Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

• 163 413
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
perunika, сместа ми вътре в гьозите е от задушени лук, гъби, мляно месо и подправки, а тестото за тях се замесва само от вода и брашно, с малко сол. Разточва се на тънко, изрязва се с форма от 10 см. в диаметър, пълнят се със смес, задължително гьозите се минават леко с пръст потопен във вода в края, за да могат да залепнат, а самото затваряне трябва се прави много внимателно. Аз съм се учила от японски предавания как става, трябва да откриеш сама в интернет снимки или видео, за да видиш как става (напиши в гугъл - how to wrap gyoza или how to make gyoza и ще ти излезе много материал). В Япония тези кори или листа е точно да ги нарека, от брашно и вода, се продават готови, а те само правят смес и ги пълнят, пекат, и след това задушават с много малко вода в тигана (но друго си е домашното тесто). Гьозата се пече на тиган в лъжица мазнина само, много малко, запичат се добре, а малко преди да се извадят се задушават с 1/3 ч.ч. вода, тигана се затваря с капак. Водата бързо извира, a гьозата е готова след минута-две за сервиране. Играчка си е, не всеки се захваща, но пък аз я обичам много. Тук публикувам често гьоза, дори съвсем скоро.

Печено пиле с ориз с царевица и стафиди и пърленки със сирене.

# 646

Лабрекс, прекрасни са тия лучени хризантеми!!!

От мен - макарони болонезе на фурна

http://valia-recipes.blogspot.com/2013/11/blog-post_6.html

# 647
взех си вилица и сядам, Вале    chef
Лабрекс, чудесни са тия хризантеми и как ми напомняш, че не съм правила скоро  Heart Eyes много ми харесва така лука.
lanvinka, много ти е хубава и тази торта   bouquet

У нас имаше шницели от кайма  http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html но каймата си е от мЕсо  Laughing

супа от месо

и прясно зеле с домати  http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_17.html

# 648
  • В градината...
Благодаря, Росонера  Peace Вчера проучих въпроса - определено ще ги правя  Blush

# 649
  • София
  Спаначена супа, простичка и вкусна!

И едни гъби с масло, с които преядох. Embarassed

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 19:56 от Тайна

# 650
  • Catalunya
картофени кюфтета

тутманик

# 651
  • В царството на игрите:)
Дами, /и господа Simple Smile/, помогнете с някоя рецепта с критараки /арпа фиде/ Simple Smile Simple Smile Praynig

# 652
Дами, /и господа Simple Smile/, помогнете с някоя рецепта с критараки /арпа фиде/ Simple Smile Simple Smile Praynig
На сух тиган изпичам арпа фидето, после добавям масло и олио, добавям обезкостено пилешко и запържвам.  Добавям водичка според указанията на пакета, черен пипер и сол.  Лесно и много вкусно.   Peace

Не съм се отчитала от повече от година, но не спирам да ви следя.  Благодаря за всички красоти, които показвате!   Hug

# 653
  • сред люляците
Лучник с гъби правих тези дни.

petia84, кюфтетата изглеждат много вкусни и питката е хубава.  Peace
Пепи, в зелето липсва ли месо Shocked

# 654

Лабрекс, прекрасни са тия лучени хризантеми!!!От мен - макарони болонезе на фурна

Така е, и много вкусни! Heart Eyes Благодаря за идеята, спасих едни сварени спагети, дето се чудех какво да ги правя, че и вечеря спретнах с тях!  bouquet

milmich, издавай как ги направи тия направо идеални картофени кюфтета, в първия момент помислих, че са от кайма. Heart Eyes  bouquet

*sve*, много съблазнителен ябълковия сладкиш с грозде! Heart Eyes  bouquet

ilrai78 и пеп-4о, направо подред по снимките мога да подкарам вкусотиите! Heart Eyes  bouquet  chef

Копривена супа, спагети болонезе на фурна по   Тина-Рина  bouquet без каймата, но много вкусни Heart Eyes и пак конфитюр от пиперки, любителките му ще ме разберат...... Heart Eyes Grinning

# 655
  • Бургас
Ах, Тайна! Обожавам спаначена супа, а твоята бих я яла докато докапча тенджерата!!!!
И на  ilrai78 лучника - ЧУДЕН!!!!!
Лабрекс ми създава дилема - ще ми остане ли място за нейната копривена супа след спаначената на Тайна?!!
Олеле, няма как - ще трябва да направя нещо зелено утре вдругиден!

От мен днес - Пълнени палачинки

Но съм си опростила рецептата. Напълнени са с пилешко, лук, чесън, мъъъничко бекон за аромат и обединителят е сос Бешамел. Запечени за 15 минути във фурната.

# 656
  • В царството на игрите:)
Лабрекс, невероятните картофени кюфтета са на Петя84 и наистина са страхотни!
От мен, бисквитена торта с бишкоти по средата, още една необикновена бисквитена торта, булгур с пиле, Бобат/На Лабрекс/ и баница на тиган /много вкусна находка/!

# 657

Лабрекс, невероятните картофени кюфтета са на Петя84 и наистина са страхотни!
Пак не съм гледала както трябва, за втори път ми се случва тия дни. Embarassed Тогава Петя84 да питам и дано се появи да каже/напише.  bouquet

milmich, баничката и тортите изглеждат много апетитно Heart Eyes, а с тоя бобат.....да взема и аз да го спретна ли, скоро не съм.  bouquet  chef

Capt_Flint , след тая палачинка Heart Eyes за нищо няма да ти остане място! Grinning  bouquet

# 658
# 659

Общи условия

Активация на акаунт