МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 990
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Лабрекс, благодаря ти! Много съм спокойна, когато ползвам рецепта, препоръчана от тебе!   bouquet

# 181
Лабрекс, благодаря ти! Много съм спокойна, когато ползвам рецепта, препоръчана от тебе!   bouquet

alys, рецептата е доста правена и одобрена, ще видиш и в темата, наистина много вкусни, топящи се в устата, рогчета стават. Правя ги с мас, според мен така са най-добри и гледам да е по-рядко, че скоростно се унищожават. Heart Eyes Grinning

# 182
  • София
...
Между другото, някой има ли добра рецепта за рогчета? Онзи ден се бях присетила. В нета сигурно се въртят разни, но предпочитам да питам тук.
...
[/quote]

А тука пък в същата тема на Пина съм дал подробности как аз съм ги правил. Чете се задължително седнал на стол. newsm62

# 183
  • BG

1/2 кубче мая за 1 кг хляб не е ли много  Rolling Eyes
С 1 кубче правя 8-10 хляба и всички са ми идеално бухнали Simple Smile
И  моите стават бухнали, не е много Wink

# 184
  • на Мелмак
Аз да се включа за брашното от лимец- не става да е хлаяба изцяло от него,трябва да е добавка.
Принципно съдържа страшно полезни в-ва , но като се разрових по-задълбочено в инфото , публикациите , вкл. и медицински разбрах, че пък тези полезни в-ва се унищожавали от висока Т,да, ама колко висока -няма инфо....
Та си го използвайте-ако е полезно -чудеса няма да има в скоро време, ако му се загубят ценните съставки-няма ка да се разбере.
Ако искате здравословно и полезно - аз си взимам от женския пазар ленено семе -меля си го и двамата с мъжа ми вече не пропускаме ден без него,аз лично разлика при себе си не откривам, защото нямам сериозни здравословни проблеми, но мъжът ми има 2 липома , които сега са наполовина.

# 185
При мен няма проблем с хляб изцяло от брашно от лимец. И аз се притеснявах в началото и постепенно увеличавах лимеца за сметка на бялото брашно. Накрая видях, че няма проблем и напоследък само от лимец правя.

# 186
 Привет по нощите.  Rolling Eyes
 Да се похваля-получи ми се чудесно хлябче. (според моите очи и вкус  Mr. Green). Направих снимки, но ще ги пусна утре, та да кажете и вие добре ли е, зле ли е.
 В същност това брашно от лимец беше някакво по-различно чудо, а не такова черно като от линка. Много по-бяло, но така или иначе карах по рецептата и се получи.
 За лененото семе да кажа-не бива да преминава термична обработка, защото при досег с висока температура става канцерогенно. Яде се прясно и задължително смляно или начупено, иначе преминава цяло през червата, и не се усвояват хранителните му свойства.
 Утре след училище мисля да се захващам със сладките разновидности  Mr. Green. Много обичам панетоне, та ще помоля машината да ми направи.  Blush
 Хубава и ползотворна седмица на всички.

Дядо хаджия, много весело разказваш.  Laughing

# 187
А по "моя" въпрос /стр.9/ за хляб от смлени зърна /истинско пълнозърнесто брашно/??
никой ли не е приготвял ??

Извинете ама всяко брашно е от смлени зърна. Така, че вероятно сме приготвяли. Аз лично съм правил хляб от собственоръчно смляно зърно в чопъра.

Да точно за това става дума за СОБСТВЕНОРЪЧНО  смляно то е мнооого по различно от това в търговската мрежа без подобрители/защото в купеното брашно са мноооого ако сте запознати- та чак и за избелване на цвета на брашното / и съответно може да не се получи хляба в така добър вид/нали затова са подобрителите - ТОВА Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО!
Та правил си и се получава значи.
Е аз ще докладвам както писах по рано утре ми пристига МЕЛНИЧКАТА и ще меля и ще правя хляб и ще споделя как е само с чисто смлени зърна без химикали.

# 188
А по "моя" въпрос /стр.9/ за хляб от смлени зърна /истинско пълнозърнесто брашно/??
никой ли не е приготвял ??

Ми хубав става хлябът от прясно смляно зърно, но все по-рядко имам възможност да купувам зърно тук, че да си меля на брашно и да правя хляб. Разбира се, предпочитам лимец, но трудно го намирам.

Все забравям да купя, ако се продава, брашно от елда и да сложа малко в хляба. Някой да е пробвал?

Аз. Може ако е повече да промени леко вкусът на хляба, но аз слагам по малко и не се усеща, а моите деца го ядат. Може да си смелиш сама в чопър, или каквато и да е мелничка 2-3 лъжици колкото за проба. Wink
Иначе слагам и ленено семе, мак, всякави други ядки, понякога дори брашно от нахут, спелта и квот се сетиш....като се замисля няма брашно сякаш, от което да не съм сложила в някой хляб като добавка. Wink  

Volna peperudka, сакън, ако ще изхвърляш лимеца го взимам одма. Mr. Green Laughing

VAVA, и аз като теб съм го подкара да видим ще го докарам ли до хляб само от лимец и по-важното - ще да го ядат ли моите дребсове, че предимно за тях правя хляб сега. newsm78

alys, що ти тряваше да питаш за рогчета, бе жена? Crossing Arms Пак ще се пробвам с диета и пак ще е от други ден кат минат рогчетата... Mr. Green ще си умра дебела и щастлива някой ден...дамусеневиди ooooh! Laughing Grinning

# 189
Привет. Пускам снимките на вчерашното ми творение:

1. http://media.snimka.bg/s1/2817/031877662.jpg
2. http://media.snimka.bg/s1/2817/031877663.jpg
3. http://media.snimka.bg/s1/2817/031877665.jpg
4. http://media.snimka.bg/s1/2817/031877666.jpg
5. http://media.snimka.bg/s1/2817/031877668.jpg

МъжО не го хареса много-много... Сега заредих машината с дългата програма за обикновен бял хляб, но с отложен старт. Ще видим утре... Mr. Green

Тони, давам ти го всичкия. Whistling

# 190
  • София
Ще съм благодарна на рецепта за франзела (за хот-дог). Simple Smile

# 191
  • BG
Привет, минавам да се отчета за пълнозърнестия хляб. Намерих пълнозърнесто брашно на Мелла в Карфур, пише си на него пълнозърнесто, направих хляб в който от 600гр. брашно сложих 400гр. пълнозърнесто и 200гр. бяло. Получи се хляб с вдлъбната на вътре горна кора, но пък вътре не беше клисав, суров или прекалено твърд. Така че според моя вкус си става за ядене, е не пухкав като белия да речем. Само добавих малко повече вода, защото ми се стори доста твърдо тестото и гледах както bongo ми беше обяснил да остава тесто по пръстите.
Другото на което се надявах е да мога да правя в хлебопекарната козунаци, имам такава програма, която при мен се води"кифла" Laughing и рецептата е със шоколадови парченца, яйца, мляко, доста масло и т. н. Аз вместо шок. парченца сложих локум в началото, но след изпичане той съвсем се беше разтопил, направо нямаше и следа от него и сега се чудя, ако го бях сложила някъде към края на втасването дали щеше пак да е същият резултата. И в тази насока искам да попитам ако използвам някаква друга рецепта за козунак, но да го направя в хлебопекарната дали ще се получи нещо, някой пробвал ли е ?

# 192
Добре де, струва ли си да си вземеш машина за хляб, като можеш да си го омесиш и опечеш и без никакъв зор и на фурната?! Баща ми се беше засилил да си взима и го разубедиха. Какво му е по-различното на вкуса от стандартния, опечен на фурна?

# 193
michael13 Вкусът не е по-добър от изпечения на фурна. В никакъв случай. По-калпазанско е просто, а и не всеки може да меси. Аз лично не мога.

# 194
Ха, срам ме е да кажа, че аз мога  Embarassed Навремето се бях запалил по готварските рецепти и се научих дори да точа кори за баница и да правя вита, разни козунаци, кексове. То може и затова да ме взе жената Grinning  Иначе явно идеята си е за занимавката най-вече, доколкото разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт