Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 204
  • 686
  •   1
Отговори
# 390
  • Куциндрел
Нури, ще пиша, само да мине процедурата, че с тез вируси....

# 391
  • Нейде из лудите гори...
тези ясли са биологично оръжие
Интересно как обаче това оръжие ни хваща и нас  Whistling Ни на ясла ходим, с деца се среща ама все здрави, пък от 2 месеца кашляме  Tired Според доки, дори не е болна и се опасява за алергии  Thinking

Нури, Честита Яна!!! Бъдете здрави всички, бъдещи mujeres espanolas Wink Като идеш на място много бързо ще оправиш езика, още повече щом имаш основа. Наскоро пусках някакво детско на испански на Ая и си дадох сметка, че липсата му в живота ми през последните 3-4 години не е оказала влияние на преводаческите ми способности  Mr. Green Трудно ще го заприказвам, но факт че го разбирам и както винаги практика му е майката  Wink Та вярвам, че бързо ще влезеш в час  Wink Значи така , още едни излитащи прекрасни хора.. тази седмица ми се "насъбрахте" много . Видях, че когато са кашляли момичетата си давала Ериус. Това е противоалергично, Ая също го пие и не знам точно на какво основание, но дано има ефект.  Praynig

Цеце, тия зъбари направо убиха рибата с цени, ужас - не ги е срам. Добре, че сте намерили вариант да минете по ЗК, направо прекаляват. То да не те е страх да идеш на зъбар заради болката, ами заради факта, че ще олекне джоба...ц ц ц  Tired

Мира, ако знаеш какви прекрасни столове съм заплюла за градината и с голяма тумба ще са ти удобни.... чакаме ви и преди лятото , да знаеш  Wink

Рени, успех с начинанието  thumbsup И аз се почвам с тренировки и режими, оня ден изкарах първия в живота си воден ден  Sunglasses Не беше толкова тежко колкото очаквах  Laughing

За силантите мисля, че ако евентуално ще правим, то ще е на постоянните зъби, но пак има едно АКО, с което има време да се занимавам  Wink Сега имам една позната, която сложи на сина си на постоянните зъби, ще следя развитието при тях... да се събират впечатления  Wink

Моите още спят, аз изпих вече едно кафе, но закуска не съм правила, вчера цял следобед готвих, имахме гости и сега не ми се припарва до кухнята  Blush Ще ядат сандвичи като станат  Blush Планувам да направим една разходка до Сребърна, а утре да е garden day  Heart Eyes

Хубав уикенд и бъдете здрави!

# 392
  • Куциндрел
Ох, Марси, не знам от къде ги хващат всичките тези бацили и вируси. Сега има някакъв грип, всички около мен са болни. Йоан кашляше 1 месец, нищо не се чуваше на слушалка, но аз му направих рентгенова снимка и се оказа, че има някакъв рисунък. Това съвпадна и със силно зачервено гърло и сега пие антибиотик.

Ох, Йоан от снощи ме ядосва, само разни бели прави. Яслата има и добра страна - като ходи там после е по-послушен и изморен. Снощи съм го гонила до 12 вечерта да заспива. Като ми вика - няма пи, яде пюре, попара, накрая се предаде и заспа. Crazy

# 393
  • Варна
Ceca ти хубаво го спираш, ама аз имах предвид, че много други родители не са така добросъвестни май. Както и да е, надявам се всички тия вируси, бацили и притеснения се разсеят съвсем скоро. И браво, че след ясла е послушен и уморен, моя е като че ли е бил вързан на въже - няма спирка. И противно на всички очаквания в 22-23ч даже не му идва на ум да спи..  ooooh! Непременно да споделиш как е минала процедурата, стискам палци.  Hug
Marsy Green приятна ви разходка! Наскоро по новините казаха, че са пристигнали първите пеликани с близо 2 месеца по-рано, което било признак, че зима няма и да има, да чакаме пролетта.
Нури честито! Да расте здрава и прекрасна Яна. Ама тия каки много послушни и грижовни!  Heart Eyes Хубаво е все пак, че има кой да помага. Да пишеш и как е в Испания.  Wink
Аз вчера се похвалих и за назидание си го прибрах със сополи. Дано само с тях се разминем.

# 394
но аз му направих рентгенова снимка и се оказа, че има някакъв рисунък
На мен също ми дадоха направление за рентгенова снимка, въпреки че на слушалка нищо не се чува, това което написа започна да ме замисля.... доки каза "не е спешно, но е хубаво да направим снимка да видим състоянието на дробовете"... много ми е гадно за облъчването, до сега 2 пъти са снимали Ая и все се дърпам... Но това, че при вас на слушалка нищо, на снимка нещо - започва да ме замисля...  Tired

# 395
  • Куциндрел
Здравейте,
Използвам намалението, че Йоан още спи, та да драсна някой друг ред.
Това дете тотално се разглези вече. Не ме слуша, прави ми напук, колкото и строго да се държа - файда няма. Две вечери поред ме гони от леглото и друг го приспива. Crazy Вчера ходихме до село, много му хареса на Йоан, разхожда се, игра с персийската котка на съседите... Сега уж го уча да отговаря на въпроси в минало време, та вчера като го попитах - "Къде бяхме днес?" той ми каза - "Коте". Тази седмица е пак вкъщи, така че очаквам другата, когато тръгне на ясла, пак да има рев.

Марси, ако Ая кашля много, може би е хубаво да я заведеш на снимка, ако няма нищо на снимката, потърсете причината за кашлицата. Покрай Йоан вече какви ли не изследвания сме правили....

Хайде да изчезвам аз. лека ви. Hug

# 396
О, и ние сме в отбор непослушни и луди за връзване.
Новият номер на Яна, който направо ми бърка в здравето е да си плюмчи ръката и да маже по косата и стои пред огледалото и си прави прическа  #Cussing out
Тия два дни я разходихме по моловете, държа се що годе прилично, само 2-3 пъти се търкаля по земята  Mr. Green Влиза с мен в магазините и докато ровичкам да си търся дънки, тя или си танцува по средата на магазина или спъва каките по пътеките  Mr. Green Вчера щормува билярда в Парадайс, добре че е още дребна и не стига. Обикаля масата като хищник протяга се, ама не можа да докопа билярдните топки. За моя най-голяма радост, няма желание да влиза в магазини за играчки, надявам се това нежелание да продължи по-дълго.
Баба сме я пуснали отпуска 1 седмица и сега аз я гледам у нас. Сутринта стана, изпиша се в гърнето и хукна към кухнята. Взе хляба, седна си в стола за хранене, закопча се и почна да ръба комат хляб.
С яденето пак сме зле - никви манджи не ще да я яде, само хляб, месо, бисквити, такива работи дето може сама да държи или дето й ги подавам с ръка хапка по хапка, като види лъжицата и изпада в потрес. Само киселото мляко беше почнала да го яде доброволно, но сега вече иска сама да го яде. Сипвам в купичка и давам, а тя не лапа лъжицата, а я доближава до устата си и ближе млякото от нея  ooooh!
Още сме с памперси, още не говорим, само разширихме малко репертоара с баба, тати и дупе  Mr. Green Купила съм една камара гащи от лидъл и чакам пролетта да се затопли и махам памперса. Надявам се, вече като разбира да се усети, че с гащи е по-хубаво, пък тя си разбира вече, ама се прави на дръж ми шапката.
И още сме с млякото по 2 пъти на ден преди сън и си го пие от бибата. С чашата се учим да пием, ама трябва вътре да има една глътка и си я изпива, но ако е повече, хваща чашата и я обръща на пода  #Cussing out

О и ни приеха в градина, но няма да я зисваме. Всъщност е ясла и е в другия квартал, по-далеч от нас, няма как баба или някой друг да ходи да я прибира пеш, а ние се връщаме от работа в 19..

Моля, който е по-запознат, да ми обясни две неща. Първо ако не се запишем сега, кога най-рано ще мога пак да й подредя кандидатурите и да се моля да я приемат в по-близка градина.
Втория въпрос е, ако я запиш в тази ясла, има ли някакъв ред по-който мога да я изместя в друга ясла, без да се участва за там на класирания и как става това? За нас най-удобно би било дори да не е в нашия квартал, а в градина близо до офисите ни, така ще може да я вземаме около 18 часа и после ще се караме с колата.

# 397
  • Куциндрел
Анбибиан, на 24 Февруари стартира новата кампания за детските градини и ясли. Тогава обявяват местата за прием от Септември.
Не можеш да я преместиш в друга ясла, ако тръгне на тази, ако не си класирана там или не си подкупила директорката, трябва да мине класирането през системата.
Не знам, ако тръгнете сега на ялса, дали ще ви се начисли 1 точка за градината, мисля че не и на тази кампания през Февруари.
Посмисли добре за записването, можеш да наемеш жена да я прибира от ялса. Ние така процедираме с Йоан, стига да не е болен и да е на ясла. Ако няма кой да го вземе, го взема гледачката и ни чакат вкъщи. Peace

# 398
Здравейте, момичета!
Цеца- стискам палци на Йоан леко да мине процедурата в сряда Hug Praynig
Марси- може би наистина е добре да заведеш Айчето на снимка, така поне ще си спокойна ooooh! Peace
Анбибиан-Цеца, ме е изпреварила и мног одобре ти е обяснила положението с яслите и градините Hug
Кали от вторник на обед  миналата седмица си стоя у нас, защото ни се обадиха от яслата да си я приберем, че е с конюктивит. Веднага я заведохме на педиатърката и, предиса и капки и се гледахме у дома. Днес я пуснах на ясла. Дано нямаме проблеми тази и другата седмица, решила съм да я спирам от началото на февруари, за да не ми носи вируси и известно време до селд раждането на бебето да си е у дома. Тази сутрин съм вдигнала мерника на свекърва ми, защото обикаля из къщи кихаща, кашляща и хремава, заяви оня ден, че Кали я е заразила с конюктивит, питаме какви капки са и предписали да си купи същите. Но върхът беше тази сутрин, като каза, че заради това била подпухнала и кашляла и кихала. Той ММ се разправяше на едро с нея, да не се разхожда като цветарка из къщата, ние живеем на отделен етаж, те са на друг, но тя шари по стълбите и пръска зарази. И аз само като я чух, че заради конюктивита на Кали кашляла и кихала и запалих от четвърт оборот #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Казах и директно да не си помисля да обвинява детето за  това, че е болна и да не го намесва изобщо в тия неща #2gunfire #2gunfire #2gunfire Те изцепките и край нямат, не и е нито за първи, нито ще и е за последен път. Иначе се гласи да ми поамга с Кали от началото на февруари, аз тази сутрин заявих на ММ, че докъто влезя в болницата детето НЯМА да и дам, пък после докъто съм там и  у дома с бебето акъла ми не го побира как ще се разправям с  такава помощничка, за съжеление просто няма кой друг да ни помага в този момент.Обмисляхме варианта да наемем жена, както съм ви казвала преди, но се оказа дсота скъпо удоволстиве и за сега се отказваме, ще видим как ще потръгнат нещата ooooh! Само искам да сме живи и здрави, бебето и аз да сме добре и бързо да се възстановя, пък другите неща все някак ще ги наредим, няма да оставим децата я Praynig Praynig Praynig Та такива простотии у дома тази сутрин като се върнахме от яслата с ММ. Иначе след обед съм на козметик да ми почисти лицето моята козметичка и да се наприказваме.
Това е за сега от мен. Приятен ден на всички Hug

# 399
Ceca колко горе долу плащаш на тази жена, че и ние сме го мислили този вариант, но и при него яслата, в която сме приети отпада, просто е много далеч, не може да я взема от там, ако няма собствен автомобил... и вече става сложно.
От друга страна пък съм сметнала че 60 лв такса за държавна + 200 лв примерно на някой да я взема, че то по-добре да я пусна пак на частна за 400 и да си спестя главоболията, но това са само отгоре отгоре разсъждения, понеже нямам представа жените дето вземат деца от градините и стоят по час два с тях колко пари искат?

# 400
  • Куциндрел
Анбибиан, аз плащам 30 лева за цял ден, ако е до 3.5 часа 10 лева, от там се вдига сумата на 20 и т.н. Ако го вземе към 4 часа и го гледа до 6:30 плащам 10 лева.
Не забравяй и боледуванията, а те са чести. Преценете си добре ситуацията. Peace

# 401
За час и половина на ден 10 лв ми се виждат много  Thinking За цял ден по-съм склонна да дам по-голяма сума, ама то къде ще му излезе края не знам, макар че реално има моменти когато мога да изляза болничен и отпуска и такива, в които посмъртно не мога да отстъвам от работа  ooooh!
Сеса, благодаря, че сподели.
Ако се спрем на този вариант, то идва и другия момент - къде да търсим такъв човек, като не познавам много добре хората в квартала. Има една тинейджърка в нашия блок, дето си я бях заплюла, обаче мислех че е по-голяма, а тя била на 14 г  Tired

# 402
  • Куциндрел
Анбибиан, колкото по-малко часове гледа гледачката детето, толкова е по-голяма сумата на час, иначе няма смисъл да идва за 2-3 лева за час.
Така мисля е с всички гледачки.

# 403
Честита Нова Година Hug Сетила се Мара, ама по-добре късно, отколкото никога! Laughing

При нас е добре положението с ината-Нова година, нова Юлия: мила, сговорчива, възпитана и използва всички вълшебни думички. Благодари ми за всяко нещо-че съм и купила нови пантофи, че съм и избърсала дупето, че съм и наляла вода bowuu Мали, малииии! Пу-пу! Като тръгнем по улиците, дава ръка и върви редом, няма 6-5. Понякога се сеща да се сърди, но много бързо и минава. Ако някой вкъщи се скара, тя казва "Стига!" или "Попойно, мамо, попойно тато!"-да сме спокойни демек Wink Мнооого е кефи и много щастлива изглежда-друго си е през повечето време да трамбоваш с мама по улици, магазини и детски центрове Flutter

Нуриииии, много добре се нареждат нещата при вас! Пожелавам ви успех в Испания. Нашата държавица не ни заслужава децата, а твоите 3 принцеси пък съвсем! Дано имате много слънчев живот там! Да ти е жива и здрава Яна Hug ама и двете каки какви са сладуранки! Да са ти живи и здрави всички, все така добрички и задружни! Hug

Цеца, стискам палци процедурите на Йоан да минат успешно! За миналото време, да ти кажа Юлия как го използва: започва изречението с "Беше" и продължава в сегашно просто. Напр. :БешИ тива пи йейа-ходих при леля. Сама си го измисли това и много ме забавлява Laughing

Марси, не му се плаши толкова на този рентген! Една скрита пневмония е по-страшна, да не чува дяволът!

Тони, пожелавам ти болестите да ви подминат и лека бременност до края!

Ами толкова от нас! Тук времето е толкова топло тези дни, че сядам на компа, само за да прегледам летните оферти за слънчева Гърция-от сега съм застягала багажа Wink

# 404
Защо пак смениха фейса на тоя форум - идея нямам , обаче се борят да откажат хората от бг-мама  Whistling  #Cussing out

Сега по същество - хайде добър ден  Sunglasses
Като сложих всичко на везните, вчера палнахме колата и отидохме на снимка до Варна. Исках поне като ще я снимат апаратурата да не е по-възрастна от мен... та резултата - чисти дробове, след малко ще ходя при педи да видим какво ще измислим, но със сигурност ще ни прави на алерголог, тъй като кашлица има, причина все още не  Whistling Хем се успокоих, че дробовете са чисти, хем още ме човърка от какво кашля... надявам се скоро да разберем  Praynig
Вчера такова прекрасно време хванахме в тази Варна.... изпихме по едно фрапе на плажа и си напълних душичката...  Heart Eyes После и срещичка с Дидко и Мира.. Ая голям зор имаше да събуди "мото гайе" (моето гадже) ... та и поиграха.

Много се смях с фризурата на Яна  hahaha Анбибиан, хляба и при нас е на почит. Яде си всичко, ама без хляб на масата не сяда, а ние с мъжо хляб не ядем и само хляб хвърляме, заради нашата хлебница  ooooh!

Тони, твоята свекърва я знаем вече, ама бива ли .. колко пъти сте й казвали и тя пак си знае нейната... на мен направо ми се изправя косата, след месец майка ми се мести в Берлин и най-близката баба е свеки, слава богу не живее у дома , а на 40км, но тя остава единствена, а аз хич не искам да й оставям вече Ая, тя и Ая не иска... Та нашата почивка, каквото беше - беше, няма повече ходене без детето , ама по-добре така, отколкото свеки да я гледа  Crossing Arms

Деси, браво на трансформираната Юлия... много благодарна, много послушна . Пу-пу!

Вижте на какво попаднах относно силантите.

Общи условия

Активация на акаунт