73 СОУ - гимназиална степен

• 118 461
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
Утре е писменият изпит за ДСД. Искам да пожелая на всички деца, които ще се явяват, включително и на дъщеря ми Моника да бъдат спокойни, смели и дръзновени.
Успех на всички деца,които ще се явят на изпита!

# 736
"Винаги пряма", Дори аз самата не мога да изкажа мислите си така, както сте ги подредили Вие. Явно сте била "под прикритие" и на нашата родителска среща, защото и нас г-жа Хранова ни попита "За какво Ви са тези DSD групи, те са само за немска диплома. А немска диплома Ви трябва само, ако ходите в Германия"  #2gunfire Аз бях изумена!!!!!!! Останах без думи. Само че за мое огромно съжаление нашият клас не е така сплотен, както Вашият. И ние не можахме да постигнем нищо, а явно и децата ни също няма да постигнат нищо. Особено като чета тези неща за предварително вече сформирани ДСД групи! Ужасно много ме е яд за всичкият този труд, който детето ми хвърли за да може да отиде в по-"елитно" у-ще.
Не се правят контролни, не се дават, пък камо ли да се проверяват домашни( Попитах г-жа Хранова, защо е върнала домашното на дъщеря ми , когато е отишла и я е ПОМОЛИЛА да и го провери и тя ми отг. "Не е вярно, аз и казах да ми го донесе другата седмица"_пълни ЛЪЖИ)
Попитах г-жа Хранова, защо е изгонила дъщеря ми от час, като я е вдигнала за първи път през учебната година да я изпитва и другите деца са почнали да се смеят и да пречат, а не е изгонила тях, и тя ми отг. "За да се поуспокои малко"  #Cussing out
Попитах г-жа Хранова защо е нанесла оценките в дневника 2часа преди родителската среша, а тя ми отг. "Не е вярно-Ама Вие сте ги писали пред децата-Не е вярно-А защо ги няма в бележника тогава-Не ми е даван-А защо ги няма в тези оцени, които класната нанесе преди седмица и половина-МЪЛЧАНИЕ-Ама дъщеря ми има слаби оценки, за които аз не зная и не съм могла да реагирам на време(Дори и детето не знаеше за тези оценки) Следва кършене на ръце и ПРАЗЕН ПОГЛЕД
Обърнахме и към г-жа Панова(която отговаря за германистите), тя първоначално се опита да ни нападне доста злобничко, но като и обяснихме всички тези подробности+малката подробност, че в час дори не се говори на НЕ, тя дискретно си подви опашката и си тръгна. Попитахме, защо не се правят тестове, домашни , не се учат думи, няма дисциплина, не се нанасят оценки,не се работи ама изобщо по помагалата, които трябваше да закупим, защо не трябва да се борим за ДСД група и т.н. и т. н.
Нямам думи да опиша разочарованието си от тази "преподавателка", децата ни са обречени.

Винаги пряма, бих те помолила, ако наистина успеете с вашият клас да се преборите за ефирно време в някоя телевизия да ме известите и мен, пък аз ще видя какво бих могла като почти самотна единица да направя и от нашият клас.Ако не родителите, то поне децата са по-дейни от тях.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 17:00 от mi6eto29

# 737
  • София
Аз няма да коментирам Хранова, 1), защото не съм учител по НЕ и 2), защото е мой колега. Но пак ще кажа, понятие ДСД група няма от няколко години. ,Всяко дете има правото да се яви на ДСД. От всички групи, които са класовете+1 има деца, които се явяват. Друг е моментът, ако нищо не се прави в час, което е притеснително.

# 738
Г-жо Симеонова, нищо не можжах да разбера от написаното. Може би е вече късничко и съм поуморена. Може ли да обясните какво имате предвид за ДСД групите и какво е +1дете.
Важи ли все още правилото за сбор от всички изпити (годишна оценка +писмен+устен) над 4.50 за да влезеш в ДСД? Има ли изобщо ДСД? Колко паралелки ще са в 10кл.?
Но това, което разбирам е че наистина не ни вярвате на нас родителите за бездействията по НЕ при г-жа Хранова. Ако не на нас, то питайте децата, поговорете с тях. Те не лъжат. Надали прасто ей така ще се правят на интересни, че много им се учи само и само за да "очернят" някой преподавател.
Но нека се има предвид,  че миналата уч.година никой не ходеше на частни уроци,  а сега...... #Crazy
Миналата уч.година моето момиче идваше само при вас на консултации по математика и НИЩО друго (да не навлизам в болна тема защо го закъса тогава по математика пък сега Вие знаете как е тя (както е била винаги)).
Сега ходи два пъти в седмицата на  СИП по НЕ + частни уроци по НЕ

# 739
  • София
Много съм щастлива. Моника преди малко ми се обади, за да ми каже, че на устния изпит за ДСД има С1 Simple Smile Цяла нощ не можах да спя от притеснение.

# 740
Браво на детето. Успех и на писмения

# 741
  • София
Браво на детето. Успех и на писмения

Благодаря Simple Smile Писменият мина още на 2.12, но резултатите ще са ясни в края на март.

# 742
  • София
Много съм щастлива. Моника преди малко ми се обади, за да ми каже, че на устния изпит за ДСД има С1 Simple Smile Цяла нощ не можах да спя от притеснение.
Ей, Ганис, супер! Браво на детето! Като знам какъв труд е! Отпусни душата накрая! Свърши се!
Много се радвам за детето и ...мъничко ви завиждам (бяла завист 😊). И нас ни чака същото.
Ще чакаме да се похвалиш с С1 и за останалите компоненти в края на март.

# 743
Браво на дъщеричката Ви, госпожо Симеонова!

# 744
  • София
Г-жо Симеонова, нищо не можжах да разбера от написаното. Може би е вече късничко и съм поуморена. Може ли да обясните какво имате предвид за ДСД групите и какво е +1дете.
Важи ли все още правилото за сбор от всички изпити (годишна оценка +писмен+устен) над 4.50 за да влезеш в ДСД? Има ли изобщо ДСД? Колко паралелки ще са в 10кл.?
Но това, което разбирам е че наистина не ни вярвате на нас родителите за бездействията по НЕ при г-жа Хранова. Ако не на нас, то питайте децата, поговорете с тях. Те не лъжат. Надали прасто ей така ще се правят на интересни, че много им се учи само и само за да "очернят" някой преподавател.
Но нека се има предвид,  че миналата уч.година никой не ходеше на частни уроци,  а сега...... #Crazy
Миналата уч.година моето момиче идваше само при вас на консултации по математика и НИЩО друго (да не навлизам в болна тема защо го закъса тогава по математика пък сега Вие знаете как е тя (както е била винаги)).
Сега ходи два пъти в седмицата на  СИП по НЕ + частни уроци по НЕ
Мише, никъде не съм защитавала г-жа Хранова, дори написах, че ако има проблем и нищо не се прави в час, това е притеснително. Аз също съм родител. Но, не бих питала децата, защото не е редно от колегиална гледна точка. Относно групите- всяка година са с една повече от паралелките от випуска. Няма ДСД групи от няколко години. Всички колеги работят така, че да се подготвят децата за ДСД. В сайта на училището има указани критерии за полагане на ДСД, в 11 клас. Децата, които ще се явяват на ДСД, през 2 срок на 11 клас си избират тема за устния и започват още тогава да подготвят папките (така наречените мапета).

# 745
Сега пък изпит в 11ти клас? Аз вече съвсем се обърках. Той за какво е? Първо бях чела,че има изпит в 9ти клас за разпределяне в  ДСД паралелки и на трите изпита трябва да имаш мин.4.50. Никъде в сайта на 73то не можах да намеря инфо за след 11ти клас. Този изпит за какво е? Наистина доста се пообърхах вече Sad.
 Г-жо Симеонова, искренно се радвам за Вашето момиче. Дай Боже всекиму такава радост. А пък като съм чела мнения тук във форума, че момичетата на писмения изпит изкарват повече от устния, защото на устния се притесняват повече, искренно Ви желая и при вас да е така Wink

# 746
  • София
Мише, никъде не съм писала, че има изпит в 11 клас. Казах, че тези, които ще се явяват на ДСД, получават темата си през 2 срок на 11 клас и започват още тогава изготвянето на мапето.

# 747
  • София
 Днес съм една щастлива и горда мама. Излязоха резултатите от ДСД. Мони има 4ХС1 Simple Smile

# 748
  • София
Днес съм една щастлива и горда мама. Излязоха резултатите от ДСД. Мони има 4ХС1 Simple Smile
Браво на детето и честито на гордата мама!

# 749
  • София
Честито Гани и голямо БРАВО на детето. Успех и на предстоящите матури!

П.П. Забравих да попитам: Кога се избира/заявява четвърти профилиращ предмет?

Общи условия

Активация на акаунт