Операция на перианална фистула

• 215 172
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 90
  • София / Костинброд / Годеч
Привет от мен Simple Smile
Днес - 14 ден след операцията, вчера бях на контролен преглед. Доцента каза, че изглежда супер, от вътре, отвън се затваря чудесно, операцията и конците са си свършили работата. Притесни ме само, защото му казах, че от време на време ме боли мястото на старата операция, та ми каза, че може да се подуе, но ако това стане ще е еднократно, ще го цепнат и ще изтече каквото има. Но няма да има връзка пак с дебелото черво, че е някакъв подкожен абсцес. Дано "може да се подуе" при мен не означава - "със сигурност ще се подуе".
Обрива не е от лепенките, имам доста опит в лепенето на превръзки в тази област и съм си взела възможно най-добрите. Но там кожата е мнооого чувствителна и постоянно да има марля явно не й понася добре. В момента превръзката ми представлява една марличка 5 х 5 поставена върху раната, даже не я залепвам, тя си се задържа Simple Smile
Но като цяло съм супер, разхождам се, стоя, седя, правя си всичко. Изхождането вече е доста по-лесно и безболезнено, но аз все пак се старая да е 1 път на ден, че процедурата след това е дълга и изнервяща ...  Embarassed
На контролен преглед съм пак чаааак другия петък, ако нещо ме притеснява - и преди това.
Чакам МЦ, да видим каква веселба ще стане като дойде  Mr. Green

Успешна седмица от мен, момичета Hug

# 91
И аз, и apetrushinova сме с лигатура по Тома Йонеску, живи сме и двете  Mr. Green дори и след пристяганията
Относно анус-претера - гадно е, не знам дали бих го преживяла....
apetrushinova   Hug Hug Hug

# 92
Колежката Апетрушинова, и днеска отървах скалпела  Crazy Crazy Задължавам те при теб новините да са само и единствено добри  Hug Hug Hug
Между другото да ти кажа, освен сапун ползвам за измиване на раната, а и на всичко друго там долу, пяна Гинексид. Не е лоша кат за 16 лв  Mr. Green

# 93
  • София / Костинброд / Годеч
Колежката Апетрушинова, и днеска отървах скалпела  Crazy Crazy Задължавам те при теб новините да са само и единствено добри  Hug Hug Hug
Между другото да ти кажа, освен сапун ползвам за измиване на раната, а и на всичко друго там долу, пяна Гинексид. Не е лоша кат за 16 лв  Mr. Green

Бравооооо  Hug
На мен пък ми дойде МЦ и съм в чудо, но нали новините трябва да са добри - не ме боли толкова корема както си ме боли по принцип  newsm03
Може би ще трябва да си купя нещо такова, че с обикновен интимен гел не мога да се мия ... май Simple Smile

# 94
Не че ще те успокои, но и на мен вчера ми дойде МЦ  Crazy Днес съответно съм парцал  Cry И кръст, и яйчници, и превръзка, абе.............
Прегръдки  Hug Hug

# 95
Здравейте,

понеже гледам че сте навътре в тези неща ако е възможно някой да ми даде съвет какво да правя ще съм много благодарен.

Преди 3-4 месеца ходих на един хирург но за съжаление му забравих името. Много е известен и твърдят че е много добър от към тези фистули кисти и т.н. Та след като ходих на преглед при него защото имах оплакване от някаква "пъпка" със синкав секрет, се оказа че ми каза че имам перианална фистула(Бях или поне така ми каза в 2ра фаза нямах болки или цапане,понеже съм преживял и операция за киста се съмнявах че е пак такова, а какво се оказа то). Не знам какво точно ми направи, но каза че смисъл от лекарства или мехлеми няма. Каза че не съм за операция но ако се появят същите симптоми да му се обадя. Та всичко добре до вчера след като видях че ми е излязла пак някаква "пъпка" само че този път на друго място почти на бузата. Само че този път не ми изглежда по същия начин пак е леко надута но секретът този път е прозрачен. Та като цяло това са моите мъки. Много се стресирам и не знам какво да правя ако може да ме посъветвате с нещо. След операцията на кистата която имах много тежко се оправих близо година докато зарастне напълно то не беше спуквания и проблеми и направо като чуя за хирург и си представям какво ще следва ако пак трябва да претърпя нещо подобно. Мерси предварително знам че не сте лекари, но всеки коментар може би ще помогне малко.

# 96
Здравей, жалко че пишеш в болезнена тема  Hug Оперирана ли е фистулата? Оставам с впечатление, че не е правена операция. Кистата няма общо. От София ли си? Фистулите имат хронично протичане, месеци нищо и после  Sick Сама ли изтече течността от външният отвор или й помогна хирург? Няма значение какъв е цвета на течността - бял, жълт, червен.....Веднъж като е създаден канала, той няма да се махне сам. Ще има затишие и после пак набира. Моята фистула е перианална също, сега си имам още една такава  Crazy Събирам смелост да я оперирам, едвам оправихме старата, то не беше течове, то не бяха простотии. Мога да ти препоръчам лекар в София, не съм се оперирала при него, но се консултирам с него  Peace Има лечение, но с една или няколко операции  smile3511

# 97
Не че  ще ти стане по-леко, изпадам в потрес, ужас, страх, депресия, паника като чуя думата фистула, гной или абсцес  Sick
П.П. Извини ме, но имаш ли пост във форума на пулс.бг??

# 98
Мисля че съм ползвал и него форум но не е било скоро. Надали съм писал за това там. Що става въпрос за моят проблем, не е оперирана, когато ходих доктора ми каза че имало няколко вида фистули според зависи от къде минавал каналът, единият се лекувал много лесно, другият по така а за последния маи ставало въпрос за тези ластици. Като цяло когато ходих той с някаква сонда ли с какво я прекара в отвора на тази "пъпчица" и останови че било перианална фистула, та сега също нямам болки и не се е спуквало това нещо, но като знам че може да е такова нали знаете, човек го мисли и не му олеква. Въпросът е че нито газове нито фекалии изтичаше през този отвор преди. Като цяло нямах никакви симптоми освен че се беше подуло. Сега май е същото. А доктора се казваше Юлиян Рабчев уж доста го хвалят и казват че е наистина добър.

# 99
Оооооо, плевенският доктор  Heart Eyes Да, чувам, че бил много способен. Мисля, че каквото ти каже той да правиш - няма да сбъркаш  Peace Вероятно са ти правили сондиране, неприятно е  ooooh!
Фистулите са общо 2 вида - прости и сложни. Повечето обаче са сложни, тоест канала минава през мускулите на ануса. Тогава се налага въпросната лигатура /ластици, конци и т.н./ и се пристягат. НЕ МОЖЕ да срежат мускулите на ануса, щото ще си ходим с памперси докато сме живи  Sick Добрата новина е, че при добър хирург, въпросните ластици се преживяват. И аз бях с тях, и тука другото момиче и тя ги имаше. Сега ми предстои втора операция - пак с тях. Преди обаче да постъпя в болница, ще питам още един лекар. Ще разкажа като/ако стане да се добера до него.
Щом ти е надуто - значи забира пущината...Послушай все пак Д-р Рабчев, неговата дума не се оспорва  Party И един съвет от пациент, тоест аз  Mr. Green - ако не те боли, ако затихва за дълъг период от време и не ти пречи - недей да бързаш да се оперираш......

# 100
Сондиране да доста неприятно си беше.. и предният път също не видях гной, сега също не виждам само че тогава отидох при него и след това сондиране всичко се оправи. Сега освен да чакам да видим какво ще стане? да се надяваме че ме гони параноята и всичко ще си мине без проблеми. Ако почнат болките явно ще ходя при него. Преди време бях ходил при един друг хирург в Албена Проф. д-р Енчо Калчев за моята киста той също е добър до колкото знам но човека е на 75 години вече и не знам ако се наложи как ще направя избор.

# 101
От кой град си? Аз съм от Сф, тук има добри лекари.....

# 102
Варна, някъде май бях чел че тея фистули се образуват на 1 от 10 000 човека. Ако е така защо не вземем да спечелим от тотото ?

Относно тея болки само нещо като боцкане усещам

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 13:04 от ruth1

# 103
Пускам фишове, не печеля  Mr. GreenСпечелих фистула  Crazy
От Варна си....Професор Темелков чувам бил страхотен специалист  Peace
Варна, някъде май бях чел че тея фистули се образуват на 1 от 10 000 човека.

А за да съм още по-голям карък при мен операцията е успешна, имам невероятният и уникален малшанс за избие нова в близка съседство. Питай ако нещо те интересува - ще помогнем, ако не друго, то поне с отговори. Това го имам от края на 2008 година, не е да нямам информация  Whistling

# 104
Според теб в моето състояние да изчакам и да не пребързвам с ходене по хирурзи?

Общи условия

Активация на акаунт