Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 78 009
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Маме Тин, недей да скромничиш, успешно е детето, справя се по най-добрия начин. А от всичко, което си писала досега, вече си мисля, че освен това самата специалност отваря доста възможности.  Peace

Да, самата тя не може да се нарадва за избора си. Освен това в цяла Германия застраховане се учи само в Кьолн и Мюнхен, магистратурата са само по 20 студенти и всички вече имат по няколко предложения за работа , особено тези който специализират Презастраховане. Въпроса с реализацията след завършване даже е по-важен от самото учене според мен.

# 121
Радвам се да чета такива коментари,защото освен от Б-я нямам други наблюдения,пък специалността ни е фаворит за сега.
Успех!

# 122
Радвам се да чета такива коментари,защото освен от Б-я нямам други наблюдения,пък специалността ни е фаворит за сега.
Успех!
Успех и на вас!

# 123
  • Варна
Честито! А аз да се похваля, че момчето ни от днес има официално сключен договор за общежитие. Hug

# 124
Поздравления, днес много хубави новини!  Hug

# 125
  • Под гъбата
Честито! А аз да се похваля, че момчето ни от днес има официално сключен договор за общежитие. Hug
Честито! Дай подробности, къде ще бъдете!
mama Tin, честито и на вас!  bouquet

# 126
Честито за общежитието.   bouquet
Кажи за протокола - къде, при какви условия, цена...

# 127
  • Варна
Благодаря на всички за поздравленията! Подробности другата седмица. Четвъртък има писмен изпит и не ми се иска да досаждам. Доколкото знаем е в най-новото общежитие, сам в стая. Все още старият наемател не се е изнесъл. Ще е трудно да учи и да "обзавежда" стая, но е приключение да си намират легла, бюра, матраци и др. от улицата. За някои-боклук, за други - нов начин на живот. Децата са страхотни.

# 128
  • Под гъбата
Благодаря на всички за поздравленията! Подробности другата седмица. Четвъртък има писмен изпит и не ми се иска да досаждам. Доколкото знаем е в най-новото общежитие, сам в стая. Все още старият наемател не се е изнесъл. Ще е трудно да учи и да "обзавежда" стая, но е приключение да си намират легла, бюра, матраци и др. от улицата. За някои-боклук, за други - нов начин на живот. Децата са страхотни.
Едно от предпочитаните модели легла Wink http://www.poco.de/moebel/schlafzimmer/metallbetten/shoparticle/ … 261/metallbetten/

# 129
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Заради цената ли?  Wink

# 130
  • Под гъбата
Много са яки Mr. Green
Още не мога да се успокоя от днес! Sick Срамота е държавните служители и в частност тези от НАП да се държат така с клиентите си.
Отивам да занеса въпросната преведена справка, че детето е студент в университет в Германия. Повечето писахте,че се дърпат да ги приемат защото било рано. За моята казаха, че не е рано но имаше отказ за приемането и!!, защото никъде не пишело, че е редовно обучение и било с дата на валидност края на месец март. Аз, не очакваща такъв проблем бях смаяна и загубила ума и дума #Crazy. Решението било много лесно, да сме искали от университета нова бележка и там да пише редовно обучение и очакван срок на завършване . Тука вече ми причерня и извадих картечницата, маскирана в дамска чанта.
Обясних и кротко на госпожата,че аз такова нещо от унито не мога да искам, бележката е служебна, в другите населени места ги приемат в НАП, без проблем. И сега като се започна една словесна престрелка, не е за описване. #Crazy Срам ме е ,че такива служители работят в услуга на данъкоплатците!!! Звъняха в Търново за справка и там някоя неизвестна госпожа смело нареди при първото завръщане в България, да се подаде декларация в свободен текст, че служебната бележка е истинска и той е студент в този университет редовно обучение. Предполагам сте прочели, че там има ред на който изрично пише номер на студента и сайт на който да се провери истинността на документа, но те нямали как да го проверят защото не четели немски и можело да е препратка към фалшив сайт.    #Crazy /Стават тези дами за режисьори на успешна холивудска продукция/  В крайна сметка ми издадоха бележка за приемането на въпросната справка, с изричното условие до края на годината да се подаде при тях такава декларация в свободен текст! След излизането от службата съм сигурна, че кръвното ми налягане е било с показатели над 200.

# 131
  • софия
Е честито, все пак си победила системата. Аз преди една година не успях да убедя служителката в НАП Студентски град, че немския университет не ми е бащиния да определям какво да пише на бележките. И детето трябваше да открие служителка, която да се навие да и напише бележка, достойна да нашата бюрокрация. Та нашата система победи немската.

Така, че ще черпиш  smile3535

# 132
Ужас, нося вече пета година такава бележка и не съм имала такива проблеми, все пак там си пише името на детето. Ама добре че си носила картечница, ей некомпетентна паплач са тия в НАП, не се научиха бе.

# 133
  • Под гъбата
Е честито, все пак си победила системата. Аз преди една година не успях да убедя служителката в НАП Студентски град, че немския университет не ми е бащиния да определям какво да пише на бележките. И детето трябваше да открие служителка, която да се навие да и напише бележка, достойна да нашата бюрокрация. Та нашата система победи немската.

Така, че ще черпиш  smile3535
Победих я, но само до края на месец март! Та какво да почерпя? beer3 beer2

# 134
  • София
На мен не ми стана ясно, с каква цел се носи тая бележка в НАП?  Embarassed

П.С. Иначе бюрокрацията в нашата родина наистина се опитва да отчая хората и да ги откаже, та не съм учудена от случката. Поздравления, че бележката все пак е приета!

Общи условия

Активация на акаунт