Операция на перианална фистула

• 217 545
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 080
Хора още ли се мъчите с тези досадни фистули? Моята беше гадна, дълбока и крива, минаваше през мускула (затуй се слага ластик, който реже бавно мускула). Идете при проф Кобаков, няма нужда от колоноскопии, болници и т.н. Отивате, само с пръстче установява къде е, на другия ден гладни жадни, спинална упойка, реже, слага ластика, и следващия ден си отивате вкъщи с голяма дупка на гъза (като орех), след 3-4 дена пада ластика (ей тука вече боли яко, няма да крия), след 3-4 месеца забравяте за гадната фистула. Не отлгагайте, не ходете по болници да ви губят времето с безмисленни изследвания. Успех

И при мен всичко мина трябваше с ластик но се оказа че мускула не е засегнат,направиха ми фистулектомия и всичко приключи.А на моя позната с ластика нещата не се решиха.... не се затвори нищо вече 2мес няма оправяне

# 1 081
Само да добавя, правете ги лятото, за да може да идете на море. Морската вода действа мн добре  на раната, това ми го каза Кобавков, и така всеки ден бях на плаж и както казах, забравих отдавна. Нямам никакви проблеми, вече колко год минаха, "халката" държи Simple Smile, а какви ужасии бях чел по форумите......

# 1 082
Хора още ли се мъчите с тези досадни фистули? Моята беше гадна, дълбока и крива, минаваше през мускула (затуй се слага ластик, който реже бавно мускула). Идете при проф Кобаков, няма нужда от колоноскопии, болници и т.н. Отивате, само с пръстче установява къде е, на другия ден гладни жадни, спинална упойка, реже, слага ластика, и следващия ден си отивате вкъщи с голяма дупка на гъза (като орех), след 3-4 дена пада ластика (ей тука вече боли яко, няма да крия), след 3-4 месеца забравяте за гадната фистула. Не отлгагайте, не ходете по болници да ви губят времето с безмисленни изследвания. Успех
А болеше ли и кога ви падна ластика

# 1 083
А болеше ли и кога ви падна ластика

Много, трябва да имате обезболяващо по ръка, че не се търпи, но после забравяш за фистулата, струва си....

# 1 084
  • При семейството си
Само да вметна, че ластикът може и да не падне след 3-4 дни. Пристягането на ластика е още по-болезнено.

# 1 085
Само да вметна, че ластикът може и да не падне след 3-4 дни. Пристягането на ластика е още по-болезнено.
Възможно е, аз не си спомням да са ми пристягали ластика.

# 1 086
  • При семейството си
Възможно е, аз не си спомням да са ми пристягали ластика.
Защото е паднал бързо.

# 1 087
Здравейте успокойте ме ,значи абцеси съм имала два пъти минаха от само себе си ,после май- юни операция по скоро цепване и изчистване ,уж няма фистула . Ноември в Пирогов нова операция на абсцес ,по късно установена фистула 3-4 см ,д р Пенева чисти накрая обгори и каза че ще трябва операция по натам ,така раната не е затворена все още има една малка дупка все още се чисти и правя бани .но сега се шашнах тъй като прокървя и имам някакво черно връхче,какво е това ,да се притеснявам ли?

# 1 088
Здравейте успокойте ме ,значи абцеси съм имала два пъти минаха от само себе си ,после май- юни операция по скоро цепване и изчистване ,уж няма фистула . Ноември в Пирогов нова операция на абсцес ,по късно установена фистула 3-4 см ,д р Пенева чисти накрая обгори и каза че ще трябва операция по натам ,така раната не е затворена все още има една малка дупка все още се чисти и правя бани .но сега се шашнах тъй като прокървя и имам някакво черно връхче,какво е това ,да се притеснявам ли?
Вероятно имате хипергранулация.
Не е опасна, но да - може да кърви, щипе и тн

# 1 089
  • София

С какво правите бани, ако е с калиев пермаганат може да е от него.

# 1 090
Цитат на: Lailah [url
[/url]link=topic=741129.msg49073296#

msg49073296 date=1735549754]

С какво правите бани, ако е с калиев пермаганат може да е от него.
Не със смрадлика

Здравейте отново моля ,всеки да напиши къде се е оперирал и от има й доктор е доволен.Знам ,че е относително ,но ще е по - лесно мисля ,ако информацията е на едно място.Благодаря

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 08:36 от Емануела Димитрова 660891

# 1 091
Здравейте исках да питам вашите операции при кого с аправени за София и имате ли мнение за доц.д
Цанко Цанков

# 1 092
  • София
Аз имам 4 операции при Григоров ВМА, преди 13 год е последната.
Накрая всичко ми зарастна с лекарства 2 год след последната операция.
Но сега съм пак в същото положение и не съм сигурна какво да правя Sad

# 1 093
Аз имам 4 операции при Григоров ВМА, преди 13 год е последната.
Накрая всичко ми зарастна с лекарства 2 год след последната операция.
Но сега съм пак в същото положение и не съм сигурна какво да правя Sad
Какви лекарства ,а доволни ли сте от него.За сега съм се насочила към ВМА или доц.Цанко Цанков ми препоръчаха познати

# 1 094
  • София
При мен още тогава, както и сега се съмняват за Крон, понеже фистулите са дълбоки, сложни и т.н.

Гастроентеролог ме пое да ме следи и пих по схема флажил докато не се затвори фистулата, отне около година.

Иначе аз съм доволна от Григоров, всичко направиха според мен което можеше, сега пак ме поеха Sad

То проблема с тези операции е и че следоперативният период е много важен. Не може с 2 прегледа за един месец дето ти се полагат като имаш изрязан кратер 10 см, не знам дали навсякъде после те гледат и превързват в продължение на месеци. Може би и за това да пишат хората.

Общи условия

Активация на акаунт