Операция на перианална фистула

• 217 711
  • 1 121
  •   2
Отговори
# 345
Надежда винаги има  Heart Eyes

# 346
  • София
Бавно и славно ще се затвори време трябва  Rolling Eyes

# 347
Ох пак съм аз и пак с абсцес.Вече ми писна и вчера се обадих на доктора ми за да ми насрочи операция обаче се оказа че той е в болнични. Но се разбрахме  в понеделник да ходя  при един негов колега. Днес почнах да мажа раната с дермазин, но преди това ползвам мокри кърпи и на кърпата намерих конец с възелче. Това пък от къде дойде, да не би от това да ми се образува абсцеса. Писна ми вече немога да работя нормално, изнервена съм точно да се оправя и пак наново. Сега незнам какво да правя да ходя ли на лекар. Ако организма ми го е изхвърлил дали няма да се оправи, но пък може да има и още. Не знам кажете вие имали ли сте такъв случай.

# 348
Такъв точно случай не, но обезателно на доктор. Дай Боже да ти е за последно  Peace
Скрит текст:
Имай предвид, че преди месец ми излезе външен хемороид, уплаших се, не знаех какво е и мислех, че е пак абсцес  Sick В Пирогов искаха да ме приемат веднага за операция, но ми дадоха първо АБ. Е, отидох в кварталната поликлиника при един стар хирург и ме оправи за 10 дни с Детралекс.
Нямам думи и не знам на кой да вярвам вече! Щом и пироговци не различиха абсцес от хемороид! Впоследствие разбрах, че са искали да ме приемат, за да източат пътеката от НЗОК  Sick

# 349
  • София
Уфф и аз тично такъв случай не. Ама как имаш абцес на отворена фистула, и ако не е отворена конеца от къде е изпаднал не разбира  Rolling Eyes
Според мен отиди да ти отворят абцеса, това може и амбулаторно, като изтече гнойта ще се почувстваш по-добре.

# 350
Моята фистула е като буквата "Г" там където се съединяват двата канала е външният ми отвор. Късата час е като джоб и може би като почне да зараства тези конци вътре образуват абсцеси.Дългата част вече е зараснала която е към дебелото черво/поне аз така го виждам/ остава само под кожата /този джоб/, но там на първата операция имах 3 шефа външни /вътрешни не знам колко/, най-вероятно те образуват абсцесите. Д-р Ходжаджиков ще ми уговори час за утре при негов колега. Незнам какво ще ми правят. Трябва да се види вътре дали има още останали конци. Сега се чувствам добре, няма го това напрежение то от вчера до днес раната имаше много секрет и този гаден конец като излезе. Тези тук от Стара Загора ми разказаха играта. Първо ластик забравен сега и конци. Защото в София на втората операция нямах шевове. Аз сега ходя да работя  на две работи и трябва да съм ОК, а аз съм нервна,разсеяна и нямам желания за нищо като стане така. Утре ще ви пиша какво е станало.

# 351
chakaxme da padne konetsa 4 mesetsa   ....poiavixa se 2 antsesa  .....zatova go otriazae beshe se razxlabil....veche niama bolk  nito novi abtsesi  i..no vaeki si poea sam  riska.

# 352
  • София
Конеца трябва да се стяга от лекар и да прорязва постепенно докато падне, не ви ли викаха на прегледи? Rolling Eyes

# 353
Здравейте,

Да се запиша и аз в темата. На 27 април беше моята операция / шеста подред интервенция, за трети път с лигатура/. И ми иде да се гръмна! Във ВМА - Джеджев ме прави, той ме прави и първия път. После съм била в Токуда/Люцканов/ и в Доверие/Юруков/. Абе поразходила съм се бая за последните 15 години. Въпросът ми е какво да правя за болките, само паратрамол ми е изписал доктора, но гледам и се чудя, дали да не си купя трамадол инжекционен разтвор направо и да си ги слагам сама. Преди четири дена ми стегна за първи път ластика и ми е мнооого зле. /Не го направи веднага след операцията, защото имах огромни абцеси, и първо тях третирахме. /

Дайте съвет какво да правя с болката, докторът само ми повтаря да пия по една малка ракийка  Cry

# 354
След първото стягане ми биха трамал  Confused

# 355
  • София
На мен нищо не ми сложиха май, не помня  Rolling Eyes
Но пък ми ги стегнаха с упойка  Rolling Eyes
Джени а за тези 15 години  #Crazy имало ли е момент когато да се е затваряла фистулата и за колко време  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 19:08 от Lailah

# 356
Здравейте!
Попадал съм на тази тема и преди, но днес я прочетох от началото.
Искрено се надявам нещата при вас да вървят добре.

И на мен ми предстои операция на перианална фистула, която се е появила преди около година непосредствено до сфинктера. Разбрах, че е фистула едва преди седмица, когато отидох на преглед.
Моята гъзна Laughing епопея започна преди около 4 години. Вътрешните ми хемороиди се възбудиха от претоварване и стрес в работата. Започнах да ги махам един по един с банд-лигиране. Оказа се, че съм потърсил специализирана помощ точно навреме - били са в началото на II стадий, което позволявало да бъдат "хващани" в примката. Освободих се от 5 броя, но лигавицата се умори и ето ти нов проблем - фисура. Много болезнена, обилно кървяща при всяко изхождане, с изтръпване на краката чак до обяд. След един месец опити с доктора да я укротим без операция, се отказахме и легнах под ножа. Всичко беше успешно, дори се възстанових много бързо.
Мина година и половина - две и ми се отвори нова малка фисура, която се оправи само с по-внимателен хранителен режим, Цикатридина свещички и чай от коренчета на блатен тъжник.
Да, но малко след това получих странен абцес, макар и малък. Нещо точно на 11 часа до сфинктера се поду, заболя слабо и след седмица се успокои. Но не се махна. Това се случи преди година. Подутината е колкото половин стотинка, не ме боли, не се подува, никога не е повишавала температурата ми, пуска малко бял секрет и по никакъв начин не ме притеснява. Преди седмица реших все пак да разбера какво е това. И ето ти диагноза - фистула. Най-вероятно е с един ход, но ще се разбере след няколко дни, когато ще ме оперират в Пирогов.
Ден преди операцията ще изтърпя една колоноскопия.
Ще пиша за хода на нещата след операцията, за да бъда в помощ на четящите - така, както написаното дотук от вас определено ще ми помогне за спазване на адекватно поведение по време на възстановителния период.
Най-вероятно първи отзиви ще споделя в сряда, 10 юни, когато може би вече ще си бъда у дома.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 23:37 от lumberjack

# 357
От все сърце ти стискам палци за безболезнено възстановяване, което най-вероятно ще е така /съдя по разказа ти, че не е особен болезнен проблем за момента/. При въпроси - насреща сме  Simple Smile

# 358
  • София
Той човека достатъчно болезни неща е изтърпял Sad май няма гъзна Пенко лезнена болест  Confused
Нефертари как си?

# 359
Прилично съм  Hug А ти? Всичко наред ли е?

Общи условия

Активация на акаунт