СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Аз май се оплетох, я ми обяснете, как така дават за първи модул един час, за втори колко им дават и каква е цялата процедура всъщност.

# 646
  • гр. София
Предлагам Ви този сайт за самоподготовка на Вашите деца:
http://ucha.se/
Сайтът Уча.се има около 3 милиона и половина посещения. Учебният материал е представен по много достъпен и забавен начин.  newsm74

# 647
  • София
На курсовете и уроците дават предостатъчно за упражнение. Пробните изпити са реална тренировка за време. Миналата година Ганис пусна заглавието на едно помагало по математика, не съм сигурна, нещо ми се върти името  Алашка, в което има тренировъчни тестове на раздел и финални. Моят на края на годината изрешава няколко финални теста. Също от старите изпити от НВО по новия формат. Не пренапрягайте децата, сега е важно да усвоят материала, а на първия пробен изпит ще се усетят дали им стига времето.

# 648
На курсовете и уроците дават предостатъчно за упражнение. Пробните изпити са реална тренировка за време. Миналата година Ганис пусна заглавието на едно помагало по математика, не съм сигурна, нещо ми се върти името  Алашка, в което има тренировъчни тестове на раздел и финални. Моят на края на годината изрешава няколко финални теста. Също от старите изпити от НВО по новия формат. Не пренапрягайте децата, сега е важно да усвоят материала, а на първия пробен изпит ще се усетят дали им стига времето.
+1 за това и първите пробни са декември или януари Peace

# 649
  • София
Аз моя син не мога да го напрегна. Единствено преди контролно мога да го накарам да решава, но очевидно е недостатъчно, щом не покрива норматива на госпожата.
След вчерашното контролно си е затвърдил мението, че няма смисъл да учи щом няма да изкара 6. С 5 за годината щял спокойно да влезе в някое "обикновено" училище.

Ще разчитам на първия пробен изпит да се постресне, там пак ще има 20+ задачи.

# 650
  • Пловдив
Аз май се оплетох, я ми обяснете, как така дават за първи модул един час, за втори колко им дават и каква е цялата процедура всъщност.

Нали има два модула - и по МАТ, и по БЕЛ. Виж вариантите от миналата година.
По МАТ - първи модул е 60 мин. - дават теста и книжката за отговорите. След като изтекат тези 60 мин., книжките се прибират в плика и им се дават задачите от втори модул, които са 4 на брой. За тях имат 90 мин. Горе-долу така изглежда процедурата. Затова е хубаво да минат през пробни изпити, за да не са изненадани на самата матура. Едно е да знаеш на теория какво те чака, друго е да си го минал вече. Защото, ако не ти стигне времето, квесторите не те изчакват, дърпат листа кой написал, написал.   

# 651
  • Карлово
Вчера нашите са правили контролно на разлагане. Отново 24 задачи за 40 минути, отново съм възмутена.

Нашите бяха 12. Първите 3 за заграждане, другите се усложняват, като последната е с допълване до точен квадрат.

# 652
  • в тристайна гарсониера :)
На моето дете контролното по математика е било от 8 задачи, не знам какви са били точно, но 24 ми се виждат много    newsm78

# 653
  • София
С риск да ме  окачествите като гаднярка, ще си кажа мнението, че 24 задачи за 1 учебен час  не означават нищо (нито малко, нито много) , докато не се знае какви са задачите като трудност . Peace 24 не дотам трудни примерчета спокойно могат  да бъдат решени за 40 мин. Съвсем друг е въпросът, ако задачите не са били  лесни.. Wink Пример с едната ми дъщеря - на контролното са имали 11 или 12 задачи, не запомних точно. С първите 11 е била готова буквално на 15-20-тата минута, през цялото останало време се е борила с последната задача. Тоест 20 минути за 11 задачи и отново 20 само за 1 задача. Но както самата тя каза - не можело  и да става сравнение между трудността на първите и последната. В 12-та полиномът се е разлагал комбинирано, с включени методи като изкарване на общ множител, групиране, 2 формули за съкратено умножение и  с метода, обяснен от  Ганис.. Тоест от децата се е искало да се усетят кое с кое да групират, след това да видят формулата, да я развият,  да изнесат общия множител и най-вече да се усетят че и квадратният тричлен, останал във втората скоба, е също  разложим. А всичко това не става за 2 , 3 или 5 мин. Та мисълта ми е, че  брочт задачи е в пряка зависимост от сложността им.  Грета Ей, на мен би ми било интересно да ги качиш, за да се види наистина дали са съобразени като сложност с предоставеното на децата време.  Или наистина става дума за изсилване Hug

# 654
  • Русе
 пенсионирана русалка +1
единственото, което ще допълня е дължината на разписване на задачите - техническото време.
първите задачи от 1-ви модул се решават на ум, ако е усвоен материала. последните са с разписване и там е необходимо повече време.
ние продължаваме да боледуваме - с температура между 47,3 и 37,5 - ходи като зомби из къщи.

# 655
  • Карлово
Нашите никога не биха получили задача като описаната от русалката, ясно защо.  Wink
Най-сложната ви я описах.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 10:05 от chatNoir

# 656
И нашите задачи винаги са били над 20, до сега бях недоволна от факта, но сега разбирам, че това е вид тренировка, която ще им е полезна за изпита. Само не знам как ще се справяме с оценката за края на годината по предмета, нядявам се  Praynig да влезем в час и успеха да се вдигне по естествен начин.

# 657
...температура между 47,3 и 37,5 - ходи като зомби из къщи.
Олелее.., каква е тая температура!
Чакам дъщеря ми да се прибере от пробен по БЕЛ и ще споделя.

# 658
  • Русе
каква - грешна натиснала съм 4 вместо 3 Laughing

# 659
  • София,Младост 3

Чакам дъщеря ми да се прибере от пробен по БЕЛ и ще споделя.

Къде сте били на пробен по БЕЛ в Междучасие ли ? Ние сме утре , че в момента чавето е на курс.

Общи условия

Активация на акаунт