Операция на перианална фистула

• 217 800
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Отиди на хирург ако имаш съмнения. Все си мисля че ако е фистула ще се подува и боли, знам ли  Rolling Eyes и аз на всяка пъпла се панирам  ooooh!

# 511
Здравейте,
повече от месец мина от моята операция на фистула. Нямам кръв и гной при изхождане, но раната все още не се е затворила и по превръзката остава лошо миришещ жълт секрет (надявам се не е гной). Това нормално ли е, при вас за колко време зарастна тази рана и спря да тече? И всъщност - трябва да спре да тече, за да зарастне както трябва или трябва да зарастне, за да спре да тече?  Crazy

# 512
Здравейте,
повече от месец мина от моята операция на фистула. Нямам кръв и гной при изхождане, но раната все още не се е затворила и по превръзката остава лошо миришещ жълт секрет (надявам се не е гной). Това нормално ли е, при вас за колко време зарастна тази рана и спря да тече? И всъщност - трябва да спре да тече, за да зарастне както трябва или трябва да зарастне, за да спре да тече?  Crazy

Според мен, трябва да зарасне, за да спре да тече. Дъщеря ми е оперирана преди 3 месеца и още не е напълно затворена раната, съответно, изтича по малко жълт секрет. Мен друго ме притеснява - затвори се донякъде и вече месец  сякаш си стои в едно и също положение. Имам  чувството, че така ще си остане  Sad Дано да греша.

# 513
Здравейте,

Според мен, трябва да зарасне, за да спре да тече. Дъщеря ми е оперирана преди 3 месеца и още не е напълно затворена раната, съответно, изтича по малко жълт секрет. Мен друго ме притеснява - затвори се донякъде и вече месец  сякаш си стои в едно и също положение. Имам  чувството, че така ще си остане  Sad Дано да греша.

А какво казва докторът по вашия въпрос?

# 514
Скрит текст:
Здравейте,

А какво казва докторът по вашия въпрос?

Каза, че всичко било наред, нормално вървели нещата. Това беше преди месец. 

# 515
  • София
Бавно става имайте търпение  Rolling Eyes

# 516
При моят бебешок всичко май изглежда добре. Не мога да преценя много добре, но раната мисля, че се затвори и не пуска секрет. Минаха два месеца и половина от операцията. Тъй като направи алергична реакция към тетрата и калиевия перманганат пръсках раната със сребърна вода. Имаше страхотен ефект. Бързо спря да пуска секрет, предпазваше кожата около раната да не се възпалява и подхрани тъканта. Бързо възстановяване на всички. Стискайте зъби, оздравяването е индивидуано, но отнема между два и три месеца.

# 517
  • София
Сплендида това с алергията и на мен ми се случи, към смрадлика направих аз, а от калевия перманганат направих кръвоизлив  Rolling Eyes тъпотията беше, че никой не ми вярваше, че е алергия и продължаваха да ме карат да се кисна, накрая цялата бях изрината. Само капка да ми капне по кожата и ставаха пъпчици  Rolling Eyes за това и съм резервирана към бабините илачи... Отделно съм алергична и към лепенки и към йод...  ooooh!
Дано малкия герой е оздравял  Praynig стискам палци  Hug

# 518
При моят бебешок всичко май изглежда добре. Не мога да преценя много добре, но раната мисля, че се затвори и не пуска секрет. Минаха два месеца и половина от операцията. Тъй като направи алергична реакция към тетрата и калиевия перманганат пръсках раната със сребърна вода. Имаше страхотен ефект. Бързо спря да пуска секрет, предпазваше кожата около раната да не се възпалява и подхрани тъканта. Бързо възстановяване на всички. Стискайте зъби, оздравяването е индивидуано, но отнема между два и три месеца.

Splendida, радвам се за бебчо! И благодаря за идеята за сребърната вода, ще започнем още от днес.  Peace

# 519
Здравейте отново,
при последния ми преглед докторът каза, че нещата са ок, но самата кожа не иска напълно да се "слепи" обратно. Оттам изтича и жълтеникав секрет.
Посъветва ме да изчакам 20 дни, да видим дали само ще зарастне, ако ли не - да ми направи нова операция, при която да изреже мъртвата кожа и да зашие раната.
При някой от вас имало ли е такъв проблем?

# 520
 Минаха 3 месеца от операцията на дъщеря ми, раната все още не е затворена напълно и от нея изтича жълтеникав секрет. Това, както обсъждахме, било нормално. От известно време, обаче, тя смята, че мястото на ново образувалата се тъкан  през 2-3 дни се подува и после минава, без да има болка или някакъв дискомфорт. Толкова се е изнервила вече, че може и да си въобразява, знам ли....страхува се да не се получи рецидив. Имал ли е някой подобен проблем ?

# 521
Здравейте,да се запиша и аз в отбора на фистулите.След близо два месеца гадаене какво е това топче около ануса ми което изпуска секрет, се престраших да отида на лекар, който ми каза, че си имам фистула и ми изписа антибиотик, който да пия 10 дни.Изпих антибиотика, но за съжаление подобрение нямаше никакво и реших да отида при друг лекар- хирург, който потвърди диагнозата и отново ми изписа антибиотик, който е по -силен, за да можело фистулата ми да се успокои.Вторият доктор ми каза, че без операция нямало как да се размина и ако отлагам можело да се получат усложнения.Попитах го дали ще има нужда от ластик, но той ми отговори,че след като ме отвори ще прецени.Каза още, че според него е над сфинктера и можело и да ми се разминат ластиците, но това като ме отвори.И сега познайте- след като изчетох цялата тема направо умирам от страх не от самата операция, а от възстановителния период.Повечето от вас пишат, че раната си секретира поне 2-3 месеца, това означава ли, че през този период няма да мога да ходя на работата и да стоя постоянно с някаква превръзка на дупето?Освен това се чудя дали пък да не я отложа, но ме страх да не би да се усложнят нещата?Абе, като цяло много си ме е страх  от цялата тази история.

# 522
Операцията е безобидна, няма нужда да се страхувате и да отлагате. Използва се регионална анастезия, която държи парализирана долната част на тялото в продължение на 6-8 часа, така че  ако имате вариант с обща упойка е за предпочитане. Оперативната рана секретира известно време с намаляващ постепенно секрет, който в никакъв случай не е обилен за да налага превръзки. Тампон или мокра кърпичка вършат идеална работа. Дават един месец болничен, но след падането на ластиците в рамките на десетина дни до две седмици и ако, разбира се, няма някакви извънредни усложнения, човек е напълно работоспособен.

# 523
Благодаря за информацията, а иначе все още не знам с каква упойка ще ме оперират, тъй като не живея в София и не знам дали на всякъде поставят спинална упойка.Аз също предпочитам с пълна, тъй като два пъти съм раждала с такава упойка и нямах проблем, а и предпочитам много много да не знам какво става по време на операцията, че съм една паника-ужас.

# 524
  • София
Такова нещо като безобидна операция няма!
Има една приказка гъз, зъб и пръст най-болят  Rolling Eyes зависи какъв метод ще изберат, подготви се с болкоуспокояващи  Rolling Eyes
Превръзките не ги мисли няма да ги усещаш даже  Rolling Eyes аз толкова бях свикнала с тях че чак ми беше странно като ги махнах  Rolling Eyes за отлагането шанса да мине само е много малък  Rolling Eyes
за работа ще можеш да ходиш ако можеш да седиш, ама по принцип преди да зарасне не е добре да седиш дълго време седнала или права  Rolling Eyes докато секретите са всеки ден превръзки бани със смрадлика или калиев перманганат, ходенето на работа е малко сложно  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт