Операция на перианална фистула

• 217 829
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Иванова а какво се вижда на ЯМР-то.
Поправям се - използва се венозен контраст за по-добра визуализация  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 18:55 от Lailah

# 481
Те ми го направиха заради опашната кост, така че не знам изобщо дали е гледана фистулата и дали се вижда щом е без контраст.

# 482
Извинете ме, пак досаждам, реших да отида при д-р Русев, някаква представа дали е всеки ден в Пирогов, за да мина на преглед там? (без направление съм) Благодаря!

# 483
Извинете ме, пак досаждам, реших да отида при д-р Русев, някаква представа дали е всеки ден в Пирогов, за да мина на преглед там? (без направление съм) Благодаря!
Той се е върнал в БГ ли?

# 484
Не знам, от темата тук и в други теми четох за него, нямах представа, че не е в България?

# 485
Здравейте!
Включвам се в групата ,защото и дъщеря ми има този проблем. Получи перианален абсцес, който беше оперира спешно на 19 юли и....съответно,се образува фистула. Сега й предстои операция в края на септември, вероятно. При нея откакто е опериран абсцеса досега , вече два месеца, от фистулата непрекъснато изтича гной - понякога бистра течност, друг път - по-гъста и лепкава, примесена с кръв  Не можем да махнем превръзката. Чудя се дали е нормално, защото чета, че при някои изтича само след като набере и се спука  Thinking
Извинявам се, ако сте го  коментирали, но не съм изчела цялата тема . Ще съм благодарна за отговори  Peace

# 486
Нормално е от фистулата да изтичат капки серозна течност. За това се налага операцията. След операцията също продължава да изтича секрет около 2-3 месеца.

# 487
  • София
Това че има кръв е хубаво, означава че още се "чисти" раната.  Simple Smile

# 488
Благодаря ви за отговорите!
 Вчера бяхме на преглед. Докторът каза, че шансовете фистулата да се затвори и да заздравее сама са минимални. Но каза също, че още е рано да се оперира, защото била рехава, още се оформяла. Трябвало да минат поне три месеца, а са минали само два, откакто се появи. Та....остава за втората половина на октомври.

# 489
Здравейте, аз си правих ЯМР на фистулата. Беше без контрастно вещество. Беше описано къде върви фистулата, вида и и т.н. Между ЯМР и операциятя, обаче имаше 6 месеца разстояние и тя беше тръгнала да прави втори изход, т.е. нещо като формата на подкова.

# 490
Здравейте и от мен. Съвсем новичка съм във форума, направих си регистрация само заради тази тема. Имам син на шест месеца, с който от два месеца и половина сме в този ад. На 13.09. му цепиха перианален абсцес, който фистулизира. Сега на осми този месец оперирахме фистулата по метода с ластиците. На четвъртия ден беше първото опъване на ластиците, при което те прерязаха фистулата и паднаха. За кошмара, в който сме даже нямам сили да пиша, защото той е мъничък, само на шест месеца, не разбира, защо го боли, ака по 17-20 пъти на ден, изпада в истерия от промивките с калиев перманганат и за капак отключи атопичен дерматит, от който се чеше като крастав. Сигурно ще задавам тъпи въпроси, за което се извинявам предварително. Моля, тези от вас, които са преминали през тази гадост фистулата, да споделят, колко време след операцията настъпва пълно затваряне на раната? На малкия дупката от раната е с големината на орех. Колко време ще е необходимо да се затвори и как да съм сигурна, че зараства отвътре навън и не остава гной?

# 491
Splendida, дъщеря ми (на 22г.) претърпя такава операция преди 20 дни. Точно по метода Йонеску , с ластиците.
Затова ви разбирам и искрено съчувствам на малкото човече. Милата душица, какво му е дошло до главата толкова мъничко. Но ще мине  Peace Само трябва да сте мноооого търпеливи. Зарастването става бавно, защото раната е отворена. И при дъщеря ми ластиците прерязаха фистулата и паднаха още при първото стягане, т.е. преди 10 дни. Болка нямаше. На нея лекаря й препоръча бани със смрадлика, два пъти на ден  по минимум 15 минути. После превръзка с йодасепт. Вчера беше на контрола, раната е започнала да зараства, вече не изтича почти нищо, но ще мине още доста време до пълното й затваряне. Лекарят каза  25 дни, но на мен не ми се вярва да е толкова, защото отворът е доста голям.  При малките деца може би по - бързо да зарасне. Важното е, да не се появява повече  Praynig
Пожелавам ви бързо и трайно оздравяване  Peace

# 492
И аз ще пробвам с тетра, че малко му поизгоря кожата от този калиев перманганат и много плаче. Пръскам и сребърна вода. Лошото при нас е, че е с памперси и при всяко наакване раната направо се пълни с ако и кисненето е много важно, а той се мята като риба на сухо. Подготвила съм се психически всичко да е приключило до Коледа. Дано не посрещнем новата година с дупешки проблеми.
Daniela.qnkova бързо възстановяване и на дъщеря Ви. Пишете от време на време как се движат нещата. Simple Smile

# 493
Без да искам да ви отчайвам и съжалявам за бебчето, но се настройте психически за поне 3 месеца секрет.

# 494
Nedy.Ivanov току що ме отчаяхте. Нищо. Важното е да мине и да не повтори, пък времето - Божа работа, ще стискаме зъби и киснем дупето.

Общи условия

Активация на акаунт