СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София
По другите въпроси не се наемам да отговоря, но ми стана интересно това за прибирането. Децата са големи и ако се налага да ходят на частен урок далеч от дома си, не следва ли само веднъж да бъдат заведени и върнати, за да се запознаят с пътя и после вече да се справят сами, без придружител newsm78 Та само след по-малко от година може да им се наложи да кръстосват града, за да стигнат до желаното, но отдалечено от дома им  училище. Thinking

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:36 от пенсионирана русалка

# 271
Може ли да ви поразсея малко, че много учебно стана тук и се подтискам, като чета темата  Confused  За тийнейджърите, които четат Рик Риърдън - вчера е излязла официално новата книга от поредицата Героите на Олимп http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romani-119/prikljuchensko-fent … a-hades-1962.html

# 272
Като споменахте частни уроци, да попитам:
1.  какви са цените за София?
2. по колко на седмица се ходи (2 х 2 уч. часа)?
3. логистика - къде (в дома на учителя), ако е далече, трябва да отидете с него и да го чакате, нали newsm78?

Засега сме на школи, но ако се наложи, ще търся учители.

БЕЛ:

1. 50 лв. за 2 астрономически часа (120 мин.) – учителката ни беше горещо препоръчана от наша позната, директор на у-ще.
2. 1 път седмично - всеки път се правят тестове, дават се домашни за следващия път, дават се ксерокопирани материали, които се подреждат надлежно в две папки с джобчета.
3. Учителката идва вкъщи – за мен лично много удачен вариант, защото не се губи време.

Общото ми впечатление от първите 4 урока – много добро, но пък аз не съм голям „БЕЛ”-аджия.

# 273
  • Русе
Ние също не сме мотивирани и отгоре на всичкото изпитваме определени трудности при решаването на ПИЗА задачите по математика. Моля за препоръки за добро помагало с такива задачи. Хубаво ще е да има подробни решения в самото помагало. Има ли изобщо такива сборници?
В пощата съм качила два сборника със задачи тип Пиза.
Щерката не знам дали е мотивирана, но т.к. общува повече с 8 клас, казва, че е много лесно и няма проблем и те са нямали проблем миналата година.( да и имам самочувствието) Задачите, които дава класната са не по-малко от 60 на ден. Работят по 10 сборника - днес купих десетия. опасявах се, че няма да ги изрешат, но учудващо за мен всичко е решено и аз и давам допълнително от един сборник от мое време, по който аз съм учила и съм се готвила за прием в университета.
Вчера по математика им дала да решават тестове за домашно и от геометрия - което на са вземали като материал - то това и е практика, но пак трябваше да обяснявам преждевременно какво е ъглополовяща, съседни ъгли и т.н. е това ме убива, ами ако съм родител дето не разбира - какво правим.
Това, което ме притеснява е българския, както не веднъж съм казвала тук - чакам първите пробни, че да получа второ мнение  Whistling
Иначе на фронта всичко е спокойно, за сега.
При нас пробните по математика миналата година са започнали  на 24.11 - така че явно по това време ще са и сега.
Странното е, че почна да чете много странична литература и не мога да и взема книгата - почти не спи - ииии това е лошо.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:52 от elan

# 274
  • София
Леле, какви цени.. 50 лева за два часа, много ми се струва.. Shocked

# 275
  • дядовата ръкавичка
По другите въпроси не се наемам да отговоря, но ми стана интересно това за прибирането. Децата са големи и ако се налага да ходят на частен урок далеч от дома си, не следва ли само веднъж да бъдат заведени и върнати, за да се запознаят с пътя и после вече да се справят сами, без придружител newsm78 Та само след по-малко от година може да им се наложи да кръстосват града, за да стигнат до желаното, но отдалечено от дома им  училище. Thinking

Аз си водя и прибирам детето, когато е на курс. Живеем на доста неудобно откъм ГТ място и ако трябва да се прибира сам ще му отнеме минимум 1.5 ч. Не виждам защо да му го причинявам. С кола съм за 10 минути.

# 276
  • Русе

Малеееее!!!! Това Софията - друга държава  Thinking

# 277
  • Пловдив
elan, 10 сборника  Shocked, направо ме разби.

В Пловдив цените варират от 20 до 30 лв за два учебни часа - за информация де.

Моето дете се придвижва само с градски транспорт от 4 клас, така че въпросът с логистиката не е на дневен ред.

# 278
  • Русе
elan, 10 сборника  Shocked, направо ме разби.
Мога да ти ги опиша  Laughing. Мисля, че ги бях постнала някъде в предната тема. Двата, от пощата ги минаха миналата година.

# 279
  • София
Децата ми са в школа по БЕЛ - но такава с наистина  малки групи.  Peace Хубавото е, че са наредени и по училища май. Тоест всичките 5 деца в групата са на един и същи материал в училище, имат и що-годе равностойна подготовка, което прави и работата в школата по-ефективна, с попълване  на  характерни за цялата група  пропуски. Заниманието е 2 астрономически часа. Цената на дете за 8 занимания е 200 лева, тоест 25 лева за два астрономически часа. За доволна, доволна съм. Учителката е супер, взискателна , обясняваща, даваща винаги по един-два теста, преразказ и/или тези за писане за домашно , като всичко много прецизно се проверява, връща се навреме, с  препоръки, забележки и оценки. Ако има нещо,  от което не съм доволна, то това е фактът, че моите не се възползват на макс  от предлаганото и пробват да се поскатават. Twisted EvilДано се променят във времето като нагласа.

# 280
  • Дива Индия
В момента по български език са на урока "Сложно съставно изречение". По литература за утре имат стихотворението "На прощаване" на изуст. Госпожа Дидева не ни е навестявала скоро май-май...

# 281

На мен в началото също ми се стори доста, но пък ние започнахме да обмисляме допълнителна подготовка по БЕЛ едва това лято, основно на принципа „всички ходят, та за всеки случай . . .”.

Препоръката на нашата позната и идването вкъщи оказаха решаващо значение и това беше първият и единствен вариант, който разглеждахме. Самата госпожа ни каза при първоначалните разговори, че вече има 6 деца, с които да се занимава през следващата година, но директорката ѝ я е „помолила” и тя не е могла да ѝ откаже.

Сигурен съм, че ако човек се разтърси може да намери по-евтина оферта, но решихме да се доверим на мнението на близък познат, който е образователната сфера, а и честно казано не ни се търсеше повече.

# 282
  • София,Младост 3
... Децата са големи и ако се налага да ходят на частен урок далеч от дома си, не следва ли само веднъж да бъдат заведени и върнати, за да се запознаят с пътя и после вече да се справят сами, без придружител newsm78 Та само след по-малко от година може да им се наложи да кръстосват града, за да стигнат до желаното, но отдалечено от дома им  училище. Thinking

То проблемът не е само в това , че не познават града. При нас  проблемът е в това, че живеем в единия край на София , а уроците ни са в другия край и ако щерката трябва да ходи сама с градски транспорт и отнема близо час в едната посока (проверено на практика през лятната ваканция). А часовете са ни сутрин от 9:00 до 10:30 ч. през седмицата , а същия ден има нулев час от 12:40 и не и остава време за друго освен да обядва, ако не я закарам и върна с колата. Sunglasses

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:42 от dor77

# 283
За Бургас - 2 уч.часа - 25 лв. по математика, един път в седмицата.Ползва градския транспорт без проблем.Уроците са в дома на учителя.

# 284
  • София
Ако има нещо,  от което не съм доволна, то това е фактът, че моите не се възползват на макс  от предлаганото и пробват да се поскатават. Twisted Evil

Уф, в това е ключът от палатката  Confused
При нас сметките, ако ще ги приравняваме, са около 17 лв. за два астрономически часа, но на практика
занятията са веднъж седмично по 2 часа и 15 мин, т.е. три учебни часа без почивка.
Школа по БЕЛ, около 14 деца в група.
Доколкото разбрах, всички деца в групата са от СМГ, т.е. движат се еднакво в училище,
преподавателката е проверена лично. Сигурно много деца са минали през нейните групи,
аз познавам три, и тримата накрая имаха бал за наистина всяко училище, две избраха СМГ с немски,
третото е в НЕГ. Но това само по себе си нищо не значи. Пословицата за коня и водата и т.н.
Чакам първите пробни, за да го видя къде стои наистина.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:12 от Carmela Biscuit

Общи условия

Активация на акаунт