Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 544
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 260
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам някой поръчвал ли е скоро захарна маса от Пикко и дали е ок партидата, която върви в момента? Знам, че миналата зима имаше доста проблеми и затова се чудя  ooooh!

# 661
  • София
  • Мнения: 1 546
Marieta  Crazy  hahaha Joy Да се смее ли човек ...какво да прави. Лека ти работа само.  Peace
Аз имам едно питане относно стегналия ми фондан. как мога да го поотпусна за работа? така ми изглежда, че изобщо няма да може да се разточва.  Rolling Eyes Мисля, че бях чела, ама може и да греща...някой беше писал, че го затопля леко в МВ. Embarassed

# 662
  • Мнения: 368
Marieta  Crazy  hahaha Joy Да се смее ли човек ...какво да прави. Лека ти работа само.  Peace
Аз имам едно питане относно стегналия ми фондан. как мога да го поотпусна за работа? така ми изглежда, че изобщо няма да може да се разточва.  Rolling Eyes Мисля, че бях чела, ама може и да греща...някой беше писал, че го затопля леко в МВ. Embarassed

не повече от 10 секунди в МВ.

# 663
  • Мнения: 46
Галля, тортата ти е много свежа и зареждаща! В тези студове е много приятно да видиш нещо шарено и пролетно   bouquet Кажи за борда, че не се вижда добре.. рисувано ли е, фондан ли е? Красиво е!

babybu, на мен точно влакчето ми харесва много! Децата ще се радват със сигурност  Peace Относно члена  Joy днес ходих за шоколад до Кадемлия и едно момиче разглеждаше еротични молдове.. Мисля че хвана клитор и попита "това какво е?", защото наистина беше трудно да се определи, какво е.. но се усети и всички започнахме да се смеем  Joy

Да ви покажа и аз какво спретнах вчера - неочаквано реших да подаря на колежка тортичка. Наричам я Мерилин, затова и съм избрала тази тема. Много трудно се рисува по торта, защото първо минавам с тъпата страна на игла и тогава запълвам. Споделете друг по-правилен и лесен начин за работа  Praynig

http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11466760954/in/set-72157638055691426

# 664
  • Мнения: 255
Здравейте, да попитам и аз - имам захарен фондан, с който ще украсявам коледни сладки. Понеже ми е за първи път искам да попитам с каква дебелина трябва да го разточа преди да го нарежа с формичките. Благодаря ,Ви.

# 665
  • Мнения: 367
Тедито С много е готина тортата с Мерилин. Браво .

Гледам напоследък че има няколко от новите момичета които май не знаят как се публикува снимка тук.
Стъпка 1 - ъплоудваш (качваш ) снимката с някой сайт Снимка . бг или flickr.сом или който там си ползавате .

стъпка 2 Кликаш с десен бутон върху ъплоуднатата снимка .

стъпка 3 - отваря се падащо меню - кликаш върху  VIEW IMAGE INFO -отваря се нов прозорец с един маркиран в синьо ред който копираш -  copy.

стъпка 4  връщаш се в БГ мама и кликаш на тази икона



По средата между (img) (imag) пействаш копираното редче от Снимка . Бг например, от снимката която си ъплоуднала (качила ) там .


След като публикувш отговора си в темата снимката става видима .

# 666
  • Мнения: 46
Felina, огромно благодаря за разясненията   bouquet - аз питах няколко пъти и четох много за това как да се появи снимката директно в поста. Дори си има специална тема за тази цел, в която пробвах какво ли не. От снимка бг това става, НО от Фликът - НЕ  ooooh! Пробвах, какво ли не, но не става. Като клинка на снимката във Фликър с десен бутон НЯМАМ опция view image info  smile3514  Може  би не е достатъчно да ъплоудна снимката и да я преместя в някой от сетовете? Може би трябва  нещо друго да се направи?  newsm78
Ето, тук можеш да видиш след кликване с десен бутон на снимката, какво виждам http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11477461156/

# 667
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Felina, огромно благодаря за разясненията   bouquet - аз питах няколко пъти и четох много за това как да се появи снимката директно в поста. Дори си има специална тема за тази цел, в която пробвах какво ли не. От снимка бг това става, НО от Фликът - НЕ  ooooh! Пробвах, какво ли не, но не става. Като клинка на снимката във Фликър с десен бутон НЯМАМ опция view image info  smile3514  Може  би не е достатъчно да ъплоудна снимката и да я преместя в някой от сетовете? Може би трябва  нещо друго да се направи?  newsm78
Ето, тук можеш да видиш след кликване с десен бутон на снимката, какво виждам http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11477461156/

прoбвай с Copy link location

# 668
  • Мнения: 46
ani_d, не става и с copy link location.. и ако променя img на url пак не става ..  Banghead

# 669
  • Мнения: 367
Аз качвам със снимка.бг и нямам проблеми.
Днес завърших две малки тортички едната със спяща феичка другата на тема крикет .



За тази година не мисля да правя повече торти дори и за вкъщи. За Нова година ще им спретна една отровно сладка баклава и гутоу   newsm47

# 670
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
  • Мнения: 1 856
Момичета, здравейте!  Hug
Въпроса ми е - има ли магазин в София, където се продава фондан и работи днес?
Благодаря предварително за отговорите!

# 671
  • Мнения: 46
Katencetoo, има - на ул. Кадемлия 6. Днес май е до обяд, но утре работят.

Felina, и в двете торти си съчетала цветовете страхотно. Тази с феята е страшно нежна. Тази другата не я разбирам, но това е защото не разбирам от играта крикет  newsm78  Супер са!  Peace Сигурна съм обаче, че няма да ти се размине и една коледна торта.. поне..  Thinking  Joy

Аз сега ще правя онази известната (за съжаление не знам на кой е и дали въобще е българин майстора), на която еленчетата и шейната са отговор, а дядо Коледа е изял една част от тортата и лежи долу с пълно коремче  Joy Не знам как ще направя елените..усещам че ще има много мъка там  ooooh! Момичета, ако някоя от вас е правила тази торта, дайте съвет Praynig

# 672
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
  • Мнения: 1 856
Katencetoo, има - на ул. Кадемлия 6. Днес май е до обяд, но утре работят.

Много благодаря за бързия отговор  Hug

# 673
  • Мнения: 367
Тедито хубаво сушене му е майката преди да ги сложиш на тортата и това дето е право тр да му сложиш или клечки за зъби или телчета на крачетата иначе няма да стане. Рогцата също с телче и като изсъхнат хубаво забучени на стиропор или където си сушиш тогава забучи на главичката . И тя да е поизсъхнала да не се свлекат рогцата . Аз бих ги направила от гъмпейст но ако нямаш малко тайлоза ще стегне материала да не се "сплува" докато съхне .  Направи ги преди тортата за да имат време да съхнат. Ако смяташ че нещо ще се сплеска най-добре като го направиш веднага го сложи в хладилника или дори във фризера да стегне и после премести в хладилника . На дядо Коледа краката и те на клечки иначе няма да стоят така както са на снимката. Друго не се сещам  Heart Eyes А като правиш фигурките ги реди върху дъното на тавата в която ще печеш блата за да ти станат точни на размер за върху тортата .

Ти класическа плодова коледна торта ли ще правиш че то май друга рецепта не става за тази торта ? Нали се вижда вътре изроненото дето Дядо Коледа го е изял .  Ако ще правиш такава ето тази рецепта е изпробвана . Става разкошна . http://www.taste.com.au/recipes/18754/traditional+fruitcake Най-яки са черешите вътре след като я срежеш  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 13:10 от Felina

# 674
  • Мнения: 367
Момичете оказа се че таткото дето ми поръча двете тортички е в друг щат до 27ми . Налага се да ги замразя във фризера . Вътре са шоколадови блатове, чийзкейк пълнеж и малини. Дали ще се скапе след като ги размразя?  Някой замразявал ли е готова торта с декорацията ? Егати значи пфффф Къв конденз ме чака май ааа ????

Общи условия

Активация на акаунт