Операция на перианална фистула

• 217 919
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 135
С 8 хирурга съм се консултирала  Confused Не съм стигнала до д-р Димов  Tired Едва ли ще ми каже и той човека нещо различно....Направо се наскитах по доктори, и то едни от най-добрите в София и не само .....То пък ама вече....mondi все така става, че като посещавам лекарите, абцеса вече е изтекъл и на практика отивам съвсем здрава - все едно като теб например. Те какво да ми кажат в тоя случай  Cry Не крия, че съм доста отчаяна.

# 136
дори тук някъде бях писал резултатите след операцията.
Търсих в мненията ти, но установих, че нямаш такива. Регистриран си днес.

# 137
Това с 8-те  хирурга ми се струва прекалено. По-добре се довери на един и действай. Ясно е че почти никога не става само с една операция, но не се отчайвай. След като си в София чуй и неговото мнение може пък той да е спасителя ти Simple Smile Стискам палци бързо да се реши проблема и да не се сблъскваш повече с фистули

# 138
Благодаря ти монди   Hug Даже вчера като се връщах по нощите от Стара Загора си мислех, че щеше да е 100 пъти по-лесно и при д-р димов да отида, вместо на 3 туби бензин  Crazy

# 139
nefertari33 извинявам се публикувал съм в пулс бг под заглавието перианална фистула потребител(valentiness)..Това бях писал 2011 след операцията :
Здравейте.От резултатите на магнитен резонанс и фистулография ми казаха че имам перианална фистула с продължение 3 см няма разклонения и фистулата е в посока 11 часа и минава през сфинктера.Рязаха ме до сфинктера оставиха на вторично заздравяване и приложиха метода SETON който виси някъв конец през дупката или покрай дупката незнам точно и през една седмица щели да го стягат.В петък се оперирах имам ужасни болки още.пия 4-5 хапчета на ден които ми ги изписаха.Стягането боли ли много?Имам чуството че няма да издържам.Колко пати трябва да се стяга това въже конец?Колко време ми трябва за да се оправя според вас?Много ме е страх какво е това нещо много боли.Благодаря ви предварително !!!
Миналата седмица имах няква болка пак на друго място и си мислих че имам абцес и веднага ходих да правят ЯМР с контраст и ходих до факултета отново за резултати но не ми излезе нищо и предишната ми операция е била успешна..дано да е така....иначе преди всякъде съм ходил за този проблем в турция и в булгария...пожелавам скорошно оздравяване на всички

# 140
Да, това ти мнение от пулс ми е познато - изчела съм де що има. Сега ОК ли си? С 1 операция ли оправи работата? Ако е така - супер!!! Иначе конците дето ги стягат е олеле мале  Sick Не знам медицината не може ли да прилага по-хуманни методи вече? 21-ви век сме.....

# 141
сега съм добре.с една операция ми мина  Hug общо 8 пъти ходих да ми ги стягат без упойка и всеки път излизах мокър от поликлиниката  Sad

# 142
Боже Господи   Confused

# 143
Nefertari мисля, че е напълно в реда на нещата човек да обиколи и да събере възможно най-много мнения, за това мисля, че 8 лекари не са много. Аз до сега бях при 6 и честно казано бих продължила с търсенето, ако се наложи. Съжалявам за новите болежки надявам се да се оправиш скоро  Praynig

# 144
И аз ти пожелавам същото   bouquet Новите болежки са си всъщност старите такива  Rolling Eyes В София останаха 2 светила в тая област, които още не съм посетила. Е то бива ли млада жена на 33 год да виси само пред лекарски кабинети в болници!?!  ooooh! А ти Селена какво мислиш да правиш с твоята фистула?

# 145
Обиколих и аз много доктори но вече знам една истина..колкото и да търсим облекчение на фистулата в интернет и да питаме различни хора файда няма...Истината е фистулата не се оправя само от себе си и при всеки е на различно място и степен.
Правите си ЯМР възможно на най качествен и известен център за образна диагностика където картинките  им излизат добре.ако имате фистула с 2 отвора фистулография,ако нямате 2 отвора  и само вие вътре в ректума отвора нещо подобно като колоноскопия да видят точно къде и какво и вече с тия резултати всеки доктор ще ви каже за какво сте? за операция и то какъв вид операция.дали имате фистула или фисура или хемороиди или някви други заболявания с дебелото черво или ректума възпаление на вените на ректума,висящи хемероиди и червата които не се виждат вътре в ректума също праят жълто течение.но както ви казвам с тия резултати всеки хирург ще ви даде една и съща и гарантирана диагноза.И това е най хубавото успокоение за душата на един болен човек от подобни неща.поне ще си знаете какво ви предстои със сигурност(От личен опит )

# 146
При мен са елиминирани фисури, хемороиди и тем подобни. Имам 2 аноскопии, които са просто идеални....В мига, в който изтече абцеса, вътрешният отвор се затваря и не се вижда с камерката  newsm78 Не могат да ми направят фистулография, защото имам 1 отвор и то вътре. аз знам какво ми предстои - все един ден ще се надуе зверски, после цепене = автоматично на оформена фистула. После контраст и операция  Tired
Валентинес ластика ти е стоял 8 седмици  #Crazy ??

# 147
то не беше ластик а беше конец който прерязва мястото бавно при всяко стягане.и този конец при всеки е различен зависи от вътрешния отвор.моята фистула беше 6 см дълго и 4 см вътре доколкото си спомням.професора казваше докато падне ще стягаме.имал пациенти които конеца при тях е стоял 2 години Sad с ластик в турция не съм чул досега.този метод в медицината се казва СЕТОН приложение при някои зависи от доктора слагат хлабав сетон конец и стегнат зависи от състоянието и мястото на отвора.отвора ако не минава през сфинктера тогава дори не прилагат сетон..

# 148
Ужас, ужас, аз имах ластик, седя 15 дни, но тя беше и къса фистулата де....2 см навътре. Не разбрах в София ли си опериран или в Одрин?

# 149
в одрин съм опериран.когато имах абцес във варна бях студент и там в болниците просто искаха да ме режат без да ми казват кво ми е.и аз не им се доверих и ходих в одрин факултета да ме изследват и така излезе всичко направиха графика на операция с точна диагноза откъде и как минава фистулата и ме оперираха.

Общи условия

Активация на акаунт