Операция на перианална фистула

• 217 553
  • 1 121
  •   3
Отговори
# 1 095
При мен още тогава, както и сега се съмняват за Крон, понеже фистулите са дълбоки, сложни и т.н.

Гастроентеролог ме пое да ме следи и пих по схема флажил докато не се затвори фистулата, отне около година.

Иначе аз съм доволна от Григоров, всичко направиха според мен което можеше, сега пак ме поеха Sad

То проблема с тези операции е и че следоперативният период е много важен. Не може с 2 прегледа за един месец дето ти се полагат като имаш изрязан кратер 10 см, не знам дали навсякъде после те гледат и превързват в продължение на месеци. Може би и за това да пишат хората.
Благодаря ,днес не успях да запиша час в ВМА ,никой не вдигна ,утре ще пробвам пак.

# 1 096
А това мазане с гентамицин маз помага ли и само външно ли се маже? Колко дни?
Нали гентамицинът е антибиотик все пак.

# 1 097
Здравейте исках да питам вашите операции при кого с аправени за София и имате ли мнение за доц.д
Цанко Цанков
Здравей, моя приятелка се оперира при доц. Цанков от фистула.
Тъй като бях плътно с нея по прегледите и последващата операция  и процедури мога да кажа мнението си.
Доцент Цанков на прегледа в частният кабинет беше добре, малко неразговорлив, но общо взето ни хвана око, тъй като моята приятелка беше минала неуспешна операция във Вита от един сладкодумен, но  не много кадърен хирург.
Пета Градска, където работи доцента е доста мизерна,  но поне беше топло, защото събитието става миналата зима. Отношение на обслужващ персонал отвратително, навикват пациентите, без да осъзнават, че именно те , пациентите им изкарват заплатите.
Доцента на визитация си показва само главата и изчезва, да го хванеш нещо да питаш е абсурд, на моменти се държеше много грубо. Като правеше манипулациите след операция не изчакваше да подейства упойката, дереше на живо...
След операцията трябваше четири пъти да ходим при него да стяга ластиците на фистулата, аз не съм влизала вътре в манипулационната, но приятелката ми излезе един път разревана, защото го питала нещо, а той и се разкрещял, че няма право да пита нищо.
Иначе за сега от операцията   няма проблем, което е и най-важното, но не може пък и такова отношение, да бъдеш толкова груб и безпардонен. В частният кабинет, където сме ходили 4 - 5 пъти се държи добре, но в болницата сякаш не ни познава, а може и да не помни. Но където плащаш отношението е друго...съвсем не го разбирам това. Да си стегне персонала в отделението, да не бъдат толкова груби, там лежат болни хора , не говеда...

# 1 098
Здравейте исках да питам вашите операции при кого с аправени за София и имате ли мнение за доц.д
Цанко Цанков
Здравей, моя приятелка се оперира при доц. Цанков от фистула.
Тъй като бях плътно с нея по прегледите и последващата операция  и процедури мога да кажа мнението си.
Доцент Цанков на прегледа в частният кабинет беше добре, малко неразговорлив, но общо взето ни хвана око, тъй като моята приятелка беше минала неуспешна операция във Вита от един сладкодумен, но  не много кадърен хирург.
Пета Градска, където работи доцента е доста мизерна,  но поне беше топло, защото събитието става миналата зима. Отношение на обслужващ персонал отвратително, навикват пациентите, без да осъзнават, че именно те , пациентите им изкарват заплатите.
Доцента на визитация си показва само главата и изчезва, да го хванеш нещо да питаш е абсурд, на моменти се държеше много грубо. Като правеше манипулациите след операция не изчакваше да подейства упойката, дереше на живо...
След операцията трябваше четири пъти да ходим при него да стяга ластиците на фистулата, аз не съм влизала вътре в манипулационната, но приятелката ми излезе един път разревана, защото го питала нещо, а той и се разкрещял, че няма право да пита нищо.
Иначе за сега от операцията   няма проблем, което е и най-важното, но не може пък и такова отношение, да бъдеш толкова груб и безпардонен. В частният кабинет, където сме ходили 4 - 5 пъти се държи добре, но в болницата сякаш не ни познава, а може и да не помни. Но където плащаш отношението е друго...съвсем не го разбирам това. Да си стегне персонала в отделението, да не бъдат толкова груби, там лежат болни хора , не говеда...
Благодаря ,предупредиха ме ,че не говори.А иначе като болки ,какви е имала и като цяло самата операция и след това стягане боли ли много

# 1 099
Операцията е със спинална анестезия, нищо не се усеща. После болки не е имала особени, но 1 седмица след операцията отиде на стягане на тези ластици и болките са били ужасни, слагат и някаква упойка, но според нея не изчаквал, а почвал да стяга и много я боляло. Така ходи четири пъти, всяка седмица по един път докато паднат тези ластици. Той предупреди, че някога падат на първият път, или на вторият и т.н., при нея на четвъртия. Като паднаха всичко беше зарастнало, но всеки ден се киснеш в смрадлика два пъти на ден.

# 1 100
Операцията е със спинална анестезия, нищо не се усеща. После болки не е имала особени, но 1 седмица след операцията отиде на стягане на тези ластици и болките са били ужасни, слагат и някаква упойка, но според нея не изчаквал, а почвал да стяга и много я боляло. Така ходи четири пъти, всяка седмица по един път докато паднат тези ластици. Той предупреди, че някога падат на първият път, или на вторият и т.н., при нея на четвъртия. Като паднаха всичко беше зарастнало, но всеки ден се киснеш в смрадлика два пъти на ден.
Благодаря ви,важното е да са успешни операциите и да няма много болки ,пък хора различни ,кои по - груби кои не.Ще отида при него да видя как е и ще търся и час при хирург във ВМА.Благодаря ви и да не се повтаря вече при вашата приятелка .

# 1 101
  • При семейството си
Точно така, важното е операциите да са успешни и да няма рецидив.
Не са от най-безболезнените операции, напротив.
Ще трябва да спазвате и диета.

# 1 102
  • София

Това боли много, навсякъде така пише и да сложат локална упойка няма да хване. По принцип на дупето не хващат много локалните упойки. На мен са ми слагали като са ми зашивали дрена, с упойка и без все едно и също, да не говоря, че то боли и от упойката като ти я слагат. А и като се замисля ластика прерязва свинктера упойката е на мускула не знам колко ще има резултат.

Това което описвате като отношение е ужасно!

Къде ходихте за превръзки?

Каква беше фистулата, колко дълбока?

# 1 103
Момичета (и момчета), какви са основните симптоми, че се образува абсцес при вас?
Малко предистория - от години имам една зараснала малка фисура, която има папила, и хемороиди втора степен. Не ми създават кой знае какви главоболия в общия случай, понякога лек дискомфорт, парене, щипане, но (поне по моите разбирания) нищо критично. Преглеждана съм от трима хирурга, двама специално проктолози - Пенева и Ходжаджиков в Юнион, с туширане и видеоаноскоп до 6-7см. Не са констатирани полипи, тумори или други лоши неща. Последно бях на преглед през декември.
От няколко дни обаче усещам отново някакви неприятни усещания и бодежи, и не знам защо се зачетох в темата и съм обзета от ужасен страх да не съм си докарала нещо такова на главата. Днес папилата е раздразнена и сякаш районът там е леко подут. Не съм спала цяла нощ от притеснения, а когато се притесня много имам нервен стомах и започвам да посещавам тоалетната често. Това пък още повече влошава нещата 😩 чудя се да запиша ли пак час за преглед, сигурно ще ме помислят за психично болна. Отделно от това понякога усещам болката да се движи по дупето чак до под кръста, или по крака надолу. Не знам дали не е ишиас, неврологичен проблем, четох и за пудендален нерв и съвсем откачих.
Според вас мога ли да ида в Токуда и да кажа, че искам ямр на малък таз поради тези болки и да се види какво става, или първо да се видя пак с хирург?

# 1 104
Здравейте успокойте ме ,значи абцеси съм имала два пъти минаха от само себе си ,после май- юни операция по скоро цепване и изчистване ,уж няма фистула . Ноември в Пирогов нова операция на абсцес ,по късно установена фистула 3-4 см ,д р Пенева чисти накрая обгори и каза че ще трябва операция по натам ,така раната не е затворена все още има една малка дупка все още се чисти и правя бани .но сега се шашнах тъй като прокървя и имам някакво черно връхче,какво е това ,да се притеснявам ли?
Вероятно имате хипергранулация.
Не е опасна, но да - може да кърви, щипе и тн
Не мога да ви пиша,входящата кутия ви е пълна

# 1 105
the doors
ЯМР никога не е излишен,въпрос на време и средства.
Не знам в БГ как ги правят,при нас в ДЕ независимо от диагнозата с която сте изпратена,пставят лична диагноза,определят проблемните места и възможните последствия.Т.е. ако човек може да си позволи да направи ЯМР,би могъл да открие не само диагностицирани, а и незнайни до момента проблеми.
Така че,ако имате възможност,направете си ЯМР на малък таз

# 1 106
Здравейте,преди два чассъ ми мина операцията за фистула при доц Цанков в пета градска.Ако имате въпроси съм насреща

# 1 107
Здравейте успокойте ме ,значи абцеси съм имала два пъти минаха от само себе си ,после май- юни операция по скоро цепване и изчистване ,уж няма фистула . Ноември в Пирогов нова операция на абсцес ,по късно установена фистула 3-4 см ,д р Пенева чисти накрая обгори и каза че ще трябва операция по натам ,така раната не е затворена все още има една малка дупка все още се чисти и правя бани .но сега се шашнах тъй като прокървя и имам някакво черно връхче,какво е това ,да се притеснявам ли?

Мъжа ми е в същото състояние.
Повече от две години ходи с дупчица от която се чисти. Последните месеци и с кървене. казва, че хваща коричка и като я махне започва кървене.
От няколко дни се оплаква от теглене, усещане като срастване, на нишка го придърпва и понаболява. Страх го е. Старата операция от абсцеса беше много дълбока и болезнена.
Погледнах дупката, същата си е. Няма подуто, няма секрет. Незнам какво да си мисля...

# 1 108

Повече от две години ходи с дупчица от която се чисти. Последните месеци и с кървене. казва, че хваща коричка и като я махне започва кървене.
От няколко дни се оплаква от теглене, усещане като срастване, на нишка го придърпва и понаболява. Страх го е. Старата операция от абсцеса беше много дълбока и болезнена.
Погледнах дупката, същата си е. Няма подуто, няма секрет. Незнам какво да си мисля...
Трима доктори казаха фистула и в момента съм втори ден след операция.

# 1 109

Трима доктори казаха фистула и в момента съм втори ден след операция.
Одеве като се прибра беше избило обилно.
Къде правихте операцията и каква се води фистулата Ви? Перианална ли е?

Общи условия

Активация на акаунт