Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

  • 163 506
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
  • Мнения: 634
Мармалад от дюли.


Сърмички, пилешко с лук, патладжанче с чесън.


Паниран кашкавал и панирани шницели.

# 421
  • Мнения: 22 867
............ сега се сетих да те питам мога ли да заменя ябълката примерно със сладко от смокини?

Можеш, с различни неща съм ги правила, но с ябълки са най-вкусни, особено когато имат лека кисела жилка. Heart Eyes  bouquet

# 422
  • Мнения: 890
Благодаря labrex, ще ги напрявя с ябълка, пък по-нататък ще пробвам и със сладко. bouquet

# 423
  • Мнения: 1 777
Pety, страхотни са солените мъфинки.  Heart Eyes Може ли рецептата, ако не те затруднявам Blush

Заповядай  Simple Smile

мъфини със спанак и сирене.

# 424
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
За Байряма ни донесоха баклава и за да не връщам празна тавата, направих реване, а за да е по-различно - с карамелизирани смокини и ябълка.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 08:44 от perunika

# 425
  • Мнения: 5 178
И много добре си направила, че не си върнала празна тава. Реването ти е идейно и се е получило много добре.

От мен хлебчета със сирене.

# 426
  • при най-добрия мъж...
  • Мнения: 915
Добро утро и от мен!
Да отчета вчерашното меню на домочадието Grinning

Пълнени пиперки


Макарони на фурна


Морковен кейк

# 427
  • Мнения: 876
   perunika,много апетитно изглежда реването Crazy
 Може ли рецептата,моля?   

# 428
  • Мнения: 19
Лабрекс благодаря за рецептата на тутманика   bouquet

Перуника,реването изглежда много вкусно,ще може ли рецептата ?

mimimibg,може ли повече подробности за мармалада от дюли ?
Сладко,компот и желе правих,а имам още дюли?


ето отчет и от мен


кюфтенца



гювеч със салам


тутманик с пръжки и сирене


у нас му викаме пирамида  -от едно време,а тук покривче


Топли,слънчеви и с много усмивки събота и неделя на всички вас вълшебни и неуморни кулинари и кулинарки!!!  newsm10 newsm51 smile3501

# 429
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
"Модифицирано" реване за по-представителни случаи  Blush
 
Скрит текст:
Намазвам тавата с олио, изсипах около чаена чаша захар и карамелизирах на котлона, с постоянно разбъркване, докато стане светъл карамел. След като се разпредели равномерно карамелът, се оставя да изстине. Нареждат се плодове по избор /в случая ябълка и смокини /които не бяха сладки и не ставаха за ядене в прясно състояние. Всъщност, идеята тръгна от тези не сладки смокини - чудех се какво да ги правя/. Отгоре се изсипва сместа за реването - 6 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно, 1 чаша грис, около 10 с.л прясно мляко, долу-горе толкова олио /може и масло/, ванилова есенция, течна, 1 бакпулвер. Ако нещо не ви хареса гъстотата, която зависи от големината на яйцата, се добавя прясно мляко или вода /няколко лъжици/. Захарта се разделя на 2 - с половината се разбиват блтъците, с другата-жълтъците и другите продукти. Накрая се смесват с шпатула. Пекох около 50 мин. на 170 градуса. Като изстине се залива с горещ сироп /1 ч. захар, 1ч. вода, ванилия/. Сладкишът престоя една нощ, преди да го обърна. Ако имах заквасена сметана, бих го доукрасила  Thinking

# 430
  • Мнения: 3 451
Перуника реването е страхотно.От дорка ще си взема тутманик.Обяда за днес паниран кашкавал с кори за баница по идея на Петя Славчева

# 431
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
mimi0585 , нещо подобно ядох в едно заведение кашкавал, завит в лист за баница, запечен на фурна, поръсен със сусам, а след изпичането, полят с лъжичка мед - невероятно - става за предястие и за десерт  Peace /името беше нещо гръцко/.

# 432
  • Мнения: 876
"Модифицирано" реване за по-представителни случаи  Blush
 
Скрит текст:
Намазвам тавата с олио, изсипах около чаена чаша захар и карамелизирах на котлона, с постоянно разбъркване, докато стане светъл карамел. След като се разпредели равномерно карамелът, се оставя да изстине. Нареждат се плодове по избор /в случая ябълка и смокини /които не бяха сладки и не ставаха за ядене в прясно състояние. Всъщност, идеята тръгна от тези не сладки смокини - чудех се какво да ги правя/. Отгоре се изсипва сместа за реването - 6 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно, 1 чаша грис, около 10 с.л прясно мляко, долу-горе толкова олио /може и масло/, ванилова есенция, течна, 1 бакпулвер. Ако нещо не ви хареса гъстотата, която зависи от големината на яйцата, се добавя прясно мляко или вода /няколко лъжици/. Захарта се разделя на 2 - с половината се разбиват блтъците, с другата-жълтъците и другите продукти. Накрая се смесват с шпатула. Пекох около 50 мин. на 170 градуса. Като изстине се залива с горещ сироп /1 ч. захар, 1ч. вода, ванилия/. Сладкишът престоя една нощ, преди да го обърна. Ако имах заквасена сметана, бих го доукрасила  Thinking

 Благодаря!   bouquet

# 433
  • Мнения: 8 427
Прекрасни неща сте показали!
Искам и кодрит-кодир, и реване, и хлебчета, и мъфини, ииии всичко.  eat

Ние с ММ  вчера имахме годишнина от сватбата (20 години Grinning) и по този повод направих линцеровата торта на lux. ММ много я хареса.   chef
Ето снимка:



А от днес е тази яхния с диво прасе:



Хубав ден на всички!   bouquet

# 434
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
rossonera, чудни хлебчета! Може ли малко разяснения за оформлението?

От нашата трапеза:

Красиви шаренийки - но и много вкусни фарфале със сос карбонара


Салата с кедрови ядки


Пай с ябълки (така го нарича щерката, за мен е щрудел)

Общи условия

Активация на акаунт