Операция на перианална фистула

• 215 219
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 120
Здравей, в ИСУЛ ме оперира акад. Д. Дамянов и д-р Спиридонова. Впечатленията ми и от двамата са страхотни и съм им безкрайно благодарна за отношението им към мен. Благодарение на акад. Дамянов бях сама в стая, защото съм кърмачка, а д-р Спиридонова ми се обажда почти всеки ден, за да види как съм и винаги когато се обадя с въпроси ми отделя нужното време. Отидох при тях по препоръка на моя роднина оперирана от тях от рак на дебелото черво и която ми каза, че академикът и екипът му са направили чудо за нея.
   Относно конците - когато д-р Карагьозов ми откри фистулата в Токуда спомена за метод, който най-общо казано се прави топче от конец и се издърпва всяка седмица, примерно, докато дупката се затвори, но за моята фистула това не ставало по някаква причина  Sad
   След това започнах да се "скитам по света" да търся мнения и опции и така стигнах до доц. Радионов в Св. Анна, който беше супер пич. Бях намерила негова статия, според която доста души са се излекували от фистулите си чрез фибриново лепило. Обясни ми на дълго и на широко опциите, но в крайна сметка моята фистула не става за това лепило.
   Следващата спирка беше най-ужасната - Майчин дом и д-р Славчеев, който дори не откри фистулата, въпреки най-болезнения и унизителен преглед, който съм имала. Според мен трябваше да ми сложат епидурална за този преглед, защото не беше човешки - отнесе с мен като с умряла риба  smile3518
   Преди това бях ходила в частния кабинет на акад. Дамянов, който намери фистулата за по-малко от минута и ми предложи да говорим за опциите след ректоскопия. Именно при ректоскопията се запознах и с д-р Спиридонова, която е невероятно готин човек и много се радвам, че въпреки неуспешния опит бях в ръцете на техния екип.

# 121
За фистулите трябва опитен хирург. Ако може и човечен да е......още по-добре.
се прави топче от конец и се издърпва всяка седмица, примерно, докато дупката се затвори, но за моята фистула това не ставало по някаква причина  Sad
   [
- това е т.нар. лигатурен метод  Peace Краен, но доста по-сигурен метод за отстраняване на фистулата. Моята операция е по този начин - успешна е. Но имам малшанса да избие нова на около 3 мм до старата.....  Tired Съжалявам, че си минала през тия "доктори". И аз имах кофти попадения.....Защо не продължи при доц. Радионов?

# 122
Радвам се, че метода е бил успешен при теб и дано да нямаш повече проблеми от това естество, защото нека си го кажем тия фистули са пълен ташак!  newsm03
А не се оперирах при доц. Радионов, защото малко след това открих акад. Дамянов, по препоръка на някой, който се е оперирал успешно при него. Т.е. не познавах никой опериран от доц. Радионов и когато имах толкова много опции избрах ИСУЛ.

# 123
Но имам малшанса да избие нова на около 3 мм до старата.....  Tired
Вече имам проблем. Имах бегло спокойствие около 1 месец. Предлагам да се държим в течение една друга и да открием нашият хирург   bouquet

# 124
Ооо, много съжалявам Sad А знаеш ли от какво се получават фистулите при теб?

# 125
От абсцес, това беше първо, сцепиха го и хоп то вече си има 2 входа и става фистула.

# 126
А по моята тема nefertari имаш ли на идея каква е разликата между фистулите и цирейте на външен вид ? Доста се чудя да не би да е такова това моето нещо понеже няма гной а някой ми подхвърли идея за това. И все пак не предпочитам да ходя на хирург че като ги знам какви са веднага викат айде на масата да усвоят пътеките.

# 127
Циреят е болезнен и гнои, щом не ти гнои - не е цирей, споко. Циреят прилича на външното отворче на фистулата, щото и то има гной преди да се спука, но циреят е доста по-голям. Не се вкарвай във филми. Боли ли те? Надува ли се? Топло ли е? Тупти ли?
Ако все пак те тревожи и на поне 1 от въпросите отговора е ДА, то иди на хирург де, няма да те оперират - споко. АКО въобще е цирей - ще го цепнат ако искаш, разбира се, или той сам ще се спука.
Идея за теб ако приемаш - тампон за грим /ще си купиш 1 пакет малък/ го напояваш с отвара от лайка и/или смрадлика и спиш с него, денем си стоиш като го сменяш през 2 часа.

# 128
Ами не боли, от както се спука нито се надува нито топло или пък тупти. Беше почервеняло но и това отминава чудя се и аз какво ли става Simple Smile И в момента все едно нищо ми няма. Но "то" си стои там може би след някой друг ден ще изчезне да се надяваме Simple Smile

# 129
Ами не боли, от както се спука нито се надува нито топло или пък тупти. Беше почервеняло но и това отминава чудя се и аз какво ли става Simple Smile И в момента все едно нищо ми няма. Но "то" си стои там може би след някой друг ден ще изчезне да се надяваме Simple Smile
Живей си живота тогава  Party
П.П. Явно е било или цирей, или външен отвор на фистула, поне така си мисля де......УСПЕХ!

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 08:31 от nefertari33

# 130
Стискайте палци, отивам да търся решение за тъпата фистула.....

# 131
Здравейте.ако имате абсцес не го чакайте да мине защото после вероятността е голяма да стане фистула.при абсцес винаги дават антибиотик за да пука абсцеса но не трябва сам да се пука защото уголемява фистулния тракт затова отивайте винаги на хирург(Коремна и колоректална хирургия).има  няколко вида операции фистулотомия и сетон(с ластик или конец )поне тези ги избират докторите за по голям успех.Ако не закъснявате с фистулата може само да изчистят абсцеса и с фистулотомия (вземане на фистулния тракт канал) да ви мине.Иначе прилагането на метод СЕТОН с тия конци или ластици много по болезнено Sad.Не чакайте всичко от хирурга ако имате възможност искайте един магнитен резонанс с контраст за да улесните работата на доктора или вече имате фистула с два отвора задължително фистулография за да се разбере точно къде и колко см е.

# 132
Вчера ходих при доктор Атанас Матев в Стара Загора. Мнението му съвпадна на 100% с това на д-р Димитър Русев от Пирогов. И двата са хирурзи-проктолози. Няма да се повтарям - аз съм писала назад в темата какво ми е казал. Лошото е, че това не е решение....
Veli ако имате желание, моля споделете дали имате личен опит с фистулите  Blush Ние сме запознати с тях, и методите им /ако сте чели цялата тема/.....

# 133
имам личен опит с фистулите.дори тук някъде бях писал резултатите след операцията..2011 г. се оперирах от перианална фистула в одрин в факултета..преди това доста места обиколих за този проблем...скоро пак имах една подобна болка на различно място около ануса веднага си исках магнитен резонанс но не е била фистула и с едни антибиотици ми мина..ако имате някви въпроси питайте.

# 134
nefertari33 ти консултира ли се с д-р Димов? Мисля си че неговото мнение няма да ти е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт