Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 185
  • 686
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте и от мен! Да се запиша преди да сложа вечерята Grinning

Марс,
ти наистина си имала страхотни преживявания днес Laughing

Тони, и Миа е още с памперс, така че сте сами. Тя хич не обича гърнето нещо и не знам какво ще правим.

За игрите обича да си играе с детската кухня, да си разглежда книжки, да реди кубчета, да драска, на Айпада обича също разбира се Mr. Green

По повод говоренето да ви питам знаят ли цветовете, броят ли, букви знаят децата ви?

За яденето Миа за съжаление още е на диетата без глутен, яйце и млечни. Иначе си хапва, сега е решила, че фурмите са шоколад и все си иска Laughing

Като се заговорихте за дрехи, да се оплача от моя проблем с обувките. Миа носи 18ти номер, т.е в момента е със 17 ти, но вече й търся 18ти и никъде няма и много се ядосвам #Cussing out Гледам из сайтовете, ама има по 1 -2 модела и то едни цени #Crazy

Запазихте ли вече за море? Къде ще ходите и почивате? Давайте да обменяме идеи.

# 526
Здравейте  Hug
Някой чувал ли е Съни скоро? Как ли са децата? Скоро ще ходя на Ловеч, се поогледам по детските площадки за някое дете, което ми прилича на Али  Laughing

Днес ходих до Джъмбо, купих на яна чорапи и шапка за слънцето, тя е станала голяма кипра и се надявам да си я носи. Купих й от тия топки дето подскачат на тях, понеже наскоро искаше да язди така един балон. Имаше два размера и на фона на голямата, по-малката ми се стори подходяща за нея, но и тя се оказа голяма. Аз я държа да не мърда и Яна се друха отгоре - голям майтап пада. Разширила е малко речника, като се друса вика хоп хоп, а като тръгва на някъде казва айде  Mr. Green
Взех и един дървен пъзел с рибки и магнит с въдица да ги лови + книжка за оцветяване със стикери. Вече имам малко повече време и събота и неделя ще я уча да оцветява иначе със стикерите се оправя - лепи ги наред, мислиг и за фиби и си прави и косата с тях  hahaha
Деси, аз си мислих за логопед, обаче ми се струва, че не е това проблема и реших да й дам още малко време. Тя бръщолеви непрекъснато и като бръщолеви използва срички и звуци от цялата азбука без Р естествено и не съм забелязала да има проблем с изговарянето на някакви букви.

Има ли още млекопитаещи? Нощно време от време на време става и изчезва в кухнята. Добре, че я усещаме и хукваме след нея - подава шишето, млякото, сочи към каната и чака. И като стане готово му дръпва един спринт до спалнята, тръшва се по гръб, изпива до дъно, подава шишето и се надупва и заспива отново  Crazy

# 527
  • Варна
Взех и един дървен пъзел с рибки и магнит с въдица да ги лови

Точно с това чудо пада голяма игра. И рибките ловим, и пъзела, който е в средата редим.  Wink Дано и на Яна и хареса. Ама ви е забавно с нея - интересни фиби използва, сама иска да си прави млякото.  Laughing Ние откакто се отбихме мляко не търсим и спим по цяла нощ...  Mr. Green Mr. Green  Mr. Green Голям кеф. Ама още малко ми остана. Хайде и аз ще чакам новини от Тасос.  Laughing

Смуси направо не ти завиждам. С тоя 18ти номер...  Crazy Стискам палци да намериш нещо на поносима цена. Superfit, Clarks и Primigi имат такива номера, но и тяхната цена е една...  Whistling Ей ви едни кецове - http://www.javari.de/Superfit-Bully-20024991-Unisex-Kinder-Hauss … mp;dept=344077031 . Ние за море не мислим, но ей сега за великден / майските празници ще се организираме, че после не се знае кога ще ме огрее да мръдна.

Enidi опасна и твоята Юлия - отсега каприз какво ще облича. Моя най-много да се тръшне да не дава пижамата да събличам, че това е знак, че ще се ходи на градина.  Crazy Ехх направи ви завидях за двата дни младоженство. Ние за сефте спахме при баба на обед миналия уикенд, но мисля скоро да го оферирам и една вечер да остане да спи с баба и дядо.

Marsy Green забавляваш се ти. Хич не ви е скучно с Ая. И какво звъниш да предупредиш ТМ, а теб никой не предупреди?  hahaha

За ревността Даниел като ни види прегърнати или да се целунем, мнооого държи да се намести между нас и вика "гушкаме тимата(тримата)"  Heart Eyes Обаче майка ми като каже "това е моето момиче" и той "нее, това е моята мама"  hahaha

Хариелка еейй браво за памперса! Аз наскоро се чудих как да процедираме с него. Иска ми се да го махнем, но пък толкова рядко е сух сутрин, че нямам идея откъде, как да започна. Още повече преди като се случваше на обед да се изпуска, мокър немокър продължава да спи и хиииич не му дреме, а през нощта съвсем не е оферта, че и аз ако не го усетя..  Thinking Не че ми пречи толкова, ама..

Seengirl браво бе! Много умен Благовест. Аз не го и уча да брои - ама успеха ни е 1,3,4,5,8,9,10. Има напредък.  Joy Преди беше 1,3,9,10.  hahaha

# 528
Здравейте момичета!
Вчера, след дълго отсъствие посетихме детската площадка в нашия парк. Юлия веднага се кльопва с децата и започва луда игра, но тези майки много пушат, бе! От година на година все повече пушат  Shocked Детската площадка е обгазена като нощен бар ooooh! Направо се втрещих! айде, това, че не си помръдват от местата , докато децата им се изтрепват за играчки, по- мога да го преживея.....или, всъщност и него не мога Naughty
На това отгоре, е пълно с болни деца! Най-интересното е, че на майките-чужденки най-не им пука от това, че децата им се задъхват от кашлици, докато пушещите цъкат с език и гледат неодобрително Confused Като мина 17ч. пристигнаха на талази още майки-пушачки, една от които си призна, че си е забравила запалката в офиса, а другите я смъмриха, че изобщо си позволява да пуши на работа Rolling Eyes Виж, на детската площадка може......И доведоха една сюрия кашлящи и сополиви ясленчета  ooooh! ooooh! ooooh! Не мога просто!
Поне едно добро има в цялата ситуация-отказахме се да пускаме Юлия на ясла. Работата е там,че тя всеки ден, когато изпращаме кака и на училище, реве, че иска на "детста дадина!" ММ, като по-смел, предложи да я пускаме на ясла, 'щото това нещо продължава от януари месец и вече не се издържа, а горкото дете иска да играе с други деца! Тя и за децата на детската площадка реве, когато си тръгне някое от тях Tired Обаче вчера, като видях какви бацилчета излизат от яслата, викам "Край! Не ми пука кой за какво реве! Няма детста дадина! Naughty Naughty
И дали съм права?  newsm78 Добре, че скоро пак се задават повечко почивни дни и Юлия няма да реве за кака си и за бацилника!  Crazy

# 529
Здравейте!
Айде и аз да се включа с оплаквания като Ениди.Ами, писна ми значи, взе да ми идва прекалено.Става дума за яслата на Кали, според мен лелките яко злоупотребяват с факта, че аз съм у дома и не работя в момента , а освен това видяха ,че няколко пъти се появявам в яслата с мъжа ми и си правят сметката, че явно има кой да ми гелда децата и аз стоя по цел ден и си клатя краката.Да, ама изобщо не е така, когато съм ходила , съм оставяла Ивайло нахранен и преобут, сам оза да съм с Кали в колата до яслата, а свекърва ми е отивала малко по-късно на работа, тя фирмата си е тяхна и не е проблем. Та миналия петък ми я върнаха леко сополива, взех мерки елиминирах сополите, в понеделник я оставих у нас да я наблюдавам, сама с двамата в различни стаи, че не смея да ги събера в една за всеки случаи, щеях да откача.Във вторник я пуснахме пак на ясла, добре сме  били направили казаха, че съм си я оставила да я наблюдавам, но пък вечерта гурелче били видели, да не би конюктивит да тръгвал. викам ще обърна внимание, добе , промих и очичките с преварена вода истерилна марля за всеки случйа, не се появи нищоооо.Днес МММ я закара на ясла, да ама тази вечер му казали, че утре ако не донесем бележка от педиатърката, че е здрава не я искат в яслата.... да де ама тя е след обед и ми провялт деня, няма как да иде сутринта до поликлиниката и да я заведе после на ясла, трява да я оставим у нас и след обед да я води.Днес като ми я доведе каза, че един едва забележим бистър, прозрачен сопол се стича, съвсеееем леко, няма кашлица, няма нищо, но аз като я събух я намерих с влажни чорапи, викам, бе ти що не ги пита, защо Калина е с мокри чорапи и са я оставили така, според мен е тичала, изпотила се е и хооопппп, ето ти сополче, и утре денят ни провален.Извинявайте, че ви се оплаквам,ама вповече ми идива .Моля мамите дето водят децата си в тези  бацилници яслите , да споделят опит кака е в техните ясли и създават ли им се таквиа проблеми.Аз продължавам упорито да мисля, че в нашия случай злоупортребяват с факта, че аз гледам Ивайло у дома.

# 530
Привет и от мен! Hug

Постът на Деси ме провокира да споделя и аз отношението си към поведението на някои особи, наричащи себе си майки...
Не ми пука кой колко цигари пуши на ден, нито дали пуши пред детето си (макар да не одобрявам последното), обаче побеснявам, когато ми пушат в огражденията на детската площадка, когато моето дете играе там. Не го разбирам, бе, хора! Пушачите стават все по-нагли и безпардонни. Правила съм забележка на такива не веднъж и два пъти. Последния път един чичко ме репликира, че "днешните деца се сблъсквали с толкова много вредни неща, че цигарите им били най-малкия проблем". Втрещих се, казвам ви! Отговорих му, че неговата работа, ако има претенции за отговорен родител, е да не създава проблеми на децата - все едно малки или големи. Според мъжа ми някой ден е си изям шамарите от някой такъв тиквеник заради хапливия си език. Пък аз просто не мога да разбера моите критерии за правилно и неправилно ли са криви, или светът около мен тотално е откачил. Rolling Eyes

Същото е с разхождащите кучета. Нямам нищо против животните, наистина. Харесвам ги. Обаче в парка ни на всяка алея има знак, че е забранено за кучета. Преди време собствениците се оплакваха, че са дискриминирани и няма къде да си разхождат питомците. ОК. Направиха им заграждения, в които има и кошчета, и пейки, и стойки с торбички, за да си събират "съкровищата", оставени от собствените им любимци. Познайте дали това помогна! Никак даже... Кучета пак щъкат навсякъде, гордо съпровождани от стопаните си и опикавайки (и други неща) всичко наоколо, в т.ч. детски колички, оградата на детските площадки, пейки и храстчета. Не си мислете, че сега няма виновни. Има, разбира се - това са бездомните кучета, които правят същото необезпокоявани от никого. 'Щото щом те можели, защо другите да не могат... ooooh!

Така! Оплаках се! Продължавам нататък... Laughing

MiRa^, не знам дали някога ще свикнеш с мисълта, че оставяш детето си в яслата. Не искам да те отчайвам, обаче колкото и уморителни да са понякога грижите, които полагам за Макси, в момента, в който излезе от вкъщи, мен ме загризва съвестта, защото ето, видиш ли, пак съм се отървала от него. А той дори не ходи на ясла. В някои дни свекър ми и свекърва ми го взимат, за да мога да посвърша нещо из дома или извън къщи (сметки, пазаруване, преглед при лекаря и пр.). Все имам чувството, че го захвърлям... Tired

Seengirl, напредваш ли с козунаците? Hug

Относно засегнатите в последните постове въпроси, ето как стоят нещата при нас:

- Играчки - най-много харесва колички и строители, все ме кара да строя гаражи... Още когато беше на около годинка, започна да се впечатлява от емблемите на колите. Някои от първите му думи бяха... марки коли. На година и няколко месеца знаеше поне трийсетина. Така че говорим за мания! Харесва още един комплект с инструменти, една лекарска чанта (лекува всичко, което му падне, най-любимото му е да ни млати с чукчето по коленете), много обича книжки. Четем или разказваме историйки (той така ги нарича) преди всяко лягане. book

- Хранене - Макси има три основни хранения и една или две междинни закуски (броят им зависи от това, колко късно става сутрин). Старая се да има супа всеки ден (тук баба много помага, защото ако аз не успея да я сготвя, тя ме отменя). Никога не е харесвал детска кухня, така че винаги съм се грижела сама за менюто му (с помощ от баба, както споменах). Хапва почти всичко без сладкиши (не харесва сладки тестени храни като козунак, кифли, кексове), баници, кремове и подсладени кисели млека. Иначе обожава хляб, поради което считам покупката на домашна хлебопекарна за чудесна инвестиция. Доста е месояден - види ли месо на масата, задължително си иска (мъж!!!). Яде и зеленчуци (без марули и спанак на салата), както и млечни продукти.  eat

- Говорене - говори много, почти не млъква. Щом си отвори очите, отваря си и устата! Проговори рано и вече говори много правилно с твърде сложни за възрастта (според мен) му изречения, включващи предлози, съюзи, родове и съответните им окончания... Рядко бърка по някоя дума (много е сладко и искрено ме разсмива) и от време на време род, но когато го поправя, веднага възприема или пък сам се усеща и се коригира (например казва "Ела да ме вземеш, защото съм босичка... А, не! Момичетата казват босичка, а момчетата бос!"). От време на време ръси големи бисери, на които всички се смеем от сърце, а след това стават нещо като крилати фрази в семейството. Ето последните му изцепки от снощи:

- Маменце, какво е нарисувано на твойта книжка?
 - Дракони - отговарям аз (дочитам "Игра на тронове" 5 - "Танц с дракони").
 - Много са грозни и мръсни... Да ги набием с точилката!

- Максче, какво ще кажеш утре да идем с Тойотата до един магазин да ти купим едни пантофи? - питам аз (споменаването на марките на колите, с които пътуваме, е абсолютно задължително).
 - Миии, не искам!
 - Ама тези почти са се разпаднали! - възмущавам се аз (подметката им наистина се чупи и от нея се отделят малки парченца, които аз намирам из цялата къща).
 - Миии, добре. Като на Дядо Коледа!
 - Хм, какви са пантофите на Дядо Коледа? - питам недоумяващо.
 - Миии... лилави! - отсича той супер категорично (уточнявам, че познава цветовете още откакто беше на годинка и половина). hahaha

С това приключвам, че много се увлякох! Прегръдки на всички! Hug

# 531
Здравейте,

Тони,
това, което разправяш за яслата е ужасно. Има деца постоянно си ходят със сополи и кашлица, а Калина ти я връщат за 1 бистър секрет #Cussing out

За площадките и аз се възмущавам от родители, които пушат там или си пускат болните деца. Не казвам болните деца да не излизат, но да не ги спират с други деца просто.

Да ви питам имат ли малките колела за баланс и ако да, какви са и доволни ли сте?

# 532
  • Пловдив
Привет и от нас,момичета  Hug
Тони,много неприятно това с яслата  ooooh! Дано успеете да разрешите проблема  Peace
Уинди,последният ми опит беше много сполучлив  Mr. Green Набрах смелост,ама сега до Великден спирам,че... макар че съм харесала един  Козунак Рафаело,дано да издържа   hahaha Благовест също е голям почитател на колите и повечето хора не вярват,че познава марките, дори и в движение  Mr. Green
Смуси,аз наскоро купих едно от Лидъл,но Благовест още не може да го кара  Rolling Eyes Не му е голямо,просто не може да се усети какво да прави  hahaha
Мира,аз не съм го учила да брои,той сам се научи от някакви клипчета на Йпада  Mr. Green
За детските площадли направо не ми се коментира,че цял роман мога да изпиша...  Tired Много е неприятно наистина...  ooooh!
Хубава вечер от нас  Hug

# 533
  • Варна
Ооо и за детските площадки и за яслата ода мога да напиша.
Първо за детските площадки дразнят ме пушещите, дразнят ме животните и следите, които оставят, дразни ме и безхаберието на общините относно поддържането на площадките, дразнят ме ядящите какво ли не на площадката, дразнят ме и болните деца. Аз в чудо се виждам да се чудя къде да ходим като сме болни и защо? За да може като отидем здрави на площадката, другите да са с три реда сопол?  ooooh!
За яслата пък друга крайност е - уж правихме и родителска среща и сие, ами ако съдя по Даниел, значи нищо не правят сестрите. На родителската взехме решение освен персонала като дава детето на родителите и прави забележка касаеща здравето му, да има и табло, на което пише кои деца се нуждаят от лекарски преглед, сиреч не са здрави. И ако утре съответно видим същото дете в яслата, ясно кой злоупотребява. Истината е, че жените казаха, че нямали право да кажат, че някой болен, могат само да кажат какви симптоми има, но не и да поставят диагноза...  ooooh! Та за периода от средата на февруари до днес веднъж ми се обадиха да ме уведомят, че имат съмнения, че сме с конюнктивит и  2, а може и 3 пъти аз съм го спирала заради хрема. За хремата обаче никой нищо не ми е казвал. Миналата седмица срещнах пък едната майка на пазарчето до нас и тя "оо защо не сте на ясла?" , казвам "със сополи сме" , а тя "еее ии, че те всички със сополи, на мен ми писна и вече не я спирам само когато е със сопол". . Та правете си изводите.
Иначе нашия развой с нежеланието на малкия да ходи на ясла е следния:
В понеделник беше истинска драма, вкопчил се като кърлеж в мен и вика "не искам детската гина, аз болен, искам мама, искам къщи" Направо сърцето ми се скъса.. На косъм бях да се върнем у дома, но и на ясно, че това най-много да влоши нещата. Прибрах се със сълзи на очи, поревах си и след 1 час звънях да питам какво се случва, как е? Беше ял, измил се и бяха на гърнетата. Вчера и днес го води баща му, помрънква, но пък го гушка казва чао и дава ръка на сестрата да влиза при децата. Еее днес сутринта като ме видя и каза "мамо, не идвай, отиди пий кафе с леля Цвети, ние гледаме фимче"(обикновено това се случва в събота сутрин)  hahaha . После като обясних, че леля му Цвети е на работа и мама и тати също имат ангажименти, последва "искам баба". Звъннахме на баба му да се увери, че и тя на работа. И какво какво "аз болен"..  Crazy Убедих го, че не е хубаво да лъже, че е болен, понеже не е и веднага отговор "не искам детската гина, Виктор хапе мене"..   Crazy ooooh! А Виктор даже не съм го виждала на градина тия дни. Говорихме с едната сестра, при нея не е имало такъв случай, утре ще видим другата какво ще каже. Малее ще излезе голям хитрец това дете.   Heart Eyes Истината е, че като го взема е супер усмихнат, доволен, днес дори искаше да се връща при децата, че играеха с един тунел, който имат. Изглежда спокоен винаги като отида, спи на обед, яде всичко. Само сутрините са трудни. В понеделник бях обаче толкова тъжна и отчаяна, че си казах, ако това не престане до седмица-две, ще го спра поне за месец-два и след това може пак да се пробваме. А ако трябва пък ще се оправям и сама с двамата, както мога. Искам да ходи, но искам да има желание, а той има само вечер и в почивните дни, като опре ножа до кокала друго почва да пее.
Та Windy и аз така се чувствам, виновна. И ако знаех, че съм на работа и нямам избор щеше да е съвсем друго, но пък ако се прибера и особено да нямам ангажименти/излизания някъде много ми липсва. Повтарям си само, че вече сигурно се забавлява с децата, а сега е момента аз да си почивам. Отделно гледам да се щадя и май даже е наложително, че тия дни ме споходиха и контракции...  Confused
Тони мила, и аз мисля, че злоупотребяват, понеже знаят, че си у дома. Едно дете по-малко, ехее къде по-добре. Убедена съм, че деца със същите симптоми си ходят редовно, а родителите им са необезпокоявани. От не една или две майки съм го чувала, именно като са били по майчинство с второто си дете. Много неприятно... Не знам какво да те посъветвам, освен да си вземете бележа от ЛЛ и да отивате на ясла. А Кали как е? След дългия престой у дома има ли желание за ясла?

# 534
Аз днес ще повторя-не ми се е случвало отдаааавна!
Обаче искам да ви успокоя колко невинни майки сте вие, демек няма за какво да ви гризе съвестта. Аз, обаче, съм за бой! Ето защо: отиваме с Юлия в един магазин да купим вода. На влизане в магазина ми звънна телефонът и докато погледнах към Юлия, тя си беше заклещила дланта между плъзгащата се врата и стъклената стена на входа на магазина Shocked Беше съпругът ми, затворих му, но му казах какво е станало. Оревахме целия магазин, като през цялото време убеждавах Юлия, че ръчичката е минала, купих и сокче банан-все любими неща ooooh! Идва ММ-той винаги идва, когато се случи нещо, каквато и работа да има-и казва, че ръката на детето е подута. А аз, патката заспала, не бях забелязала ooooh! ooooh! ooooh! Отиваме при ЛЛ, тя не погледна сгушеното в мен дете, но веднага даде направление за снимка и ортопед. Отидохме в рентгена-не се справих изобщо и снимка не направихме! Юлия беше стиснала ръката в юмрук и изобщо не разтвори пръстите. Това поне ме успокои, че ръката не е счупена. Отидохме да търсим ортопед. В поликлиниката има 2-3, но към момента нямаше нито един на работа Shocked Shocked Shocked А детето реве, пищи, абе ужас!
Качихме я в колата, тръгнахме, тя заспа. Спа 1 час. Събуди се, но нито искаше да яде, нито да играе. Видяхме се с приятелка, с друго дете, а Юлия стоя сгушена в мен и изобщо не му обърна внимание. Прибрахме се, хапна тя. Държи си ръката неестествено, на моменти дори я ползва, но като цяло се вижда, че не е наред. Започнах да се чудя на кого да звъним. Сетих се за един ортопед, който работи в болницата и му издирих телефона. Не му звъннах. а междувременно Юлия започна да приплаква от болка. Не знаех какво да правя. ММ каза, че пръстите и са подути, а дланта е гореща Shocked Не смеех да пипна от страх да не влоша положението! Накрая ММ взе една платнена носна кърпичка, намокри я и я уви около ръката на детето. Тя се успокои така, а и се сгуши в мен! Сега не дава да махнем кърпичката, нито да я намокрим повторно, но поне не плаче. Praynig
Работата е там, че аз през цялото време бях убедена, че на детето нищо му няма и само го стресираме с това влачене из поликлиниката Embarassed Embarassed  Blush ooooh!
Може би на моменти умората с децата ми идва в повече. Цял преди обед съм ангажирана и с двете. Нямам никакво време да изляза, а когато с Юлия стигнем в парка, вече наближава 14 часа и няма нито една позната мама, с която да си обеля и думичка. Та затова, Тони и Мира, нека децата ви ходят на ясла, за да може вие да си вземете въздух, да съберете сили за нови игри с тях, защото изтощението води до това, че понякога претръпваш към всичко, което се случва, включват ти се защитите и може да пропуснеш нещо важно в несъзнателния си стремеж да се съхраниш психически и физически!  Sad
Мира, оставам с впечатлението, че Дани по-лесно преглъща раздялата с теб, когато баща му го води на ясла. Може би така трябва да процедирате  Peace

Ние също имаме колело за балансиране, на Колино е. Юлия още не му е хванала цаката!

Иначе тя също е полиглот Laughing Освен испанското 'Делисиозо', което съпътства всяко похапване на нещо вкусно, от два-три дни казва "Плииииз", когато се моли за нещо Laughing

Сега се сетих за нещо, което тя изръси вчера и ми се стори като бисер......до днес:
-Мамо, ти добе ли си?
-Да, добре съм, а ти?
- не съм добе?
- Защо?
- Тото паднах и си чупих пъста!

Егати!

# 535
  • Нейде из лудите гори...
Привет, момичета. Все едни болни теми сте захванали....

Няма какво да повтарям мненията ви относно пушенето на площадките, уморих се да правя забележки. Във Варна имахме прекрасна компания и трудно попадах на подобни изцепки, но тук в Исперих е направо кошмар. Майките без израстък - цигара са много малко за съжаление. Разбира се контактувам само с тях, защото ми е изключително неприятно някой да ми "Спасява" детето от пързалката, докато държи цигара я в ръката, я в устата  #Cussing out

За болните деца, само като чуя някое да кашля, да му тече сопол и бягам надалеко - честно! Разбира се пак мъмря на придружителя... баща ми все се шегува с мен, че се опитвам да превъзпитавам хората в малкия град и че щели да ме заклеймят - ами да ме заклеймят, грам не ми пука.

За детската градина, на която записах Ая , все се надявам, че вече ще сме направили успешен опит за второ детенце и ще мога да я лиша от честа да се среща често с бацили, тъй като не виждам смисъл да си стоя у дома, а детето ми да е на градина.  Peace

За животинките и по-точно собствениците им също не смятам да коментирам, забележките не работят, ние след месец ще осиновяваме кучето на една бивша съфорумка, която не пише от както родихме в темата, та си представям от сега как в раницата ми вече ще има и найлонови торбички да му чистя след г*з*. Ама за мен това е нещо нормално, при положение, че отглеждаш и се грижиш за домашен любимец, все едно да си държиш детето с наакани гащи - нелицеприятно и НЕнормално  Crossing Arms

Ениди, много неприятно се е получило с Юлчето, не се обвинявай. Аз съм много по-зле, Ая дори като има температура, ако е ниска, първо се опитвам да се самонавия, че съм я облякла повече, когато започне да кашля, че нещо я дразни и ако текне сопол, че нещо я е духнало... изобщо все се опитвам да не приема случващото се и да мисля, че е просто единичен случай.  Rolling Eyes Дано ръчичката на Юлето скоро се оправи  Hug Аз като малка все си прещипвах ръцете по вратите - това ми е ярък спомен на болка от детството ми и все дебна ръцете на Ая, заради моя опит  Confused

Тони, това обаче е практика явно навсякъде, да се освобождават от децата, чиито майки са си у дома  Crossing Arms Много нечестно  Crossing Arms

Смуси, нямаме такова колело, няма и да купуваме, защото вече кара истинско колело с помощни  Peace

И накрая да си кажа - добре сме, днес предиобед цопахме в локвите, ходихме до гората на мокра разходка и напазарихме за тортата , която ще правя утре , за милата ми сестрица, която в събота е порастваща   chef

Махам се, защото чувам "мамоооо" - добро утро от Ая  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 536
Марси, благодаря, добре  е ръката на Марулката! Снощи не звъннах на ортопеда, устисках до края...ама и днес не звъннах. Тя вече си я ползва ръчичката и не казва да я боли! ММ беше инциаторът на цялата патаклама, добре, че не се оказа толкова зле положението  Praynig

Пожелавам ви да сполучите скоро с опитите за второ бебче, а и като има кой да ти помага, няма да имате нужда от ДГ. Аз в момента не работя постоянно и в следващата една година ще е така, та мисля да спестя на Юлия бацилника, който се планира от септември месец. ММ, естествено смята, че лишавам детето от голям купон, тъй като то много иска "детста дадина"....Като чета темичката ни, май сме единствени. Ама и Лили така ми беше-криеше се да си бърше сополите тайно, че да не я спра от градина  Mr. Green

# 537
Здравейте, момичета!
Мнооооооооооооооого отдавна никой не е писал.Айде аз да драсна някой ред, пък дано повлека крак, както се казва Simple Smile
Надявам се добре да сте изкарали празниците. Ние си останахме в София, миналата седмица на Цветница Кали ми беше именничка. Вуйна ми идва на гости да види Ивайло и за именния ден на Кали. Получи много подаръци, хубаво беше. На Великден минаха братовчед ми и приятелката му с дебето, което е три месеца и половина по-голямо от Ивайло, хем имаха път насам, хем да го видят, че не го бяха виждали наживо, та така.Сега тази събота и неделя уж на ММ леля му и семесйтвото на единия му братовчед щели да идват, ама аз това го слушам откакто се е родил Ивайло, така че много не ми се вярва, ако дойдат са добре дошли.
Днес бяхме на консултация и двойна ваксина за два навършени месеца. Ивайло тежи 6500 грама и е висок 62 см. Това прави +5 см и + 1630 грама от миналия месец.Педиатърката ме пита сестра му така ли е била. Аз и казах, че ни най малко и това сигурно са и били мерките на около 9 месеца. Така, че всяко дете е различно.
Вчера и днес съм я оставила у дома заради ваксините на Ивайло, да не ми домъкне нещо от яслата, но утре мисля да я пращам, че има мда си върша неща из нас , пък и да не отвиква. Не смея да се похваля, само споменавам факта Laughing Кали от миналия петък е без памерс през деня. И у дома и навън. Просто сутринта в петък се разрева, че не го ще, аз го махнах, напомнях на няколко минути сигурно, да ми акже, ако и се пишка, гърнето си седи блзио до нас и така, не е имало фаул до сега, да не чува Дяволът. Става същото като при прохождането, тя проходи късно, но без падания и веднага тръгна и у дома и навън стабилно.Сега късно махаме памерса, но от раз.През нощта и на обедния сън още слагам памерс обаче. Но фактът , че през останалата част на деня е без памерс и тя осъзнава какво се случва за мен е огромен напредък.
Сутринта храних Ивето в 6 часа и после не легнах, а готвих и сега той спи, пък чувам,че тя си пее в леглото и не смея да влезя в нейната стая, а така ми се спииии, ще взема да полегна малко.
Приятен ден на всички от нас и пишетееееееееееееееееееееееееееееее Hug Hug Hug
 Това са новините от нас.

# 538
Привет и от мен, момичета! Hug

Темата наистина доста е замряла напоследък... Thinking

Дано всички са изкарали добре великденските празници! Ние тази година се подготвихме сериозно - направихме си и домашни козунаци, и локумени сладки, и яйчица си боядисахме. Празнувахме в Асеновград при моите родители, така че успях да си почина, а Макси се наслаждаваше да тича из двора, да се люлее на люлката, да се пързаля по пързалката, да кара камионче по пътеките и други такива благинки. Единия ден така се умори от бесняне цяла сутрин, че следобед спа 3 часа без въобще да смени позата, в която заспа. hahaha

MiRa^, как сте с детската градина? Дани посвикна ли вече? Thinking
Аз както писах предния път, че ми е мъчно, когато оставям Макси на грижите на друг, така вчера с истинско облекчение го оставих за два часа на баба му. Направо ми взе здравето! Не знам как са вашите дечица, момичета, но Макси има наистина кошмарни дни, в които направо е непоносим. Непрекъснато хленчи, недоволства, плаче или се тръшка за нещо - защото не му давам да гледа детски филмчета, защото се е покапал със супа, защото блокчето от строителя не влиза там, където той иска, защото не ще това яке, ми иска друго, защото съм излязла от стаята, защото съм отишла до тоалетна, защото иска хляб, ама сега веднага, защото, защото, защото... Подивявам, казвам ви! Просто нервите ми не издържат на тази непрекъсната въртележка от две минути спокойствие и после 5 минути рев или капризи. Как са вашите деца? Абе, това, бебешкият пубертет, било много страшно, бе... ooooh!

Marsy Green, Enidi, не мисля, че подценяването на здравословните проблеми при децата е нещо необичайно или ненормално. Според мен всички го правим. При мен се явява нещо като защитна реакция, тъй като наоколо имам доста хора, които се паникьосват от едно кихване или един ден без ако. Това ме изнервя брутално, защото в същото време имат сериозни други пропуски, свързани с храненето на детето например. Отказвам да се превърна в една от онези майки, които тичат при лекаря за всеки сопол! Още по-малко съм съгласна някой да се опитва да ми вменява вина заради това. Децата са като всеки друг човек - разболяват се, удрят се, имат някакви неразположения. Трябва ли да се паникьосваме от всяка дреболия? Ами, ние ще полудеем! Така че не мисля, че която и да е от нас трябва да се мисли за безотговорна майка, защото е омаловажила някаква злополука с детето си. Случват се такива неща! Важното е да не става навик! Peace

Toni77, браво на Кали за памперса! Ние на Макси го махнахме отдавна, но също като теб все още не се престрашавам да махна и тези по време на сън. Планувала съм за лятото  да оставя малчо да спи в неговото легълце върху протектор. Просто искам да се стопли времето, за да не му е чак толкова некомфортно и студено, ако се напишка. Той се буди, когато пишка, но понеже знае, че е с памперс, после си заспива пак. Ако махнем пелените, мисля, че ще скъса бързо с лошите навици, защото вече е съвсем наясно, че напикаването е лоша идея. Wink

С това приключвам! Дано повече момичета се разпишат!

# 539
  • Варна
Привет и от мен! Като сте казали да я раздвижим наистина тая тема. То и аз имам нужда от раздвижване, ама пустооо детето още спи от 13ч. Довечера пак ще сме като кукувици.  Laughing
Ние за празниците бяхме при свеки. Голямо угощение, върнах се с 1.5кг напред. Повече докато не родя няма да ходя.. Амаха! То само изкушения и на мен ми е слаб ангела и дръж се.  eat
Windy благодаря, че питаш за яслата.. Ами какво да ти кажа - тази седмица си е у дома, че е със сопол и всеки ден разправя как утре или пък понеделник щял да ходи на градина. Ама с един такъв ентусиазъм, обаче като се събуди сутрин и ми вика "не искам детската гина, нес почивка" .  Crazy  Laughing Иначе миналата седмица преди Великден баща му го води. Чак драми не е имало.. Но сега след почивката не искам да си помислям как ще е в понеделник. Кой знае колко неща ще обещавам и с какви уговорки ще тръгне.
Обаче истината е, че е хубаво да ходи, стига ми и една разходка следобед за контракциите, пък с тази предиобед става съвсем сложноо...  Crazy Да не говорим как хуква и даже не поглежда накъде, зарязва я камион, я колело и тича - да се чудя да мятам колелото на рамо и да го гоня ли, да зарежа колелото и така да го настигам и убеждавам да се върнем ли...  Joy И като ми се шмугна в едни храсти онзи ден и да видиш - хили се като зелка и бяга, на гоненица играе детето. Пък то в храстите не искам и да си представям какво има..  Crazy И как от другата им страна минават коли и той аха да скочи на пътя... И бягам с тумбака - а бе забава.  Mr. Green
Обаче и мрънкането го има - онзи ден изпадна в истеричен рев защото си взех хапка от неговата храна, а тя била неговата. Освен това мрънка защото иска чашата с водата да е максимално пълна, защото иска да го вдигна да види какво има в хладилника, защото иска да си вземе поредното лакомство от шкафа(сам се катери на кухненския плот за целта), защото иска детско, защото не иска това детско, защото иска мама да му даде водата, а не тати, защото иска тати, а не мама да даде гърнето...  Crazy  #Crazy
А ти как си, как се чувстваш? Тази бременност по различна ли е?
Toni77 чудесно, че така бързо и лесно сте махнали памперса. Ей затова не е нужно да се вайка човек, че детето на 2г пък с памперс - по-добре да се изчака и да е готово и да се разберете за 2 дни, отколкото да си тровите живота. Моята снаха махна памперса на племенницата около годинката - няма да ти кажа, че махна е мноооого силно казано, понеже нямат ден без инцидент и не си казва все още и още. Сега е на 1г.10м. Ако склони когато и предложат склони, иначе фал. Ама то това си е наказание и за майката, и за детето. Отдавна съм казала, че не го разбирам.  Naughty
За нощния памперс прави ми впечатление, че последни 5 вечери сме с 3 сухи памперса. Дано тенденцията остане такава.
Enidi амии подценяваме! По ли е добре за всяко нещо да търчиш в кабинета на ЛЛ. Още повече не са новородени да им треперим толкова. Пък и не виждам нещо чак фатално да се е случило. Другото което е - те вече са големи и добре си казват къде как, едва ли ще пропуснем нещо сериозно. Моя тази сутрин ми вика - "боли ме корема" и аз му викам "какво предлагаш да направя", а той хитреца "води мене доктот"  Joy Като се изака му мина.  hahaha Друг път вика "боли ме корема", питам "защо" - "аз ядох много" и това понеже често, за не прекалява с нездравословни неща му казвам "стига толкова, да не те заболи коремчето" . А де!  Laughing Благородно завиждам за ентусиазма на детето за яслата.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт