Операция на перианална фистула

• 217 464
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 050
  • ново
Съветвам ви да прочетете темата, има много полезна информация.

# 1 051
  • София
Съветвам ви да прочетете темата, има много полезна информация.
Както казах, прочела съм я. В началото се препоръчват едни лекари, след това се отхвърлят. Просто ми се иска по- нови впечатления и информация. Благодаря!

# 1 052
  • ново
В такъв случай сте прочела моята препоръка, да потърсите повече мнения и вие сама да решите на кого да се доверите.
Едва ли някой ще се ангажира да ви препоръча лекар и да гарантира, че всичко ще е наред. Нали знаете, че винаги има доволни и недоволни.
Нашия случай го знаете, няма да се повтарям.

# 1 053
Много объркана работа бях писала че имам неуспешна операция на фистула за която твърдяха че е ректовагинална защито дупката беше до входа на влагалището но при операцията се видя че дуоката от ануса самото каналче там се е отворило,отвориха се шевовете при изхождане и трябваше са изчакаме да видим дали ще се затвори...да ама не.Сега по средата на перинеума си имам дупка нито е близо до ануса нито до входа на влагалището просто е по средата и сега мк предлагат слагане на лигатура и пристягане на конците.Виждам че е писано преди много години за този метод и бил много болезнен.Някой скоро да е минал през това чудо?Лекаря каза че при стягането ще ми поставя упойка защоти болките са били животински но нщме притеснява колко ще е възпалителния процес.В момента от моята фистула която е точно отворен канал си минава частици при изхождане реално нящощи не се задържа там измивам се и все едно нямам дупка..та се чудя подходящ ли е този метод да не започна да се изпускам...много съм объркана

# 1 054
Здравейте, изчетох цялата тема и меко казано съм в шок. Преди 3 седмици посетих проктолог в Юнион клиник  д-р Милка Пенева и тя констатира наличието на фистула. Причината за прегледа беше едно твърдо топче, което ми се появи до отвора на ануса и което в началото ме болеше, но впоследствие - не. Голямо е може би колкото лещено зърно и на два пъти прокървява, аз мислех, че е хемороид. В амбулаторния лист не пише каква фистула е, но е посочила като лечение хирургична интервенция. Въпроса, който стои пред мен е, къде има хирурзи, способни да се справят с това нещо? Чета ВМА, Иван Рилски, Токуда, Пирогов... Някои от вас има ли решен проблем и от кой лекар. Мен лично ме е обзела паника от това, не мога да си представя разрез на такова място и ходене до тоалетната след това... Ще се радвам на всяко едно мнение, дори и повтарящо се. От сърце благодаря
Lalka, а самата д-р Пенева не ви ли предложи да ви оперира тя?

# 1 055
  • София
Здравейте, изчетох цялата тема и меко казано съм в шок. Преди 3 седмици посетих проктолог в Юнион клиник  д-р Милка Пенева и тя констатира наличието на фистула. Причината за прегледа беше едно твърдо топче, което ми се появи до отвора на ануса и което в началото ме болеше, но впоследствие - не. Голямо е може би колкото лещено зърно и на два пъти прокървява, аз мислех, че е хемороид. В амбулаторния лист не пише каква фистула е, но е посочила като лечение хирургична интервенция. Въпроса, който стои пред мен е, къде има хирурзи, способни да се справят с това нещо? Чета ВМА, Иван Рилски, Токуда, Пирогов... Някои от вас има ли решен проблем и от кой лекар. Мен лично ме е обзела паника от това, не мога да си представя разрез на такова място и ходене до тоалетната след това... Ще се радвам на всяко едно мнение, дори и повтарящо се. От сърце благодаря
Lalka, а самата д-р Пенева не ви ли предложи да ви оперира тя?
Каза, че ще отсъства за дълъг период от време и ме насочи към колегата си д-р Ходжаджиков. Аз реших да потърся мнения, както за доктора, така и що е то фистула и попаднах на тази тема.... и вече не знам къде се намирам, след вдичко прочетено. Та, не потърсих въпросния доктор, тъй като не намерих добри отзиви за него, относно фистулите. За хемороиди и фисури е ок.

# 1 056
Здравейте!
Голямо ходене по мъките...
Преди около два месеца мъжа ми претърпя операция на абсцес /в епикризата пише флегмона глутеи/ в Пирогов, гнойносептична хирургия. Голяма и дълбока операция, разрезът беше 5 см. дължина на около 3 см. дълбочина на лявата буза на Д-то на около 4 см. от самия анус. Ужасно нещо с много гной, през ден превръзки, а след това аз му правех всеки ден у дома. Даже и сега правя. В деня на операцията от само себе си беше избила гной през дупчица с размера на главата на кърфица. Е същата тази дупчица продължава да секретира и на три четири дни бълва към супена лъжица гадна сивкаво жълта течност, без мирис на гной. Голямата рана зараства, но тази гад малка не. Вероятно се касае за перианална фистула. Незнам къде да търсим лекар, едва ли в Пирогов ще искат да направят каквато и да е интервенция. То е толкова дълго за обяснение, цялата мъка през която минахме и четири болници които обиколихме по спешност. Да е жив и здрав един уролог който от съчувствие че сме млади и ни съдейства за приемане на мъжа ми. Токуда ги намразих, ИСУЛ и те тотал щета, в Софиямед....няма какво да кажа.
Замислям се за доктор Константинов във Вита, имало и добри специалисти във ВМА , но незнам той като е бърникан и опериране Пирогов дали другаде ще му обърнат внимание! Страх ме е  за мъжа ми, с две малки деца сме, адски болки изтърпя, а навсякъде пише че прави рецидиви.
Здравейте не сте ли доволно от Пирогов ,насочиха ме там за анален абцес

# 1 057
Здравейте,в петък ме оперираха от перианален абсцес,вчера ме изписаха още съм с Дрен.Утре съм на превръзка ,но нормално ли е да усещам стена навътре и някак има подутина,също малко жълта течност на превръзката,болка при допир при ходене .Дали е от дрена или не са изчистили

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:13 от Емануела Димитрова 660891

# 1 058
Да ви кажа вчера ме оперираха от перианалната фистула трябваше с конци които се стягат по метода Юнеско но по време на операцията виждат че фистулата е много повърхностна на 2мм от изхода на ануса и правят фистулоктомия-разряза ли са всичко изчисти ли са и са зашили само че дупето ми вече не е кръгло а ромбовидно...сега започвам с смрадлика,проктос м и йодасепт...Дано имам този път успех

# 1 059
  • При семейството си
Да ви кажа вчера ме оперираха от перианалната фистула трябваше с конци които се стягат по метода Юнеско но по време на операцията виждат че фистулата е много повърхностна на 2мм от изхода на ануса и правят фистулоктомия-разряза ли са всичко изчисти ли са и са зашили само че дупето ми вече не е кръгло а ромбовидно...сега започвам с смрадлика,проктос м и йодасепт...Дано имам този път успех
Успех.
Ако знаете пък с тези ластици каква жестока болка и мъка е.
Аз съм хем с ластици, хем с дупка в д-то.

# 1 060
Къде и при кого се оперирахте?
Имахте ли някакви образни изследвания преди операцията?
Бързо възстановяване!

# 1 061
Къде и при кого се оперирахте?
Имахте ли някакви образни изследвания преди операцията?
Бързо възстановяване!

Оперирах се в Александровска при Доц.Тодоров имам ямр,скенер и ректоскопия(нея я направиха в деня преди операцията) този човек е Бог за мен преди 5мес ме спаси да не умра от първа неуспешна операция

# 1 062
  • София
Операцията от фистула направих във ВМА при д-р Григоров, клиника по ендоскопска хирургия. Базата е от най-високо ниво. Всички лекари и сестри са перфектни.

Как успяхте да стигнете до Григоров за операция?

# 1 063
Операцията от фистула направих във ВМА при д-р Григоров, клиника по ендоскопска хирургия. Базата е от най-високо ниво. Всички лекари и сестри са перфектни.

Как успяхте да стигнете до Григоров за операция?
Докторът консултира и в онлайн приложението Healee, както и в Супердок има опция да си запишете час за преглед в кабинет.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-grigor-grigorov-5715

# 1 064
  • София
Здравейте Simple Smile
Успях да си запазя час при д-р Григоров, с който имам доста история не знам дали няма да ме върне Sad
Та да питам в Токуда при кого сте се оперирали, чета за Васев добри мнения?

С назряващ абсцес съм, който трябва да се инцизира според мен скоро, но не ми се ходи при случайни лекари, че преди 15 години имам към 10-тина операции (при Григоров) от същото и накрая ми бяха казали, че повече не могат да режат Sad

Общи условия

Активация на акаунт