МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 944
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  alys,каша от гречка правех на внука, но иначе нищо с гречка/елда не съм правила.

Марамунката, ако ни беше скъпо, ако хабяхме толкова време и нерви, нямаше да се занимаваме, поне аз.
Някой някъде беше изчислявал тока, но е много малко.

# 166
По-скъпо е ако сравняваш с цената на подобието на хляб в супера. За нервите и времето не го разбрах. Аз обикновено стоя в нервно очакване до машината, докато тя си върши работата.

# 167
не че тока е без пари, но и брашната не са никак евтини.

# 168
Ако не е тайна, колко ви излиза като пари приготвянето на един такъв хляб. Нервите и загубеното време няма да ги броим.

Тайна е  Wink. Зависи какви продукти слагаш. Вземи си рецепта от първа страница и смятай. За ток прибави 12 стотинки, за амортицации - зависи каква машина ползваш и колко време е гаранцията й, но да речем, че е лидълска за 100 лв., гаранция 3 години, значи още 10 стотинки.
Време за зареждане - не повече от 5 минути, нерви 0  Sunglasses, дори ми е приятно.
Тайне, благодаря! От дете много обичам гречка, та затова ми се иска и хляб да опитам.

# 169
  • София
не че тока е без пари, но и брашната не са никак евтини.
Брашната стигат за поне два хляба,ако е един килограм. Ако се смесват по малко от няколко вида, излизат още повече хлебчета. Та пак не е скъпо.

# 170
Като купуваме брашно от МЕТРО, ми излиза около 90 стотинки на килограм. Скъпо, нескъпо, това няма значение. Ако беше нещо непостижимо, нямаше да ползвам машина, а щяхме да си ядем лошия хляб от магазина.

# 171
alys, лимеца го купи мъжа ми. Толкова си знае човека, ама викам да оползотворя брашното. Поне опит ще направя, да видя какво ще излезе. Между другото вчера в магазина се колебаех между Кенууд и тази, която купихме. Консултанта каза, че в момента Панасоник правят почти най-добрите пекарни.
Марамунката, знам, че хлябът е скъп в България, брашната също.Но тук е още по-скъпо. Мъжът ми абсолютно всеки ден купува хляб. Яде го не яде-купува и толкова. Хляб от 300 грама струва 2,30 франка, това умножено по 30 дни прави 70 франка. Да не говоря, че понякога купува разни специални хлебчета, дето са над 4 франка. Брашното тук е около 90 сантима за кило. Преценихме, че ако правя всеки ден хляб по 500 грама, ще ни излезе значително по-евтино с машина. А и няма нерви и време загубено. Нито цапаш, нищо. Слагаш си продуктите и си караш работата.

# 172
Аз просто попитах. Аз не ям хляб от около 5 месеца. Това го правя в опит да сваля малко килограми.

# 173
  • София
Аз просто попитах. Аз не ям хляб от около 5 месеца. Това го правя в опит да сваля малко килограми.

Не съм сигурен че пълното отказване от хляба ще ви помогне.

# 174
Знам че пълното отказване няма да помогне. Аз пак приемам въглехидрати: банички, пици, рогчета и какви ли не други тестени изделия. Но като седна на масата ям без хляб. Съмнявам се че някой от вас яде баничките с хляб.  Joy Joy Joy

# 175
  • София
Знам че пълното отказване няма да помогне. Аз пак приемам въглехидрати: банички, пици, рогчета и какви ли не други тестени изделия. Но като седна на масата ям без хляб. Съмнявам се че някой от вас яде баничките с хляб.  Joy Joy Joy

Капийка !  smile3534

# 176
..........Нервите и загубеното време няма да ги броим.

Shocked newsm78 за какво точно трябва да се нервираме ....а времето пък за какво е загубено? Зареждам машината за 5 минути и повече дори не я поглеждам, докато не чуя сигнал че хляба е готов.

# 177
винаги слагам половин пакетче жива мая, ако е суха-цяло. Това за 1000мг.
1/2 кубче мая за 1 кг хляб не е ли много  Rolling Eyes
С 1 кубче правя 8-10 хляба и всички са ми идеално бухнали Simple Smile

# 178
Знам че пълното отказване няма да помогне. Аз пак приемам въглехидрати: банички, пици, рогчета и какви ли не други тестени изделия. Но като седна на масата ям без хляб. Съмнявам се че някой от вас яде баничките с хляб.  Joy Joy Joy

Ааа, разбрах те!  Laughing Много ясно, че щом ядеш банички, няма да ядеш хляб!  Wink Mr. Green А какво те накара да питаш за цената на хляба с машина?

Между другото, някой има ли добра рецепта за рогчета? Онзи ден се бях присетила. В нета сигурно се въртят разни, но предпочитам да питам тук.

Волна пеперудка, на твое място щях да слагам по малко от лимеца към бяло брашно. Но сега ти е мерак да видиш какво може машинката. Опитвай, няма лошо. Най-много харесвам хляба с 5 семена - слънчоглед, тиквено семе, сусам, мак и ленено семе, но последното не го слагам, защото няма никакъв смисъл от готвено ленено семе.

# 179
Между другото, някой има ли добра рецепта за рогчета? Онзи ден се бях присетила. В нета сигурно се въртят разни, но предпочитам да питам тук.

Може и други добри да има, но аз на по-добра от рецептата на пина  не съм попадала. Много вкусни рогчета стават! Heart Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт