Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 368
  • 686
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Добро утро, дами!

Лизи сутринта се събуди с усмивка, не протестираше. Но тати, като я оставил на сестрите, се е разплакала. От немай къде дадохме на сестрата желирани бонбонки, ако много се разплаче, да й дава по една за успокоение. Това е нещото, което по принцип може да я отдалечи от друго нещо за даден момент. Ще видим как е, като я взема на обяд, сигурно пак няма да е яла.

Миша, да, със София са в едно ОДЗ. Сутринта ММ завел първо Софи, за да види Елиза, че и тя остава в ДГ. Впрочем тя това много добре го знае, защото от 02.09 всеки ден ходим с нея заедно да прибираме кака и тя знае, че ще ходи там. Все повтаряше "Папам, нанам, папам, нанам, гаем пи тата (децата)." Но уви, плаче си детето. Е, няма как да е, малко са децата, като Софи, които изобщо не са плакалаи, но тя пък си го изживяваше по друг начин. Даже сестрите казваха, че за нея е по-тежко, по-добре било да си поплаква. Успешна адаптация на работа на теб. Дани ще бъде добре, нали е с баба си. Нормално е да ги мислим, иначе нямаше да сме майки.  Simple Smile

Анбибиян, и ти добре си се наредила - пред пневмония чак.  Rolling Eyes Rolling Eyes Толкова ли тихи са били симптомите, че не си се усетила по на време? Или покрай Яна не си успяла да си обърнеш внимание? Дано да ти се размине и да оздравявате и двете по-скоро!  Praynig  Hug

Зелда, виждаш ли че и другите са те оценили. И аз понякога изпадам в такива състояния, може би защото вече от 5 години съм си у дома, за да гледам децата. Имам си работа, на която мога да се върна, но по принцип искам да я сменям, а все се подценявам. Покрай децата съм забравила толкова много неща ... А сега Стела ходи ли на ясла или я спряхте? А Ники до обяд ли е на занималня? И на каква точно занималня го давате? Жалко че не сте получили очакваната помощ от баба и дядо.  Sad И моят свекър все повтаря "Който си има деца, да си ги гледа, аз моите съм ги отгледал." А иначе казва, че без внуците си не можел да живее...  Wink Wink

# 166
Hariela цял месец кашлям, това ми беше основния симптом, но покрай болестта на Яна не забелязах другите - умора, потене, прилошаване - всичко това го свързвах с недоспиването и притесненията и в интерес на истината, аз отидох при личната за направление за носен секрет, да проверя дали нямам същия бацил в носа, но жената ме чу че кашлям и каза - дай да те преслушам и през ум не ми беше минало, че може да ми има нещо, камо ли толкова сериозно  Sad

Яна днес пак не слуша, сега иска да ми отвори шкафовете, които са заключени, води ме при тях и ме дърпа и вика ЪЪЪЪ Ъъъъ, казах че няма да ги отворя, тя се разсърди и се развика и аз я изгоних от спалнята. Миряса, да видим до кога  Crossing Arms То не ми останаха вече шкафове да си крия козметиката. Ще взема да кажа на баща й да махне всички дръжки по чекмеджетата...

# 167
  • Варна
Привет! Ние от вчера сме с Т.. или ни прокълнаха..  Laughing или сме си докарали нови екстри. Да излезе поне посявката, че да видим бактерия ли е, какво е.. Педи каза, че гърлото е леко зачервено, дишането чисто. Чак се чудя то хубаво ще се връщам да работя, ама кой ще ме търпи една седмица на работа, една у дома, после пак една на работа две у дома... Я споделете мамите с опит.

Зелда вчера много набързо писах и не успях да пиша относно твоите емоции. Ама никога не съм се съмнявала, че не биха те взели на работа. Според мен може и да си изгубила вяра в себе си, самочувствие и рутина, но уменията ти са на лице. Да не говорим, че все пак си поработвала по време на майчинството, не е като да се откъснеш тотално. А този офис къде е брее? Искам и аз там.  Laughing За помощта от баби и дядовци какво да ти кажа. Може би е по-добре така. Със сигурност и на Стела ще и е по-добре. Вероятно дори ако трябва да избира детето би избрало занималнята пред баба и дядо. Все пак сред дечица, мили и млади дами с безброй идеи за игри и забави. То зависи и от баба и дядо де, доколко детето е свикнало с тях и ред други неща. Хайде сега пак се връщайте на план А и няма да го мислиш.  Wink

Хариела това, че са в една градина 100% ще ви помогне. Все пак като види, че и кака е там, друго е. Ето, че и с тати раздялата е била по-лесна, отколкото би била с теб, струва ми се.

Миша хайде дано притесненията ти се окажат неоснователни. И дано Дани и баба се забавляват добре. Той предполагам е свикнал с нея или? А ти беше писала, че според теб не е готов за ясла, че искаш сам да изяви желание - е ние изявявахме, напираше да влиза в градината до нас, ама на като видя, че там се влиза без мама, друга песен запя. Той всъщност явно е доволен там, понеже не казва, че не иска да ходи, а че иска мама да е там. Относно преместването струва ми се най-много да мога да го преместя в друга група(местата са кът меко казано), което обаче си мисля, че няма да е кой знае каква промяна. Вероятно сестрите от групите говорят помежду си и евентуално новите ще са запознати със ситуацията и ще са предубедени.. Ще им дам още един шанс и ще видя какво ще мъдря, ако не се наредят нещата. За яденето какво да ти кажа ние откакто се отбихме имам чувството, че ще ми изяде ушите. Яде почти всичко и постоянно.  Mr. Green

anbibian кой знае защо Яна се държи така, ама може и да си права и да е някаква форма на протест. Дано скоро отмине, че неприятна история. А ти хубаво си се наредила.  Naughty Хайде да оздравявате!

Много редовна съм напоследък, да взема са поспра малко.  Wink  Embarassed

# 168
  • Пловдив
Здравейте и от мен, момичета!
Честити празници на всички, които съм изпуснала. Желая здраве, щастие и усмивки!
Пак чета за яслените ви неволи и ми става мъчно за дечицата. На мен би ми се свивало сърцето цял ден, докато не си го прибера от яслата. Моето дете го гледа майка и пак ми е криво, че сутрин плаче и не иска да тръгвам на работа. Толкова се е травмирал, че само като отидем при баба му, повтаря "Не мама абота", дори да сме отишли просто на гости. Дори следобед се събужда с плач за мама и не се успокоява, докато не отида да го гушна. Добре, че не съм на пълне ден, та гледам да си свърша всичко преди да е станал. Представям си, ако към това бях прибавила и трявма от ясла.  Shocked
Зелда, Хариела, за какво са ни неработещи баби и дядовци, ако няма да помагат. После децата като пораснат, само ще говорят как са ги изгледали, а това няма да отговаря на истината. Казвам това по повод на моята баба, която ни прибираше от градина с брат ми и ни е "гледала" до 17 часа, когато се прибираш майка. А сега се хвали как ни била изгледала и добре, че била тя, че да станем хора. Ама само майка и ние си знаем колко помощ сме имали от бабите. Аз съм благодарна, че моята майка е на 100% отдадена на внучето си и ме отменя напълно, дори и в излишък.
Анбибиан, бързо да оздравяваш, че на майките не ни се полага да боледуваме. Не се тревожи за поведението на Яна. Това си е период, който се надявам да отмине бързо. Ние също сме така - Пепчо е много гушлив и любвеобилен, но като му откажем нещо, идва да ни бие; редовно налага баща си с разни предмети, да не говорим, че любимо занимание е да му сяда на главата (лицето). Той също се мазни, като види, че ни боли. Идва и иска да ме целува. Аз се правя на сърдита и не давам ,а той мрънкащ ми хваща главата и си наглася бузите и устата за целувки. Какво да ги правим, все пак нашите слънца са.
Миша, Пепчо по принцип си яде почти всичко и не е злояд, но и той имаше период на отказване да яде. Не знам дали е заради зъбите, тъй като по това време му излизаха кучешките. Но тогава, за да не е гладен аз имах стратегия: разказвах му приказка по време на хранене и така той знаеше, че за да има приказка, трябва да яде. Така се лъжехме и нямах проблеми. отделно, за да го примамя да яде различни плодове и зеленчуци, му казах, че в тях има витамини, и сега само като чуе думата витамини, отваря устата.
Мира, дано тази температура мине бързо и не се окаже нищо сериозно. Само това ти липсва сега след всичкия негативизъм, който си поела. пожелавам ви бързо възстановяване.

# 169
  • Варна
 Здравейте момичета!
И аз като Мира съм много редовна напоследък във форума и в темата, но докато малката спи, а аз лежа до нея и ви чета и пиша. Тя не само, че не спи сама, но и периодично ме проверява дали съм до нея и ми хваща ръката. Като ви чета и започвам да не съжалявам, че не я приеха на ясла. Пък и тя още не е готова- не може да се храни сама и яде само пасирана храна.
Миша храненето и при нас е проблем- с удоволствие, но също в малки количества може да яде само хляб, салам? и топчета "Нескуик". Това обаче храна ли е? Храня е насила, залъгвам я с филмчета и приказки. Виждала съм книжките за Франклин, но не съм ги купувала. Ние сега сме на тема: "Мечо Пух".
Хариелка аз имам сестра с две години по-малка от мен и когато тя тръгна на градина, я водеха в моята група да спим заедно, а аз ходех да играя с децата в нейната група. Може би ако пускат Софи при Лизи, ще и е по-лесно да свикне, а и ще знае, че кака е наблизо.
Анбибиан скорошно оздравяване и дано Яна се успокои скоро и да забрави за престоя в болницата
Мира скорошно оздравяване и на Дани! Ние се справихме с хремата точно за един ден -мазах нослето с едно билково кремче и то веднага подейства.
Стасита много е хубаво, че майка ти толкова ти помага. Моята гледа племенницата ми, защото снаха ми е  студентка редовно, но и аз искам да си я гледам възможно най-дълго. И на градина като тръгне едва ли ще я водя всеки ден. Не смятам да работя докато не тръгне на училище.
Честит рожден ден на Максим на Windy!
Лек ден, момичета!

# 170
Честит рожден ден на Макси nbirthday Windy къде се изгуби  Thinking

# 171
  • Нейде из лудите гори...
Привет, момичета!
Благодаря за пожеланията, бъдете здрави и вие!
Ние вчера изкарахме един необикновен ден, не защото беше рожден ден, а защото сутринта Ая не беше на кеф, а след партито аз пазих леглото и дежурих в тоалетната и над легена  Sick Айка от четвъртък имаше някакви проблеми, четвъртък и събота повръщаше първото изядено нещо за деня, после нямаше проблеми и по 2-3 пъти на ден акаше вода. В петък и неделя нищо й нямаше. Вчера на празника й повърна половин палачинка, след което изяде две , които си останаха на мястото  Thinking Нямала е Т, имаше доволен апетит, изобщо не разбрах какво й се случва, но ако й е било както на мен вчера - тя е малък герой, по нищо не показа да е толкова зле...  Embarassed Днес тя е пушка, аз още пазя леглото, но мисля след малко да се стегна и да изляза на слънце, защото определено ми е по-добре от вчера. Баща й остана днес у дома да я гледа (това вярвайте ми не съм мислила, че може да се случи  Shocked ).

От днес официално съм на работа, нищо, че започвам с болничен  Mr. Green Ама нали "работя" в нашата фирма, това са подробности  Laughing  Оглеждам се за почасова работа , но няма да търся нищо по-сериозно, докато Ая не тръгне на ясла , а до този момент има други неща за дооправяне  Laughing

Ето една снимка от вчера, единствената която имам, защото не снимах, но да я приемем като закъснялата ви почерпка
Скрит текст:

Звездичке, мисля, че никой няма против да задържим събирането на снимки до средата на ноември, важното е, че имаш желание да се включиш. Срока е формалност  Wink

Тони, от сърце ви пожелавам отношението на Кали да си остане същото и когато се роди бебчо  Hug

Ах, хариелка, и при нас беше същото, само че на четвъртото ходене. Успех, дано бързо се адаптира. И Стела като я питах защо е плакала ми каза същото: Тото икам мама. Сигурно всички това казват, де  Mr. Green

Стела тръгна ли на занималня? Помня, че се опита, но не се получи нещо, тогава я спря или отново сте пробвали? Simple Smile За работата подкрепям останалите, че по-добре не си търси такава, ако нямаш намерение и възможност да работиш, защото никой няма да те изпусне като кадър!  Wink

Миша, хайде успех с твоето адаптиране, мисля, че Дани по-бързо ще свикне. Ая яде всичко, под всичко разбирай наистина всичко, което й се даде, плюс това постоянно. Разбира се, опитвам се да има закуска, обекуска, обяд, следобедна и вечеря, но понякога се получава така, че през целия ден яде по нещо...  Laughing

Мира, дано скоро оздравее Дидко  Hug

# 172
  • Sofia
Марси, леко да отшуми всичко за 24 часа.

Оли, какво е това билково кремче? А за ходенето в групите Софи при Лизи и обратно не знам дали е правилно да го искам. Пък и не искам да им нарушавам правилата в детската градина, едва ли и ще се съгласят. Директорката е нова и много често ги проверяват, със сигурност няма да иска да допуска такива неща, пък и не знам дали е редно в крайна сметка. Едната сестра каза, че понякога обикаляли групите и сигурно ще отидат при кака, без аз нищо да съм искала. А иначе има много като нас там, братчета и сестричета в различни групи, ако всички започнат да ходят от група в група, не знам ...  Wink

Мира, това с работата и децата и аз много пъти съм го мислела и акъл не ми го побира как ще е, като ми свърши отпуската. Гледала съм преди мои колежки - или бяха нонстоп в болнични и ги гледаха с лошо око, или им помагаха баби и дядовци.

Елиза днес се е успокоила, играла е с дечицата и с играчките, разплака се само, като ме видя на вратата, но пак нищо не е искала да яде.

# 173
Миша, благодаря ти много, страшно си мила. Аз сега си повдигнах самочувствието, за пред себе си, но за София не бих си и помислила. Там нещата са сериозни, аз си представям, че за да работиш в голяма пр агенция трябва да се владееш, да говориш добре, да си с изискани маниери, с голяма обща култира, да си винаги в час с модните тенденции във възможно най-голям брой области, да се поддържаш, абе струва ми се много трудно и стресово. А пък за мен направо невъзможно, дето съм от село и с опит в провинционални фирми, смешни сами по себе си, въобще не бих се вписала. Въобще разликата между Варна и София ми се струва огромна, брат ми сега ходи там при някаква лекарка и междувременно тук пуска изследвания. Каза ми, че отношението е съвсем различно, тук всеки един се прави на най-велик, омаловажава казаното от други, иска сто причини за да пусне изследване и после дава сто защо няма смисъл от него, изполва изрази като "къв е тоя дето така бил казал", "тази пък какво разбира" и т.н. Предполагам, че в София никой от персонала в яслите не би си позволил да използва ревльо и насрани гащи, особено пред родителите, но съм убедена, че тук се говори така не само в яслата на Дидо, ами в почти всички. София си е вече почти европейски град, струва ми се - поне като гледам по телевизията и така ми изглежда  Mr. Green  А Дани и баба му със сигурност ще си измислят техни си игри и прегръдки  и това ще му се отрази много добре. По мои наблюдения децата, които прекарват време с баба и дядо са по-самостоятелни, активни и социални.
С яденето ние винаги сме имали проблем. Почти не закусва - малко макарони или кус кус, ама много малко, ако направя питки или палачинки - вземам на разходката, там е по-вероятно да хапне. За обяд й приготвям пюре и го вземам навън пак по същите причини, а иначе яде и непюрирано, ама плюе разни неща, един път чушките, друг път картофите, а морков винаги отказва да опита. За вечеря не иска да яде, разчита на кърма и ме измъчва по цяла нощ и затова преди две седмици купих каша от тези бебешките на милупа, царевица с тапиока и ориз. Такова яде, и батко й също  Mr. Green Плодове не иска, фреш не иска, вчера изяде една ябълка и аз не знам как и защо. Лятото си хапваше само праскови и сега се сеща от време на време и иска, ама нямааа. А снощи не пожела и каша дори, аз четях приказка на Ники и оставих на баща й да измисли с какво да я нахрани  и той каза, че изяла две филийки с масло, втората дори с коричките, които с мен никога не яде. И въпреки обилната вечеря пак се събуди за мляко - 4 пъти  Tired Като се замисля, тя си е едно двугодишно бебе  Mr. Green

Хариелка, Ники е на занималня по цял ден, отдавна, може би от пролетта, не помня. А Стела я пращах и то по нейно желание, защото плачеше сутрин и искаше с бати и тати при децата. Една сутрин я приготвих, то дори беше отдавна, бяхме на село още, и я изпратих с тях и след час и половина отидох да я взема. Казаха, че плакала малко в началото, но след това си играла много хубаво. И така ходи няколко пъти за по час и половина, като я вземех все плачеше, ама понеже ме и дърпаше за блузата - реших, че е от глад, защото тя почти нищо не закусваше. На четвъртия или петия път обаче ми се обадиха десет минути, след като мъжът ми ги е оставил, че не могат да я успокоят  и оттогава не иска и да чуе за занималня. Те май и от занималнята не искат да чуят за нея, като я знам как плаче и се тръшка и какъв е инат. Сега ще изчакам малко  и ще опитам да вляза заедно с нея няколко дни и после пак да опитам да я оставя сама. Много е жалко, че това не може да стане и в държавните ясли, ще е по-лесно за всички - и за децата, и за родителите, и за госпожите, няма да има "ревльовци" и "насрани гащи", ще става плавно и лесно. Какво толкова сложно има - родителите да стоят някъде встрани първите дни. Сега те прочетох, браво на Елиза, бързо напредва, утре дано и да е яла и ще сте готови  Party

Анбибиан, бързо оправяне. За поведението на Яна не се тревожи, ще й мине това с удрянето, мен Стела като ме удари й казвам, че така ме боли или "плача" и тя после ме целува. Понякога като е много ядосана и й се спи и посяга, обаче се спира преди да ме удари  и после ме гушка. Вие през цялото време ли сте били до Яна в болницата, има ли момент, в който е била сама и тогава някой да й е причинил болка, не да я е ударил, ама да я е стиснал по-силно за да постави инжекция например.

Мира, дано се оправите бързо, то в началото май е нормално да преболедуват, и от контактите с деца и от стрес и от знам ли какво. После може и да не боледува толкова често, а иначе не знам какво да ти кажа, ако не работя мога да помагам и да ги разхождам заедно със Стела. Бях говорила с едни момичета, които ще правят кооператив, май бях ти казала, ако се получи и ти допадне може също да е вариант. Много е сложно, аз мислех, ако започна работя, Стела да ходи на занималня до обяд, в обедната да я вземам и да я приспивам и да я оставям да спи при свеки и като се събуди ще остава час-два докато се прибера. Иначе на тях не мога да разчитам, те могат само да й пуснат телевизия, а пък тя не гледа. Иначе дядо й се занимава понякога с нея и тя много му се радва, ама интересът му не е постоянен.

Марси, тортата е много хубава, с Маша и мечока ли? Подобен вирус и ние изкарахме на предпоследното гости при нашите - Стела повръща три дни, само вечер, но по няколко пъти, докато не й се опразни съвсем коремчето, тя и не ядеше, освен кърма и малко макарони за закуска. Бързо оправяне  Hug

Фифи, забравям да ти благодаря за песичката, пуснах й я  Hug А днес пюрето й беше оранжево и дори й попях Оранжево небето, оранжево пюрето и т.н.  и тя си го изяде цялото  Whistling

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 15:19 от zellda

# 174
zellda не сме я оставяли сама, но се наложи да я държим докато й бият мускулно първия антибиотик  Cry

# 175
 Sad А ти нямаш ли възможност някой да ти помага, поне докато се почувстваш по-добре. Аз като боледувах с Ники първия път също не си обърнах внимание и се бях подредила много добре, после още два месеца обикалях по лекари. Дано се повлияеш бързо от лечението.

Честит рожден ден на Макси!

# 176
  • Нейде из лудите гори...
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бе публикуван нов отговор.

За втори път днес решавам да пиша нещо, и за втори път е публикуван отговор, докато се наканя, това не беше ми се случвало от както бяхме в "Бъдещи майки"  Laughing

Хариелка, днес звучи по-добре , дано утре да започне и да хапва  Hug

Зелда, с Маша и Мечока е тортата, оказа се, че и къщата от декорацията е с пълнеж торта  Crazy Та декорите от вчера стоят на масата и Ая малко по малко си ги хапва, но Маша и Мечока не  Naughty Веднъж лапна главата на Маша, видимо се притисни и я изплю... та да видим докога ще играе с тях  Mr. Green Иначе си напълно права за разликата Варна - София. Аз все се чудя, защо този град "Варна" не върви напред, то отношение на хора, то разнообразие на развлечения, заплащане и какво ли още не... Красивите сгради се рушат, ама нови под път и над път.. има нещо сбъркано (не е само Варна де, но от там имам пресен спомен)

Анбибиан, наистина няма ли как да си уредиш помощник? Вчера докато бях много зле сестра ми дойде и съм й безкрайно благодарна, днес ММ пък прояви самоинициатива и остана да се занимава с нея, като се сетя какви кошмарни бяха тия дни, докато бяхме сами - оле , мале , дано бързо оздравееш!  Hug

# 177
Няма как, за съжаление. Майка ми работи и за да дойде трябва да е предупредена доста време предварително. Поне в болницата с ММ се редувахме една нощ и един ден аз, после той, аз иначе нямаше да издържа  Sad Сега сме си двете у дома, времето е хубаво, ходим на разходка в близкия парк, ММ като се прибере я поема - хранене, миене, приспиване и т.н.

# 178
  • Варна
научи поне песничката за паячето Ици Бици http://www.rabotilnicata.com/public/gallery.asp?Gallery=12  Wink)

Пуу Фифи жива и здрава да си! Половин час пеем за Ици Бици. Ако е само песничка не се впечатлява вече особено, но когато е придружена с "танц" му е страшно интересно.

Зелда страшно си мила, какво предложение само. Викаш не ти стигат твоите хубавци, че и моя да гледаш. А кооператива не е опция за дните, в които сме болни. И там навярно няма да ни посрещнат с питка и мед.  Laughing Обаче пък е опция, ако много им вдигна мерника в яслата.  Wink Надявам се да си права и като си поболедува малко да взема да се поспре. Ако се случи до края декември ще е супер, аз чак тогава съм на работа.  Wink

Марси прекрасна торта и прекрасна рожденичка! Бързо да оздравяваме вкупом.  Praynig

# 179
Здравейте, момичета!
От няколко дни само ви чета , каня се да пиша и все не мога да стигна до този момент. Сега да видим колко време ще ми отпусне Кали ooooh! Тя от петък вечер се е обзавела пак с ясленски сополи Cry От както е тръгнала на ясла 5 дни ходи, после 4 дни стоя у нас, после 5 дни ходи, сега таз иседмица пак си е у дома, ами не знам изобщо как ще свикне и как ще я караме ooooh! Вчера след обед я заведохме на педиатърката и. Щях да се побъркам, честно ви казвам Cry Sad #2gunfire ММ ни остав идвете пред кабинета и замина да си върши работата, ама другия път съм твърдо решила да го оставя той да чака с нея #2gunfire Съжелявам, че го послушах да отидем в 13.30, тя е от 13 часа  и според него нямало да има хора, той бил свободен тогава и така, навих се аз, макар че Кали не беше обясвала, ама пък много стъбилно закуси. Прибрахме се в 16.30, два часа сме висяли двете пред кабинета, тя пощуря в буквалния смисъл на думата, аз трябваше да я гоня по коридора, да я вдигам от земята, да я махам от входната врата, абе едвам издържах Cry Cry Cry. Сега като че ли са и понамалели сополите, дишането и гърлото и били чисти, ама тя покашля от време на време, ще да е от сополите, та ако някой знае нещо ефективно и бързо действащо ще съм много благодарна да го сподели . Иначе Кали си дивее, хапва добре, да чукам на дърво и така.
Мира- просто нямам думи за вашата ясла #Cussing out #2gunfire Shocked
Хариелка- дано Лизи бързо свикне Hug Praynig
Зелда- не се подценявай така. Имаш толкова положителни качества Peace
Марси- бързо да се оправяте с Айчето Hug
Анбибиан- и на вас скорошно оздравяване Hug В крайна сметка каква се оказа, че ви е диагнозата? Сега Яна пие ли някакви лекарства? Как се чувства? Hug
Миша-  според мен Дани ще свикне с новата ситуация по- бързо от теб самата и по-бързо откокото очакваш Hug Добре, че имаш баби на помощ Peace
Съни- страхотна торта! Да са ти живи и здрави Лили и Иви Hug До къде стигнахте със захранването ooooh! Чудя ти се просто кога и за торта ти остана време! Уникална си Peace Hug
Приятна вечер на всички от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт