Отговори
# 75
и аз се записвам  Hug

# 76
  • Rotterdam
И мен записвайте за играта Grinning

# 77
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Това за 20лв беше преди. Сега последно не става въпрос за сумата.
Само нещо малко ушито от нас, шоколад и мини нещо, да си го направи получателя  Thinking

Започнах да чета след моя пост и почти пълна с въпроси прочетох и този пост и си отдъхнах.
Значи 1. картичка
           2.шоколад
           3.миниатюрка
Няма "до 20лева". Щото примерно и "Целувката на снежният човек" на Дим или "Дядо Коледа с пръст на уста" на Дим също биха могли да се счатат за подаръци защото ще излязат до  20 лева и са с такава тематика.
Наистина, момичета, нека да не се изхвърляме или оливаме - нека да е нещо символично. Аз от сега си казвам, че няма да правя комплект - ще купувам. Но се вгледах в нещо мъничко. А вече си принтирах и схемата на това, което ще шия. Laughing

# 78
И Целувката за снежния човек и Тайната на дядо Коледа излизат около и над 30 лв с доставка до БГ, а те са в категорията гоблени, а не мини.

# 79
  • Плевен
Записах ли се , не се ли записах !? newsm78Не помня-егн-то нещо ми блокира мисълта Whistling

Какъв е регламента Crossing Arms-картича или не картичка!?Шоколад  ще има , и какъв да е, колко грама ,дали да е български или вносен , ами ако другарчето ми обича с ядки или пък без ядки !?Замотах се от въпроси  #CrazyКомплектовка ли да е или някакво мини, и то каква -с рамка или без, домашна или купена !? newsm78
Ей много въпроси dohДа си оскубеш косите от мислене  smile3511 Те моите и без това напоследък бая оредяха-падат като есенни листа  newsm12

Толкова много въпроси, а аз се бях притеснила че като обяснявам така надълго и широко ще ми направите забележка .Стига плямпа бе жена  smile3534 Но нали обичам да си пописвам ,хич не ми пукаше  smile3514/.Ето и сега , пиши си пепен , па то като в онази поговорка-"Като ми думаш Пенке ле , кой ли те слуша". newsm53.
Та от тук си правя един гооолям извод-чете се по диагонал, като гобленовия бод- така  / или така \ , няма никакво значение Outta JointРезултата е 0!

За това заявявам и аз като Роската-регламента този път ще е много яко  строг.Целта е да не се товарим по Коледа, всички имаме семейства и прилежащите им към тях любими същества/мъже, жени , деца, свекърви, кученца, котенца  и др.домашни любимци  Mr. GreenДа са ни живи и здрави  Heart Eyes

А който толкова го е напънало и не може да се удържи -ми нека слага у кашона един отделен пакет с каквото още иска да подари на любимото другарче/аз няма да връщам Grinning,твърдо обещавам/.Но няма да му се прави фотосесия и да се мъдри при другия подарък ,като му пречи да се изяви и той.

Успех на всички нас в таз коледна игра !И нека като този мил старец си зарадваме другарчето , но не с такава пълна шейна , а с подарък по регламент  

За всички вас, разбрали и не разбрали чуството ми за хумор/като регламента /   По три пъти за щастие  Laughing

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 11:50 от pepen

# 80
След този пост на Пепен , искам и аз да се изкажа защо толкова силно държа да се спазва регламента и да не го надвишаваме. Не съм участвала в много игри, но имам впечатления. Когато се започва нова игра се обявяват едни правила, определя се сума на подаръка, записват се хората, които преценяват че условията ги устройват. Като започне изпращането на подаръците се вижда че има хора, които спазват регламента, но има и такива, които доста го надвишават и това кара първите да се чувстват неудобно че са играли по правилата, а не са изпратили повече от уговореното. Съответно и тези, получили по-големи подаръци се чувстват неудобно- приятно от изненадите, но и неудобно че са получили повече от някои други. Аз поне така виждам нещата.
Да погледнем конкретно тази игра- да речем че аз правя подарък за някой- замислям се за условията, преценявам какво бих могла да купя(шоколад- 1,50 лв, миниатюрката, която другарчето да си ушие ще я купя и мисля че 10-15 лв са достатъчни, а това което аз ще изработя слагам напр. 2 лв за материали, а останалото е старание и труд). Тегля чертата и решавам че че сумата, която се налага да отделя от дохода си ме устройва и с нея няма да разклатя семейния бюджет. Започва получаването на подаръците и аз виждам че другите получават големи подаръци за по 30, 40, 50 че и повече лева. Какво трябва да направя с моето подаръче? Отскачам до най близкия магазин за пособия за хобито ни и купувам материали за 20 лв, минавам и през супермаркета и купувам бутилка вино и бонбони за още 10-15 лв, опаковам и изпращам. Дали това няма да се отрази на бюджета ни, а? Или решавам да си спазя обещанието и изпращам първоначално избраните неща. В този случай дали другарчето ми няма да се почувства пренебрегнато, защото някои от другите участнички получават по- големи подаръци, а и то самото е изпратило голям подарък?
Нека се опитаме този път да играем по правилата и ще се убедите че можем да изживеем приятни моменти и без да надвищаваме регламента.
И пак казвам- ще изпратя само 3 неща.

# 81
  • Троян
Ми не съм съвсем съгласна,извинявам се.Аз също бях намислила без да съобщавам тук,ако примерно другарчето ми има деца,в отделно пакетче да сложа нещо за тях и да го помоля да не показва този пакет.Мисля ,че се престарават правилата и нещата стават малко като Комунизъм,всички еднакви ,равни  и щастливи.Извинявам се за поста си.

Аз вече се чудя ако направя някаква малка играчка,как да добавя и картичка ,че да съм в регламента,къде да си напиша пожеланието,ще излезе че съм пратила повече неща Tired

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 14:26 от albenapd

# 82
Пожеланието може да се напише и като част от саморъчно написано писмо, което до голяма степен прави подаръка много личен, а шоколада има доста блокчета и може да се раздели спокойно в едно семейство поравно между всички. Това не прави подаръка комунистически.

# 83
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Мъжете си мерят ...., а ние си мерим подаръците.  Whistling Не можем!

Пак казвам - всички правим красоти, но едно е да направиш "дребос" с формат А4, а друго е да пратиш нещо увито във вестник.
Да, когато видя подаръците на другите момичета си казвам "Еййй, защо не се сетих и аз да направя това? А можеше!" .

Винаги съм се стремяла според възможностите да се представя така, че другарчето ми да е доволно от подаръка. А понякога това не е свързано с пари.
Дано съм успявала!
Имам достатъчно конци и панама и винаги мога да ушия нещо специално за човека отсреща. А за това трябва само време и желание.
+/-20 гр шоколад не мисля, че са проблем за някого, но +/- 20 лева понякога са.
Важно е отношението.
 Аз не се притеснявам толкова за мен колкото за това, че моето другарче ще остане разочаровано.

Все пак трябва да се съгласим, че във всяка игра има по някой и друг "провал/разочарование".
Дано сега не е така. Praynig

А, Роси, не си права - при нас шоколад е каквото се отпусне /на нас имам предвид./  Laughing защото моето тийн-че приема, че "гобленските" работи са за мен, а сладичкото - за нея.  ooooh!

# 84
И какво правим сега? Слагаме трите неща по регламент в едно пакетче и пишем на другарчето че това му е подаръка от играта, да снима и да пусне снимки само на тези три неща, а в отделен пакет слагаме други неща, които са от сърце, но няма да се показват в темата.
И къде отиде първоначалната идея за картичка с вграден шоколад и миниатюрка, която другарчето да си направи, символичния подарък, за да отбележим хубавия празник?

# 85
  • София
Момичета, аз предлагам малко да променим датата на изпращане  Simple Smile Вики е писала
Цитат
Подаръците се изпращат така че да пристигнат преди Коледа при получателките си (личната доставка може да бъде и на Коледа, предполагам)
Мисля, че ще е хубаво да е малко по-рано, лично аз ще искам да си ушия подаръчето за празниците, а не след това   Simple Smile

# 86
Аз май съм пропуснала датата, кога трябва да се пратят?

# 87
  • София
Съгласна съм да са три нещата и да си спазим точно регламента, но моля ви, нека да не се ограничаваме в правене само на картички. Аз лично не се справям добре с тази задача, не че няма да се напъна, ако се наложи, но пък много ми харесва ей това от първия пост на Вики:

2.1. малко изработено бродирано подаръче (картичка, малка бродерийка в рамка, торбичка, кошничка или каквото друго ви хрумне)

Така че давайте да уточняваме, че вече ме сърбят ръцете да подхвана някоя бродерийка Heart Eyes

# 88
  • София
Аз май съм пропуснала датата, кога трябва да се пратят?

Това, което съм цитирала  Peace

# 89
Подкрепям Деси. Мисля че ако се обяви срок за ноември, ще е доста рано, но ако се обяви срок за получаване на подаръците за първата седмица на декември ще е нормално. Естествено , който има да праща за и от чужбина, ще трябва да съобрази това и да пусне още през ноември, за да може до началото на декември да е получено.

Общи условия

Активация на акаунт