Операция на перианална фистула

• 215 199
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 105
Според теб в моето състояние да изчакам и да не пребързвам с ходене по хирурзи?
Ако НЯМА гной, нямаш температура и болки - изчакай, тя фистулата няма да избяга.
Боцкането не е болка - то си го има чат-пат, температурата също не е индикация. Аз за повече от 5 години нито 1 път не съм имала Т. Но непременно следи гноенето  Peace Споко, и за нас има надежда, някъде.

# 106
  • София / Костинброд / Годеч
Още един човек има невероятната възможност да има фистула Simple Smile Добре дошъл в клуба !
Да ти кажа и аз мисля, че докато не те боли и няма проблеми не бързай да се оперираш.
При мен раната е добре, зараства уж Simple Smile
Друго ме тревожи - от както се прибрах от болницата и имам една болка, или по-скоро тежест под ребрата в дясно. Сега се чудя какво се случва, другата седмица на ехограф май ще ходя да ме видят, че нещо съм се притеснила ...
Станах хипохондрик покрай тъпата фистула  Sick

# 107
Откак се оперирах, хипохондрията си я влача. Роднини, приятели и колеги чат-пат се шегуват с мен, че нон стоп ходя по доктори. Тъжно е, но все нещо изниква. Аналните проблеми са гадни, срамни според другите хора, силно болезнени, имам чувството, че след себе си водят депресията.
Апетрушинова, пиши как е минал ехографа  Hug Няма да е нещо сериозно, ще видиш. Нали те задължих да носиш само добри вести  Hug
П-П- Това да не е черен дроб при теб? Не го знам там ли се намира обаче  Embarassed Ако си прекалила с аулини и аналгини е възможно да е той, минава с времето   bouquet

# 108
Днес забелязах че това нещо се е спукало, както казах все още нямам болки и забелязвам че беше почервеняло около него но сега утихва.

# 109
Ми така набират и след няколко дни се пукат  Peace 100 пъти по-добър вариант от този да му "помогне" хирург. Наблюдавай се и ако напомня за себе си често, все пак ще се наложи да го оперираш. Постоянното гноене не е вариант.

# 110
Все пак аз не видях да има гной надявам се да е така Simple Smile А в най-добрия случай се надявам тоя добрия доктор от време на време да се заблуждава.

# 111
се надявам тоя добрия доктор от време на време да се заблуждава.
Дано ....

# 112
Здравейте, дами! Прочетох темата и съжалявам за проблемите, които имате. Радвам се, все пак, че отрих тази тема, защото аз също страдам от фистула - ректо вагинална в следствие на раждане. Преди по-малко от седмица претърпях и първата си операция в ИСУЛ, където ми предложиха консервативен метох за лечение с PRP лепило. Самото лепило се прави от кръвта на пациента, така че няма шанс от "отхвърляне", а също така няма и рязане - само кюртаж на мястото и 3 символични шева. Бях със спинална упойка, от която още ме боли гръбнака в определени пози, но предполагам, че това ще отмине.
За съжаление в болницата пипнах вирус и от няколко дни съм на антибиотици и в изолация от бебето ми Sad за още по-голямо съжаление интервенцията не е била успешна тъй като преди няколко дни започна пак да излиза въздух от грешното място.
Мисля да имам още деца и се чудя дали втория опит да не е при следващото ми раждане. Някой от вас да е чувал нещо подобно като опция?

# 113
Здравей, честито бебе   bouquet Съжалявам, че си болна с вируса, но това е "бял" проблем. По моя информация метода с лепилото не се ползва често - само 14% са успешните манипулации се него. Най-надеждният метод остава скалпела в ръцете на опитен хирург /за съжаление на нас/. Не стой с фистулата до второ раждане, толкова бактерии влизат във вагината от дебелото черво  ooooh! Това е мое мнение обаче, непрофесионално от медицинска гледна точка. Окончателното решение го вземаш ти   bouquet И както Д-р Матев /от Стара Загора/ ми каза - Надежда винаги има!  Hug
П.П. Има друг метод, наречен "моркова на кук". Дава 80% успеваемост, но не зная дали може да се ползва при фистула като твоята. Вероятно - да. Цената е грубо 1000 лв, правило се е преди време в Пирогов. Вероятно може и да се прави в София Мед или Токуда. Така мисля, защото са частни болници до известна степен  newsm78 В София Мед можеш да попиташ Д-р Теодор Атанасов, а в Токуда - Д-р Георги Васев или Д-р Тонев. В Пирогов предлагат класическа касапница  Crazy
Аз имам въпрос към теб - колко ти излезе в ИСУЛ операцията с лепилото? Хирурзи ли правиха интервенциата или гинеколози? Или екип от двете? Успех  Hug Hug  bouquet

EDIT Angioletto от тази тема е оперирана от фистула като твоята. Пиши й ЛС, тя не пише вече в темата, защото вероятно е добре. за което се радвам, разбира се  Heart Eyes

# 114
Здравей! Лепилото не беше фибриново и му даваха над 90% успеваемост, но уви. Операцията беше извършена от колоректални хирурзи и не съм платила и стотинка. Помолиха ме да занеса акта за раждане на бебето и ме освободиха от потребителска такса.
Напоследък все повече чета по чужди форуми, че жени чакат да народят децата си и тогава оправят фистулите, но аз ще направя консултация с гинеколог преди да се хвърля с главата напред в  нещо такова. Шанса от инфекции наистина е притеснителен, знаейки че това е голям враг за майката и нероденото бебе.
Наскоро реших да се присъединя в една фейсбук страница - Livinf with Ostetric fistula https://www.facebook.com/groups/109334165772642/?fref=ts в която група има 200+ жени, които имат някакъв вид фистула.

А да попитам  nefertari33, какво представлява "моркова на кук"?

# 115
https://www.cookmedical.com/product/-/catalog/?ds=sur_afp_webds
Това е сайта, на АЕ, но ако не го знаеш пусни чрез гугъл транслейтър. Ако имаш нужда от насока към лекар - питай   bouquet

# 116
200+ жени, които имат някакъв вид фистула.

Приемат се май само с ректо-вагинална фистула  Tired Поне такова е заглавието  Outta Joint

# 117
Благодаря за линка, чела съм за подобни "тапи", но не мисля, че ще свършат работа в моя случай, тъй като фистулата е съвсем "на повърхността" т.е. е в самото начало. Другата седмица съм на първи контролен преглед и след него ще видим какво ще измислим. Идеята на опита с лепилото беше да няма рязане, но ако без рязане не става... За съжаление ми казаха, че успеваемостта на операциите на подобни фистули са 50 - 50  newsm09

# 118
  • София / Костинброд / Годеч
Здравейте  Hug
Sellena, кой те оперира в ИСУЛ?
И на мен ми предлагаха такива тапи, но ми казаха, че метода с конците е най-гадния, но най-успешния до момента. Така че какво да се прави ... търпя си.
Sellena, и моята фистула беше съвсем в началото уж. Дано на контролния преглед всичко мине добре  !
На мен днес ми е 22ри ден след операцията. Раната се позатваря, все още е отворена малко де, но не е дупката като след прерязването с конците  Shocked Болки - има ги разбира се, все пак си е отворена рана, а и това постоянно да имам марля направо ме побърка. Тъкмо ми мине един обрив и друг се появи, кожата ми се бели 10 пъти вече там ... Но нали сме се разбрали да е за последно, та ще си изтърпя геройски всичко  newsm03
В петък - контролен преглед, ще пиша после да разкажа какво са ми казали.

Стискам палци всичко да е наред и при всички с "прекрасните" фистули  newsm17

# 119
Айде, в петък явно ще пада инфо тука  Party И аз ще имам идея какво да правя. Фистулите, ако ще и на луната да ни режат, вероятността за успех е 50/50  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт