СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 402
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Carmela Biscuit , децата в СМГ наистина ли се нуждаят от уроци? Или говориш за БЕЛ?

Аз разчитам само на школа. Всъщност не разчитам на нея изобщо (освен за преразказите). Цените са като на всички школи в София.

# 286
  • София
Carmela Biscuit , децата в СМГ наистина ли се нуждаят от уроци? Или говориш за БЕЛ?

БЕЛ, разбира се. Нали не мисля за МАТ, не се сещам, че децата ходят и на уроци по МАТ  и че трябва да се уточнява за какво иде реч ooooh!

# 287
  • София
Ясно.

На сина контролното с 24 задачи го върнаха, в целия клас има само една 6ца, на детето изрешило Пенка Рангелова през лятото. То аз натисках моето юли да решава текстови задачи, но хич не се сетих да му давам от бъдещия материал.

Детето е със скромната оценка 4, 08. То от бързане да реши толкова много задачи за 40 мин, какво да очаквам. А и се е готвил само час. Но поне си извлече поука. Ако ни ги върнах, ще сканирам.

# 288
  • София
Не разбрах защо считаш, че е трябвало да решавате задачи от седмокласния материал през лятото...за да се вмести   човек в едно нереално темпо, наложено от учителката ли? При съвсем  умерени упражнения  след взимането на материала с формулите и разлагането, децата се справят и без да са решавали авансово лятото седмокласни задачи. И ако при вас не са се справили масово седмокласниците , не е ли това повод родителите да опитате кротко да комуникирате с учителката и да поискате от нея контролни,  които да са съобразени като количество задачи за 1 учебен час? Помня, че нещо за 24 тъждества каза ти  в предишен свой пост.. И най-елементарни да са били  за опростяване и да са изисквали по ред-два прилагане на формулите за съкратено умножение, пак ми се струва много. А и ми е малко странно това, че всичките 24 задачи са били за доказване на тъждества.. Формулите за съкратено могат да бъдат включени и в други като формулировка задачи. Ако не е тайна, в нормална паралелка ли сте или в математическа?

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:59 от пенсионирана русалка

# 289
  • София
Съвсем нормална паралелка в квартално училище. Без СИП по математика, само един час ЗИП, в който решават самостоятелно задачи от П. Рангелова.

С госпожата е говорено, аз лично се възпротивих на неин чертеж от условието на задача за контролно, правен на ръка и нееднозначно тълкуван. Няма смисъл да я занимавам пак. Директорката винаги застава зад персонала си.

Точно сега имаше две задачи, в които се говореше за "х", но имаше само "а" и "в" в условието. Задачите не са трудни, дори за просто разписване, но са много.

Какво разбираш под умерени упражнения? Моят го гледам как решава без да се е упражнявал: разкрива скоби без да мисли. Не преценява дали не може да групира или да използва формула за съкратено умножение. За това си трябва яко решаване извън домашните.

# 290
Госпожа Дидева не ни е навестявала скоро май-май...
Понеже в момента обмисля как да се премести в София и да дава частни уроци...  Joy
При нас няма нищо интересно. Уроците и оценките си вървят. Контролните също. Като гледам материалите за " На прощаване", пуснати в темата и пощата, ми се струва, че в нашето училище се се задълбава толкова. А и вече минаха на следващото произведение. По български идея си нямам къде са.

# 291
  • Дива Индия
Понеже в момента обмисля как да се премести в София и да дава частни уроци...  Joy
При нас няма нищо интересно. Уроците и оценките си вървят. Контролните също. Като гледам материалите за " На прощаване", пуснати в темата и пощата, ми се струва, че в нашето училище се се задълбава толкова. А и вече минаха на следващото произведение. По български идея си нямам къде са.
bouquet   Hug bouquet За определяне вида на едно изречение колко ще ми вземете, госпожо? Като се замисля към ракията и салата ще трябва и едни плетени чорапи да прибавя. Или накой печен кокош.  hahaha Joy

# 292
  • София
О, нашите днес имат контролно на "На прощаване". Ще ви изненадам и там, като ги знам даскалите.

# 293
За определяне вида на едно изречение колко ще ми вземете, госпожо? Като се замисля към ракията и салата ще трябва и едни плетени чорапи да прибавя. Или накой печен кокош. 
Всъщност имах предвид математика.  Grinning
По БЕЛ съм гола вода.  Joy

# 294
  • Варна
Понеже в момента обмисля как да се премести в София и да дава частни уроци...  Joy

Мисля,че Варна ти е по-близо. Wink
Не знам в София,но във Варна определено по БЕЛ уроците вървят по-скъпо от математиката. Rolling Eyes
Ние плащахме 30 лв. за 1ч.и 30 мин. по БЕЛ (друго дете при друга учителка също толкова,явно цената е толкова значи приблизително),а по математика за същото време по 15 лв.

# 295
  • Дива Индия
По БЕЛ съм гола вода.  Joy
Аз плета чорапите, пък ти пак си помисли.  Grinning
Дятито имало петица на петминутката по математика, ама петминутката не си дойде, та да я сканирам. Учителката нямало да пише оценката, защото "не са я изстрадали достатъчно", каквото и да значи това. ooooh!
Честно, плаша се жестоко като чета за частните уроци, изрешаваните сборници и пр.
Трябва спешно да си върна формата по БЕЛ. Варна ми е близо  Grinning Twisted Evil...

# 296
  • Русе
Дидева, то и аз го обмислях тъкмо - и предлагам да разучим пазара, да кандидатстват г-на и девойката и догодина в СМГ (нали няма проблем с местенето) Laughing, та така.
тук уроците варират от 10 до 25 за час МАТ в зависимост от "гениалността" на учителите. По моя мнение една от г-жите с 10лв е в пъти по-добра от тези с 25лв.
по БЕЛ ако се наложи ще разбера - дано да не се.
Щерката се прибра току що - и от вратата - 4 нови сборника. Правили контролно - 8 "дълги и трудни" тъждества за 10 мин. Като ги върне ще ги постна.
По български СИП правили 2теста - имала 1 грешка на единия и две на другия - не ги е дал.

# 297
Може ли да ви поразсея малко, че много учебно стана тук и се подтискам, като чета темата  Confused  За тийнейджърите, които четат Рик Риърдън - вчера е излязла официално новата книга от поредицата Героите на Олимп http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romani-119/prikljuchensko-fent … a-hades-1962.html
Благодаря! Все пак не всичко е само учене! Нас ни интересува:-)

# 298
Може ли да ви поразсея малко, че много учебно стана тук и се подтискам, като чета темата  Confused  За тийнейджърите, които четат Рик Риърдън - вчера е излязла официално новата книга от поредицата Героите на Олимп http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romani-119/prikljuchensko-fent … a-hades-1962.html
Благодаря! Все пак не всичко е само учене! Нас ни интересува:-)

И аз благодаря! Simple Smile

# 299
Все пак не всичко е само учене!
Мисля, че тази година всичко ще е учене и сякаш времето се е скъсило и уж само се учи, а резултатите по-слаби от преди и ни е обзела една психоза все едно се готвим за Апокалипсис, много странни усещания имам, гледам и младежа гледа като зомби напоследък....

Общи условия

Активация на акаунт