Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 193
  • 686
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета!
Както вече сте разбрали от Мира ( благодаря ти, Мира Hug) моето момченце се роди на 14 февруари с палнирано секцио,кръстихме го Ивайло на татко му Иван, с мерки 3450 грама и 51 сантиметра. Доста познати си мислят, че ние сме си избрали датата Grinning, но не е така, моят гинеколог я избра, защото е точно 10 дни преди терминът ми-24 февруари. От 18 февруари сме си у дома, свикваме с обстановката и новия член на семейството, кака Кали много му се радва, иска да помага за къпане, хранене и всичко, пу-пу, дан отака да остане Praynig Praynig Praynig Вчера и педиатърката идва на домашно посещение. Утре ще ходя да ми махат конците от операцията.
Ениди - не си само ти, спокойно HugАз също имам моменти в които си мисля, че не ставам съвсем за майка. Ей го на днес се депресирах, че всеки вкъщи щуква на някъде, пък аз си седя у нас, ама като погледна Ивенцето и си казвам, за него е, заслужава си. Та аз съм у дома, не ходя на работа от края на август 2011 и мнооого ми идва вече стоенето у дома, хората, които ме познават знаят колко динамичен човек съм всъщност и биха ме разбрали, защо се чувствам така. Днес казах на ММ, че правя това единствено и само заради децата, защото винаги съм искала две деца. Цеца - ходенето на работа наистина е лично време Peace, разнообразие е, на мен м итежи много еднообразието и фактът, че почти не срещам хора, но децата са нах-важното за мен сега и винаги ще е така .
Мира- страхотно е, че ще си имаш бандитка, мног осе радвам за вас Hug Hug Hug
Много ви благодаря, момичета за хубавите пожелания за Ивайло Hug Hug Hug
Хубава вечер на всички от мен Hug

# 451
  • Куциндрел
Тони, чудесни новини. Hug

# 452
  • Варна
Тони вярваш ли ми или не съвсем наскоро си мислех за името Ивайло. Понеже на малкия може да се каже, че е кръстен на моите родители, сега с Иван говорихме следващото ни дете да е на неговите, съответно с буква Т или П и бога ми за момче нищо не ми допадаше. Има страхотни имена с тези букви като Павел, Преслав(на които обаче не намирах хубаво обръщение или т.нар. галено име) или пък Теодор(ама ММ не беше очарован). И зададох аз въпроса "добре държиш ли да е на вашите" и на него му стана малко кофти.. Та си мислех, че ако не е на неговите родители, но пък е на него кръстен няма да се дърпа и щях да предлагам Ивайло като идея.  Laughing Mr. Green Каква съм хитра. Обаче за принцеса име имам и проблема отпадна. Още откакто разбрах, че съм бременна, знаех, че ако е момиче, ще се казва така.

Много се радвам, че се радваш на грижовна кака/помощничка. Пиши като имаш време!  Hug
Както и всички останали!

# 453
Тони честито   Heart Eyes bouquet

# 454
  • Някъде там
Здравейте момичета  Hug Hug Hug Мнооооого отдавна не съм се разписвала, но постоянно си Ви чета  Heart Eyes

Тони И тук да те поздравя мила   bouquet Да е жив и здрав малкия юнак Ивайло   bouquet  bouquet Hug

Съни Бебоците колко много са пораснали и какви са сладури  Heart Eyes

Марси Няма такава фога като Ая струва ми се, че ще е много артистична и какви шапки прави само  Heart Eyes Нареждам се на опашката за поръчка  Laughing  Hug
Хариелка, Флучия Моите съболезнования милички  Sad

Като гледам албумчето толкова много са пораснали децата направо сърцето ми се пълни  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Прегръщам Ви всички  Hug

Ние с Лили сме добре и като прочетох поста на Ениди и много се засмях все едно аз го пиша  Laughing Майчинството определено не е лесна работа оттук нататък сигурно ще става и все по трудно, като гледам белите на ЛИли доста по сериозни стават вече  Simple Smile Например любимото и е като излезем навън и да тръгне да бяга нанякъде и като излезе изведнъж на улицата и направооо  ooooh! Всеки път и обяснявам за колите ама няма и няма тя си знае нейното и това е. Като я метне тази тротинетка и е като фурия не мога да я настигна  Mr. Green Опасен бандит е  Mr. Green

Скрит текст:

# 455
Привет, момичета! Hug

Отдавна не съм се появявала в темата, ама наистина много отдавна! Тотално бях изоставила форума всъщност. Виждам обаче, че тук си списват най-редовните, което ме радва, защото е все едно да се видиш със стари приятелки. Heart Eyes

Пък аз имам наистина основателна причина да се върна към старите си навици, защото чакаме ново попълнение в нашето семейство, при това пак октомврийче. Та реших, че баш тук си ми е мястото, а не в "Бременност и раждане". Naughty

Надявам се, че всички сте добре, както и дечицата! Разбрах за раждането на Toni77. Тони, честит да ти е синът! Да расте здрав, силен, умен и добър! newsm32

Сега ще се позавърна назад, та да прочета и за другите новини. Доскоро и прегръдки от мен! Hug

# 456
Windy- чудесна новина, поздравления, пожелавам ти лека бременност и пухкаво бебче на финала! Hug

# 457
Windy прекрасна новина - надявам се на есен и аз най-сетне да повлека крак  Heart Eyes

# 458
Windy прекрасна новина - надявам се на есен и аз най-сетне да повлека крак  Heart Eyes

anbibian , пожелавам ти го от сърце! Така и твоята лудетинка (още ли е така палава?) ще си има компания за лудориите!
Да ти кажа честно, няма да повярваш колко лесно става! Макси го "майсторихме" 4 години и минахме през какво ли не. Сега имаме пълноценен интимен живот (разбирай, аз имам цикъл) от около половин година (да, късметлийка съм, вярно е, кърменето ми се отрази добре,хахаха). И не че сме се пазили, ама пък хич не предполагахме, че може да се случи така бързо. Аз имах две привлекателни предложения за работа, мъжът ми предложи (направо едвам ме нави, видиш ли) да ме заведе в Мадрид в началото на май и даже си запазихме хотел, купихме си билети, започнахме да планираме къде да ходим за рождения ми ден и къде да е морската почивка тази година... Иии ден по-късно се оказа, че Господ имал други планове за нас.  EFP
Та, ще стане, ще видиш! Hug

# 459
  • Варна
Здравейте момичета!
Много хубави новини около доста от вас!
Тони честит Ивайло! Да ви е винаги здрав и да ви носи само радости! Браво на кака Кали, че така приема малкото си братче, а на теб бързо възстановяване след секциото!
Мира честити розови гащи! Явно желанието ти да връзваш опашки на бандитка ще се сбъдне. Пък не се знае, може да е и кротичка принцеска!
Уинди лека и безпроблемна бременност и на теб и едно сладко октомврийче на финала!
Анбибиан дано скоро и ти се похвалиш с две чертички!
Момичета и аз понякога си мисля, че не съм достатъчно добра майка, въпреки огромното ми старание.И на мен личното време все не ми достига и нали сме все двете, понякога си мечтая тя да ходи на градина (не всеки ден, но от време на време), а аз да имам време на спокойствие да си епилирам краката, да изгледам един филм, да почета, да шия гоблен или просто да измия чиниите и да хапна без да бързам (за L2 и Аiоn даже не смея да мечтая, а как обичах да играя). Даже и на работа ми се ходи, каквато и да е- просто някъде, където да се говори за нещо различно от памперси, хранене и методи за възпитание. Имам обаче една съседка, възрастна жена, която все ми казва: "гледай ръцете и главата ти винаги да са свободни за детето ти, защото тези първите 4-5 години то наистина се нуждае от теб и спомените точно за тях един ден ще са ти най-мили, а за другото ще се намери време". А иначе аз също все се старая да учим нещо- цветовете, да групира по различни признаци, да разкаже кратка приказка, да брои...Вече не подавам нещо за което каже "дай това", искам думичка или някакъв признак.
Марси ние с преспиването нямаме проблем, докато я сложа да легне и заспива, но ако може някой да идва и да я нахранва отвреме-навреме, че ми е омръзнало да се боря със стиснатата и уста.
Капризче и моето момиче все иска да е самостоятелно и все ме гони и не ми дава ръка
за пролетни дрехи тази година не смятам да купувам толкова много- ще доизноси тези от есента (даже и маратонките и стават още). Миналата седмица и купих едно българско якенце само за 24лв. Ще и купя и 2-3 комплектчета и това е.
А за нас- ние сме в болница с начална форма на пневмония в ляво. В понеделник вдигна температура на обяд и веднага отидохме при педи, изписаха ни лекарства и в четвъртък на котролния преглед според лекарката бяхме напълно здрави само с малко задна хрема от която е и кашлицата. Като си тръгнахме от кабинета малката заспа, нахраних я и пак заспа. На другата сутрин едвам я събудих след 13 часа сън, нахраних я и пак заспа. Обадих се на педиатърката и тя ни изпрати направо при инфекционист. Гледа я и нефролог на ехограф и нищо. Затова ни приеха в болница веднага, пуснаха и изследване и кислорода в кръвта и се оказа малко. Направихме рентген и се видя пневмонията, а никой не я чу на слушалка. Утре ще ни изписват, но ще ходим да ни поставят венозния АБ амбулаторно. От престоя тук не мога да се оплача, може би, защото болницата е частна, а и аз си платих за самостоятелна стая, но съм ужасно притеснена- само какви неща изчетох за пневмонията в интернет! Как ще я пазя да не се разболее отново? Дали ще се излекува напълно? Ще има ли някакви последствия? И още куп такива въпроси ми минават през главата.
Хайде чао, момичета! Пиша от телефона и ако съм пропуснала или объркала някого, се извинявам, но няма как да отворя втори прозорец.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 23:41 от olly

# 460
  • Нейде из лудите гори...
Добро утроо!

Оли  Hug Съжалявам, че сте стигнали до болница, но май по-добре , че са ви приели, та са открили тази гадория. Ая като беше с бронхиолит или пневмония, така и  не разбрах каква диагноза й поставиха заради различните рентгенови снимки, много ме беше страх да не се разболее отново. Сега като кашля пак какво ли не ми минава през главата, ама то снимки ли не бяха, Аб ли не беше, сиропи ли не бяха - не спря и не спря, утре съм я записала на хомеопат и ще идваме до Варна, защото вече не знам към какъв специалист да се обърна. Бързо оздравяване на дребосъчка!!!

Уинди!!! Добре дошла, радвам се, че се върна с такава прекрасна новина  Heart Eyes Heart Eyes Безпроблемна бременност ти пожелавам, а за Мадрид какво ще ви попречи да си изкарате една почивка, преди да станете 4  Whistling

Анбибиан, хайде с теб ще се редим за Бебета 2015  Wink Около мен много бременни напоследък, моя мъж и той вече иска второ, а аз май все повече се навивам, ама ще се пробвам за пролетно-лятно бебе тоя път  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Пък каквото стане , успех ти пожелавам  Hug

Ние сме добре, като изключим кашлицата, в четвъртък се беше поразтроила малката, течно ако и веднъж вдигна 37,6Т, която смъкна с витамин Ц  Crazy Не знам какво беше, отдавам температурата на нещото, което й размъти стомаха, радвам се че бързо изчезна и вече е ок и стомашно. Тук времето нещо почна да се чумери и все се надявам да ни зарадва снега отново, че да я заведа на снежна планина, постоянно се прави, че кара ски  hahaha

Капризче!, да беше казала бившия си ник, че голямо разследване ти направих  Blush Ая се пази от колите, само да ги чуе и скача на тротоара или в ръцете ми, за което се радвам  Whistling

Хубава неделя!

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 15:21 от Marsy Green

# 461
  • Някъде там
Добро утро и от мен  Hug Hug Hug
Скрит текст:

Windy Страхотна новина  Hug Пожелавам ти лека бременност и на финала едно прекрасно бебче  Hug

Марси Извинявам се  Blush  Аз съм мама elita82  Mr. Green сложих снимка на Лили в албумчето и там написах , че съм с нов ник  Mr. Green Браво на Ая, че така се пази от колите браво  Heart Eyes
olly Ох много е неприятно с тези болници  Sad Не се ли разкара вече този вирус уфффф Cry Попитай лекарката си за Саменто много е хубаво за имунната система особено след такова боледуване  Hug Аз дори сега и давам на Лили, че с тези грипове и вируси само треперех  Wink Ние сложихме и последната ваксина Лили пентаксим/ слагаме я сега тъй като е по друга схема заради уроинфекциите/ и слава богу нито рева, нито вдигна температура. Струва ми се, че благодарение на Саменто я понесе толкова леко, тъй като от тази винаги ми вдигаше Т Thinking
Марси Дано най-накрая да се разбере от какво е тази кашлица  ooooh! Вече колко време никой не може да разбере  ooooh! При кой хомеопат ще ходите? Сподели после дали си доволна от прегледа!!  Hug

# 462
  • Варна
Еха, разписали сте се. Много ми е драго да ви чета.
Windy каква прекрасна новина! Желая ти прекрасна бременност и здраво и усмихнато бебче.  Hug Лесно не, ами лесно стават. Ние не се пазихме един единствен път и е на през юли ще ставаме четирима.   Wink А вие пак октомврийче, супер.  Laughing Имате време и за Мадрид и за лятна почивка, хич не се колебайте.  Sunglasses
Марси ооо, ама това вече е приказка. Викаш почти си се навила.  Hug Много се радвам, хайде ще чакам и от теб  EFP
Оли направо ме ошашка, честно. Такива филми, в които никой нищо не се чува на слушалка направо ме плашат. И ние тази седмица изкарахме една задна хрема, от която покашля, но по нищо освен сопола и кашлянето не би предположил човек, че сме болни - дивее без спирка и измисля какви ли не щуротии.  Crazy
Анбибиан хайде стискам палци скоро и ти да се похвалиш.  Hug

# 463
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Отдавна не съм писала,ама все не ми остав време покрай малкия разбойник  Wink Както се предполага и моето ежедневие е свързано само с него и понякога и на мен ми идва в повече,ама какво да се прави  Crazy
Уинди,много се радвам за прекрасната новина!  Heart Eyes Лека и безпроблемна бременност ти желая!  Hug
Тони,честит Ивайло и тук  Hug Hug
Мира,чудесни новини и при теб  Heart Eyes Лека и бременност и на теб  Hug
Анбибиан,стискам палци и ти да се похвалиш скоро  Hug
Честно да си кажа,покрай новините за нови бременности и на мен ми се приисква  Blush Ама за сега не бързаме...Още няколко години вкъщи не ми се иска...Искам малко да се разведря преди следващото попълнение  Mr. Green
Оли,съжалявам,че до пневмония се е стигнало... Sad Бързо да се оправяте  Hug Hug
Марс,хайде ще чакаме скоро и ти да се похвалиш  Mr. Green Heart Eyes Аз може и да съм ти писала,ама не помня...Направихте ли на Ая изследване за някакви бактерии в гърлото,на които евентуално да се дължи тази продължителна кашлица?  Rolling Eyes
Инъче Благовест е добре,расте като гъбка,всеки ден учи нови неща,много ми е умен  Mr. Green Heart Eyes Не мога да се оплача,като цяло ме слуша  Wink Само със спането имаме проблем  ooooh! Дойде ли време за сън и ми се изправя косата  Whistling С 1000 уговорки стигаме до леглото,там още 1 час въртене,ставане,пиене на вода и т.н. и всичко това за 1ч следобеден сън  Mr. Green Вечер положението е същото  Mr. Green Заспива към 11-11и30,но пък сутрин спи до 9-10  Crazy Не му пречи да не спи на обед,ама не ми се ще да го свиквам така... какъв е този режим и това бодуване не знам...  ooooh!
Хубава неделя и дано намирам повече време да се разписвам,че ми липсвате  Hug

# 464
Привет отново, момичета! Hug

olly, мисля, че всички понякога имаме съмнения, че не сме достатъчно добри майки. При мен най-често се появяват, когато се наложи да свърша нещо из къщи и оставя Макси да гледа някакво филмче по телевизията. Не съм привърженик на това и предпочитам, ако е възможно, телевизията изобщо да не присъства в живота на детето ми. Но от време на време все пак трябва и да домакинстваме, нали така?  Peace
И когато разбрах, че съм бременна, пак се почувствах зле. Не че не искам повече деца, напротив! Но не сега, не толкова скоро, не докато синът ми е в една толкова прилепчива възраст и има нужда от цялото ми внимание. Изпитах чувство на вина, много силно... Като че ли съм някоя мургавелка, която е започнала серийно възпроизводство. Все едно вече съм се нарадвала на Макси и сега искам още едно бебе, защото той не ми е достатъчен. Имам прекрасно дете, послушно, интелигентно и обичливо. Толкова ли не ми стига, та да се налага то да дели вниманието ми с още някого?! Почувствах се ужасно неблагодарна и ненаситна! После поговорих с други майки, които имат повече от едно дете. И се оказа, че когато децата са повече, обичта на майката не се дели, а се умножава. И това е простата философия на живота! А и Макси ще остане още година-две у дома, няма да се наложи да посещава детска градина или ясла. Това лошо ли е? Ще расте под моите грижи, докато съм бременна, а после ще се опитам по най-деликатния начин да го приобщя към грижите за бебето, за да избегнем, доколкото е възможно, сътресенията в крехката му детска психика. Надява се и вярвам, че ще се получи! Praynig
Накратко, това, което се опитвам да кажа, е, че чувството за вина няма място в отношенията между майка и дете. В тази тема списват интелигентни жени, които имат правилна преценка за онова, което е най-добро за децата им. Самият факт, че изпитваш съмнения, вече те прави по-добра мама от примерно 90% от жените. thumbsup
Стискам палци да се оправи скоро твоята малка маймунка! Hug

Marsy Green, скорошно оздравяване и на Ая! Мисля, че двете имате голям шанс за сняг, като гледам как застудя навън. Пък и каквото и да си говорим, все още е зима. Не е нормално да е толкова топло, колкото беше миналата седмица! Naughty

Капризче!, моля те, дай малко повече информация за това Саменто! Макси в момента приема витамин D и хомеопатия по схема за засилване на имунитета. За щастие (и дано не предизвикам съдбата), досега не се е разболявал и се надявам да не се разболее. Той не посещава детско заведение, но има контакт с други деца по площадките, а там, както всички знаем, водят и болни. Не пречи да имам информация за изпитани средства за борба с болести. Wink

MiRa^, изненадата при вас с новото бебче май е била дори по-голяма! Аз се шегувам с познати и приятели, че са ни използвали за вдъхновение, когато са създавали тази реклама (вероятно повечето от вас са я гледали, но много я харесвам, та затова я пускам пак):

Seengirl, пустото му спане, значи! Голяма скучнотия! И ние имаме проблеми с приспиването на Макси. Дори когато виждам, че му се спи брутално, той продължава да отрича и настоява, че не иска да ляга. Само вечер, когато говорим със съпруга ми по време на вечеря и след това, а на Макси му става скучно, иска "да отиваме да спим". Обаче тази работа със спането е само предлог да ме измъкне от дневната и да ме завлече в детската стая. И там се започва: "Да направим една къща на мечетата!", "Да направим един гараж!", "Да играем с голямото нещо (това е едно тунелче с релси и хълм с кран на "Little Tikes", които получи за Коледа)!", "Да четем една приказка!", "Да си говорим за камиончетата/колите/децата/др.!", а след като все пак успея да се преборя с него, да му облека пижамата и да го сложа в леглото: "Искам вода!", "Искам една количка!", "Искам да хапна малко хлебец (все едно е държан гладен)!", "Искам да ми разкажеш една историйка!" и още, и още...  ooooh!

Момичета, май бързо ще си припомните километричните ми постове! Приключвам за днес, отивам да домакинствам, докато малкият е навън с баба си! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт