Операция на перианална фистула

• 214 222
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 390
И аз не съм пила нищо  Thinking Не са ми и казвали за пиене на нещо, само ме питаха дали имам запек. Единствено ми казаха всеки ден да ям по 1 круша и плодовете да ги беля.

# 391
Не, и аз нямам запек. Но имам 3 шева отвътре и един клъцнат хемороид, които не е добре да се дразнят поне две седмици. Затова ползвам ХУСК. Вземам го с кисело мляко и захар. Това поне е естествена хранителна добавка, а не химия.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 13:37 от lumberjack

# 392
да, аз имам запек. Получих го преди години след едно боледуване и лечение с антибиотици. От тогава се сдобих освен с него и с възпалени хемороиди. След операцията ми изписаха течен парафин, за да омекотява изпражненията, тъй като имам много вътрешни шевове. Вътрешните хемороиди ги легираха по THD метода, т.е. пришиват се кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват хемороидите. Обаче този парафин ми предизвика страхотни колики и напъни. През един час бях в тоалетната и го спрях. Пробвах Дуфалак, но той ми образува много газове и тежест в стомаха, а това пък създава напрежение на ануса и чести позиви. Така че се отказах и от него. Опитвам се да намеря някакъв баланс - ям лека храна, на малки порции, пия достатъчно вода, но явно организмът ми нещо се пообърка. Иначе днес нещата са с една идея по- спокойни. Сутринта излезе още един конец. Секретът, който се отделя вече  съвсем намаля.

# 393
martenata,
на мен ХУСК ми действа много добре, но Дуфалакът повече никога няма да бъде в лечебното ми меню Simple Smile Искам да те питам нещо. Твоята операция беше преди 17-18 дни. Вземаш ли все още някакви обезболяващи?
Питам, защото при мен болките спряха няколко дни след интервенцията, но се налага да вземам Паратрамол, макар и по-рядко, защото това дразнене отвътре просто понякога ме влудява! Това не е болка, това е непрекъснато усещане за възпалението, което все още няма как да да се успокои само 10-11 дни след моята операция.
Ползвах няколко пъти и свещички Цикатридина, но тъй като шевовете ми са непосредствено след сфинктера отвътре, а точно от другата им страна е клъцнатият хемороид, поставянето им е свързано с болки - закачам конците и все още възпалената повърхност на срязването. А усещането не се маха след разтапянето на свещичката, а остава доста по-дълго време, през което даже се припотявам от импулсите отвътре. Не боли, ама ... уффф!
От външната рана е останала една съвсем малка повърхност, която все още не е покрита със заздравяваща тъкан, защото се пада точно на 12 часа - най-сгъващата се част на сфинктера. Оттам все още се появява една микроскопична капчица кръв след изхождане и малко лимфа върху превръзката. Самите превръзки вече ги правя само след тоалетна и душ за около 15-20 минути със смрадлика. Останалото време стоя без превръзка - помага за по-бързото заздравяване.
В понеделник трябва да тръгвам на работа, а седенето на стол все още ми е проблемно - не мога повече от 20 минути. Постижение е, в сравнение с началото, когато въобще не можех да седна.
Чудя се обаче дали да не си взема още 3 дни болнични. Всеки ден усещам подобрението, но изглежда се изсилих, когато заявих, че искам само 10 дни почивка Simple Smile
Какво ще ме посъветвате?

# 394
  • София
Аз след първата операция бях месец болничен, след втората месец и 20 дни след третата - 4 месеца  Rolling Eyes не е ок нито да седиш много време седнал нито прав. Намери си възгланичка някаква с дупка по средата  Rolling Eyes
Аз след 4 операция имах такива болки които минаха след около година  Confused
Но не съм пила нищо то е нерв които му трябва време да се възстанови  Rolling Eyes

# 395
Аз взех 35 дни болничен. Болки имах 10 месеца след операцията  Confused

# 396
Ужас!
А а с моите 10-на дни следоперативен период си мисля, че съм надвил гадостите!
Значи смело да си взема още няколко дни болнични и да не се притеснявам, че все още вземам някакви обезболяващи.
Пожелавам ви здраве, момичета!
Искрено ви го пожелавам!

# 397
Болки имах в началото, но обезболяващи не съм вземала. Само това, което ми инжектираха докато бях в болницата. Да, и на мен ми драскат конците, които са около ануса и усещах едно опъване отвътре, втърдяване, от време на време и пулсиране. Също така при ставане и сядане боли и дърпа, но вече отшумява. Но аз може би съм по- държелива на болка и не съм пила нищо. Имах едно дразнещо щипене(особено като е горещо времето), там където са конците отвън, защото секрета, който изтича много ми дразни кожата. Доктора ми беше казал да мажа с Доксипрокт, обаче ми дразнеше. Усещането наистина е влудяващо, защото  хем щипе, хем сърби, боли.... Затова най- добрия вариант за мен е през половин час измиване с хладка вода и си слагам суха марля да попива секрета. Мажа с Апимед Хемопро - в него има прополис и билки, омекотява и успокоява. До преди 2 дни все още имаше и малко кръв, но вече спря. Само ако имам силни напъни прокървява малко. А смрадлика си правя компрес с марля за 10 минути, защото ми е трудно да се кисна. Превръзки слагам само когато излизам, защото и те запарват. Също така ми изписаха Детралекс. Пих го по схемата за хемороиди - 4 дни по 6 таблетки, после 3 дни по 4 и накрая всеки ден по една. От ден на ден нещата са по- добре, но мисля да продължа с болничните докато всичко зарасне напълно, защото в тези жеги не ми се рискува да тръгна на работа и след няколко дни да се появи някое възпаление. И без това толкова мъки изтърпях преди операцията и след нея, така че сега ЗДРАВЕТО е на първо място. И аз като теб не мога дълго време да стоя седнала. Продават едни специални възглавнички - с дупка в средата и се чудя дали да прежаля 30 лв. и да си купя. Ако някой е ползвал такава - моля да сподели дали върши работа. На всички желая успешно и скорошно възстановяване!

# 398
  • София
Аз седях на възглавничка за врат много ми беше удобна, с нея си излизах  навсякъде Rolling Eyes

# 399
Аз имам такава възглавничка от 30-на лева. Върши работа, но не и ако трябва да седиш по-дълго. На мен ми изтръпват краката от нея.

# 400
е, значи ще карам и без възглавничка Simple Smile

# 401
Виждам, че вече никой не пише в темата. Това може да означава само едно - всички са вече добре Simple Smile И аз се чувствам добре, организмът ми вече влезе в нормален ритъм. Благодаря ви, че споделяхте вашите болки и проблеми по възстановяването! Поне за мен това беше от голямо значение, когато бях притеснена. Бъдете ЗДРАВИ!

# 402
Аз също съм благодарен за споделянето и разбирането.
Като теб, аз също усещам подобрението. Ден след ден нормалният ми ритъм се връща. Разпукаха се конци от вътрешните ми шевове. Не всички, но достатъчно, за да усетя разхлабването на онова неприятно стягане, което те кара да си нащрек за всяко движение.
Ходих в Пирогов, за да си удължа болничния с няколко дни, защото имах притеснение, че седенето на стол няма да ми бъде комфортно още 5-6 дни. Там една усмихната администраторка, като видя за какво е удължението, почти ми се скара, че не съм си взел повече дни още при изписването:
- Момче, ти знаеш ли въобще за какво става въпрос?!
- Вече знам.
- Ами като знаеш, защо се правиш на ербап и си взел само 10-на дни?! Ти знаеш ли, че мъжът ми 2 месеца не успя да седне на стол, а ти искаш веднага да тръгваш на работа. Слушай какво: аз ти пиша още 20 дни...
- Ама...
- Няма ама, защото ако искаш по-малко, няма да ти пиша никакви болнични!

Долу-горе такъв беше разговорът. Та така. Да е жива и здрава тази жена! Живи и здрави и вие!

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 16:08 от lumberjack

# 403
# 404
Радвам се, че си по- добре! Добре си направил, че си продължил болничния. И аз ще взема още. В сайтовете на клиниките пишат, че едва ли не още на другия ден след операцията пациента може да се върне на работа, както че е безболезнено и безкръвно. Е, няма как да стане това вече го разбрах. И е нормално да е така - това е операция все пак и се отразява на целия организъм. Вече почти месец мина, а едва от няколко дни ми се успокои отвътре положението. Излязоха 4 конеца, но имам още външни. Почти не усещам онзи дискомфорт от спазми и т.н. Движа се свободно. Е, пазя се от натоварване и да не стоя седнала дълго време, но сега е просто песен в сравнение с това преди седмица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт