Петокласници - 2

• 49 968
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
berina , ето това е истински учител!! Браво, шапка свалям на такива хора!
И аз подкрепям Светлето за паролата.  Peace
При нас първата 6-ца по английски е налице и няма да ви разказвам каква радост настана  Laughing , моята девойка иначе въобще не се впечатлява, само ми ги носи за подпис останалите предмети. Обаче сега най-накрая видя, че с много учене стават нещата, и не че не й върви предмета , а просто трябва да догони останалите дето са ходили по школи, уроци. И старата като света теория, че една похвала действа повече от  сто забележки се потвърди - снощи започна да чете някакви приказки на английски, е бебешки са, но важно е че желанието си е нейно.

пп. Редактирам се да добавя идея към вече предложените за подарък на пораснали момичета - висулките за телефон. Чудесни по 20-ина лева има в Lalo. И още  - от луксозните тефтери, примерно от Orange, момичетата обичат да си пишат дневници, лексикони и т.н. неща Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 12:07 от EliG

# 631
  • Pazardjik
Здравейте мами. Майка съм на петокласник и изпаднах в голяма чуденка какво да правя. Бих искала да споделя с вас и ако сте изпадали в подобна ситуация да споделите.
Става въпрос за учебната програма за 2-я срок.Вчера разбрах, че е вече окончателна и неудомението ми нямаше край, когато видях, че три от разказвателните предмети са им в петък ( това значи, че по никой от тези предмети няма да е научено както трябва) . В същото време в понеделник имат 2 часа хореография, физическо, час на класа. Имат дни с по  5часа, имат дни блок от 2 часа рисуване плюс пеене.
Говорих с класната- тя намало какво да направи!!!
Говорих с директорката-било подписано вече!!!
Пълно безумие!!!
И моля дайте ми някакъв съвет,имам ли някакви ходове от тук нататък
Аз искам да споделя, че все пак смениха програмата-слава богу, че децата не са само коефициенти и норми...защото изчетох доста и всички нормативни рзпоредби позволяват безумни неща- стига коефициентите да са спазени.

# 632
  • Бургас
понеже само се оплаквам, да похваля моето чаве получи първата 6-ца по БЕЛ на последния тест, това си е за хвалба, първият срок бяхме абонирани само за 5-ци

# 633
  • Варна
На моето чадо му предстои контролно по литература на база календарните празници.
Ще съм благодарна, ако някой има подобен тест да сподели.

# 634
  • най-шареното място
Подкрепям за паролата.
Влязох, видях непознати никове в темата /не на Айяла Simple Smile/ и оставих решението на Светлето.

И аз с хвалба - първа оценка за срока! Вече бях спрала да питам има ли оценка. За оценки не питам отдавна. Simple Smile

ПП За подаръците, по повод Лало. Не че са грозни, но за тези пари смола... за същите кожен калъф от Арт вземаме  - изтинско и ръчно. Simple Smile Та може да ги редувате Simple Smile. Тефтери и блокноти са супер идея.

# 635
Лало ги правят в Бг. И на мен са ми неоправдано скъпи.
Сами има 4 оценки за сега.: 5 по история и 5,6,6 по математика .

# 636
  • най-шареното място
Gerka, това писмени изпитвания ли са?
На моето дете - 1 писмена, чака се втора да се провери. Устни през срока не знам имаше ли...

Сега видях поста за програмата. Миналата годинa като бяха с начален учител имаше куп изисквания.
Сега гледам не се съобразяват много какво е първи, какво последен час. Нямам оплаквания, но намирам разлика. Няма такова нещо като 5 часа при детето, та ми се видя толкова недостижимо.

ПП Лало, ми бяха подарили ваучер и така разбрах, че са на цената на камъни, а не са. Обаче ключодържателите и висулките им са най-ефектни от цялата гама наистина.
Арт също са български /Art93/

# 637
  • у дома
Нашите явно ги изпитват повечко-от втория срок има поне 7-8 оценки вече,повечето са от писмени изпитвания...

Иначе сам си е избирал училището,но на мен ми се струва много като часове-два дни имат седем часа,два пъти по 6,а един ден с школата по математика стават 8 учебни часа...

На моето чадо му предстои контролно по литература на база календарните празници.
Ще съм благодарна, ако някой има подобен тест да сподели.

Аз нямам,но виж дали нещо тук http://www.iskam6.com/testove-literatura/test-5-klas.html няма да ви свърши работя.

арт мама ,за математиката ли питаш Герка  newsm78 - замислих се,че и моето първия срок по математика няма нито една оценка от изпитване,всичко е от контролни само,неговите оценки действително бяха само шестици,но има и по-притеснителни деца,които на контролни се шашкат и не показват действителни знания-това последното от личен опит  Peace ,та се чудя не е ли редно да има и поне една оценка от изпитване...

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 20:06 от svetlaem

# 638
  • Стара Загора
Despina, моята дъщеря прави тест по Литература върху фолклорния календар.
Не са го върнали, но мога да напиша голяма част от въпросите, ако ще са в помощ.
За мен е със средна трудност.

# 639
  • най-шареното място
Светле, по принцип питах, но и по математика също.
Вашите часове са значително по-малко от нашите /редовните прехвърлят вашите с школата/. Пък оценките 7-пъти повече Simple Smile

И тук най-много оценки имат по математика. Всичко е писмено принципно, но има изключения, защото решават доста на дъската и понякога това носи оценки. Права си за психиката, но и една от 5-6 оценки не решава нищо от една страна, от друга  -те си знаят учениците и подхождат съответно.

# 640
  • у дома
Светле, по принцип питах, но и по математика също.

Щом е по принцип да си кажа за първия срок-по разказвателните от 3-4 оценки,задължително една им беше от устно изпитване  Peace

За часовете-на мен ми се струват много ,а и като са по 30 деца в клас си представям и междучасията какъв е шума,който също допълнително изморява...

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 21:10 от svetlaem

# 641
  • Варна
Светле, благодаря.

Renate_R, напиши моля те. Празниците въобще не са силна тема на моята мома.

# 642
berina- и моите адмирации към Вашата учителка по история!Рядко се срещат вече такива.При нас точно "тестовият" начин на преподаване и изпитване по история пречат на усвояването на материала. Подобно на твоето изумление аз изпитах след препитване по математика -госпожата беше обяснила всичко разбираемо и моите притеснения се оказаха напразни.По-ниските оценки по предмета са от бързане и невнимание от страна на моята госпожица по време на контролни работи.

Интересуват ме материали за упражнение по руски език(граматика) .Има ли някой нещо подходящо?

Относно паролата-явно и мен сте ме сметнали за НЕредовна и не се сърдя.Нямам възможност да пиша редовно,но чета всеки ден и пуснатите материали са ми полезни.desi max ме познава лично,а Анда само дистанционно.Щом писането тук е критерий ще се постарая да заслужа паролата!
Хубав ден!

# 643
  • София
И Деян вече има 7-8 оценки от втория срок. Днес имат контролно по литература върху празниците... Стискам му палци, че му е трудничко по литература (всъщност това е при нас най-трудния предмет). Дано се справи!

Да си призная честно още не съм си изтеглила материалите, които предлагате. Сигурна съм, че са много ценни, ама си мисля да си поиграе детето през следващите 3 дни.  Grinning

# 644
Гледам за оценки си говорите...
При моя даже и след като "загубиха" една седмица на бялото училище, вече имат по доста оценки от втория срок. Само по математика при два теста по 3 оценки и ето ги 6 оценки. Правиха и контролно по ЧП, по БЕЛ.
Оценките поне в 90% от случаите са от тестове.
Други оценки(не от тестове) е получавал по ЧП, БЕЛ, Английски, Музика и т.н.
По математика редовно излизат деца да решават на дъската, но не знам дали получават оценки за това.  Laughing
По ЧП често правят презентации, но не винаги получават оценка.

Общи условия

Активация на акаунт