Операция на перианална фистула

• 217 497
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 035
Ходих на ЯМР в крайна сметка. Има фистула, но странното е, че е описана само като диаметър - 3мм. Казват, че нямало какво повече да се опише. Имала само този изход, който си е до ануса и била като кръгче някак си. Аз гледах снимките, ама нищо не разбирам. Чудя се самия хирург ще разбере ли повече изобщо по този начин.

# 1 036
На мен във ВМА ми правиха фистулограма. Така си вижда дължината и хода на фистулата, като използват контрастно вещество.

# 1 037
На мен във ВМА ми правиха фистулограма. Така си вижда дължината и хода на фистулата, като използват контрастно вещество.
Това изследване под упойка ли се прави? Споменаха ми го, но някак си аз го разбрах че е по време на самата операция нещо.

Чух се с друг хирург и той ми казва ямр е напълно безмислено за фистула. Оставам с впечатление, че бг хирурзите не го правят това изследване при фистули и го считат за ненужно. До тук двама ми казват, че е безмислено, а третия ми го назначи с уговорката, че вероятно е безмислено. Съвсем се обърках какво изобщо трябва да направи човек. Излиза, че се предлага само рязане на сляпо.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 19:07 от lovely

# 1 038
  • ново
lovely, ето разчета на ЯМР на ММ. Неговата фистула без ЯМР едва ли щеше да се премахне изцяло.
Скрит текст:

# 1 039
Г&В, много благодаря, вашето разчитане съм го виждала и е супер подробно. Браво за което. Моето нещо е супер лаконично, ще го нося за второ разчитане, защото изобщо не разбирам къде отива тази фистула, пише само какъв е диаметъра й. Което ме навежда на мисълта, че може би пък просто не я виждат или тя е някаква неоформена и се вижда само входа й. Объркват ме и самите хирурзи, които категорично заявяват, че ямр е напълно безмислено да се прави и нищо там не се виждало, освен в 10% процента от случаите.

П.П. Г&В кой е разчитащия лекар на вашето?

# 1 040
  • ново
Не мога да намеря къде пише. Всъщност не намирам и разчет на хартия, може да е при ЛЛ. Тя ни има досиета и съхранява всичко при нея.

# 1 041
Lovely не се прави упойка при фистулограмата, защото не боли. Вкарват контрастно вещество във фистулата за да се види ход и дължина. Не е приятно, впредвид на мястото.

# 1 042
Lovely не се прави упойка при фистулограмата, защото не боли. Вкарват контрастно вещество във фистулата за да се види ход и дължина. Не е приятно, впредвид на мястото.
Рени, би ли споделила при кой лекар го прави изследването? Може и на лични.
При мен отвора на фистулата на моменти напълно се затваря и не знам как ще вкарат каквото и да било в нея.

П. П. Да се оплача. В потрес съм. Пореден хирург днес само дето не ми вдигна бесен скандал, че съм правила ямр и искам да знам къде отива тази фистула. Нямало начин да се знае. Отваряло се, режело се каквото се вижда и толкоз. Почвам да мисля за Турция. Ако сте доволни от хирург, който не е арогантен в Бг, ще се радвам на препоръки.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 13:25 от lovely

# 1 043
Операцията от фистула направих във ВМА при д-р Григоров, клиника по ендоскопска хирургия. Базата е от най-високо ниво. Всички лекари и сестри са перфектни.

# 1 044
Може ли да препоръчате къде да направя разчитане на ЯМР за второ мнение?

По-горе някой беше питал, и аз се присъединявам към въпроса.

# 1 045
  • ново
Преди операцията на ММ направихме още две консултации с двама хирурзи през приложението Healee.

# 1 046
Някой успял ли е да се избави окончателно с една операция?

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 09:33 от Анонимен

# 1 047
Здравейте,
бях писала по-назад в темата моята дълга история на появяваща се фистула. Накратко - преди 20 години имах абсцес, в следствие на който се появи фистула, в рамките на 1 година всекидневни бани със смрадлика отшумя, отвори се след 6 години отново и се затвори в рамките на няколко месеца... до момента, в който след груб гинекологичен преглед преди 2 години се отвори отново и все още е налице.
Общо взето съм свикнала с ежедневното зацапване, в повечето случаи не усещам болка, от време на време се възпалява.

Защо не съм предприела нищо до момента? Защото знам, че има риск от рецидив и ходене по мъките, знам и колко е неприятен възстановителния период.

НО в същото време имам притеснения, че тази фистула ще расте с времето и недай си Боже ще се превърне в нещо по-лошо.

Записах си час за преглед и вече ме е обзела лека паника.
Вашият опит с прегледи и мнение на лекари какво показва, дали фистулата се счита за заболяване, което може да доведе до рак в даден момент?

# 1 048
И такааа, и аз бях с абсцеси, писала съм назад в темата... Сега си имам фистула и знам и датата за операция, ноо нямам спомен да съм чела тук, някой да е имал само вътрешен отвор на тази гад? Някой? Моля? 😁

# 1 049
  • София
Здравейте, изчетох цялата тема и меко казано съм в шок. Преди 3 седмици посетих проктолог в Юнион клиник  д-р Милка Пенева и тя констатира наличието на фистула. Причината за прегледа беше едно твърдо топче, което ми се появи до отвора на ануса и което в началото ме болеше, но впоследствие - не. Голямо е може би колкото лещено зърно и на два пъти прокървява, аз мислех, че е хемороид. В амбулаторния лист не пише каква фистула е, но е посочила като лечение хирургична интервенция. Въпроса, който стои пред мен е, къде има хирурзи, способни да се справят с това нещо? Чета ВМА, Иван Рилски, Токуда, Пирогов... Някои от вас има ли решен проблем и от кой лекар. Мен лично ме е обзела паника от това, не мога да си представя разрез на такова място и ходене до тоалетната след това... Ще се радвам на всяко едно мнение, дори и повтарящо се. От сърце благодаря

Общи условия

Активация на акаунт