Операция на перианална фистула

• 217 477
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 780
С голяма тревога пиша, но вие ще ме разберете.
С перианален абсцес съм от 3 седмици. Мястото беше подуто, болезнено, чак не можех да сядам и да ходя. Бях с температура.
Бях при хирург каза операция най-бързо на абсцеса. Изплаших се и отидох на второ мнение. Казаха ми същото, но ми предложиха друг варинат - цепене и слагане на дренаж. Съгласих се, страх не страх, понеже съм с детенце на 1 година и то има нужда от мен. А иначе трябваше да лежа в болница. Както и да е. Мислех си, че ще ми се размине, но НЕ!
11 дни вече съм с дренаж, а от него не спира да тече гной. Абсцесът е много на дълбоко и двамата хирурга го казаха.
Вчера бях на преглед и ми казаха, че нямало да спре да тече и е станало или ще стане фистула.Не разбрах сега или след затваряне на раната!? Ама как разбра? Не ме е преглеждал с нищо.
Кога почват мъките и течовете? След като ми махнат дренажа ще тече раната ли? Или след операция? Не знам какво да правя и къде да отида! Само знам, че умирам от страх, защото дори след операция може да не се оправя...
Вие колко пъти бяхте с дренаж преди операцията? И колко дни стояхте с този дренаж?
Голяма мъка е. Антибиотик, бани, марли и пак няма оправия...
Аз също бях в същото положение, бях с дренаж само 3 дни и той сам падна при сменянето на превръзката, не се притеснявайте няма страшно, страшна е болката преди самата интервенция, след това ще се чуствате като преродена. Моят абсцес също беше доста голям и при първата операция ми казаха, че може да рецидивира иии така се и случи, втората операция ми беше точно след година и 2 дни. Отново същото, адски болки, висока температура и нямаше ставане от леглото, но и след двете операции веднага след като ме пуснеше упойката си се прибирах вкъщи! Колкото до това дали е абсцес и след това ще има фистула е много индивидуално, така че не чакайте да ви боли още, след 2рата ми операция понеже е на едно и също място, раната така и си остана отворена и ми казаха че щом за 6 месеца не се е затворила има вероятност и така да си остане 😑
Моят дренаж е зашит, за да не падне.
2 пъти те оперират абсцеса или фистулата? А операцията на абсцеса всъщност е отаряне и слгане на дренаж само, че под спинална упойка, така ли?
Мен ме резнаха с упойка на самото място, за 10 мин работа. Но с този дренаж е мъка... Иначе нямам вече болки, защото изтича гнойта, но няма да мине явно. А не можв вечно с дренаж да се стои, другата седмица ще го махнат и ще остане дупката, така ли? Тя ли не зараства? Или след операция на фисулата не зараства 6 месеца
Рязват го.Почистват го.Поставят ластик за една седмица и след това го махат.Какви са тези дренажи?Така ли работят в България?

# 781
Дренажа е за изтичане на гнойта от абсцеса. Не е операция. Просто режат и слагат тръбичка да изтича и уж да мине, но явно в повечето случаи този метод не помага и се образува фистула. Поне аз така разбрах.

# 782
Тинити, аз съм оперирана 5 - 6 пъти от абцес. Последния от 2 месеца проби сам и ходих на превръзки 3 седмици, за да ми сменят дренажите. Въпреки тях до почти пълното затваряне на раната сега гледам точно отгоре една фистула. Досега не съм я имала. Та се чудя, след като е от сега, предните абцеси от какво са? Или имам втора фистула и не я виждам или има друга причина. Вярваш ли ми, че ми е дошло до гуша от тая гадост, а за болките не искам да говоря...
Утре съм на консултация с хирург за тая фистула, да потвърди, да търси ако има друга и да ме реже.
Някой знае ли, дали може да имаш две фистули и такава, която не се вижда?

# 783
Тинити, аз съм оперирана 5 - 6 пъти от абцес. Последния от 2 месеца проби сам и ходих на превръзки 3 седмици, за да ми сменят дренажите. Въпреки тях до почти пълното затваряне на раната сега гледам точно отгоре една фистула. Досега не съм я имала. Та се чудя, след като е от сега, предните абцеси от какво са? Или имам втора фистула и не я виждам или има друга причина. Вярваш ли ми, че ми е дошло до гуша от тая гадост, а за болките не искам да говоря...
Утре съм на консултация с хирург за тая фистула, да потвърди, да търси ако има друга и да ме реже.
Някой знае ли, дали може да имаш две фистули и такава, която не се вижда?
Момичета, фистулата представлява каналче, когато то се възпали става абсцес. А това че не са ни оперирали директно да я отстранят, според мен е точене на здравна каса 😑 аз след 2та операция вече бях откачила и посетих гинеколог, гастроентереолог, няколко хирурга в различни градове ии уролог. Та, попаднах на хирург който идва в моя град от София, която подробно ми го обясни. И ми препоръча щом вече са ме оперирали 2 пъти трябва просто да се моля да няма 3ти или евентуално да не се появи фистулата.. Аз естествено попитах дали не може да се направи сега операция за премахване на тази сган и да не се мъча повече, но отговора беше както абсцеса така и фистулата има 90% рецидив. Мисля че сме в омагьосан кръг и ще сме си така до живот.. ☹️

# 784
Марияна при мен специално не е имало какво да отстраняват, защото тази фистула е от два месеца,а първия ми абцес през 2014година. Затова казвам, че причината или е друга, или имам още една фистула. Както и да е, днес бях на консултация с хирург и наистина се е образувала фистула. Освен нея имам бонус хемороид и полип. Септември месец махаме всичко с една операция, направо не ми се мисли ква мъка ще е.

# 785
Марияна при мен специално не е имало какво да отстраняват, защото тази фистула е от два месеца,а първия ми абцес през 2014година. Затова казвам, че причината или е друга, или имам още една фистула. Както и да е, днес бях на консултация с хирург и наистина се е образувала фистула. Освен нея имам бонус хемороид и полип. Септември месец махаме всичко с една операция, направо не ми се мисли ква мъка ще е.
Фистулата ще ти се стори като детска игра в сравнение с хемороидите, щом си решила да ги махаш 😑 аз също имам, но след като видях какъв беше процеса на оздравяване на мой близък се отказах категорично!! А и след това отново се появиха, имаше рецидив..

# 786
Преди месец и нещо така се беше възпалил, че никакво обезболяващо,хапчета, мазане и т.н. не успяха да ми помогнат. След 4 дни изтече някакъв секрет от него и се успокои. Ревала съм от болка, та не знам дали не е добре да го махна, защото това чудо едва ли ще изтърпя още веднъж. Пристягането с тея ластици ме притесняват, защото самия доктор каза, че много боли и е без упойка.

Фистулата ще ти се стори като детска игра в сравнение с хемороидите, щом си решила да ги махаш 😑 аз също имам, но след като видях какъв беше процеса на оздравяване на мой близък се отказах категорично!! А и след това отново се появиха, имаше рецидив..

# 787
Преди месец и нещо така се беше възпалил, че никакво обезболяващо,хапчета, мазане и т.н. не успяха да ми помогнат. След 4 дни изтече някакъв секрет от него и се успокои. Ревала съм от болка, та не знам дали не е добре да го махна, защото това чудо едва ли ще изтърпя още веднъж. Пристягането с тея ластици ме притесняват, защото самия доктор каза, че много боли и е без упойка.

Радвам се, че ще се пристрашиш. Аз не мога да мърдам и умирам от болки, ноо няма да дам да ме барнат 😑 ако след това няма да се появи, може би щях да се подложа и аз на операция, но така с тези сигурни рецидиви - абсурд!! А каква ще ти е операцията класическа или лазерна?

# 788
Борисова, ако се подложиш на операция ще чакам отзив как е минала, къде и при кого.
Аз съм вече без дрен, но още тече гной няма и да спре каза хирург. Има и доста кръв, а с дрена като бях нямаше, но сигурно е нормално. Сега поне мога да сядам... Дано мине това чудо на чудесата!

# 789
Марияна, класическа. За фистулата също ще е с ластик. Пак ще го обсъдя с моя доктор, но бих искала всичко да маха.

Тинити нормално е да изтича секрет след дренажа, даже и чиста кръв. Ти къде се оперира и защо доктора ти е казал, че няма да спре?
Моя хирург ми каза, че това не е гной,а секрети.  Мисля, че и при теб е така. Не би трябвало да имаш гной и да са ти махнали дренажа.

# 790
Марияна, класическа. За фистулата също ще е с ластик. Пак ще го обсъдя с моя доктор, но бих искала всичко да маха.

Тинити нормално е да изтича секрет след дренажа, даже и чиста кръв. Ти къде се оперира и защо доктора ти е казал, че няма да спре?
Моя хирург ми каза, че това не е гной,а секрети.  Мисля, че и при теб е така. Не би трябвало да имаш гной и да са ти махнали дренажа.
Лазерната е напълно безболезнена, просто е по - скъпа. На същия ден те изписват и може да правиш всичко както до преди това. Стискам палци всичко да е наред ии ни дръж в течение как си 😊

# 791

Лазерната е напълно безболезнена, просто е по - скъпа. На същия ден те изписват и може да правиш всичко както до преди това. Стискам палци всичко да е наред ии ни дръж в течение как си 😊
Лазерната няма ефект.И при другия вид операция те изписват на същия ден.

# 792

В Бургас, но не с операция. С места упойка, цепване и слагане на дрен. Не знам защо няма да спре, така каза, ще изтича. Утре ще ходя на преглед. Може би докато се затвори раната ще изтича, а като чета това се случва след месеци...

# 793
Тинити, при абцес изтичането не е с месеци. От моя "скромен" опит с 5 - 6 абцеса, мога да кажа,  че изтичането е месец и нещо,най - много два. Досега винаги съм била с пълна упойка, но и абцесите са били дълбоки.

Някой знае ли дали е възможно да си имал фистула с изтечение на секрет от ануса и същата тази фистула да е пробила и кожата до ануса, и от там да изтича секрет. Не знам дали го обясних правилно.

# 794
Тинити, при абцес изтичането не е с месеци. От моя "скромен" опит с 5 - 6 абцеса, мога да кажа,  че изтичането е месец и нещо,най - много два. Досега винаги съм била с пълна упойка, но и абцесите са били дълбоки.

Някой знае ли дали е възможно да си имал фистула с изтечение на секрет от ануса и същата тази фистула да е пробила и кожата до ануса, и от там да изтича секрет. Не знам дали го обясних правилно.
Няма как да е една и съща фистула, а да избие на две места, а щом са ви правили толкова много операции защо не сте взели нещата по - сериозно и да потърсите и други варианти? Най-лесно е да отидете да си направите ЯМР на тази зона и ще видите всичко което се случва...

Общи условия

Активация на акаунт