Майчинството счетоводно-57

• 37 012
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Миналата седмица говорих със счетито относно моят срочен договор . Тъй като ще изтече Юли месец, а аз ще съм в майчинство. На други две момичета изтичат сега, а те са в майчинство до края на годината. Счетито каза, че не е пуснала и няма да пуска прекратяване на договорите и по този начин те си остават действащи . Звъня и до НОИ и от там и потвърдиха, че не се ли пусне прекратяване, договора си действа и става с неопределен срок..... newsm78

Не сме на изпитателен срок, а със срок 1,5 година. Това дали е така, защото тук ми обясниха, че изтече ли договора, то той вече не е валиден?>

# 466
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Миналата седмица говорих със счетито относно моят срочен договор . Тъй като ще изтече Юли месец, а аз ще съм в майчинство. На други две момичета изтичат сега, а те са в майчинство до края на годината. Счетито каза, че не е пуснала и няма да пуска прекратяване на договорите и по този начин те си остават действащи . Звъня и до НОИ и от там и потвърдиха, че не се ли пусне прекратяване, договора си действа и става с неопределен срок..... newsm78

Не сме на изпитателен срок, а със срок 1,5 година. Това дали е така, защото тук ми обясниха, че изтече ли договора, то той вече не е валиден?>

Така, както казват е.Въпросът е ,че когато изтече, могат да пуснат прекратяване без вие да имате претенции и права.

# 467
Здравейте! Съжалявам, ако вече фигурира в темата моят въпрос, но не мога я да изчета от началото Sad
Болничният ми по майчинство (45 дни) започва от 02.12.13.
Счетоводителката ни твърди, че може да го подаде в НОИ само през Януари 2014, до 15то число, тъй като трябва да се изчака превод на заплати и тн. Но в този случай това означава, че ако го подаде на 14.01, едва след мин. 15 дни (29.01) ще ми бъде изплатена сумата за Декември.
Или  Декември и Януари аз ще съм без средства.

Възможно ли е болничният да се предаде в НОИ в самият месец Декември, когато е издаден?
Благодаря ви предварително за отговорите Hug

# 468
  • София-Младост
Здравейте! Съжалявам, ако вече фигурира в темата моят въпрос, но не мога я да изчета от началото Sad
Болничният ми по майчинство (45 дни) започва от 02.12.13.
Счетоводителката ни твърди, че може да го подаде в НОИ само през Януари 2014, до 15то число, тъй като трябва да се изчака превод на заплати и тн. Но в този случай това означава, че ако го подаде на 14.01, едва след мин. 15 дни (29.01) ще ми бъде изплатена сумата за Декември.
Или  Декември и Януари аз ще съм без средства.

Възможно ли е болничният да се предаде в НОИ в самият месец Декември, когато е издаден?
Благодаря ви предварително за отговорите Hug

При добро желание от неина страна може да го подаде още през м.12. От началото на тази година обезщетенията не са обвързани с плащане на заплати и осигурителни вноски. Крайният срок за подаване на болничен предаден на работодателя в м.12 е 15.01.2014.

# 469
Здравейте имам следното питане-август месец трябваше да подам документи за детските,но като изчислихме с мъжът ми доходите си надвишавахме прага с 10 лева,кога мога да опитам пак да подам документи тъй като от август получавам по-малко пари и си мисля,че този път може и да успеем

# 470
  • София-Младост
Здравейте имам следното питане-август месец трябваше да подам документи за детските,но като изчислихме с мъжът ми доходите си надвишавахме прага с 10 лева,кога мога да опитам пак да подам документи тъй като от август получавам по-малко пари и си мисля,че този път може и да успеем
Всеки месец смяташ доходите за 12 назад, в момента в който цифрата е до 350 лв/член от семейството бързо събираш документацията и подаваш Simple Smile

# 471
  • София
Интересно как стои въпроса за детските,а с мъжа ми нямаме брак,чии доходи се гледат за 12 месеца назад?

# 472
Една лека идея за тези, които са малко над прага за получаване на детски: Тъй като доходите се декларират в месеца, в който са получени, а не за този, за който са начислени, та - молите да ви преведат вашата или на съпруга заплата вместо примерно на 25-ти, на 01-ви следващия месец. Така тази заплата няма да участва в изчисленията. Естествено, като изтече годината ще стартирате с месец, в който ще имате три възнаграждения, но в най-лошия случай, ще подадете през следващия.
Сготвено от свръхактивна мозъчна клетка   chef

# 473
  • NE
До кога се изплащат болнични за месец ноември? Моят болничен е от 23-10-13 до 27-11-13 вкл. и е изплатена частта само за месец октомври - 7 дни.
Взех си ПИК код от НОИ, но единственото нещо което не мога да видя е Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО, а другите справки ги виждам.  newsm78 Пише че ЕГН и ПИК не съвпадат. newsm78

# 474
  • Пловдив
Интересно как стои въпроса за детските,а с мъжа ми нямаме брак,чии доходи се гледат за 12 месеца назад?

Само твоя доход се взима предвид.Досега не си ли подава за детски?

молите да ви преведат вашата или на съпруга заплата вместо примерно на 25-ти, на 01-ви следващия месец. Така тази заплата няма да участва в изчисленията.

Интересно предложение  Peace

До кога се изплащат болнични за месец ноември? декември  Моят болничен е от 23-10-13 до 27-11-13 вкл. и е изплатена частта само за месец октомври - 7 дни.
Взех си ПИК код от НОИ, но единственото нещо което не мога да видя е Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО, това са две отделни справки а другите справки ги виждам. справка с ПИК отваря ли ти  newsm78 Пише че ЕГН и ПИК не съвпадат. може би въвеждаш грешно ПИКа

# 475
  • София
♥Elfita♥ не съм, да се....в умната глава, но сега ще подам,само да се роди номер 2.Мерси  bouquet

# 476
  • София, Бургас
Момичета, малко е рано при мен, но все пак имам няколко въпроса. В момента съм по майчинство втора година. Детето е с термин 8 юни 2012, но е родена на 5 юни 2012. Сега терминът на второто се очертава да е 5 август 2014, но ще го раждам секцио и може би ще е по-рано родено. Искам да попитам породени деца до колкото знам са тези с разлика до 2 години и 45 дни, но това е времето между двата термина или между ражданията? После според отговора имам още един въпрос...

# 477
  • Пловдив
Момичета, малко е рано при мен, но все пак имам няколко въпроса. В момента съм по майчинство втора година. Детето е с термин 8 юни 2012, но е родена на 5 юни 2012. Сега терминът на второто се очертава да е 5 август 2014, но ще го раждам секцио и може би ще е по-рано родено. Искам да попитам породени деца до колкото знам са тези с разлика до 2 години и 45 дни, но това е времето между двата термина или между ражданията? После според отговора имам още един въпрос...

Кога ще ти започне 45 дневния за второто дете?
Първото прави 2 години на 5 ти юни 2014 година,нали?

♥Elfita♥ не съм, да се....в умната глава, но сега ще подам,само да се роди номер 2.Мерси  bouquet

Те,циганите,осмукаха държавата ни,а ние се свеним да подадем.Давай смело напред.За двете ще взимаш 85 лв месечно

# 478
  • София, Бургас

Кога ще ти започне 45 дневния за второто дете?
Първото прави 2 години на 5 ти юни 2014 година,нали?

Както го смятам, 45 дневния за второто ще е от 22 юни. Да, първото навършва 2 години на 5 юни 2014.

# 479
  • Пловдив
Както го смятам, 45 дневния за второто ще е от 22 юни. Да, първото навършва 2 години на 5 юни 2014.

Така не ти се получава застъпване.Трябва 45 дневния за второто да започне преди 5 ти юни.Може да преосмислиш термина за второто  Wink

Общи условия

Активация на акаунт