Операция на перианална фистула

• 217 768
  • 1 121
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Аз доколкото разбирам има нов абцес.
Абцеса трябва да се дренира, болката от абцеса е многи по-силна отколкото след това, а пък дано абцеса не стане на фистула  Rolling Eyes

# 466
Не може нищо да не са му казали на този преглед....

Като разбера ще пиша отново.
Здравейте!
Днес опериха сина ми. Д-ра каза ,че фистулата е подкожна , изрязал я и ,че всичко е наред.
Сина ми имаше големи болки след като го оставиха в стаята. Сложиха му инжекция обезболяващо. Това беше на обяд.  След два часа сестрата каза ,че трябва да хапне нещо и че ще му дадат течен аналгин.
Сега след 17 часа ще отида отново. Дано е по - добре.

# 467
Дръж ни в течение. Ако имаш въпроси - насреща сме  Hug

# 468
Не може нищо да не са му казали на този преглед....

Като разбера ще пиша отново.
Здравейте! Първи ден след операцията. Какво правим с храненето. Той пие само вода. Днес му казали ,че няма да ме правят превръзка защото боляло. Ако му се ходело в тоалетна тогава ще я махнат  и тогава ще му направят нова.Направила съм му крем супа.

# 469
Здравейте!

Моят лекар ме посъветва да ям течна храна. Повечко супички. Аз хапвах кисело мляко също. Освен това ме посъветва да хапвам и сушени сини сливи от време на време, защото действат леко разхлабващо. Има хора, които не променят начина си на хранене след операцията. Всичко е строго индивидуално.
Аз също първите 2 дни след операцията бях само на вода и сок от страх  Laughing Изходих се по голяма нужда на втория или третия ден. Не мога да се сетя вече.

редактирах си поста защото се сетих нещо... все пак е хубаво да се избягват в началото газообразуващи храни, примерно боооб и подобни варива. не за друго ами изпускането на газове може да е малко неприятно след операцията.

Лекарят сподели ли ви за седящите бани? Може да редувате ден със смрадлика, ден с калиев перманганат (едва доловим розов цвят трябва да е, много блед и трябва да се разтваря много добре за да не причини някое кристалче изгаряне на кожата), но го обсъдете и с лекаря Simple Smile

Не се притеснявайте и двамата всичко ще е наред. Най-важното е, че се предприе тази стъпка Simple Smile Сега остава да бъде търпелив. Пиши ако имаш ти или той някакви въпроси. Simple Smile  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 11:36 от Treli_kardia

# 470
Здравейте!

Моят лекар ме посъветва да ям течна храна. Повечко супички. Аз хапвах кисело мляко също. Освен това ме посъветва да хапвам и сушени сини сливи от време на време, защото действат леко разхлабващо. Има хора, които не променят начина си на хранене след операцията. Всичко е строго индивидуално.
Аз също първите 2 дни след операцията бях само на вода и сок от страх  Laughing Изходих се по голяма нужда на втория или третия ден. Не мога да се сетя вече.

редактирах си поста защото се сетих нещо... все пак е хубаво да се избягват в началото газообразуващи храни, примерно боооб и подобни варива. не за друго ами изпускането на газове може да е малко неприятно след операцията.

Лекарят сподели ли ви за седящите бани? Може да редувате ден със смрадлика, ден с калиев перманганат (едва доловим розов цвят трябва да е, много блед и трябва да се разтваря много добре за да не причини някое кристалче изгаряне на кожата), но го обсъдете и с лекаря Simple Smile

Не се притеснявайте и двамата всичко ще е наред. Най-важното е, че се предприе тази стъпка Simple Smile Сега остава да бъде търпелив. Пиши ако имаш ти или той някакви въпроси. Simple Smile  bouquet Hug

Здравейте!

Аз също първите 2 дни след операцията бях само на вода и сок от страх  Laughing Изходих се по голяма нужда на втория или третия ден. Не мога да се сетя вече.

Не се притеснявайте и двамата всичко ще е наред. Най-важното е, че се предприе тази стъпка Simple Smile Сега остава да бъде търпелив. Пиши ако имаш ти или той някакви въпроси. Simple Smile  bouquet Hug

Здравейте!

Аз също първите 2 дни след операцията бях само на вода и сок от страх  Laughing Изходих се по голяма нужда на втория или третия ден. Не мога да се сетя вече.

Не се притеснявайте и двамата всичко ще е наред. Най-важното е, че се предприе тази стъпка Simple Smile Сега остава да бъде търпелив. Пиши ако имаш ти или той някакви въпроси. Simple Smile  bouquet Hug

Днес го изписват.Ще видим като се  прибере какво ще правим. Изчела съм няколко пъти написаното тук. Заредила съм всичко вкъщи. До сега никой не му е говорил за конец, сутринта са му казали ,че трябва да го види доктора да му каже какво ще правят с конеца.  Да ви кажа дано доктора си е свършил работата, но тези дни болницата са голям кошмар. Уж в това отделение всичко било под контрол. Доктора го е видял само веднъж след операцията. Никакви обяснения. Казала съм да пита за всичко .

# 471
Д-р Матев преглежда като на конвеѝрн,на 5 минути влиза пациент. Пита за оплакванията, бърз преглед и за повече разговори няма време. Да беше си сложил един параван!Докато ме прегледа, три пъти се отвори вратата.Не съм доволна от прегледа!

# 472
Здравейте,

За пръв път се включвам във форума, и се извинявам ако темата е дискутирана вече.

Бих искал да попитам за лазерното лечение на анална фистула (FiLaC), който е най-новият и засега най-успешен и безболезнен метод за лекуване на анална фистула. Казано на прост език, използва се специален лазер (FiLaC) като един вид електрокоагулация на фистулата, постигайки максимален ефект без кръв, болка, игли, конци, тапи и т.н. остарели методи, използвани досега.

С FiLaC няма белези, възстановителен период и рецидив на фистулата, както е в повечето случаи при конвенционалните методи използвани досега.

Знам че много проктолози в Западна Европа вече работят с този метод (който е доста скъп), но бих искал да попитам дали някой знае за клиника или проктолог в България, които предлагат този минимално-инванзивен метод за премахване на анална фистула.

Благодаря!

# 473
Проучи в Токуда и ВМА, но не очаквай голям успех /за съжаление/

# 474
  • София
До преди 2 години във ВМА си режеха традиционно, не знам дали сега има промяна  Rolling Eyes

# 475
Здравейте, от една година имам фистула, която не ме боли и не и обръщах внимание. Обаче горе долу и от тогава имам болка в опашката, което е възможно да е от кисти, фистули и т.н. Ходих на преглед при трима хирурзи още като се появи болката (помня името само на д-р Григоров в Окръжна). Правиха ми само туширане и при положение, че не ме болеше фистулата, заключиха, че всичко ми е наред и да търся друга причина за болката в опашната кост. От известно време обаче освен опашката (за която след година ходене като луда по мъките все още нямам диагноза), почна да ме боли и фистулата. Искам да ви попитам с ЯМР установява ли се каква точно е фистулата, трябва ли да се маха и т.н. или с колоноскопия се прави това? При гастроентеролог ли трябва да я направя и така да отида пак при хирург или да отивам директно пак на поредния преглед при хирург.. благодаря ви.. питам с идеята да спестя обикалянето и поредните пари ня вятъра за пет минути преглед.

# 476
Здравей!
С ЯМР може да се установи каква е точно фистулата, да. Т.е. разклонения има ли и т.н.

Мои приятелки американки с тази диагноза са минавали през ЯМР за да се видят разклоненията. Те пък имаха рецидиви.

Колоноскопията е за друго.  Трябва да отидеш при хирург, а не гастроентеролог.  По възможност отиди при хирург, който е проктолог.

# 477
  • София
Иванова при мен гледат фистулата с ехограф. Води се ректална ехография, с накрайник подобен на вагиналния гледат ректума. Това при гастроенеролог. И аз исках ЯМР ама в БГ не мисля, че първо има някой, който да знае как да го направи и второ да може да го разчете  Rolling Eyes

# 478
Може и ЯМР, може и ехограф. Да не забравяме, че се ползва контрастно вещество, за да се види има ли разклонения. Не ходи на гастро, а на хирург.

# 479
Благодаря, значи ще ровя пак за друг хирург, въпреки че доц.Григоров беше много внимателен. Имам вече ЯМР, но е без контраст, така че явно няма да свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт