СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Благодаря за обяснението, Ганис. G..D.. и Русалката също го обясняваха преди време.
Доколкото разбрах, утре ще имаме контролно по математика. Ще ви разкажа после доколко успешно е било приложено.

# 451
  • дядовата ръкавичка
Маями, благодаря много за обясненията. За мен ще са в помощ, определено.
На сина уж му било ясно разлагането, но не съм имала време да проверя.

# 452
  • Варна
Айяла, благодарностите са за госпожата ни в училище. Даде ги на децата да се упражняват, че следващата седмица ги чака контролно върху разлагането и след това почват геометрията.
 А иначе и на моят синковец уж му е ясно, ама снощи седна да решава , та да му станело още по-ясно Simple Smile

# 453
Маями, материалите за разлагане на многочлени са изчерпателни  и много полезни. Сега ми се налага да съм в крачка с дъщерята и пада голямо чудене  как да успея да изчета всичко, така че да мога да  обяснявам и да решавам задачите, които я затрудняват. На сегашния материал горе-долу се ориентирах, но за геометрията треска ме тресе #CrazyОтгоре на всичко частната учителка по математика си я кара много лежерно вече втори месец и почти не са решавали задачи от втори модул и задачи с думи. Оня ден десет минути и обяснявам, че те са основния проблем при дъщеря ми и тя уж ме разбра, но като погледнах какво са правили #2gunfire пак почнала от началото на теста и естествено времето не е стигнало за сложните задачи. На път съм да търся нов учител.  
От къде са материалите, които качи, от някой сборник ли са? Има ли подобни материали и за другите дялове по математика, да ме насочиш?Дали вашата госпожа ще даде информация?

# 454
  • Варна
Материалите са предоставени от нашата госпожа в училище. Нямам идея от кой сборник са и дали има подобни и за другите дялове от математиката. Аз само ги споделих, а иначе математиката ми е много чужда като наука Grinning. Ако им дава и по нататък допълнителни материали ще ги качвам в пощата, няма проблем.

# 455
  • Карлово
Чета ви, мъчим се и у нас с тези задачи. И учителка и помага, и решава допълнително, и на контролното вчера  пак е омотала една задача. Има ли седмокласник, който сам си се подготвя без помощ от никого и е отличник по математика!? И ако е рядкост, за какви деца са изготвени тези учеблици! #2gunfire

# 456
  • гр. София
Моят седмокласник сам се подготвя по математика, аз даже не знам какъв материал вземат и до къде са стигнали - понякога, информирана от Вас го питам дали са взели формулите за съкратеното умножение или разлагането на многочлени, а той се усмихва и казва, ох, мамче, още миналата година  newsm78. Само ме информира когато са правили тест- почти всеки ден по един, а понякога и два на ден - по СИП или ЗИП Simple Smile Само, че той учи в математическо училище и учителят по математика е много добър! Simple Smile Дай боже повече такива учители по математика!

# 457
Моето дете не ходи на математика допълнително (засега). Има отличен преподавател в училище, а у дома му помагаме ние с баща му. Засега е отличен. Видим ли спад обаче, няма да се поколебая да потърся учител за частни уроци.

# 458
  • Карлово
Мисълта ми беше, че всеки час се преподават нови уроци, които явно никак не са лесни, а часове за затвърждаване няма.
а у дома му помагаме ние с баща му.
Без помощ трябва да си по друга прогерама, като математическа парелелка, училище или нещо подобно... /апосиопеза/ колко неща се научават във форумите на бг мамма! Simple Smile

# 459
  • София
Аз също съм на път да търся учител по математика, тъй като се оказа, че в училище нещата нещо не вървят. Или ще запиша детето в школата, към която се подготвя по БЕЛ. Още малко ще помисля, за да не стане късно.
До миналата година с малко моя помощ се решаваха всички задачи от учебника и сборника, но тази година - само съм набавила сборници, а нямам време да оказвам помощ в подготовката. От тази тема, както и надниквайки в темата на математиците, вземам примери и решения, за да проверявам подготовката у дома. По този повод - благодарности за дамите, отделящи време и внимание, за оказаната помощ   bouquet !
В тази връзка, моля да ми предоставите име и парола за пощата на седмокласниците, за да мога да съм в полза на младежа у дома. Мога да сканирам и кача сборник по математика със задачи от типа PISA, ако вече не е сложен там.

# 460
  • Дива Индия
Маями, сега разпечатвам каченото от теб. Сърдечно благодаря -дано да са ни в помощ, че синковеца, обади ми се баща му да ми каже преди малко, бил ужасно притеснен за утрешното контролно и молил баба си да се свързва с една нейна позната учителка, че да идел на урок при нея. Ах... тия многочлени, ах тия щуротии... Sad

# 461
  • Варна
Инди, стискам палци на младежа утре. Сподели как е минало, че и нас това ни чака следващата седмица ooooh!

# 462
И ние утре сме на пангара на разлагането. Много задачи се решават у нас, сутрин, обед, вечер- задачи. Госпожата все го хвали- много си добър, много си подготвен, пък още не му е писала една шестица, май няма да видим шестици за участие тази  година. Гърч до дупка. Трудни са задачите, аз не съм математик, баща му му помага, ама и той зор вижда някой път, замисля се.

А " На прощаване " правиха два теста, едния в редовния час по л-ра, другия в ЗИП-а, има ли смисъл не знам, ама това е положението. Госпожата казала, че има само 1 шестица, поне нямало двойки, еми тъй ще е. Дето има една приказка- Правя, каквото трябва- пък да става, каквото ще !

# 463
  • my own world....
Привет колежки, 8-класна и 10-класна мама съм, минавам да спомена, че И 7 клас ще мине  Hug
Стискам палци да мине гладко и без нерви (тъй де, колкото може по-леко);
И най-важното да не забравя: http://new.livestream.com/accounts/3785155/events/2467589?origin … &medium=email Simple Smile Успех!

# 464
  • Дива Индия
Добро утро. Съжалявам да го кажа, но снощи и моя син ходи на частен урок при една много възрастна учителка. Уж отидоха с баба си само да я питат дали би му помогнала, а тя ги поканила в къщи и се почнало. Щом на края на урока детето прегърнало учителката и си дойде със светнало лице... предполагам, че работата е тръгнала на добре.
Оня ден учителката по математика в училище проведе консултация, на която неразбралите задачите с многочлените отидоха с голяма надежда да им просветне. Консултацията, обаче, била за деца от 6 и 7 клас едновременно, а една госпожица от нашия клас, която ежечастно руши дисциплината в часовете и пречи на всички, също е присъствала. Така И консултацията е претърпяла пълно фиаско. Едно приятелче на сина ми изпаднало в нервна криза от непражение и сина ми го придружил до фелдшерката за успокоително.

Общи условия

Активация на акаунт