ФЕВРУАРИ месец е студен, но ще бъде най-щастлив за мен ! - Тема 6

• 27 052
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Момичета благодаря ви за вниманието и загрижеността...Котарачко се надявам да е добре,аз съм на работа,до Понеделник е на система сутрин и вечер и ще ходим на повторен преглед пък да видим какво ще излезне на кръвната картина и на прегледа...
Храни се,но по малко,Пишка по много,но не и в тоалетната си,пие много вода и разбира се негодува на системите и едва го окротяваме за 15-20 минути...
Няма да се откажем докато има шанс,но няма и да го мъчим ако видим,че наистина няма шанс...
Аз силно се надявам,че започва да се възтановява,вече е по-добре,по активен е,дори снощи се кара на майка ми заради едни рибешки глави,но нямааааааа до живот е на диета със специална храна повече никакви лигавщини и храни (пиле,риба)

# 436
Мони,стискам палци за котето.Дано има късмет и да се оправи. Wink
Аз днес бях на преглед.Бебето е добре засега. Върви си в седмицата и е голямо 615 гр. Доки каза,че всичко е наред. Аз имам контакций и като повечето от вас ще пия Магнезий и нош-па.
За раждането,аз най-вероятно ще раждам секцио. И първия път беше секцио. Ако имам избор,бих предпочела нормалното раждане,но на този етап,дооки казва,че съм си за секцио.

# 437
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала, но се старая да чета редовно Embarassed
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Надявам се всички живи и здрави да изкараме докрай и да няма повече напускащи!
 Дуденка  Hug
На феталната морфология казаха, че всичко е нормално и че чакаме младеж. Като всеки мъж - едната му ръка беше на пишката, а другата на лицето (понеже там все още няма дистанционно)  Joy
Някой беше питал за мазилата?! Аз си мажа корема, гърдите и дупето с чисто масло от авокадо по препоръка на козметичката ми. Така беше и при предната бременност и нямам нито една стрия. А коремът на майка ми е в ужасно състояние след две бремености.
Като раждала веднъж жена, мога да кажа, че не ме е боляло зверски. Родих нормално за приблизително 17 часа (от първата болезнена контракция до излизането на бебето). За силата на болката ми обясниха следното: колкото повече те е страх, толкова повече боли, защото хормонът, който се отделя при чувство на страх неутрализира обезболяващите хормони, които естествено се отделят в организма по време на раждането. А и за мен голямо значение имат хората (доктор или акушерка), които провеждат раждането - разхождаха ме, отвличаха ми вниманието с приказки и весели истории, правеха ми масаж, а и периодично ми слагаха някакви обезболяващи, които не вредят на бебето. Вероятно раждалите майки ще кажат, че болката е до време. После се появява неистово желание за ходене до тоалетна по голяма нужда и болката изчезва (поне при мен беше така). Аз лично се страхувам от упойки и операции и се молех очните лекари да не кажат, че ретината е под въпрос и да препоръчат операция.

# 438
Момичета искам да ви попитам дали сте решили как да раждате?Всички,които са раждали около мен са на мнение,че секциото е по-лесен начин и по безболезнен.А при нормалното раждане болките били зверски,И ме съветват за секцио

A, ми видях 2 жени след секцио и жени, раждали по нормален начин - първите изглеждаха много изтощени, замаяни и някак смазани, а вторите изглеждаха добре. Дори онази жена, която току-що й било приключило раждането. Аз бях за секцио, но дилемата стана голяма. Ще питам при моя случай кое е по-добре.

мика86, в една бургаска болница. Не знам ти къде си, за да кажа има ли смисъл или няма да казвам коя е... Simple Smile Иначе защо не провериш в болниците при вас, ако си в др. град дали има ден на отворените врати, дали могат да те разведат да ти покажат при какви условия ще раждаш. Според мен това се полага на всяка бременна, но колко се прави....

# 439
От къде се купува термос? Искам да си пия чайчета цял ден и да преборя настинката.
В крайна сметка се обърках с този мед, разрешен ли е , или не бил препоръчителен, защото бил алерген?

# 440
Здравейте момичета!
Имам въпрос към софийските мами. Избрахте ли вече къде ще раждате? Ако може, споделете някакви впечатления от болниците, съответно и лекарите, които сте избрали. Много ще съм благодарна!

# 441
Bimba-Timba няма смисъл да казваш болницата ,не сме от един град,аз даже не съм и от София,но ще раждам там,а за ден на отворените врати се организира там ама дали ще мога да отида ,ще видим.
-True Blue аз мисля ,че няма проблем да го приемаш,даже е хубаво.

# 442
Здравейте,на всички и от мен  Simple Smile Относно раждането, има ли някоя от вас тук, която мисли да ражда естествено с епидурална упойка? Нямам позната, която да е раждала така за да я разпитам. Доста се чудя за тази упойка...

# 443
  • София
Здравейте момичета!
Имам въпрос към софийските мами. Избрахте ли вече къде ще раждате? Ако може, споделете някакви впечатления от болниците, съответно и лекарите, които сте избрали. Много ще съм благодарна!

здравей, аз съм решила да раждам в "Надежда".
Другите частни не са така добре, а и съм си свикнала в Надежда.
Иначе ако искате да е по евтино знам че най свестни са в Окръжна болница. За другите не искам и да си помислям.

Поне това съм решила Simple Smile, защото  за самото раждане направо незнам как да е, надявам се то само да си дойде или по скоро да си тръгне бебчо сам там 9 месец и да е по скоро нормално , отколкото секцио. Аз личко на болка много издържам и това не ме плаши, по ме притеснява ужасния белег след това и самото възстанявяване.

За име ми е другия и по скоро по сериозен проблем. Нищо не можем да изберем. Ако аз искам едно име, то мъжа не го иска и обратното.

За грипа и кашлиците мога да ви кажа един лек, който прочетох и пробвах и на  мен ми помогна - 4лъжици мед се загряват леко и се слага около 1/2 лъжичка канела. Бърркате и после хапвате по 1л 3 пъти на ден. Вкусно е и помага за кашлицата.

Хубава вечер  от мен.

# 444
Не съм ви чела отдавна  Crazy
 С нов ник съм ,Танче,защото ми преинсталираха компа и съм си забравила паролата тук и като пуснах нова парола по имейл  ми изникна една стара регистрация  - тази ...ей такива ми ти работи... Mr. Green
Ново име-нов късмет хи хи

# 445

Bimba-Timba  а ти избрала ли си къде в Бургас ще раждаш,имаш ли някакви впечатления?Аз не знам на къде да се ориентирам все още  Thinking

# 446
Здравейте,на всички и от мен  Simple Smile Относно раждането, има ли някоя от вас тук, която мисли да ражда естествено с епидурална упойка? Нямам позната, която да е раждала така за да я разпитам. Доста се чудя за тази упойка...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=740090.0

Тази тема следя,защото и мен ме интересува и смятам да се възползвам от тази "екстра", но първо ще трябва да се уверя в способностите на анестезиолога.

# 447
Благодаря за отг. относно болничния  Hug Иначе съм с две ръце за естественото раждане Peace
Да боли да боли,колко да боли?! То лесно мама не се става знам,ако беше лесно и мъжете ни да раждаха с нас  smile3503 newsm62

smile3533Аз ви предлагам ей така да раждаме  http://youtu.be/HvTjsEfrpNk

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 18:26 от k_balu

# 448
Не веднъж съм споделяла,че ще раждам в Тина Киркова,с избор на екип,с моя лекар,който си ме следи от миналата година,от аборта,знае всичко за мен,знам как се чувствам,държи се адски мило с мене,и съм доволна от него.Доволна съм и от лекарите там,дано да имам късмета да родя "бързо",и бих желала епидурална упойка,че съм си малко пъЗла,но мисля да се консултрирам първо с моя лекар,той ще ми даде най-добрия съвет.Simple Smile

# 449
  • NE
И аз подобно на ina_princess съм решила да раждам при моя док, който ме следи от неуспешната ми първа бременност. Всъщност той ме беше спасил и ме следя през целия път от опитите за забременяване до сега. Имам впечатления и от болницата и мисля, че екипа с които работи е страхотен. Болницата е в Добрич и на пук на Варна мисля, че е по-добър избора ми.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт