Операция на перианална фистула

• 217 759
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ха за такова не бях чувала, нещо като дренаж ли, вместо марля или пласмаса? Това не би трябвало да боли  Rolling Eyes аз съм била с по 10 см дренажи и ми ги васеха по-малко зашиваха наново да фиксира, беше поносимо  Rolling Eyes

# 376
Да, дупката е отворена отвън и леко кърви. Оттам се подава конче. Изрязали са ми цялата стара тъкан, която се бе образувала около външния отвор (откъдето секретираше). И аз се надявам, че ще мине без упойка.
А днес съм взел болкоуспокояващи само сутринта. След това нямаше нужда.

# 377
Връщам се от контролен преглед в Пирогов. Всичко е ОК. Оказа се, че дори няма да ми издърпват конец, защото са ми сложили някакъв, който се саморазгражда от дъното навън. Днес дори спрях обезболяващите.

# 378
  • София
Късмет имаш, явно наистина е малка  Grinning
На мен след всяка операция ми оставаха едни 4 см, които не зарастваха  Confused

# 379
Ама вече си добре, нали?
При мен се оказа изключително тънък канал с дължина около 2 см, който започва точно от външната страна на сфинктера и завършва точно от вътрешната, т.е. заобикаля го. Дори не засяга лигавицата на ректума. А именно защото е бил тънък, в него не са се вмъквали нечистотии. Затова не ме е боляло преди да разбера, че това е фистула.

# 380
Късметлия си  Flutter Наистина се радвам за теб  Simple Smile Simple Smile

# 381
Шести ден след операцията. Днес ще се опитам да изкарам целия ден без дори един аспирин. Мисля, че вече нямам нужда от обезболяващи. Раната е все още отворена, но капва само по няколко капки чиста кръв. Няма и намек за нещо друго вече трети ден. Мога да и позволя вече да заздравява. Докторът даже ме посъветва да спра превръзките с йодасепт и да мина само на бани със смрадлика след изхождане.

# 382
Внимавай със смрадликата, че много бързо затваря раните.

# 383
Докторът точно това ме посъветва - че вече мога да я оставям да заздравява.

# 384
и при мен положението вече е по- добре. Започнаха да падат 1-2 конеца. Все още  малко се отделя някакъв секрет, но малко. Долу-горе и стомахът ми се нормализира, че беше много раздразнен. Преди операцията почти бях спряла билковите хапчета за разхлабване, но се наложи пак да ги почна. Появи се едно малко неудобство, че не мога да се сдържам, когато имам газове. Малко е неудобно, че те решат ли - просто тръгват и си излизат преди да съм стигнала до тоалетната. Това дали ще се оправи с времето? Не смея да хапна нещо ако съм с хора, за да не се изложа после.

# 385
  • София
Ами би трябвало да се оправи  Rolling Eyes
Аз имах друг проблем, като излизаха газове се напишквах   Rolling Eyes ама мина  Mr. Green

# 386
Хаха, това, за което говорите, определено е проблем Simple Smile
Докторът ми обясни подробно механиката на мускулите отдолу. Един и същ мускул прави разпределението отпред и отзад. Аз едва от вчера мога да пикая почти без проблем, защото дори при лекия напън за пишкане, имах чувството, че ще се наакам. Но вътрешните възпаления започват да спадат и нещата да се нормализират.
Относно разхлабителните - спрях Дуфалак. Това нещо определено не е за мен. То уж би трябвало да прави изхождането меко и леко, но при мен не се получи така. То просто не се разпределяше равномерно и един път отзад ми излизаше чорба, следващият - бетон! Спрях го преди два дни и го замених с добре изпитания ХУСК. С него всичко си дойде на мястото.
Относно този секрет - ако е един такъв белезникав, полупрозрачен и леко блести на превръзката, това не е гной, а нещо като слуз, която тъканите произвеждат, за да започне регенерация на липсващата кожа. И за това бях питал и бях категорично успокоен, че така трябва да бъде.

# 387
  • София
Лимфа мисля че се казва това нещо  Rolling Eyes

# 388
ох, добре че ме успокои за този секрет - да такъв е, както го описваш. Понеже все се страхувам да не  би отново всичко да се възпали и се притеснявам. А за пишкането наистина е така - ако се напъна да пишкам, започва позив за акане. Трябва да затискам с ръка отзад, за да тръгне нещо отпред. Офф, направо кошмар на моменти. Имам чувството, че съм зависима от тоалетната и след това душа. Вече се чудя какво да ям. Правя си задушени зеленчуци, постна супичка, ям плодове и пия доста вода, но все излиза с напъни. Пия вечер едни билкови хапчета Le dieci erbe - в тях са комбинирани много билки и няма сена. Преди имах добър режим с тях, но сега нещо не мога да си нагодя дозата. ХУСК бях пробвала преди няколко години, но много ми дразнеше на хемороидите. Същото е и с овесените трици. Ще изчакам още малко да зарастне всичко и ще опитам и с него.

# 389
  • София
А да разбирам ли че вие и двамата сте със запек по принцип че пиете такива неща  Rolling Eyes аз не съм пила нищо при всичките си операции  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт