Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • гр. София
Да, аз за лапарото говоря.

# 241
Във въпросника за информирано съгласие се попълват данните за алергии, както и доста други неща. Четат ги, защото на последната пункция ме питаха от какво съм била болна, както бях отбелязала във въпросника.

# 242
  • София
аз и за секциото нямах среща с анестезиолог, запознах се с него малко преди да ме вкарат в залата, само ме разпита з анякои работи  Rolling Eyes
иначе попълвах 2 страници с да и не точно за алергии.

# 243
ами ако имаме неоткрити и непроявили се досега алергии?

# 244
  • София
ами ще ни спасяват  Rolling Eyes
нали затова уж има анестезиолог.
помня че някога подписвах съгласие да ме спасяват както намерят за добре.

# 245
Обсъждате страховете си с доктора  Peace

# 246
Момичета,за всичките пункции,които съм имала винаги се попълва въпросник където си отбелязал минали заболявания,операции,алергии и т.н.преди самата пункция анестезиолога те пита пак за разни неща,които са важни за момента,а след нея е непрекъснато около теб и те наблюдава.
Сега ми предстои операция в клиниката и хирурга ми каза,че преди това ще имам среща със анестезиолог т.е вероятно за по-сериозните манипулации(Операции) се подхожда по различен начин.
Ако нещо ви притеснява в подхода и начина на процедиране- най-добр е да го обсъдите с лекаря си.
Успех на всички!

# 247
Сарче какво ти предстои, нямаше ли да правиш скоро ЗЕТ?

# 248
  • София
Ей добре,че знам че имам алергия към лидокаин и пропофол ooooh! иначе искрено се надявам преди секциото да мина на тест за упойки,още тази седмица ще говоря Peace..та миналото раждане започнах подготовка 10 дни преди операция, не в тази клиника де-тогава я нямаше.

# 249
  • Перник
Тъй като има алергия към антибиотици, преди лапарото реших да си направя тест за алергия към упойки. Записах си час в Медицинска академия, направиха го за 20 мин. и да,  към един вид упойка се оказа, че имам. Назначиха ми 3 дни предварително лекарства/противоалергични/. Като постъпих предния ден в клиниката, дойде анестезиолог за среща с мен, показах резултата, казах какво съм пила и така. За ЦС, която също правих с упойка се срещнах пак с анестезиолог от клиниката, назначи ми единствено 3 поредни вечери ЕРИУС да пия по 1 таблетка. Не ме е тестувал.

# 250
  • Варна
Това с лака наистина е отживелица не само в Надежда. Последните пет години са ме оперирали на още две други места и на двете не са ми казвали да махам лака...

В Надежда не е така, и няма предварителна среща с анестезиолог.

Няма преди пункции. За всякакви по-сериозни операции има!

...и ако имаш алергия към нещо или съпътстващо заболяване,как го разбират newsm78..или играят на тото Grinning

Попълваш подробен въпросник, който анестезиологът чете много внимателно!

В Надежда не правят ли наистина изследване за алергии към упойки?

Че къде правят?  newsm78
На мен до сега не са ми правили такива изследвания никъде!

ами ако имаме неоткрити и непроявили се досега алергии?

Ти сериозно ли?
Нали се сещаш, че няма как да те изследват за всички евентуални алергии, които може да развиеш?

# 251
  • София
Kali_tod, на мен в Тина Киркова ми правиха тест за упойки и антибиотици,даже и обезболяващи. А като дете- в 5-та градска също,преди операция на апендикс.
Но какво стана-преди секциото не успях да направя пълния курс с противоалергични, наложи се спешно секцио и ме набодоха преди операцията с противоалергични.

# 252
  • София
Kali_tod, на мен в Тина Киркова ми правиха тест за упойки и антибиотици,даже и обезболяващи. А като дете- в 5-та градска също,преди операция на апендикс.
аз имам операция в МД и не са ми правили такъв тест.

# 253
  • Варна
Явно практиката на различните места е различна - не се вживявайте чак толкова...

# 254
Мисля, че питат за алергии към някои медикаменти.
Иначе аз имам толкова много, че ако почна да им ги изброявам всичките...ще осъмнем докато попълваме въпросника.

Общи условия

Активация на акаунт