МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 554
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 7 779
програма тесто.

пп. Бонго е момче  Laughing

# 286
  • Мнения: 18
Тия е Аличе едва ли някоя я има обаче.
Мерси,все пак ще ви следя за рецепти и съвети.

# 287
  • София
  • Мнения: 15 847
Тия е Аличе едва ли някоя я има обаче.
Мерси,все пак ще ви следя за рецепти и съвети.
По времетраенето на програмите, може да разбереш коя е само за месене.Тя е час и половина.Ако нямаш упътване, остава да пускаш на всяка програма машината, на празно казанче и да видиш колко време показва.Обикновено е към последните програми.Моята е с 12, 8-ма е за тесто.

# 288
  • Мнения: 7 779
нали въпросът е "на коя програма" , а не на кой номер програма.  newsm78
на програма "Тесто"  се меси без да се изпича тестото.

# 289
  • София
  • Мнения: 15 847
нали въпросът е "на коя програма" , а не на кой номер програма.  newsm78
на програма "Тесто"  се меси без да се изпича тестото.

Аз разбрах,че пита за номер на програмата.

Такава ли е или по-нов модел.

# 290
  • Мнения: 18
МЕРСИ И НА ДВАМАВИ...

Открих Америка преведах всяко копче с гоогле и разбрах кое за каквое.

# 291
  • България-Варна
  • Мнения: 87
Запис в новата тема  chef

# 292
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
От около месец имам Лидл-ската машинка и редовно си правим хляб в нея. Не сме експериментирали особено, правили сме 2-3 вида хляб най-много, но винаги се е получавал. Най-често правим 750 г хляб от рецептите за хлебопекарна Мидеа и вече не се замислям изобщо като слагам съставките (те не са и много, де Simple Smile). Имам и везна, на която си тегля брашното, така че няма разминаване в пропорциите при всяко едно зареждане. Дори не всеки път поглеждам процеса. Днес - добре че погледнах! Програмата вече беше към края на второто месене, когато реших да хвърля едно око, ами какво да ви кажа - както преди първото втасване тестото си беше добре, сега сякаш някой беше излял поне 50 мл вода. Станало някакво мазало абсолютно, това тесто направо плющеше при месенето. Тъй като оставаха няма и 5 мин до края последното месене, рестартирах отново програмата, добавих солидно количество брашно още и при двете месения и като консистенция се получиха нещата. Ще видим като приключи печенето какъв ще е крайният резултат. Защо се е получило така според вас? Единствената причина според мен може да е в брашното, не мога да намеря друго обяснение...

# 293
  • София
  • Мнения: 15 847
  Много влажно брашно или без да се усетиш да си сложила два пъти течност. Имах и аз един такъв случай,колкото и брашно да слагах, все меко си оставаше и така до края си остана.Добре,че беше за пълнени питки,че  така се разливаше тестото,едвам се държеше във форма.Направих две питки,пекох  без да чакам да втасват и другото на мекици.

# 294
  • Мнения: 1 934
Астера, на мен ми се е случвало това, за което говориш.

Аз не меря брашно, а слагам на око, за да се оформи хубава топка. Като се оформи топката, си гледам друга работа и понякога към края на месенето вече е станала топката твърде мека и лепи.

Хвърляй й по едно око, когато се сетиш  Peace

Стана ми интересно, ти си с лидълска машина, която прави 1250 грама хляб, а пускаш малка доза от 750 гр. Аз винаги пускам максимума на машина  Simple Smile По-икономично е откъм  труд, време, ток и прочие  Peace

# 295
  • Мнения: 7 779
ако консумират малко хляб за какво им е да пускат голяма доза ?
и друго - може да предпочитат хляба да е пресен.

# 296
  • Мнения: 5 739
Астера,  каква марка е твоята машина? Защото на мен от Лидл ми отговориха, че вече не предлагат марката Силвъркрест, да не би вече пекарните им вече да са без марка?

# 297
  • Мнения: 4 454
Здравейте! Аз пак имам проблем с хлътване на хляба. И мисля,че забелязах,че това се получава,когато към бялото брашно добавям брашно грахам. Хлаба ми беше с 2ч.ч.бяло брашно,1ч.ч. типово брашно и 1/2 ч.ч. грахам,като общото количество е 0.5кг.приблизително,300мл.вода и 1/6 кубче жива мая,сол,олио(захар никога не слагам). Количествата са приблизителни,наблюдавам топката и ако не е добре тестото добавям каквото трябва. Ако не сложа грахам,а на негово място типово брашно или дори 2;1 типово-бяло,хляба става ок,но сложа ли грахам,хлътва. Някой да има идея защо?
Сега има само бяло и грахам и направо ме е страх да видя какво ще стане.
Преди 2 седмици ми беше хлътнал катастрофално,тогава питах тук,казахте ми че превтасва(то и аз така мислех,макар,че не знам защо като все по един и същ начин го правя),намалих малко маята и стана. Ползвам базовата програма.

# 298
  • Мнения: X
Здравейте! Аз пак имам проблем с хлътване на хляба.

Да не би да сипваш много топла вода? Ако искаш, намали още малко маята (да е 5 г вместо 7, примерно).

# 299
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Все пак, хлябът се получи Simple Smile

 Много влажно брашно или без да се усетиш да си сложила два пъти течност.

Не съм сложила два пъти течност, сигурна съм, не е в това проблемът.

Стана ми интересно, ти си с лидълска машина, която прави 1250 грама хляб, а пускаш малка доза от 750 гр.

Бонго е прав - хем ни идва много 1000 г (1250 не сме правили, честно казано - не смея, дори 1 кг доза почти винаги опира в капака), хем е по-вкусно пресен хляб. А и 750 г го ядем ден и половина-два.

Астера,  каква марка е твоята машина? Защото на мен от Лидл ми отговориха, че вече не предлагат марката Силвъркрест, да не би вече пекарните им вече да са без марка?

Кати, Силвъркрест ми е машинката, скоро ги пускаха в Лидл.

Хубава вечер на всички Hug!

Общи условия

Активация на акаунт