СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 363
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • в тристайна гарсониера :)
И при моя седмокласник положението не е много розово. Никаква мотивация, по БЕЛ нищо не правят, въобще не е чувал за тропи  Simple Smile По математика днес са правили контролно върху формулите за съкратено умножение, но е било за 10 мин - 3 задачи.

# 331
Следя ви от дълго време, но не пиша толкова често. Това е втората тема, в която пиша, защото сестра ми е в седми клас и искам да й помагам при кандидатстването. Та затова да помоля за паролата на пощата  Wink Но ако трябва, ще почакам още, за да заслужа доверието ви.

# 332
Аз пак за това кандидатстване имам питане (прощавайте невежеството ми):
Ще дам пример: Пенка (това име ми хрумна) изкарва бал след 7-ми клас 33,300
Записва си желанията по следния ред:
1. СМГ (приемат 28 даца)
2. 91 НЕГ (приемат 25 даца)
3. 164 ГПИЕ (приемат 20 даца)
4.  I АЕГ (приемат 26 даца)
5.  II АЕГ (приемат 28 даца)
...
При класирането не и стига бала за първите 3 желания, но пък и стига за 4-тото желание, но там вече са се класирали 26 деца по първото си желание дори с по нисък бал(мин. 31,5). Означава ли че Пенка не се класира за 4-тото си желание, въпреки че има висок бал но пък не и е първо желание?
Дано да съм обяснила добре ситуацията...

# 333
Аз пак за това кандидатстване имам питане (прощавайте невежеството ми):
Ще дам пример: Пенка (това име ми хрумна) изкарва бал след 7-ми клас 33,300
Записва си желанията по следния ред:
1. СМГ (приемат 28 даца)
2. 91 НЕГ (приемат 25 даца)
3. 164 ГПИЕ (приемат 20 даца)
4.  I АЕГ (приемат 26 даца)
5.  II АЕГ (приемат 28 даца)
...
При класирането не и стига бала за първите 3 желания, но пък и стига за 4-тото желание, но там вече са се класирали 26 деца по първото си желание дори с по нисък бал(мин. 31,5). Означава ли че Пенка не се класира за 4-тото си желание, въпреки че има висок бал но пък не и е първо желание?
Дано да съм обяснила добре ситуацията...
Желанието на Пенка може да номер 100, но щом тя има по-висок бал, ще се класира преди децата с по-нисък бал, дори те да са го посочили като номер 1.

# 334
Дидева, благодаря!

# 335
но там вече са се класирали 26 деца по първото си желание дори с по нисък бал(мин. 31,5).

Това няма как да се случи. Класирането е по бал! За където ти стигне балът( съобразно желанията) там влизаш. Може Иванка да е с бал 31 и първо желание СМГ, а Пенка с  33,3 и четвърто желание СМГ -шансът Пенка да влезе е по-голям от този на Иванка. Зависи разбира се колко деца с бал над 33,30 са посочили в желанията си СМГ. Може Стоянка с бал 35,40  да е упоменала като първо желание 91НЕГ, но там мин бал да е 35,50 - няма да влезе, нищо че това е първото й желание. Но ако след него е СМГ, тя има по-голям шанс от Пенка. Дано да съм обяснила разбираемо, мен много не ме бива по обясненията. Но това ще го говорим многократно с наближаване на матурите. Общо взето класирането зависи от бала и от това колко деца с бал колкото и над вашия   са се насочили към желаното от вас училище.

# 336
  • София - Рим и обратно
Миналата година на РС (тази още не е имало) учителките казаха, че децата, които ходят на уроци, не се стараят в час, понеже щели "да го научат на урока". Примерът беше за дете, гонещо среден успех. Не ми беше хрумвала подобна ситуация.
Аз точно заради това се отказах от уроците и заложих на школа. Там поне не може да се глези и трябва да не изостава. Иначе миналата година лежеше на кълката, че на урока ще й го обяснят и даже домашните ще си напише наготово ooooh!. А учителката беше много добра математичка, препоръчана, но явно просто не й се занимаваше да я натиска и й угаждаше да не я товари много много.

# 337
  • София
Правилото е: децата си подреждат училищата по пред на желанията. И си слагат поне 5 училища, които не желаят, за да не увиснат съвсем.

Класирането е по бал. Тези с по-висок бал са с предимство пред останалите. Някой с по-нисък бал моеж да изпревари друг с по-висок, само ако вторият е вече класиран на по-високо желание.

Ама това ще го дъвчем пак напролет.

# 338
  • Пловдив
Ако искаш, можеш да изброиш и всички училища от списъка на съответното РИО, няма ограничения.
Даже, ако искаш, можеш и в две, три ... та дори и във всички области на България да кандидатстваш.

# 339
Само училището ли се пише или и желаната паралелка?

# 340
  • Пловдив
Само училището ли се пише или и желаната паралелка?

Зависи. Има училища, където всяка паралелка е с отделен код заради втори чужд език примерно или заради някакъв профил. Има училища, където паралелките са само с отделен код в зависимост от основния чужд език.

Май трябваше да кажа първо, че за целта има кодове на училищата и паралелките в него.

# 341
Моля някой по-запознат да ми обясни какви варианти са възможни за 91 НЕГ , 1 АГ и 2АГ?
Като изключим руския като втори език, какви други възможности ни остават?

# 342
Много благодаря на всички!
Да аз знаех че може да се изреждат всички възможни училища, като всяка паралелка от едно и също училище се изрежда като отделно желание.
Незнам дали още са излезли какви паралелки ще се сформират в отделните гимназии и по колко деца ще приемат за 2013-2014  Thinking
Миналата година за 91 НЕГ май е имало ЧЕ-НЕ;АЕ I РЕ
за 1АГ
ЧЕ-АЕ;НЕ
ЧЕ-АЕ;ИЕ
ЧЕ-АЕ;РЕ
ЧЕ-АЕ;ФЕ
за 2 АГ
ЧЕ-АЕ;НЕ;БЕЛ;РЕ
ЧЕ-АЕ;НЕ;М;Г
ЧЕ-АЕ;ИЕ;М;Г
ЧЕ-АЕ;НЕ;Х;Б
ЧЕ-АЕ;ИЕ;И;БЕЛ
ЧЕ-АЕ;РЕ;М;БЕЛ
ЧЕ-АЕ;ИЕ;Г;И

# 343
Здравейте! Синът ми е в 7 клас и бих искала да се включа в дискусиите, които са много интересни и полезни.  Мога и аз да помагам с материали. Може ли да ми кажете  паролата на пощата, за което предварително благодаря! Simple Smile

# 344
Много благодаря на всички!
Да аз знаех че може да се изреждат всички възможни училища, като всяка паралелка от едно и също училище се изрежда като отделно желание.
Незнам дали още са излезли какви паралелки ще се сформират в отделните гимназии и по колко деца ще приемат за 2013-2014  Thinking
Миналата година за 91 НЕГ май е имало ЧЕ-НЕ;АЕ I РЕ
за 1АГ
ЧЕ-АЕ;НЕ
ЧЕ-АЕ;ИЕ
ЧЕ-АЕ;РЕ
ЧЕ-АЕ;ФЕ
за 2 АГ
ЧЕ-АЕ;НЕ;БЕЛ;РЕ
ЧЕ-АЕ;НЕ;М;Г
ЧЕ-АЕ;ИЕ;М;Г
ЧЕ-АЕ;НЕ;Х;Б
ЧЕ-АЕ;ИЕ;И;БЕЛ
ЧЕ-АЕ;РЕ;М;БЕЛ
ЧЕ-АЕ;ИЕ;Г;И

Благодаря за отговора   bouquet. Останала съм с впечатление, че в 91 НЕГ има профилиране и по Мат., геогр. и история. Явно съм се заблуждавала.

Общи условия

Активация на акаунт