Операция на перианална фистула

• 218 000
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 020
blueeyes при мен ЯМР беше отворен. От средата на главата до коленете тялото ми беше вътре.

VanessaDE, така както го описваш ми се струва, че всъщност е бил затворен тип.

# 1 021
Възможно е да се нарича затворен тип,но за мен си е доста отворен Grinning предвид оня тунел в който те пъхат и само пръстите на краката ти се подават...

П.П. Сега се загледах,че има няколко вида отворени ЯМР. Този за който говоря се води отворен,но  има и такива,които пък са вече тотално отворени където само малка част от тялото се обхваща,в такъв не съм била.
По друг повод съм била и в такъв,който ти наричаш затворен тип,но главата пак е навън...иначе не влизам Grinning

# 1 022
Здравейте, направихме ямр в Пирогов.
Чакам хирургът да види диска и да каже последващи действия.
Фистулата съществува, и е с ширина около 2 мм, дълга 8,5мм не се визуализира отвор на кожата към момента. Това според вас малка фистула ли е, не мога да ориентирам...
Благодаря на отзовалите се.

# 1 023
А как разбирате, че имате фистула ако нямате външен отвор? Само по симптоми ли? При вас между кои органи е тази фистула? Аз лично още не съм направила снимка на малък таз. Половин година от операцията ми за фисури и още ме боли опериранато място и все ме гложди дали е фистула. При мен отвор отвън няма. Преди имаше дупка, където си е била операцията.

# 1 024
Лекарката каза, че ако в момента няма изтичане е възможно да не се визуализира отвор на кожата....

# 1 025
Здравейте.
blueeyes  Как лекарката е сигурна в това,че имате фистула?  Какво изследване Ви направиха?

# 1 026
Имаше нещо като възпален хемороид, нещо като абсцес, който се самоизлекъва някак си, и след него, около 2 месеца по-късно, нещо, което изглежда като пъпка с бяло връхче, но ту го има, ту го няма. Не изтича, не боли, а все едно се резорбира някъде....
Затова направихме ямр, но сега предстои лекарят хирург да види самия диск, не само заключението.
И... чакам

Лавли, чета, че ако фистулата е непълна, тя е само с един отвор...

# 1 027
Благодаря, много за изчерпателния отговор.
Преди година и половина оперираха малкия ми син ,като бебе, от фистула. Затова продължавам да следя темата.

# 1 028
Ох, съчувствам Ви, в Пирогов ли го оперираха, ще Ви пиша на лични, ако може.

# 1 029
Аз тотално я втасах. В последния месец два пъти вече мястото, където ми беше операцията за фисура отвън на ануса, където имаше външен разрез почна да забира, да се образува като пъпка и да изтича оттам гной и кръв. Очевидно нещо не е наред. Доктора, който ме оперира не счита за нужно да се прави ЯМР, но на мен вече ми дойде до гуша. Как смятате, дали звучи като фистула с това непрекъснато забиране и изтичане? Той се чуди дали не е хемороид. А на мен тази теория ми се струва абсурдна на фона на описанието.

# 1 030
Според мен потърси и второ мнение.

# 1 031
Може ли ямр на малък таз да се направи без контраст?
Ще се види ли добре, ако има фистула, имате ли опит?

# 1 032
  • ново
Може без контраст.

# 1 033
Казаха от 2 лаборатории, че е безсмислено да се прави ямр без контраст, защото няма да се види нищо.
За малък таз става дума.

Къде правят без, да препоръчате?

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 10:37 от Анонимен

# 1 034
  • ново
На мъжът ми го правиха в Токуда. Дали е необходим или не контраст го решава рентгенологът, който прави самия резонанс.

Общи условия

Активация на акаунт