на супер шоколадова торта (много е сочна и предполагам, че ще мога да оформям с нея), но исках да чуя вашите съвети  newsm78  Благодаря предварително   bouquet

Ето това съм чела в тортената библиотека

Скрит текст:
1.1 Блатове:

1.1.1 Пандишпанови блатове

Пандишпанов блат(natalyna) - Стъпка по стъпка

Основно  правило за този пандишпанов блат е, че на едно средно яйце слагаме 30 гр.захар и около 30гр. брашно може и малко по-малко)

за 26 см форма

6 яйца
180 гр. захар
160 гр. пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая към въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на две или три. За да не се троши, блата се реже когато е напълно изтинал – най-добре е да се приготви ден два преди да се прави тортата!

За какаов блат - в горната рецепта заменете 40г брашно с 40г качествено тъмно какао - става тъмен шоколадов блат
С шоколад - прибавете 50г настърган шоколад

Блата може да се замрази още леко хладък до един месец в камерата, като преди използване се оставя за около 2-3 часа на стайна темпрература да се размрази. Ако искате да го оформяте по-специфично, направете го докато блата е още замръзнал (не е твърд и лесно се реже)!

# 341
  • Мнения: 790
Aми де да знам,сега като го каза и се замислих че то наистина е така,а аз защо си мисля че не може де да знам.Запомнила съм че само кристалин може,а не ми се търси,защото ми трябва само малко.Ами значи направо със желатина ще си мацам ,дано успея да направя хубаво езерце  Laughing
Иначе си правя домашния със желатин наистина,защо така съм си наумила че не може хахха  hahaha

# 342
  • Мнения: 2 590
И аз бях чела някъде, че ако искаш да правиш езерце примерно, ако е от желатин, ще стопи фондана и трябвало да подложиш нещо от долу, а с кристалина можело директно върху него. Може и да греша, не съм пробвала.

# 343
  • Мнения: 790
Ами не е някъде, а е на първа страничка:Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието..
Може би е става въпрос за готовия фондан,но аз така или иначе си ползвам домашен,предполагам няма да имам проблеми.Още довечера ще пробвам и ще кажа после.Като се замисля може би ако е добре стегнал желатина и тогава го сложа няма да имам проблеми,но ако е размекнат може наистина да разтопи покритието,все пак водата от него ще попие във фондана.Някой с опит може да сподели Praynig

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 12:46 от babybu

# 344
  • Мнения: 46
Snejinkaaa, благодаря!   bouquet Ще пробвам тези блатове, дано се получи  Praynig

Ani_d, аз също прочетох, че се "разтопява" (или нещо подобно) фондана от желатин. Затова пробвах с кристалина и се получи СТРАХОТНО. Бях дала линк към една торта джакузи, но на живо водата беше като истинска! И не мръдна! Возих я 150 км. (не сме пускали климатик) и кристалината изглеждаше точно така, както като го сложих. И вълничките се личаха. Като съвет мога да ти дам да пробваш като вземеш едно малко кръгче фондан и сложиш вътре желатин, слагаш го в една чашка и ако на следващия ден ти харесва резултата - слагай смело. Аз така направих с кристалината и съм супер доволна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт