СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 484
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Оценката от матурите се вписва като текуща оценка, т.е. все едно са правили контролна или класна работа.
В някои училища в края на 7 клас не се правят класни, но това е според преценка на учителя явно.
В много случаи оцентките от матурата оказват влияние при оформяне на годишната оценка, но пак според преценката на учителя.

# 91
Аз пък се чудя какво става, ако детето е тежко болно и не може да се яви на матура - автоматично отпада от класацията ли?
наистина, има ли нещо уредено по този въпрос в нормативната уредба, май не съм срещнала досега някъде мнение, че е възможен втори шанс за матурата, ако не си се явил в определения ден? деца са това, всичко се случва
през целия май месец тази година синът ми беше със счупен крак и не ходи на училище и тогава си мислех - това как да е, все ще докуцука до изпита, но ако примерно е счупена пишещата ръка - преразказът заминава на кино... или някаква свръх висока температура?

# 92
Дните за изпитите са само едни-повторение или резервни дати -няма.
При неявяване -просто алтернативата е продължаване на осми клас в училища без прием след 7 клас-т.е. няма начин да не се завърши 8 клас-това е основното образование у нас.
Не мислете толкова негативно-живи и здрави да сте!

# 93
  • София
Оф, и при нас е  така. Домашното и стига толкова. Другото си го знаели..  А понякога и срещу домашното мелят, тъй като е  примерно по-трудно. Като това за утре по литература например. Mr. Green Имат за писане  тест по БЕ, изваждане на биографията на Вазов и 4  или 5 минитези по литература върху "На прощаване". За първите две задания нямаше особено  недоволство, но при тезите се започна едно дървено  философстване откъде критиците пък били сигурни, че Ботев  наистина е представил Дунава  като символична   граница между робството и свободата или че заветът му  към идните поколения бил едикакъв си. hahaha И май имат известно право.  Ако не го прочетат в писанията на някой критик, едва ли ще им дойде наум. Rolling Eyes

Бях забравила седмокласната лудница, цели 3 години си почивах от нея. Но сега си я поприпомням покрай  непрекъснатото напомняне от моя страна, че имат това или онова за правене. Както и покрай натрупването на много дини под  една мишница -  курсове, проекти по едно, презентации по друго,  стандартни домашни. Радвам се, че сега са втора смяна. Така втория срок, когато напънът е и по-съществен, ще разполагат с повече време за подготовка и се надявам дотогава да са се разделили с  мързела и неорганизираността си.

Утре с едната ще ходим и на дентален  хирург. Ще й вадят млечен заъб, който е здрав като бетон, не помръдва  хич, а в същото време над него стремглаво расте постоянният. Та сега я затресе и шубето от болката.. Но бързо пренамести мисълта си (хитростта си) в друга посока. Утре им е входното по БЕЛ. Уверено ми заяви, че евентуалните  грешки на него ще се дължат най-вече  на болката след интервенцията.. Joy

# 94
  • В тъмната гора.
Онзи ден отишла да си вземе направление от личната и тя й се скарала, че не сме я завели да й сложат ваксините - до края на месеца детето било длъжно да намери време да оздравее, за да й ги поставят. Цяло лято не се сетиха да кажат, сега в това скапано време... Досега се обаждаха, но явно вече системата е друга - очевидно аз трябва да следя в здравната книжка кога и какво се слага и да тичам да се моля да й го поставят.

На 13 годишна възраст нямат ваксини. Освен да са ви останали от миналата година. Изненадах се. И ние имам една от миналата година, която не му е сложена.

# 95
  • София
Мишел, дъщеря ми тръгна на училище с предния набор, на 12 години е. И наистина има две ваксини, които трябва да се поставят, но това го видях едва след като личната се е скарала на детето. Просто винаги съм смятала, че те трябва да си следят какво кога, пък и имаше много по-подходящо време за поставяне от сега.  Confused

# 96
  • В тъмната гора.
Мишел, дъщеря ми тръгна на училище с предния набор, на 12 години е. И наистина има две ваксини, които трябва да се поставят, но това го видях едва след като личната се е скарала на детето. Просто винаги съм смятала, че те трябва да си следят какво кога, пък и имаше много по-подходящо време за поставяне от сега.  Confused

Така е, имаш право. Можеха да ви ги сложат преди началото на новата учебна година.

# 97
Нашата лична лекарка винаги ни се обажда за предстоящи ваксини, не само за детето, но и за нас.

# 98
  • в тристайна гарсониера :)
И аз се зачудих за ваксините, нашата лекарка също ни звъни, когато трябва да си бият някакви ваксини. Русалке, прави са децата  Simple Smile и на мен това винаги ми е било странно: от къде аджеба знаят какво е имал предвид авторът като е писал  newsm78 Моето диване днес започна да учи "На прощаване", на части ще го учи да му е по - лесно (според него  Simple Smile)

# 99
Mnoogo дълго е "На прощаване" Whistling  3 дни го учи..

# 100
Като ви чета се чудя аз ли съм дебелокожа, вие ли много сте патили с предишни седмокласници...?
Съвсем спокойно е на нашия фронт. Няма и помен от подобно напрежение нито у мен, нито у кандидат-гимназистката ми. Дано не ни излезе през носа, де, но ми звучи ужасно някой непрекъснато да ти напомня колко ти е решаваща тази година и как САМО трябва да учиш...

"На прощаване" вече е научено и са надлежно изпитани още миналата седмица.

# 101
  • София
vesito70, Много благодаря за отговора, като го прочетох, се сетих, че тази информация ми беше минала покрай ушите в новинарски емисиии предишни години, но нали не ме засягаше - не й обърнах внимание. Нормативните документи на МОН за матурите си ги разпечатих, четох ги по диагонал - информативно, но ще си ги видя по-подробно.
Времето за учене за все не стига. Утре децата имат контролно по математика върху формулите за съкратено умножение. Г-жата по математика на родителската среща ни каза, че за всяка формула се изисква да бъдат решени по 100 примера, като за първите 15-20 задачи е допустимо да се поглеждат формулите. Това е на теория, но практиката показа, че не е достижимо за краткото време до теста. Със сигурност ще се наваксва с тренировките.
По БЕЛ в школата имаме оценки на домашното (трансф. преразказ) - миналата седмица 21т., тази седмица 30т. от 35 точки максимални. Това е оценка и за мен, тъй като и аз се уча със синковеца по отношение на критериите за преразказ от името на герой.
Учим "На прощаване", като моят съвет беше да се раздели на картини текста - така всяка вечер да се  научава наизуст по отделна част.
Пожелавам Ви хубава седмица!

# 102
и ние сме на вълна "На прощаване" - за моя радост още малко й остава на моята ученичка.
Това, което в момента ме притеснява е, че още не са минали всички входни нива и хем учат нови неща, хем със старото не са приключили. А на девойката уж всичко й е ясно. Та ще видим тази седмица

# 103
  • Варна
Само на нас ли не са ни дали да учим "На прощаване " наизуст ?  (нито за ваканцията нито сега)
Вчера младежът мрънкаше, че имали дълго домашно от зеления сборник по математика и го заварих да си брои на пръстите колко точно примера са им дали.
Примерите бяха нещо подобно на това 2. ( 3х-b ) + 3a.( b-3x) трябваше да получи нещо такова (3х-b) (2-3a) . Като му погледнах отговорите се хванах за главата- нямаше кьров знак верен и го караше наслука... Добре че погледнах ... и уж му се доверявам и го оставям сам да си учи , ама май се предоверявам. Такаааа и ... днес ми се обади и каза, че са им дали контролно  върху тези многочлени. Ще чакам с интерес да видим какво е разбрал  newsm78 .

# 104
  • дядовата ръкавичка
Вчера младежът мрънкаше, че имали дълго домашно от зеления сборник по математика и го заварих да си брои на пръстите колко точно примера са им дали.

Wink И моят винаги отделя време да преброи точно колко "ужасно много" задачи има за домашно. Освен това преброи  от колко реда е "На прощаване", сакън да не вземе да наизусти повече от предвиденото за деня.

Вчера съумя за 1.5ч. да се подготви по 4 разказвателни предмета, 1/3 наизуст от "На прощаване" (35 реда  Mr. Green) и 2 теста домашно за курса. Скоро ще разберем след такава скоростна сеитба, какви резултати ще пожънем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт