73 СОУ - гимназиална степен

• 119 054
  • 795
  •   2
Отговори
# 510
Ганис, а дали госпожата по биология, която ще пpеподава по биология на 9 кл, ще води пpедмета и на 10кл. Учителката от миналата година е невеpоятна и тя успя да запали дъщеря ми по биологията, а този предмет ни е важен за в бъдеще и много ми се иска да продължат със също толкова страхотна госпожа, за да може да запази интереса си към предмета.

# 511
  • София
Не, Биологията на 10 и 11 клас ще води Илияна Добринова, която също е чудесен учител:)

# 512
  • София
Класните ръководители на 9-те класове за учебната 2014/2015 година.

9а - Емилия Здравкова (Физика на НЕ)

9б - Константина Георгиева (БЕЛ)

9в - Цветелина Макавеева (Психология и Логика на НЕ)

9г - Мария Арнаудова (МАТ)

# 513
  • София
Ganis, златна си! Благодаря за инфото! Hug
Знае ли се нещо за преподавателите по НЕ? И нас ни интересува особено руския език! Simple Smile

# 514
  • София
Всички 9-ти класове ще имат по 4 часа седмично с г-жа Хранова и отделно всеки 9 клас ще има по 2 часа седмично с друг учител по НЕ.
РЕ ще преподава г-жа Красимира Димитрова.

През 1 срок ще имат по 6 часа НЕ, а през 2 срок- по 7 часа.

# 515
  • София
Всички 9-ти класове ще имат по 4 часа седмично с г-жа Хранова и отделно всеки 9 клас ще има по 2 часа седмично с друг учител по НЕ.
РЕ ще преподава г-жа Красимира Димитрова.

През 1 срок ще имат по 6 часа НЕ, а през 2 срок- по 7 часа.
Ganis, голямо благодаря! Hug

# 516
За първи път се регистрирам в този форум и сайт и то, благодарение на доставчика на училищни униформи за 73 СОУ фирма "Студио Монтели" ООД. Възмутена съм от наглото и безцеремонно отношение на тази фирма. Не ми е ясно от кого, по какви критерии и чрез каква процедура е избрана тази фирма, но нямам съмнение, че става въпрос за грозна печалбарщина на гърба на децата от няколко столични училища. След като преди два месеца поръчах 3 елемента от училищната униформа на 73 СОУ и заплатих в пълен размер стойността на поръчката, днес се оказа, че жилетка няма, а сакото и елекът бяха извадени от някакво мазе, напъхани в найлонов чувал и ми бяха предоставени в напълно измачкан и със съмнителна чистота вид. Категорично отказах да приема подобно изпълнение, защото дори и в магазините втора употреба дрехите са чисти и изгладени. В случая цената, която се дължи за тях, е сравнима с тази на магазините от световни марки, а доставката е след два месеца при изцяло заплатена цена. Дадох им ултиматум да ми доставят до утре това, което съм поръчала, в нормален търговски вид, доколкото нямам намерение да нося нови дрехи на химическо чистене. След няколко часа ми се обади управителката на фирмата с твърдение, че съм имала особени изисквания. Според нея, било нормално като си купя сако и елек, да ги изпера и изгладя след това. Очевидно е, че въпросната фирма няма нито адекватен мениджмънт, нито необходимия организационен и технически капацитет, за да доставя униформите на няколко големи столични училища. В недоумение съм, при толкова много шивашки фирми, защо такива големи доставки са концентрирани в една, която очевидно не може да се справи с тях. Бих искала да зная дали само аз имам подобен печален опит с тази фирма или и други родители са недоволни от нея.Не съм привърженик на идеята за униформи, но явно много родители са на обратното мнение. Не мисля обаче, че е приемливо да понасям недобросъвестното поведение на фирма, която не съм избирала и с която по принуда трябва да имам търговски отношения. Обмислям да отнеса въпроса до директора на 73 СОУ и училищното настоятелство, защото ако толкова се държи на униформите в това училище, трябва да има нормален техен доставчик.       

# 517
Здравейте и от мен,
Нашата осмокласна родителска среща мина доста добре. Възхитена съм от класната ни, която ще ни е и преподавателката по НЕ. Искам да кажа, че ако имаше повече такива Професионалисти като г-жа П. Александрова българското образование щеше да бъде на едно по-горно ниво!
Еродирана, взискателна, усмихната и чаровна млада жена, която е решена да образова подобаващо всяко поверено й дете. Дано добрите ми първи впечатления се запазят и увеличават във времето!
Относно униформите, които получихме както каза и dlia, аз също съм възмутена от неугледния търговски вид, в който ги получих. На пипане наистина са доста мръсни, намачкани, а пък да не говоря, че сакото й е малко( за съжаление не бях с дъщеря ми, когато си ги е поръчвала). Но нали са голяма фирма, търговските консултанти в магазина не можаха ли да й помогнат и да обяснят как трябва да изглежда и да се носи едно сако! Все пак тя е на 14г. и до сега не е обличала такова нещо. Елека е по-голям номер от сакото??? Суичъра е все едно носен и дъвкан от пералня!
Не я разбирам аз тая работа.
Пожелавам успех на всички деца през новата учебна година, дано им носи само добри емоции и много усмивки  Wink

# 518
  • София
Уважаеми родители, копирам призив от сайта на 73 СОУ,от името на учениците и учителите:

73. СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“ се присъединява към инициативата на няколко български училища за даряване на средства за пострадалите от наводненията. Призоваваме Ви на този 15. септември вместо да подарите цветя на учителите, да дарите средства, според възможностите си. Това може да направите по избран от Вас начин, а в деня на откриването на учебната година в двора ще има предоставена кутия за дарения от БЧК. Нека даренията бъдат в бял плик, защото не е важно колко даряваме, а да е от сърце.

# 519
  • София
Dlia, напълно те разбирам и смятам, че си права за всичко написано!
Лично аз миналата година поръчах  3 части от униформата, поръчката ми беше изпълнена навреме
( дори ми бяха направили корекциите на сакото, които бях заявила), но като се замисля си права, че всичко беше намотано в едни торби и не ставаше за директна употреба. Аз съм от хората, които перат всичко купено и не се впечатлих особено – извъртях елека и суитшърта в пералнята, а сакото дадох за освежаване и много, много не съм се замисляла!
Но принципно си права, при тия цени, при тази конкуренция на пазара....
Поне мениджърката на фирмата можеше да се извини и да ти замаже очите ( пък едно сако могат да изгладят, щом виждат, че има проблем), а не по този начин! Ама....
И ...Не се ядосвай...Успешна нова учебна година! Да са ни живи и здрави децата!
Ганис, радвам се, че училището се е включило в инициативата! Хубаво е децата ни да са съпричастни към случващото се в държавата... и не е задължително да е за сметка на цветето за госпожата!

# 520
Уважаеми родители, копирам призив от сайта на 73 СОУ,от името на учениците и учителите:

73. СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“ се присъединява към инициативата на няколко български училища за даряване на средства за пострадалите от наводненията. Призоваваме Ви на този 15. септември вместо да подарите цветя на учителите, да дарите средства, според възможностите си.

ganis, ако вие учителите не се уважавате, не трябва да очаквате да ви уважава и обществото. На 15 септември цветята са за учителите. Що се отнася до наводнението, министър-председателят заяви, че чакаме 300 мил. евро от Брюксел. Време е държавата да се научи да решава сама проблемите си и да спре да ги създава покрай стремежа чиновниците й да богатеят на наш гръб.

Относно униформите това е първата среща на родителите на осмокласниците със 73-та гимназия и за съжаление тя не е никак лицеприятна. Надути цени, ниско качество, лошо обслужване. На тази база е нормално родителите да започнем да си мислим разни неща, които се затвърждават от следващата среща с действителността. Как успя през ваканцията приемът на децата в класовете от 26 да надхвърли 30? Колко е нормалната граница за нормален учебен процес по език в клас? В това отношение може да се зададе и друг въпрос. На кого е изгодно това? На нормално приетите в гимназията деца, на учителите? Не мисля, дано и нататък не виждаме прояви в тази насока, защото много обичаме да разсъждаваме по темата как трябва да бъде и как е в цивилизованите страни, но не обичаме да забелязваме какво сами творим.

# 521
Това с многото деца в клас, над 30, ми се вижда прекалено. Не съм специалист, но съм чула, че максимален брой деца в клас е 26 и с решение на директорката може да се завиши с 10 %, което не прави над 30. Нека някой по-запознат да ме поправи, ако греша.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 12:23 от Liuna

# 522
  • София
Отговарям на предните два поста.
1) Това е призив, който излезе от учениците от горен курс и нас учителите. Не считам, че с този акт ние не уважаваме себе си, а и децата не ни уважават. Уважението се гради на много други неща, не само от подарено цвете.
По повод униформите- съжалявам, че така се е получило, но учителите нямат вина, защото фирмата, материите и цветовите гами се избраха от родителите и УН, преди няколко години.
По повод големия брой паралелки- обърнете се към министъра на МОН, защото децата идват с писмо от него. И на нас учителите не ни е приятно и леко да работим с по 30 и повече деца.

# 523
По повод големия брой паралелки- обърнете се към министъра на МОН, защото децата идват с писмо от него. И на нас учителите не ни е приятно и леко да работим с по 30 и повече деца.

В нашата страна кметовете, докато работят за личното си добруване, чакат държавата да им свърши работата, а държавата пък чака обикновените хора да поправят последиците на нейното нищонеправене. Държавата да бъде така любезна да спре да мисли за просперитета на чиновническия и политическия елит и да започне да си върши работата. В това отношение и ние си правим мечешка услуга, събирайки пари за това и онова вместо да подгоним министър-председатели, кметове, министри и да ги натирим където им е мястото, когато не са в състояние да изпълняват това, за което са призвани.

Естествено в тази насока не е никак случайно, че децата ни са станали за два месеца от 26 на трийсет и кусур с разни министерски депеши. Това е същата диктатура на въпросните 10-20% тарикати, чиновници и политици, заради които няма да се оправим никога. Когато юли месец приемаха децата ни имаше списъци, на които можеше да се види бала на всяко дете. Два месеца по-късно е редно да се появи същият списък на всеки клас, в който срещу имената на децата ни да видим и изкараните оценки, и причината за извънкласния прием като например Заповед на министър еди кой си, заради еди какво си.  

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 18:28 от Sunny_ms

# 524
  • София
Успешна нова учебна година на децата ни!
Да са живи и здрави! Hug
Честит първи учебен ден и много късмет!

Ганис, спорна и успешна година и на теб!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт