Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 349
  • 686
  •   1
Отговори
# 105
Честит рожден ден на всички сладури родени днес - да са живи и здрави, палави и игриви  newsm59

Toni77 проблема със събуването го имахме миналата година и цялата зима я изкара по чорпогащници, макар че вече са по-големи и ако се заинати и чорпогащника ще го свали. Сега имаме обратния проблем - не дава да й се събуват гащите, чорапите и топлинките и пищи, че се къса, като дойде време да мием дупето у дома е пълен цирк  ooooh! Като се върнем от разходка не дава да й махаме обувките, пак се пищи, после ходи да ги търси, ама аз ги крия в килера и тя почва да рита и да се търкаля и днес така се шибна във вратата, докато се инатеше, че освен цицина има и малко кръв на веждата  ooooh! И голям инат е станала - търкалянето и врещенето ми е в кърпа вързано ако не стане по нейната - даже се опитва да ме удря и рита и ме замярва с терлиците си  ooooh! ooooh! ooooh! А какво добро дете беше  Tired
Още се борим с болестта - пуснахме днес секретите, почнахме антибиотик и сега ще чакаме резултатите.
Малко е студено на вън ама не сме излизали цяла седмица и ще ходим днес в някой парк да потича.

Малко шопинг направих слъд рождения й ден със събраните парички  Mr. Green Купихме й пижама, чорпогащи и чорапи от Джъмбо, както и едно сиво елече на розови сърчица - много й ходи. Сега й взех дебела жилетка от Лидъл и мисля да й купя една грейка, ако утре се замъкнем до мола. Ако остане нещо от паричките й ще го прибера за ботуши.
В борсата под нас са докарали зимните ботуши, харчат се като топъл хляб и някои номера вече са изчерпани. Само един модел ми хареса на мен - естествена кожа, бели, вътре подплатени с пух, ама нашето краче не влиза, иначе бяха само 35 лв.  Tired Тази година ми се иска да й купя апрески, а не кожени ботуши от Зизу, ама ако не успея да й тикна крачето ще се наложи пак от там да поръчваме.
На Кларкс зимния модел много ми харесва, но ме е страх да не би да не успея да тикна крачето вътре, а няма да мога да ги върна.

# 106
  • Варна
Здравейте!
Включвам се с почерпка за РД! Пожелавам си да сме най-вече здрави! Пък ако слуша малко повече няма да му се разсърдя!  Blush Преди обед го отпразнувахме с приятелчета, следобед ще сме с бабите. Героя сега спи изморен и щастлив.  Heart Eyes

Честит празник и на Юлия и Георги! Да са много здрави, усмихнати и вечно щастливи!   bouquet

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 17:57 от MiRa^

# 107
Тортата е супер!

Ние днес се поразходихме из Борисовата. Яна поспа на слънчице, после се събуди и обиколи пързалките, вече набира смелост, почва да се катери и да слиза сама от пързалката, страстта ни към боклуците не е преминала, ама какво да се прави, като гледам какви големи деца събират боклуци - явно дълго ще продължи  Tired Поне изглежда по-живнала вече и почна и да хапва.
Забъркала съм й един буламач с кисело мляко, круши и мед и отивам да й го предложа  Party

# 108
Привет пак от мен Heart Eyes Не мога да повярвам, че пиша втори път за един месец Laughing,цяло чудо е Grinning
При нас всичко е наред, минавам на бързичко, докато имам време да надникна, че и без това Алина ми е счупила спейса и ентера на клавиатурата и трябва яко да ги натискам, та ми е зор...
Ние сме добре, нищо ново при нас.  Wink
Гледам, че за ботушки си говорите, аз съм харесала тези, но се чудя още.... Ще видим  Simple Smile Иначе на КиК харесах едни, ама 72 лв. няма кой да дава Naughty
Честито на всички рожденици, които пропуснах Hug Да са живи и здрави, много игриви, щастливи и обичани Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Невероятни торти видях Heart Eyes
На болните - бързо оздравяване...
Мен ме викат...... Ще се опитам да пиша пак тия дни. Hug

# 109
Съни ако надникнеш пак в темата, моля те пиши кой имуностимулат даваше на Боян  Praynig

# 110
Съни ако надникнеш пак в темата, моля те пиши кой имуностимулат даваше на Боян  Praynig

Есберитокс Peace И на Алина започнах да давам. Да чукна на дърво, не са ми боледували от доста време. Wink Ама горчи... и трудно се дава. Аз слагам в соковете им. Wink

# 111

Есберитокс Peace И на Алина започнах да давам. Да чукна на дърво, не са ми боледували от доста време. Wink Ама горчи... и трудно се дава. Аз слагам в соковете им. Wink
Бронховаксом е давала зълва ми от Ловеч  Laughing
Бях си наумила, че това е ловешки имуностимулант  Grinning
А като им гледам състава - едно с едно нямат общо.
Аз съм решила сега като оздравеем да пуснем Яна на ясла и да й даваме бронховаксом. Ако се разболее по-продължително както сега, ще я спрем от ясла и майка ми ще я гледа до пролетта, тогава ще направим втори опит да я пуснем на ясла.

# 112
Момичета - помагайте  Praynig
Яна е с 39,7. Постепенно спада, но ако нощес се наложи да я водим в спешно - къде да я заведем?

# 113
Анбибиан- чувлаа съм хубави отзиви за поклиника Вела и за Първа Детска Консултативана Поликлиника, която е до Зоологическата градина, но аз лично не съм ползвала услугите им. Стискам ви палци Яна бързо да озравява.
Съни  - радвам се, че пишиш и нещата лека-полека се нормализират при вас  Hug Мног оготини ботушки си харесала на Али. Пиши, когато ти остане време Hug

# 114
Анбибиан- чувлаа съм хубави отзиви за поклиника Вела и за Първа Детска Консултативана Поликлиника, която е до Зоологическата градина, но аз лично не съм ползвала услугите им. Стискам ви палци Яна бързо да озравява.
Там май може само на преглед да я заведем, а въпросът ми е ако се нуждаем от спешна помощ, евентуално хоспитализация - къде да я водя.
Инфекциозна ми е първото нещо, което ми мина през ума, само дето нещата, които съм чувала за там хич не м харесват, но симптомите ни са за там - висока температура, разстройство и това вече много се проточи  ooooh!

# 115
  • София
Първа детска консултативна клиника е страхотна (ние само там ходим от дълго време), но нямат спешен денонощен кабинет. В Токуда имат спешен детски кабинет, но лично аз не съм доволна от педиатрите, които дават дежурства там. При всички положения, при наличие на разстройство, няма да ви приемат там за хоспитализация, а ще ви насочат или към Инфекциозна или инфекциозното отделение на Св. Анна. Аз при спешност (при наистина критична ситуация, както когато Мишо падна от 2 м.) бих заложила на Пирогов. Или Педиатрията. Дано се разминете без хоспитализация. Ако Яна е по-добре утре, заведете я в ПДКК. Там има стационар, ако се налагат системи, ще ви направят вливания, и ще ви пуснат домашно лечение.

Бронховаксом не бих давала на толкова малко дете.

Не съм влизала отдавна, благодаря на всички за пожеланията за малкото ми Самуилче!  Heart Eyes

Честито на всички дечица, които съм пропуснала! Да са много здрави и щастливи, с детство изпълнено с пакости и весели игри!  baloni

# 116
Еndira    bouquet благодаря за информацията.
А дали имат ехограф и нефролог?
Ние днес направихме вечерен тур.
Пръво ходихме в инфекциозна. Искаха да ни вземат, но казаха, че принципно не се налагат системи и може и у дома, но ако продължи да вдига температура и да има разстройство, направо да им я водим да я приемат. Подбробно ни обясниха какво и кога е трябвало да се направи за нейното състояние, което ме убеди, че нашия доктор не е за нас. Втори път тя е в такова сериозно състояние и той втори път не може да отреагира адекватно. Талони ли пести какво прави не го знам, дори ПКК не се сети да й пусне, ама и ние като бяхме вчера в Цибалаб се сетихме за кръвта вече като бяхме приключили. Лекарката от инфекциозна ни каза, направо да я заведем на ехограф, щом е имала история с бъбреците, задължително трябвало да се види на ехограф. Отделно да й се пусне пак урина, кръв.

После отидохме на УНГ в Исул, тъй като нашия човек ми заяви, че имала вирусна ангина и възпаление на ушите, аз не съм забелязала да я боли ухо. Лекарят там каза, че каквото и да й има - не е УНГ - няма й нищо на ушите, никаква ангина няма и въобще не е това проблема.

Вече сериозно обмислям Вела - най-вече заради денонощния достъп до услугите им. На мен би ми било по-спокойно, ако нощес вдигне 39,8 да знам къде да я заведа и да знам, че ще мога да я заведа по всяко време на денонощието.

Относно градините - вече все повече обмислям да я спирам. Говорих с майка ми, ще дойде да я гледа, а на пролет пак ще пробваме. Сега остава да решим дали да я пуснем на градина сега като оздравее или да не си правим повече експерименти.

Отивам да лягам, че утре пак ни чакат взимане на урина, обиколка по кабинети и т.н.  Tired

# 117
  • София
А дали имат ехограф и нефролог?

Да имат. Там е д-р Гайдарова, която е в екипа на доц. Буева в Педиатрията.

Дано разберете какво й е на Яна и да оздравявате бързо!

# 118
Честит рожден ден на всички деца, които съм пропуснала!  bouquet

Анбибиан, бързо оздравяване на Яна! Твоето питане за ехограф ми напомня, че и ние трябва да водим Миа и да взема да се наканя Rolling Eyes

Да ви питам на профилактичен очен преглед водили сте ли малките и ако да къде?

# 119
Смуси, ние преди около месец ходихме на София заради близнаците. Бяхме си записали час в Токуда при д-р Лиляна Димитрова. Прегледа мина изключително добре, а тя се отнесе много добре с нас. Аз съм много доволна Peace
Иначе Алина я водихме през септември в Плевен на профилактичен преглед, понеже педиатърката ми се скара, че не съм я завела още на 1г. като е станала.  Казаха ми, че нямало проблеми и ако нямам притеснения, да сме отидели на профилактика пак като стане на 6г. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт