Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

• 97 632
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Фелина,несериозната ти тортичка е супер сладурска.
Babybu,аз мисля че съм обяснила че прозира и понякога трябва два или три пъти да се измаже.Като първо след всяко мазане трябва да се остави да стегне във хладилника.А за да е равна отгоре винаги я обръщам,и задължително стягам със ринг.
Мегало,не е лоша тортичката но тоя целулит много дразни.Горе ръба и той е бая кривичък,една щипка можеше да сложиш за да го скриеш.Другата за детето е супер.
Ани Д,определено куфара без снимките ми е фаворит.Преди да сложа,да трудно е но няма друг вариант.Поне аз не съм го открила/пренасям със точилката/.
Мими0585,и двете тортички са много сладки.Само цветенцата на бялата много еднакво заоблени си ги сушила и седят като изкуствени.
От мен една торта китара.Ей това чудо го правя за първи път.Сигурно ще забележите многото проблеми но това е положението,откакто станах баба мозъка ми е другаде и нещата просто не се получават.

# 361
Вчера ми попадна добра оферта на ето това http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=71319 и се чудя дали ще ми е полезно и удачно да го използвам понякога  newsm78. Пак ще го има разточването предварително, ширината на листа ще е към 17см, но дали няма да прозира листа? Незнам колко тънко ще дойде и дали става за домашните теста? 

# 362
Вчера ми попадна добра оферта на ето това http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=71319 и се чудя дали ще ми е полезно и удачно да го използвам понякога  newsm78. Пак ще го има разточването предварително, ширината на листа ще е към 17см, но дали няма да прозира листа? Незнам колко тънко ще дойде и дали става за домашните теста? 

Доколкото виждам имаш опция за регулиране на дебелината, но не знам дали специално си заслужава за разточване на фондан. А и 17 см. не е ли тесничко за покриване, ако го ползваш?

# 363
  • Русе/Germany
Вчера ми попадна добра оферта на ето това http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=71319 и се чудя дали ще ми е полезно и удачно да го използвам понякога  newsm78. Пак ще го има разточването предварително, ширината на листа ще е към 17см, но дали няма да прозира листа? Не знам колко тънко ще дойде и дали става за домашните теста? 

Аз не виждам смисъл от такова чудо. Нито ще можеш да покриваш торта с разточен фондан от него, нито нищо.

ditsan, китарата е много яка  Heart Eyes   bouquetне виждам аз никакви проблеми и дефекти по нея  Wink моя мъж ако я видииии  Crazy Зариби се по китари, че даже и си купи  Mr. Green та ако до РД-то не му умре мерака и аз ще се боря с такава торта  Mr. Green Нямам си и идея как се прави, но ми е и рано да я мисля.

ani_d, куфара е много хубав  bouquet
mimi0585, хубави тортички  bouquet

# 364
Да, за покриване нияма да става, но ако се прилепя отстрани по височината на тортата ще става. Беше ми интересно дали някой от Вас няма такова вкъщи и дали е удачно за такива неща да се ползва.

# 365
Леле ditsan как ги опъна тези струни, на мен снимката ми се отваря малка и размазана, но китарата е страшна. Браво.

# 366
Ditsan как въобще можеш да се критикуваш...аз виждам перфектна китара Simple Smile
teditoS благодаря ти, преди да тръгнем още малко скъсих пуричките, разрез естествено нямам...права си за калата.
Mishoka благодаря ти за съвета, няма идея че трябва да съхне на стайна температура честно...
Друго си е да се пазарува от магазин - виждаш, харесваш, оглеждаш, питаш, онлайн ми е адски мудно и докато търся едно нещо забравям какво друго ми трябва...

# 367
хахаха благодаря ви  Grinning
Струните изпънах благодарение разбира се на Ванчето,която ме подучи да използвам здрав конец.Използвах обущарски конец та затова и тоя цвят а не сребрист както си е редно.
Другото е че забравих точките по грифа,но видях във последният момент и ги направих но снимката остана без тях.Има и други нещица ама няма да ви ги казвам,открийте ги сами.
Ето още една снимка,дано се отвори
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200915355158182&se … ype=1&theater

# 368
  • Vaudreuil Canada
Дитсън забележителна китара си направила - много ме кефи!!!!!
А пък в темата от кога не съм стъпвала ....  Embarassed

# 369
Шеметче,благодаря!

# 370
мими, спонджо е уникален! и аз се замислям дали да не е таква тортата за рд на дъщеря ми, но ще почакам до януари да видя дали няма да се запали по някой друг Simple Smile

дитсан, никакви проблеми на неждам аз на киратката ти! страхотна е!

доника, и аз вчера гледах такива машинки в тсм, но и на мен ми се виждат прекалено малки. моята в къщи е по-голяма, но досега не съм усещала нужда да я ползвам за фондан. с точилка си се разточва супер.

# 371
А пък в темата от кога не съм стъпвала ....  Embarassed
И аз!          Embarassed
Т.е., "стъпвам", ама само чета, че бях поразредила малко тортите.
Ама сега през декември се очертава нещо като тортен маратон, та направо се чудя дали ще ми остане време за Коледните печива.     Grinning
Страхотни торти на последните страници.      bouquet
Гледам, новите момичета напредват с шеметни темпове....а като се сетя ние как се мъчехме преди 5 години.    Laughing

# 372
Зравеите момичета,отдавна чета форума и се радвам на красотите които творите и всеки път си казвах че ще се включа и аз новсе ненамирах смелост да го направя.Е ето че се престраших най накраяда го направя.
За да съм по правилата ще коментирам 5 торти макар че спорред мен аз като пълен аматйор нямам право да коментирам вашето съвършенство.
Snejinkaaa фигуркат на котето ти е стахотна много е сладко моите никога не се полъчават толкова добре.
Марина Д този твой охлюв просто есъеършен,такава красота....
ditsan за тортата в червено и черно вече съм казвала че е много красива,още веднъж ти благодаря за рецептата за крема.
Marieta свадбената ти торта много ми харесва
мегало прекрасни орхидеи като истински са.
Искам да ви покажа последната си торта и предварително се извинявам за лошото качество на снимките но са правени с телефона ми набързо защото човека за когото беше тортата чакаше в колата си да я вземе.
Моля ви вие като профисионалисти в правенето на торти да критикувате грешките и недостатаците ми.
Ще съм ви благодарна за съветите.
Вътре е шоколадови блатове и маслен крем ванилия.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 11:49 от латино10

# 373
Дааа, наистина страхотни торти от последните страници!  Peace
фелина,бързата ти тортичка е чудесна   bouquet
бейбибу, много ми харесва  маймунката, а  тортичката е наистинамного весела.

мегало, много нежна бяла тортичка и страхотни цветя!

mimi0585, със страхотно шоколадово изкушение #Crazy спонджбоб много добре се е получил  Peace
И куфара на ani_d е много хубав, като истински  Peace
Snejinkaaa, ти пък направо ме уби с тази първа торта...  Crazy представям си какви ли ще са следващите....   bouquet
елч,  страхотна паяжина си докарала, браво!
ditsan, яка китара  Peace аз дефекти не виждам, супер си е!   bouquet

Момичета, гледам че сте коментирали белия ганаш.... Някой покривал ли е с ганаш вместо маслен крем преди да облече и изобщо възможно ли е това, в смисъл дали няма да се скапе фондана?  newsm78

# 374
Здравейте момичета Hug  От доста време ви следя,но не смея да кача снимка,то такива красоти видях...все едно с ръка не са пипани.Всички ли сте любителки  #Crazy или има професионалисти между вас?
Фелина с това човече и торта за час и половина направо ме разби  #Crazy Сори,че не знам от кое филмче е ,ама детето вече е мъж и отдавна не съм се заглеждала по детските филмчета.
Представям си ако имаш 3 часа  какво ще спретнеш Wink
Мегало много изчистени тия цветя,като истински са лилиите,колко време ги суши? По този повод,ще питам как използвате тайлозата? Правих маргаритки (само с фондан)и след като се сушиха едно денонощие,като взех да сглобявам и половината се разпаднаха.Приемам съвети всякакви Wink
Марина Д с нейния охлюв на подлежи на коментар,а мечето беше черешката на тортата,гледах го тоя монитор пулих се  Shocked приближавах го...нямам думи Браво!!! Мнооооого хляб имам да изям докато достигна нещо такова,уж едва ги докосвам и докато го взема ми се разпада в ръцете.Ядосвам се ,че съм непохватна на моменти.
Дитсан за китарата две мнения няма,направо ще ти проговори.
Мими0585 спонджо много реалистичен и доста големичка изглежда тортата.
Латино Много ти е пипната тортата,личи си колко много си се потрудила,само на мен ми е малко трупната за размера,може би тая украса,на по-голяма торта ще стои по-добре,така малко ми се губи.Но не го приемай като критика,цветята са страхотни,като истински.

Сега моята идилия   chef Имахме годишнина с мъжо,та реших да спретна една торта да се почерпим с приятели,работя до късно вечер,та едната вечер пекох блатове,на следващата правих украса,на третата сглобявах.Направих шоколадова торта с блатовете на Ири,без да сиропирам,те са достатъчно сочни.Крема  с маскарпоне,животинска сметана и кондензирано мляко.В крема напъхах и замразени малини.Сега за украсата,първоначално си мислих да направя нещо като кутийка за бонбони от айсинг и вътре да сложа бонбони.Направих ги и точно преди да ги сглобя изпуснах една подложка върху тях и всичко стана на сол(то нали е белтък и пудра захар,та е крехко) После взех да я поливам тортата с шоколад,че не съм фен на фондана. Той нещо ми се втвърди за секунди и не можах да го разнеса равномерно  #2gunfire Много се ядосах и добре,че имах под ръка фондан.Криво-ляво я покрих,виждам че не е равна,но с тоя грапав шоколад отдолу...нямаше как.После и цветята не бяха изсъхнали и се чупеха #Cussing out Затова питам как смесвате тайлоза и фондан(по колко) Вчера си купих малка кутийка тайлоза и пише 1/30 с вода и да се остави за 1 нощ  newsm78 Не става ли рядък и лигав фондана,примерно на 1кг готов фондан,колко слагате? Много дълго стана,та тази торта измъдрих.Не е нищо особено,но продължавам да се уча  Hug Успех на всички вас и хубава нова седмица  Peace
http://pam73.snimka.bg/cooking/vkusno.789297.32066532

Общи условия

Активация на акаунт