ФЕВРУАРИ месец е студен, но ще бъде най-щастлив за мен ! - Тема 6

• 27 052
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Аз вчера прочетох 2 много подробни статии в едно турско списание за медицина (много добро!!!), което родителите ми взели от Турция, когато са ходили там за лечение. Много подробно обясняват влиянието на цигарите върху майката и ембриона/бебето преди и след раждане. Изглежда, това, което съм чела в бг. сайт, относно пречистването на кръвта и плацентата, не е така или поне не е конкретизирано по-обстойно, защото в списанието пишеше, че преминават през плацентата. Могат да окажат влияние на очите, освен останалото като астми, сърдечни заболявания, имунна система и т.н. Жалко, че не мога да ви сканирам целите статии и да ви ги поместя - нямам тази възможност тук, за да видите колко добри статии са и освен всичко останало и интересни за четене. Турция между другото са много по-напред от нас, както впрочем и ред други държави. Понякога имам чувството, че  сме страна от Третия свят и ме е срам за нашата държава и обслужване.

Пс: Ще погледна дали няма в интернет тези издания на списанието. Разбира се има ги преведени на български, руски и предполагам и др. езици, поне що се отнася до книжния вариант. Извинявам се погрешно подадената информация - тя беше взета от статии в бг. сайтове и от медицински лица (в България). За пореден път се убеждавам колко е зле медицината и обслужващите ни в нашата държава.
Бимба, май ще се окаже, че нашите лекари са по-печени от тези в Лондон! Прочети темата за кървенето във форума и ще се убедиш! А аз не съм чувала лекар да ми препоръча пушене, особено по време на бременност.....не зная, кой бг лекар ти го е препоръчал, но най-добре да го цитираш, да се знае, колко е "добър"! Simple Smile Simple Smile Naughty

# 361
la vida loca, ти направо ме шашна с твоите тревоги, че раждаш бързо  Laughing Евала. Пожелавам ти да стигнете до болницата навреме и този път за 30 мин. да си родила  Grinning
k_balu, стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е наред  Peace

Аз не се боядисвам, никога не съм се боядисвала, освен с къна. Не се и лакирам, освен със заздравител, все нямам време и ме мързи.
Днес кръвното ми е в килера, едвам се добрах до работа, само пак де не се почне.
Иначе направих и следващата покупка - мини електрическа помпа за изцеждане. Много са скъпи тук и случайно попаднах на аукцион в ибей, та се "подсигурих".

# 362
Мерси за отговорите Peace

# 363
О, не, не съм казала, че тютюнопушенето, който и да е лекар, по време на бременност или не, го е препоръчал. Няма такъв. Говорех за това докъде се простира влиянието на цигарите по време на бременност - за плацентата. Това, всъщност което преди няколко страници бях писала, че съм го чела и са ми го казвали лекари. Едно е вярно, де, че се била замествала от съединителна тъкан, но влиянието не се простира само до там или че е минимално - ето, тук, е грешката във всичко.  
Аз лично преди съм спирала цигарите за 4 години (бях пушила 7-8 години тежки) и ги пропуших края на миналата година от идиощина - най-тъпото нещо, което някога съм правила в живота си, понеже няма и грам минимална причина за това, дори пред себе си нямам оправдание и обяснение защо ги почнах. Като разбрах, че съм бременна почнах да се мъча да ги намалявам. Намалих ги. Пробвам да ги спирам, ама не ми се е отдало засега. Все нещо ще се издразня и паля. Вчера статиите обаче, които прочетох направо .... ме карат да ми се пуши много по-малко, дори ме карат да не ми се пуши само като се сетя за статиите, за написаното в тях. Поне ако сега ги спра, ще знам че 4 месеца не съм тровила детето си, което иначе се равнява на Не малко цигари за месец, камо ли за цялата бременност. Затова и ходя на редовни прегледи и сега пак искам ФМ да правим с таткото (месец по-късно).
Иначе неоспоримо е това, че без цигари е милион пъти по-добре. Мога да направя срванение с дишането и усещането за белите дробове, както и тонуса и вкусовите рецептори, обоняние също, когато не съм пушила с периода, в който съм пушила. Първо усещаш въздуха много повече, изостря се обонянието на непушачите, в сравнение с пушачите, дишаш по-леко, по-дълбоко, по-издръжлив си на физическо натоварване (предполагам, заради кислорода, който достига до всички клетки, вкл. на мускулните влакна), тонуса е по-висок, по-спокоен си, сърцето не те свива толкова често (това обаче предимно се дължи на комплекса от не пушене и физическо натоварване - трениране на сърцето), вкуса на храните се усеща по-осезаемо и т.н.

# 364
Здравейте, момичета!
Ние с Кали и двете сме си у дома днес. Вчера добре е изкарала на яслата, ревала е само на влизане и излизане, иначе казаха , че се заигравала. Но като си я прибрах освен някой друг сопол, почна лееееко да ми покашля, като да и слизат сополи в гълрото, рещих да си оставя у дома поне днес и утре да я наблюдавам. Кофтито е, че аз съм със доста запущен нос и много ме болят мускулите, но няма на кого да я оставя, хем да си легна да ми мине по-бързо, хем тя да не е в контакт с мен. Да видим къде ще му излезе края.
La vida loca- готин кораб си, сигурна съм. Притно мотане из града.Аз мног осе разтоварвам като се мотам ей така по магазини и кафенца, ама това не ми се е случвало мноооого отдавна, даже не мгоа да се сетя от кога.
Давайте идеи ка кда се оттърва по-бързо от настинката Praynig Praynig Praynig

# 365
  • Sofiq
Здравейте, искам да се похваля, че ще си имам момченце. Съжалявам, че не можах да пиша по рано но бях няколко седмици в болница. Първо заради пиелонефрит и след това за задържане, тъй като се оказва, че имам скъсена шийка на матката и много ниско разположен плод. За щастие вече сме си вкъщи, но ни казаха да лежим и най- вероятно ще пазя леглото до края на бременността, но с моя малчо всичко е ок.

# 366
Здравейте, искам да се похваля, че ще си имам момченце. Съжалявам, че не можах да пиша по рано но бях няколко седмици в болница. Първо заради пиелонефрит и след това за задържане, тъй като се оказва, че имам скъсена шийка на матката и много ниско разположен плод. За щастие вече сме си вкъщи, но ни казаха да лежим и най- вероятно ще пазя леглото до края на бременността, но с моя малчо всичко е ок.
    Браво! Честити сини гащи! Ами ще лежиш, то и без това започват студовете Laughing, а ти на топло с романче..... Simple Smile  bouquet

# 367
elena_assenova, честито момченце! Да се пазиш много и да не ти се налага да влизаш пак извънредно в болница!

la vida loca, а ти при следящият те АГ ли ще раждаш? Не е ли редно той да предложи някаква стратегия, да влзеш по-раничко в болницата за раждане Simple Smile

# 368
Ели- важното е, че вече сте си вкъщи и с бебо всичко е ок. Честити сини гащи Hug

# 369
# 370
  • NE
Здравейте тумбачета.
Ла вида лока Не се шашкай, всичко ще бъде наред с раждането.  Hug
Елена Честито ти малко мъжле.  bouquet Важното е че с бебо сте добре. Hug
True Blue Моят момък преди 2 седмици беше седалищно разположен. После на ден си сменя разположението както си пожелае. По ритниците го усещам. Heart Eyes

Стискам палци на всички момичета на ФМ и преглед. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

По темата за боядисването ще споделя, че не се боядисвам , но косата ми пада супер много. Не знам какво ще я правя. А лакирането го спрях още в самото начало на бременността защото ми ставаше гадно от мириса на лак. Без това от хормоните ми се цепят много ноктите от самото начало. Peace

# 371
A kогато не  е седалищно бебето къде се усещат ритничетата? Аз като че ли винаги долу съм ги усещала.. а вчера се оказа, че плода е много ниско долу. Това дали е проблем според вас? Нищо друго не ми каза лекарката. Дали от прегледа (УЗ)е можела да види дали шийката е скасена или нещо допълнително се прави?

# 372
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
-True Blue- -  да! При прегледа (УЗ) се вижда и измерва дължината на шийката на матката. Бебето може да се "вдигне" всеки един момент ... това става, когато матката "излезе" от малкия таз.

Благодаря момичета, за пожеланията за раждането Simple Smile ДжиДжи_23, и двете ми раждания са в Майчин дом София при екипа, които е на смяна ... Нямам отделена сума са клиника "Щерев", а и за примерно екстрата "избор на екип", където и да е ... Работя и си плащам данъците съвестно вече 15 години, та поне това да родя без да заплащам ще си позволя ...
elena_assenova, честит ти момък!
Бимбе, на мен волята за цигарите винаги ми е била мнооооооооооого слаба ... Не знам как си казах "край" и смачках кутията с останалите в нея цигари ... Не, че не ми се припушва ... Понякога зверски ми се пие кафе с цигара ... Не искам и да се заричам, че няма да пропуша ... Каквото дойде ... За сега съм "пас" пък ...
Toni77, кораб, кораб съм си направо танкер Simple Smile Който ме види все пита: "Кога ще раждаш?"  ooooh! А иначе не изглеждам дебела, бе, хора  Embarassed Само тумбата е огромна ...

# 373
А пък аз почти всяка вечер сънувам, че пуша и пия алкохол Grinning толкова ми се пуши понякога... особено с кафенце и приятелки Simple Smile Сега даже не ми се сяда по кафетата. И аз не съм сигурна , че няма да ги пропуша отново по-нататък, за ужас на мъжа ми никога не запалвал цигара Simple Smile

# 374
Уф,  Grinning ,  аз пък не ми се пиеше почти грам преди да забременея (година-две) и като забременях, 2 месеца след това да видиш как има ден, в който ми се допива мъчнико, ама не смея и съм казала "не!".. Гледам нещо (снимки, музика, интервюта), което асоциирам с някакви мои представи, настроения и прекарване на време, и ми се допива едно уиски (30 грама да кажем), приисква ми се да съм си на старите килограми, да метна дънките на гъза си, блузката, да си направя косата, якенцето и навън някъде по улиците с някой, някъде. И се сещам, че чакам дете и чеееее това нещо просто трябва да го забравя вече, поне за 2 години и ми става едно подтиснато малкооо... ама си мисля, че все ще се намира кога да отпусне човек. Говорих с едно майче, приятелка на таткото и тя ми вика "ооо, не го мисли, все се намира как, кога и кой, не се притеснявай.. ще имаш време и за това". Аз малко го възприех все едно са ми сложили оковите на краката и са ме затворили в килия.  Laughing А, никога не съм била миткало. Дори съм повече домошар, ама понякога ми се ще...

la vida loca, споко, аз се асоциирам с хипо и накрая викам, че ще съм кит. И баш дебела съм си станала, само корема да беше, ама не - и крака, и гъз, и липсва талия, и корем напред, и цици. Сещам се за бременните голи негърки в някои племена в Африка.  Laughing Само че, те поне са слаби в гъза и краката  Laughing

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 14:05 от Bimba-Timba

Общи условия

Активация на акаунт